„Чавдар” не се шегува – шеста поредна победа

* „Бог прощава, „Чавдар” – не!”, в тежък сблъсък у дома троянци прекършиха „Академик” (Пловдив) – 79:74 * Тафьо: „Голям мач, нямам думи, да се готвят варненци!”

Баскетбол, „А” РБГ 

„БОГ ПРОЩАВА, „Чавдар” – не!” Този запалянковски възглас отново доби популярност в понеделник вечерта (2 декември), когато в „кървав” домакински мач „Чавдар” (Троян) надделя с 79:74 над един от преките си конкуренти за призовите места в националната баскетболна „А” група - „Академик” (Пловдив). Това е шеста поредна победа на нашите, която ги изкачи на второ място във временното класиране. В следващия 8-ми кръг ще се изправим срещу лидера ИУ (Варна) и победата може да ни изведе начело; мачът е на 12 януари 2014 г. и отново сме домакини.

ПРЕПЪЛНЕНА ЗАЛА, страхотна публика и пълно раздаване на момчетата на терена. Така накратко можем да опишем случилото се в тази запомняща се троянска баскетболна вечер. Вечер, която очакваме да се повтори в началото на новата година и в сблъсъка с варненските студенти, срещу които загубихме минимално при гостуването си в първия кръг. Отново най-добър реализатор от нашите бе Данаил Христов, който записа 15 точки и 7 борби.

Радослав Столаров-Тафьо
„ГОЛЯМ МАЧ, нямам думи, да се готвят варненци!”, бе лаконичният коментар буквално секунди след последния съдийски сигнал на члена на УС на БК „Чавдар” и един от големите баскетболисти на Троян от близкото минало Радослав Столаров-Тафьо. Попитахме го реално ли е да бием на 12 януари лидера ИУ – Варна, който досега няма загубен мач. „Повече от реално, имаме страхотен отбор – индивидуалности, но вече и колектив, имаме и публика за шампиони”, бе отговорът му. Айде, наш`те!

Т21


Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

BRAVO superrrr strahotno....ve4e ste nomer 1.....

Анонимен каза...

Aide v NBL tesi i bez tova tam sa s otbor po malko

Анонимен каза...

Невероятен мач и атмосфера!Браво!

Анонимен каза...

Spiraite im slivovata na tia talanti i uspehite predstoiat.......

Анонимен каза...

lukoil i leFski nalojiha drugi pravila v Bg basketa rosko titi i vezenko se glavozamaiaha ot pari dobre e 4e Troian dava vyzmojnosti na takiva Bg talanti da igraiat liubimia spori......

Анонимен каза...

Браво на Петър Лалев,за година доказа че е голяма работа докара тренер,докара играчи и направи наѝ-силния отбор в групата и то всичко сам. Млад човек добре че смени макариев и пиронков. Браво и на целия троянски отбор.на следващия мач пак сме там.

Анонимен каза...

И какво ще правим в НБЛ със заличка с 3 реда пейки и състав от чужди играчи които не се знае докога ще бъдат в Троян и ще трябва да запълваме с кадети щото юноши нямаме. Биеме ама нямаме наши.

Анонимен каза...

Edin...? kolko fenove sybira zalata vi....kato se izsipeme 3oo fena na va6ia BK TROIAN 6te ima li miasto....

Анонимен каза...

7# mnogo byrzo vze da fantazira6 tezi mom4eta sa ot 6kola ne slu4aina....po4na se me4ti me4ti....uspeh na bk TROIAN i v NBL TESI.....ei Troianeco da syzdade6 religiata basket ne e lesno....uspeh ...

Анонимен каза...

Aide da ne prekaliavame sys skepticizma....izvestni ste u sveto kato planinski spasiteli...sega vi predstoi da ste poznati i kato Troian basket

Анонимен каза...

Проблема със залата,наистина е проблем.Но проблема с местни и чужди не е проблем.Защото ние имаме и местни,който играят за други клубове.Предложени са им по-добри условия,от нашите и са там.Но никой,там не казва, че са чужди.Каква е гаранцията,че като са местни и ще играят за Троян.Никаква.Въпроса е да играят добре и да побеждават.Какъв е смисъла да те бият всички с местни/ пример-Дунав-Русе/.Като отидеш на театър или на кино-колко местни играят?Така,че да се радваме на това,което имаме и да се молим да продължи по дълго тази победен ход.

Анонимен каза...

Ало 5 до кой клас си ходил на у-ще?Левски се пише с В малоумнико

Анонимен каза...

Браво на момчетата,тренерите и публката! Страхотни сте!!! Ще кажа ,че залата в Праец е с около 500 места и се пълни на 2-3 мача иначе има 30-40 човека!!!Един юноша от Правец търка пейката и другите са от кол и въже!!!В Троян играят 4-5 човека от школата на Лукойл и дават всичко за победата!!!А може някой си намери и мома от там-защо не има добри!?!?!В общ.съвет също има правчанин- г-н Съев-жив и здрав да е! Да помислят за нова зала по европейска програма!!!!

Вальо Сребров каза...

Само паметник на Тато като в Правец си нямаме,иначе комуняги и тук колкото щеш :))))

Анонимен каза...

#12 niamah v predvid Vasil Ivanov Kun4ev a UESKI ot puduiane

Анонимен каза...

Важното от тези мачове е,че залата се пълни с хора и все повече деца се записват да тренират.Нали това е целта?А пък победата си беше уникална!

Анонимен каза...

Hubavo e 4e ne ste prevyrnali zgrada za sport v bitak za tursko aziatski stoki kakto na mnogo mesta

Анонимен каза...

15- отбора също се казва ЛЕВСКИ.или ти си от червените ревльовци от Панчарево или пък варненски еклер.и за капак от София до Филипините само СИНИТЕ

Анонимен каза...

#18 podozirah 4e si fen na gundi ubieca na Kotkov....si4ki ste goveda....

Анонимен каза...

абе що не ходиш да се гръмнеш да отървеш страната от една мърша.само гледай да не си улучиш гумената глава че куршума ще излезе от другата страна полипишко малък

Анонимен каза...

izlizate izvyn normalnoto sportivo povedenie ...kyf e problema.....?

Анонимен каза...

samo Troian basket......superrrrrrr.....numer 1

troyan21 каза...

До всички коментиращи: Нещата с "шльокавицата" май почнаха да излизат извън контрол. Умишлено направихме компромис в този пост - заради специалния случай и радостта от победата се смилихме над позволяващите си да коментират на български, но не на кирилица. Но - дотук, вече почваме да трием. И за пореден път ще напомним изискване №1 за коментиране в сайта на Т21:
"1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!"

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Троян21,триѝ,го по- скоро,този с латиницата,нямал кирилица,тоѝ култура няма,От 24 коментара с 12 негови, опорочава хубавото нещо , случвчщо се в Троян.Голям успех на баскетбола в Троян - браво и от нас.

Анонимен каза...

Честито на всички приятели на баскетбола в Троян.Невероятен мач,невероятен отбор, невероятна публика.Хората, които разбират от този спорт наистина ще останат доволни.БК Чавдар Троян вече е на видно място в баскетболната карта на България.

Анонимен каза...

може ли да уточня и допълня коментара на 26- ти:
... след деветте отбора в НБЛ и първия в А група мъже - Икономически Университет Варна, "Чавдар" Троян е на 11-то място на глобалната баскетболна карта на България, Държавно първенство полусезон - есен 2013 година!!!Да не забравяме и 6-то място на отбор МОМЧЕТА до 14 години на Републиканското първенство!!!Това е отлично постижение за градчето Троян в областта на отборните спортове.БК "Чавдар" изпраща една добра година, свързана с успехи и постижения.Пожелавам още по-голям напредък в представянето на всички формации на клуба.

Анонимен каза...

Браво на младия Президент на клуба Петър Лалев.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |