Голям шеф от Брюксел гостува в Троян

* Президентът на ЕИСК Анри Малос пристигна директно от срещата на върха на ЕС във Вилнюс * „Мисля, че има проблем с демокрацията в България” * Щедър подарък за Троян и два важни троянски извода

Анри Малос, Донка Михайлова и проф. Лалко Дулевски, Троян, "Шато Монтан", 1 декември 2013 г.
ПЕТИЯТ по ранг чиновник в структурата на Европейския съюз (ЕС) – французинът Анри Малос, президент на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), бе гост на Троян в събота и неделя (30 ноември – 1 декември). Г-н Малос бе придружаван от проф. Лалко Дулевски, председател на Икономическия и социален съвет (ИСС) у нас, и както сам обясни, пристига директно от срещата на върха на ЕС във Вилнюс (Латвия), където основният дебат бил по плана „Източно партньорство”. А на пресконференцията за местните медии, състояла се в неделя по обед в троянския хотел „Шато Монтан”, се разбра, че Троян е първата спирка от визитата му у нас; идеята – да се запознае отблизо с една българска община извън столицата. Първоначално била определена Монтана, но заради препоръките на проф. Дулевски („Убедих г-н Малос, с когото се познаваме от много години, че в Троян има какво да види”) и на кмета Донка Михайлова избрал Троян. На следващия ден пък е срещата му с президента Росен Плевнелиев и участие в юбилейното събитие по случай 10-годишнината от създаването на ИСС.

КАКВО ЧУХМЕ на пресконференцията в „Шато Монтан”, на която г-н Малос пристигна непосредствено след посещение в най-голямата мебелна фирма в района „Рико Стил” и в която участваха още областният управител Милко Недялков, г-жа Михайлова, проф. Дулевски и председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев? (Предния ден ВИП гостът бе на посещение в с. Орешак, където разгледа Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата, училището и детската градина – и трите реконструирани с европейски средства, и имаше среща с кмета Донка Михайлова и поканените от нея председатели на двете най-големи групи в местния парламент – инж. Дилян Енкин /БСП/ и Йордан Данков /ГЕРБ/, а след пресконференцията му предстоеше работен обяд с г-жа Михайлова и председателите на консултативните съвети по икономика, култура и младежки политики.)

„НА СРЕЩАТА снощи попитах г-жа Михайлова каква е мечтата й за Троян. Отговорът й бе – да се спре намаляването на населението на Троян, троянците навън да започнат да се връщат. Друг ми каза, че би искал неговите синове и внуци, които сега живеят в София, да се върнат в Троян. Председателят на ОбС инж. Балев пък си пожела навлизане на нови хора с добра квалификация. Това е хубава мечта!”, започна словото си г-н Малос. След което специално отбеляза един факт от вчерашната си троянска среща – това, че г-жа Михайлова е поканила председателите на групите на двете противостоящи си партии (БСП и ГЕРБ) и дебатът е бил конструктивен и консенсусен. „Това ще го дам като пример на срещата утре с президента Плевнелиев”, заяви високопоставеният французин. Той похвали и видяното в споменатото промишлено предприятие, като подчерта, че развитието на индустрията и промишлеността е приоритет за ЕС и е пътят ни за излизане от кризата. След което обобщи, че от Троян ще си тръгне с два извода: че политическите сили, дори враждуващите, би могло да работят заедно в името на общия успех; и че развитието тръгва от местните възможности и сили („Да чакаме чужд инвеститор, който да дойде при нас и да направи чудеса?! Аз не вярвам в чудеса, въпреки уважението ми към религиите”, категоричен бе г-н Малос).

По време на пресконференцията
СЛЕД ГОСТА думата взе кметът Донка Михайлова. „Вчера споделих с г-н Малос, че младите хора трябва да останат тук, тук да намират работа, доходи, удовлетворение. Това е основна задача. И го попитах какво ни трябва, а неговият отговор бе „Вие си имате всичко!”. Много мислих по казаното”, довери градоначалникът. След което г-жа Михайлова обяви един впечатляващ подарък за Троян, направен от Анри Малос – президентът на ЕИСК предоставя безплатно площ в сградата на съвета в Брюксел за организиране на изложба на Троян (фирми, стоки, услуги и т.н.); нещо повече – изложбата ще бъде по време на сесия на ЕИСК и лично г-н Малос ще бъде неин патрон. Смятам да поканим за патрон и еврокомисар Кристалина Георгиева, допълни г-жа Михайлова.

В ТРОЯН с г-н Малос видяхме как двете големи политически сили могат да работят заедно, каза и проф. Лалко Дулевски. Той сподели, че в речта си на утрешната среща в София за 10-годишнината на ИСС ще има и такова послание. Професорът допълни, че в досегашната работа на ИСС, където на една маса сядат синдикатите, работодателите и различни други организации, партийните пристрастия никога не са доминирали и нещата са се получавали, това е сред основните фактори.

ДОСТА БЯХА и въпросите към г-н Малос (на живо от и на френски превеждаше Елена Вълчева от културния отдел в Община Троян и се справи чудесно с нелеката си задача – бел. Т21). От Т21 имахме две питания: Как в ЕС оценяват колаборацията на управляващата партия в България БСП, чийто лидер Сергей Станишев е и лидер на втората по големина европейска партия ПЕС, с една открито враждебна на ЕС партия като „Атака”, това проблем ли е?; Вторият ни въпрос бе за младежката емиграция от България и в частност от Троян, добила застрашителни размери – има ли шанс да променим тази тенденция, обезкръвяваща страната ни.

„УТРЕ СЛЕДОБЕД имам среща с представители на различни български партии, но не и с „Атака”. Моята етика, моето възпитание не ми позволяват да се срещам с хората на тази партия. Можеш да критикуваш, това е демократично право, но не по този начин като „Атака”, отхвърляйки идеята за ЕС. За жалост Европа много страда от подобни партии, защото те само критикуват, но не предлагат нищо”, откровен и категоричен бе Анри Малос. Изтичането на младите хора и мозъците на България пък бе определено като неприемливо, дори наречено „кражба на най-квалифицираните хора”. „Смятам, че решаването на този проблем трябва да е приоритет за всички в България. Затова трябва да подкрепяме кметове като г-жа Михайлова, които работят в тази посока”, заяви високият гост.

Елена Вълчева (Община Троян) превеждаше на Анри Малос
ИМАШЕ и въпрос за реиндустриализацията на Европа, което е приоритет за ЕС в момента; решението според г-н Малос е в три посоки – приоритетно финансиране на индустрията, заеми с ниски лихви за предприемачите и протекционистична политика на ЕС за собствените производители (в конкуренцията с Китай и САЩ). Изключително интересен бе отговорът на неизбежния въпрос за протестите в България. „Мисля, че има проблем с демокрацията в България”, категоричен бе Анри Малос. И подчерта, че и тук, а и изобщо много политически лидери се интересуват повече от собствената си кариера, отколкото от общите проблеми и именно подобно отношение на политиците провокира протестите. „Политиците не бива да забравят, че политиката не е професия, а служба на хората. И още – че в крайна сметка не решават те (политиците), а гражданите”, заяви без заобикалки шефът на ЕИСК. „От Брюксел се вижда, че България има много вътрешни проблеми. Практиката сочи, че страни, където се постигат широки коалиции (например Германия), успяват. Друг важен фактор е една истински независима съдебна система”, каза още французинът.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА завърши с един шеговит и „неделикатен” въпрос на Т21 – дали г-н Малос ни се сърди (на нас, българите) за случилото се точно преди 20 години на стадион „Парк де Пренс” в Париж (когато бихме на футбол французите с гол в последната минута и се класирахме за славното Световно в САЩ`94). „О, не ви се сърдя, аз съм корсиканец”, също в шеговит тон отговори високият гост.

Генадий Маринов

57 коментара:

Анонимен каза...

Докато продължавате да циганизирате града, ще се върнем, ама знаете ли кога ?

Анонимен каза...

Важното,е че бати Ангел се е изказал, и гостът е ходил в Рико!

Анонимен каза...

te si bili pojelali. abe kakvi sa tezi polititsi??? pove4e mi prili4at na detsa ot detska gradina,koito si pojelavat podaratsi ot dqdo mraz. te trqbva da si hodqt, i nie trqbva da im pomognem,za6toto imat problem s tegloto sashto,olqli sa se kato 6ileta predi gergiov den.

Анонимен каза...

Приоритет за ЕС е развитие на индустрията и промишлеността. Да излизаме оттам тогава. То ний таквизи работи ги рушим.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, я проверете фамилията на професора дали не е Дулевски?

Анонимен каза...

Моля да коригирате името на професора - казва се Лалко Дулевски и е родом от с. Бели Осъм. Има къща в мах. Дулевска на селото и много често пребивава там.

troyan21 каза...

До №5: Правилна забележка, поправихме.

Анонимен каза...

Да разбираме,че Община Троян вече отявлено работи за интереса на Йовчевски?

Анонимен каза...

Представителите на двете противостящи партии БСП и ГЕРБ напълно са се преляли от години в обща партия Да пооткраднем квото можем

Анонимен каза...

Изключително мила и "непринудена" среща, пресконференция, събитие или каквото е било там.
Изключително "правилни" въпроси и още по-правилни послания. Най-вече - с поканени правилните присъстващи за да не се развали идилията.
1. Относно посланията - обработката на общественото мнение за обединение на двете посткомунистически партии БСП и ГЕРБ, които така масирано приютиха почти цялата бивша комунистическа номенклатура заедно със синчетата, щерките и внучетата е в пълен ход. Даже ни дават за пример Германия по този въпрос. Вундаба!
Защо обаче не ни дават Германия като пример по друг въпрос - как днес там съдят бившия президент за "злоупотреба" за 719 евро и 40 цента??? Или как за 3 месеца в Германия осъдиха помагачите на двама български айдуци, злоупотребили с милиони евросредства, а същите тези български айдуци ги мотаха 5-6 години из съдебната система, след което ги оправдаха, а българите платихме сметката!!!
Това води към следващото -
2 Относно "правилните" въпроси. Защо никой не попита тези представители на ЕС /и проверяващи еврообекти в Троян/ - Защо когато има нарушения по европроектите, нито един айдук, крадец, мошеник, далавераджия, комисионер и т.н. косъм не му падна от главата, а цялата строгост, глоби и санкции се стоварват върху главата на нещастния троянски данъкоплатец?
Нали тези господа от ЕС с проверките си защитават интересите на европейския данъкоплатец? Ние българите нали сме също европейски данъкоплатци и с нашите пари се правят вноски към ЕС? Защо /примерно/ в Германия престъпника плаща за злоупотребите си, а в Троян /примерно/ престъпника си се разхожда необезпокояван, а бедния троянец е ПРИНУДЕН да плаща за чужди грехове и злоупотреби?
Що за двоен стандарт?
*
Разбира се, такива въпроси няма кой да зададе от присъстващите на това мило /евро-троянско/ тържество.
Затова пък сега троянеца ще плаща освен онези над 4 000 000 лева глоби и санкции още нови над 150 000 лева, които му ги натресоха миналия месец и за които ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ МЪЛЧИ!!!!!!. Очаквайте и нови глоби, разбира се.
*
Ей това не мога да го разбера. Да ти дойдат на крака висши чиновници от ЕС и да си траеш и да не поставиш този и други подобни болезнени въпроси, а да ги занимаваш с общи приказки, някаква тъпа партийна политика и "международното положение".... нямам думи.
Ами, четете и се радвайте. Еврочиновниците вече са си заминали, а троянците оставаме /които все още сме останали/ да плащаме греховете и сметката на овластените и правоимащите айдуци от хранителните вериги по европроектите.
Те /айдуците/ ще си харчат откраднатите европари, ще ви обясняват колко добре се развиваме /с изключение на нЕкои слабости/ и ще ви се смеят на акъла. Вие ще се радвате и ще плащате. Аз и тези около мен ще протестираме, но също ще плащаме, защото МНОЗИНСТВОТО така е решило - да се правим на улави и да плащаме!
Да ви е честито, троянски данъкоплатци. Бачкайте здраво, че има още и нови глоби и санкции за плащане!
ИП

Анонимен каза...

Господин Пеевски, поздрави за поста Ви!

Поздрави от Лондон.

Анонимен каза...

Добре е троянския данъкоплатец да ЗНАЕ и да не остава с впечатлението, че тези кражби и далавери по европроектите са били тайни и никой не е знаел, а наказанията и глобите са паднали изневиделица от небето.
Ще ви дам само един пример по т.нар. европроект "Техническа помощ за воден цикъл на Троян и Орешак"
Този проект се появява някъде през 2008 година и е на стойност около 5 500 000 лева??!!?? ОбС Троян няколко пъти до 2010 мисля приемаше да се подписват записни заповеди без възражение като обезпечение на този проект. И сега внимание - на всяка една от тези сесии на ОбС Троян ставах многократно и предупреждавах, че това не е проект, а ОБИР!!! Че тази колосална сума изобщо не отговаря и е неадекватна по размер /справка - за община Ловеч по такъв проект сумата беше 600К/ за такъв проект за "Техническа помощ". Че с тези пари бих могъл да направя проект за воден кадастър на Брюксел и Венеция и че за Троян и Орешак не са необходими повече от 200-300К. Предупредих, че ако ни хванат от ОЛАФ ще ни скъсат от глоби и санкции и че троянеца ще плаща без да е виновен.
/мога да предоставя пълните протоколи от сесиите на ОбС Троян, а и да изгледате видеозапис от тези сесии и да се убедите сами/
Да, ама не! Освен Петя Ковачева никой не ме подкрепи. Видях се принуден в неформален формат да сезирам представител на ДАНС. Беше даден ход, но..... нещата бяха замазани и потулени.
В същото време - в местните троянски медии и къде ли не започна жестока кампания срещу мен за дискредитирането ми. Какъв ли не ме изкараха. Какъв ли не ме наричаха и тук в този сайт.
Е, и?
По този европроект ВЕЧЕ СМЕ НАКАЗАНИ да пащаме над 1 200 000 лева /един милион и двеста хиляди лева/??!! Кой сега е "лудия и ненормалния"?
Разбира се, айдуците са свършили някаква работа за 100-200К /примерно, може и за по-малко/ по този европроект, прибрали са и са и разпределили над 5 000 000 лева, а изнемощелия от недоимък троянец днес плаща глоба и не му пука. "Нъл тей, началството щом така е рекло"?
*
Та, няма нищо случайно! Всичко беше и продължава да е ПРЕДИЗВЕСТЕНО!
Айдуците, които загробиха Троян пряко и с безумните решения в ОбС днес ги виждам на среща с представители на ЕС. Дори разбирам, преките виновници за погрома над Троян от троянските БСП и ГЕРБ са имали отделна среща с тези чиновници от ЕС.
Е как да не се обединят БСП и ГЕРБ? Те отдавна са се обединили в погрома над Българи и Троян в частност!!!
Лъжи, кради, манипулирай, демагогствай, обвинявай другите и пр. - това е тяхното "символ-верую". И хич не им пука. Медии, куфарни бизнесмени, банки, институции, администрации и какво ли не - всичко е зад гърба им и помага.
Помагат за собственото ни унищожение!
Един умен човек беше казал, че преди "поне руснаците ни приемаха като инженери, а сега в Европа ни приемат като келнери и проститутки". Дори да е така, най-малкото от ЕС са ни виновни. Я погледнете не се ли държим ние самите точно като такива?
ИП

Анонимен каза...

„НА СРЕЩАТА снощи попитах г-жа Михайлова каква е мечтата й за Троян. Отговорът й бе – да се спре намаляването на населението на Троян, троянците навън да започнат да се връщат. Друг ми каза, че би искал неговите синове и внуци, които сега живеят в София, да се върнат в Троян. Председателят на ОбС инж. Балев пък си пожела навлизане на нови хора с добра квалификация."

Да се смее човек, или да плаче (:

Анонимен каза...

Пеевски, стига си подскачал! Или го правиш защото Мадос по морални съображения не иска да разговаря с Атакисти?

Анонимен каза...

А ти понеже си много умен, плащай глобите ,а миню си харчи откраднатото и си свирка !

Анонимен каза...

13-ти, г-н А.Балев винаги има "особени" желания. Пак да ви припомня, на една сесия от предния мандат в ОбС, когато отново хванах мнозинството на ГЕРБ, БСП и подкрепящите ги "много десни" сили, че лъжат и мамят троянците. Ако си спомняте, тогава г-н Балев скочи от председателския стол, започна да ме блъска от трибуната в залата на ОбС Троян и крещеше сакралното /което се чува много ясно на видеозаписа/ - "Да са мащаш от тук".
В някои троянски медии това или не бе отразено или бе отразено с "... бе избутан малко по-грубичко".??!! Ах, недей!
На учредителната сесия за този мандат, след като станах и от трибуната заявих защо г-н Акимов не става за председател на ОбС и защо не трябва да бъде избиран - по време на почивката същия дойде при мен, хвана ме за гушата и се закани да ме ликвидира. Това отново и "съвсем случайно" убягна от вниманието на троянските медии. Е, година по-късно г-н Акимов вече не е председател на ОбС Троян, но за сметка на това избраха отново другия Председател-побойник!
Е кой квалифициран човек да дойде бе, г-н Балев? За какво? Да го блъскате, да го стискате за гушата и да има кого друг да прогонвате и "ликвидирате"?
Защо никой не попита г-н Балев как и защо троянците загубиха имоти за милиони от бившата "Търговия"? Ще пита, ама когато му "купят колело"!!!
ИП

Анонимен каза...

Хубаво е, че такива хора все по-често идват в Троян. Всеки може да бъде полезен-

Анонимен каза...

Ами, г-н Пеевски, като толкова сте загрижени за промяна на статуквото, за което сте абсолятно прав, защо поддържате това продажно правителство. Това не е ли отвратителна демагогия? Изразена най-вече в пари? Справка : Болен Сидироов!

Анонимен каза...

Пеевски прочети си написането и си дай отговор на въпроса защо не те канят. Злобата и негативизма не бива да са лицето на Троян.

Анонимен каза...

14-ти, с Атака приключих на 29-ти май 2013 година, когато ръководството и овласти турската ДПС и заедно с БСП реализираха новата "тройна коалиция".
Има Декларация на местната структура на Атака в Троян само 5 дни след този позор, в която се иска оставката на г-н Сидеров и цялото ръководство на Атака. /това е прецедент в т.нар. българска политика от последните 24 години/
Дори местните медии отразиха тази Декларация, освен по БНР, някои централни и регионални медии и ел.сайтове.
Добре е преди да пишете, поне малко да се информирате.
п.п.1. 14-ти, като общински съветник работата ми ПО ЗАКОН е да "подскачам" /ползвайки вашия жаргон/. Ако и другите колеги в ОбС "подскачаха" - днес вие нямаше да плащате милиони лева като набедени и докарани до пълни нещастници и глупаци, заради нечий друг айдутлук. Знам, че е неприсъщо и неприемливо в България кой да е политик открито и ежедневно да пише и разговаря с хората, но... какво да правя - преди 20 години бях в щатите и хванах "вредни" практики, а в последствие и навици :)
п.п. 2 - 14-ти, а къде е Вашият /вашите/ общ.съветник за когото сте гласували? За него /за тях/ проблеми в Троян не съществуват ли? Как изобщо разбирате какво мисли или действа Вашият /вашите/ общински съветници, за които сте си дали гласа и чрез които се САМОУПРАВЛЯВТЕ?
Справка от ЗМСМА
чл.36. Общинският съветник е длъжен:
2. да поддържа връзки с избирателите и да ги информира за дейността и решенията на общинския съвет.
п.п.3 14-ти, аз спазвам закона! На вас какъв ви е проблема? Да стана закононарушител? Е, няма да дочакате!
ИП

Анонимен каза...

А кой два мандата хвалеше наляво и дясно Атака че била най-великата партия и че всички трябва да я слушат какво казва помниш ли ПЕЕВСКИ.Или от това ти е неудобно сега////

Анонимен каза...

19, много си прав. В ловешката лудница и в Карлуково всякаква злоба и негативизъм отдавна са изкоренени. Всички пациенти са широко усмихнати и с неподправена вяра в утрешния ден и докторите със спринцовките и останалия персонал с хапчетата.
Един Пеевски е останал в този град да ви трови животеца и идилийката. Виждате му сметката и светлото бъдеще е в крачката ви... и по 40 девици на калпак.

Анонимен каза...

Самият факт, че този човек, който е президент на Европейския икономически и социален съвет посещава единствено Троян, заслугата за което е сигурно на проф. Дулевски и на Михайлова, говори много. Говори много и нещо друго - ще бъде предоставена БЕЗПЛАТНО площ в сградата на ЕП в Брюксел за откриване на изложба, представяща Троян и то по време на провеждането на сесията на ЕИСК. - под патронажа на г-н Малос и на Кристалина Георгиева. Да не мислите, че тоя човек ей така, от добро сърце е направил това предложение. Явно е бил впечатлен от нещо и затова го е направил. А вечно оплюващите, давате ли си сметка какво значи това, ако се случи? Едва ли!

Анонимен каза...

21-ви, виждам колко труд полагате да изместите темата на дискусията, която провокирах, а тя е защо никой не попита височайшите чиновници от ЕС - защо днес бедният троянец плаща за зулумите или некадърността на овластени и други бандити, а в Европа не е така?
Явно май нещо не ви изнася този въпрос?!
Относно Атака - заставам зад всяка една дума която съм казал, но тук не е мястото да се "отчитам". Има си други начини и средства.
В цивилизованите държави примерно има медии и всеки политик отговаря за думите и делата си, като журналистите го "разпъват на кръст".
Тук в Троян, аз съм лишен дори и от това...... да ме "разпъне на кръст" някой журналист с каквито и да е въпроси. Де късмет, де!!!
Няма "страшни" въпроси и не те са проблема, 21-ви. Страшни и проблем са отговорите.... поне за Троян!
п.п. ако някой троянски властимащ го направят шеф на Ада, със сигурност ще ме лишат и от дърва и пирони :)
*
Хайде стига толкова за днес, че трябва да изкарам някой лев и да дам принос към "кървавите" пари на троянците, с които да платим поредната санкция и глоба заради нечий бандитизъм или некадърност.
Бдете здрави!
ИП

Анонимен каза...

Пеевски, ти имаш сериозен проблем - прекалено на сериозно си се взел! Наистина върви поработи малко. Ти наистина ли мислиш, че Михайлова не е коментирала с госта този проблем, че не го е поставила? Или ти си единственият в тоя град, който има мозък?! Айде.........

Анонимен каза...

Я, Пеевски има работа? Ай стига бе! На кой ги говориш тея глупости? Или за самочувствие сам си ги приказваш и си вярваш?

Анонимен каза...

25-ти, ако кметицата милее за Троян (както говори), защо не е дала М.Акимов на компетентните органи, а е "рекетирала" общинските съветници да направят актуализация на бюджета, с цел да прикрият престъпленията на М.Акимов ?

Анонимен каза...

#25, проблема не е на Михайлова, а на гражданите защото те плащат. Единствено ИП поставя този проблем и то многократно пред гражданите, а какво са си говорили тайно и на ушенце Михайлова и госта - ти да не би да знаеш бе, отворко? И до кога с тези тайни разговори на ушенце? Проблема засяга всички и трябва да се дискутира пред всички. Аман от комплексари и тъпи слагачи на властта.
#23, подобни изложби в сградата на ЕС са безплатни и нещо повече, ако имахте малко повечко акъл можехте финансово да обезпечите и разходите по тази изложба. Ама нямате и не знаете как. Я отговори за какво оплюване говориш и къде го видя. Съдържанието на фактите изнесени от ИП ли е оплюване или самото изнасяне на фактите и осветяването на троянските потайности е оплюване? Не мога да разбера на Михайлова толкова ли е паднало нивото, че да разчита на подобни жалки ласкатели?

Анонимен каза...

Пеевски, нали каза, че отиваш да работиш. Това, че не си слагаш ИП-то отдолу не означава, че пише някой друг. Или ти стана нещо деудобно. Просто сам си задаваш въпроси и сам си отговаряш. И хайде да не говорим кой е комплексар и кой не е.

Анонимен каза...

#29 , не позна ама няма значение. С глупак не се спори.

Анонимен каза...

29-ти, ти също като една куха лелка от библиотеката ръсиш мозък напред на зад, но аз не говоря кой е комплексар и кой не е.
Зададох елементарен въпрос:
Защо кметицата прикрива престъпленията на М.Акимов ?

29-ти, ти как мислиш - ЗАЩО?

Анонимен каза...

Не съм 29-ти, но нека ти кажа. Пеевски плещи пълни простотии и неистини. ВСЕКИ има право да сезира прокуратурата. Защо Пеевски не го направи? Много е просто - знае, че това, което пише са си негови интерпретации. Ще изпреваря и ще отговоря на въпрос, който предстои да зададеш. Защо тогава никой не завежда дело за клевета? Защото Пеевски буди съжаление. Толкова е утрепан, че никой не желае да го доубива. Пък и кой му обръща внимание? Няколко човека пишем тук. Никой от нас не му се връзва. Обикновено той сам си пита и отговаря под разнообразни форми. От време на време с инициалите си, от време на време сам си напише БРАВО ПЕЕВСКИ.

Анонимен каза...

32-ри, (който не си 29-ти) ти не отговаряш на въпроса ми, а ми задаваш въпрос от което следва, че завършен тъпанар (човек, който бие големия тъпан, който се чува из цяло село), който не разбира какъв е въпроса, и говори това което някой му е налял в празната кратуна също като папагал.
Защо е наказана общината? Защото на някой ей така му е хрумнало или защото М.Акимов е голем убавец.
Нито едното от двете, общината е наказана заради направено нарушение от кмета при обявяване на обществена поръчка и той това го е извършил еднолично и носи отговорност за това. И тъй като кметицата умишлено го прикрива, тя става съучастник в направеното нарушение наравно с М.Акимов.

Анонимен каза...

Я,Ачо Балев пак се появи!Аца,наздраве бате !

Анонимен каза...

32-ри, който не си 29-ти, който не си 25-ти, който не си 21-ви и т.н., и което няма никакво значение, защото в крайна сметка ти си една страхлива анонимна мишка, която ме плюе в този сайт години наред и не смее да се покаже от миризливата си дупка. Това можеш, това правиш, за това си роден.
Важното е, че пак те хванах да лъжеш. Десетки пъти съм сезирал прокуратурата, областна управа, ДАНС, Комисията по корупция в НС и т.н. Признавам - навсякъде удрям "на камък". Примерно за "изчезналите" 1 700 00 лева от бюджета на Троян на жалбата ми до окръжна прокуратура получих отговор - няма да се предприемат действия, защото от прокуратурата се обадили на Акимов и той казал, че не било вярно. Това е положението. От областната управа ми връщат жалбите, защото, цитирам "не сте заинтересовано лице" или "жалбата ви е недопустима". Типична гербаджийска помиярщина и наглост!
Да де, ама преди месец в централен ежедневник написаха , че било вярно и че били предприети следствени действия за тези 1,7 млн лева, но били спрени от министър Цветанов. Добре че от централните медии разбираме какво става в Троян.
Ти къде беше по това време бе, мушморок? Лапаше от европроектите и закопаваше Троян със загуба на имоти?
Или беше "наряд" в този сайт да ме оплюваш, докато ти и тези около теб крадяхте троянците и със задниците си?
Анонимен си се родил, като анонимен страхливец живееш, като анонимен крадец ще пукнеш, 32-ри. От такива като теб полза никаква. И за тор не ставаш, ще окрадеш семената.
*
Хайде сега да обясниш кое не е истина
1. Че плащаме и до 2020 ще плащаме над 4 000 000 лева глоби и санкции заради теб и такива като теб?
2. Че преди 10-на дена ни наложиха нова санкция от над 170 000 лева?
3. Че провалихте и унищожихте газифицирането на Троян?
4. Че окрадохте 1 700 000 лева от бюджета на общината?
5. Че заради далавери и безхаберието на Балев и Акимов загубихме имоти за милиони от бившата "Търговия"?
6. Че заради "набожния" Акимов и на база фалшив натурален акт загубихме земята под Националното изложение в Орешак, която също е за милиони?
7. Че заради далаверите ви бе провален конкурса на "Малкия пазар", а общината бе осъдена да плаща?
8. Че заради вашата отчайваща некадърност провалихте в Троян европейския програмен период 2007-2013?
9. Че сривахте всяка година местните приходи в бюджета и не изпълнихте нито един бюджет?
10.....
11....
Кое бе, мушморок, кое не е вярно и кое са "простотии и неистини" както пишеш с птичия си мозък?
ИП

Анонимен каза...

Илияне, братче. Готин си, но не ти харесвам едно. Само гнусотия и чернилка сипеш по Троян. Троян трябва да се обича и да му се прощава. Трябва му оптимизъм и повече вяра. Хайде да поработим за това!

Анонимен каза...

Че,къде Пеевски сипа "гнусотия и чернилка" по Троян? И къде Пеевски излъга,или написа неистини?
Вярно ли е,че Троян е във финансов колапс?
Вярно ли е,че Акимов да не остане по-назад от Енкин,окраде де какво можа,и продължава да краде ?
Вярно ли е,че Троян е избягван от каквито и да е инвеститори като Лондон по време на Чумата?

Анонимен каза...

Пеевски, спри да пишеш ту като "анонимен", ту като "ИП" - личиш си. И спри да сипеш гнусотии...

Анонимен каза...

Че ГЕРБ и БСП кога са били противници, че да се сдобряват! Не знам дали има мислещ човек в България, който да не е разбрал,. че ГЕРБ беше поредният проект на БСП, а иначе Борисов и Станишев са големи артисти. Е то дали останаха въобще и мислещи хора де ?

Пеевски -бори се докрай, истината и правдата винаги побеждават!

Анонимен каза...

Питам дали общината (знам,че следят какво се пише тук), ще отговори колко струва на данъкоплатеца,"проучването" на "експерта" ,в което се казва,че няма нужда от светофари.
Илиян Пеевски, в качеството си на общински съветник,информира обществеността за нова глоба,която ние трябва да плащаме. Призовавам за изявление от страна на общината,и ако се потвърди, да се предприемат нуждите действия.
А дано,ама надали...

Анонимен каза...

Молим се на някоя от силните европейски държави да инвестира в България, молим се в 21 век да станем държава от края на 19–ти!?
Какво самочувствие!

Анонимен каза...

Не бе,41-ви,ти виж по-нагоре що за малоумие!!!!Не било случайно,че идвал тук.Щели сме да правим изложение в ЕС,Кристалина щяла да бъде патрон! Бахти малоумните хора !

Анонимен каза...

Не съм фен на Пеевски, но ще кажа,че докато на подобни срещи се бистрят абстрактни въпроси "защо птичките не долитат отново в Троян" и се отговоря с популистки отговори "вие тук сте същински рай", жив нормален човек тук няма да остане! И като чуеш,че най-важните хора са Енкин и Данков, пък знаеш за какви мошеници става въпрос,си казваш още по яко "дим да ме няма". Донка й се иска, ама хич не й стиска.

Анонимен каза...

"Десетки пъти съм сезирал прокуратурата, областна управа, ДАНС, Комисията по корупция в НС и т.н. Признавам - навсякъде удрям "на камък"
Пеевски и аз десетки пъти сезирам прокуратурата за това че си недоклатен, но те всеки път ми казват, че това не е за съд. Не се коси, браточка, и аз удрям на камък.

Анонимен каза...

Що не пробваш с нещо по-остро?Белким се отървеш от мъки. И ако не спреш да сипеш помия по Илиян,може и да ти се потърси съдебна отговорност. А с този си пост,показваш,че си И отявлен лъжец,освен,че си и пълен кретен!

Анонимен каза...

Що не му дадохте малко троянски роми за интегриране на французина ? Франция има опит в това отношение... :-))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Днес няколко национални медии пишат добри думи за Троян. А тук простотия до шия! Как да се оправи този град? Поздрави за тези, които докараха Малос в Троян и накараха България да говори за нас!

Анонимен каза...

Правозащитника 45-ти, да разбирам ли, че смяташ недоклатен за обида? Ако е така, да разбирам ли, че смяташ изклатен за комплимент?

Анонимен каза...

От изследвани 143 държави в Топ 10 на най-страдащите са България с 39%, Армения – 37%, Камбоджа – 34%, Хаити – 32%, Унгария – 32%, Мадагаскар – 31%, Македония – 31%, Иран – 31%, Сирия – 29%, Афганистан – 29%.
Дори в Сирия и смазаната от земетресението Хаити хората не са толкова отчаяни. Това не пречи на троянския селяндур да е щастлив че му докарали някакъв Малос у разпадащото се градче и да квичи от щастие.

Анонимен каза...

По-добре разбирай, че ИП не следва да бъде слушан, четен и не бива да му се обръща внимание. Иначе всички ще тънем в самозаблуда, самосъжаление и отчаяние. А от това полза никаква!

Анонимен каза...

49-и, май страдаш от вътрешни противоречия или от липса на елементарен разсъдък.

Анонимен каза...

48-ми,ти си страхлива лъжлива мижитурка. А след моят пост,се посра пак от шубе.Бъди готов да понесеш и съдебна отговорност,за лъжите си!

Анонимен каза...

Щом само ИП ви информира за поредната глоба която ще плащате това значи че не е вярно че не бива да му се обръща внимание и че трябва всички да са щастливи. Крайно време е в общината да назначат зам.кмет по щастието и мисълта. Който не е щастлив когато го крадат и го карат да плаща глоби за чужди кражби да бъде обвинен и арестуван.
Такава гротеска и такава безумие няма никъде. Освен в творчеството на Оруел.

Анонимен каза...

ПЕЕВСКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!

Анонимен каза...

Всички щастливи с безплатен вазелин!!!

Анонимен каза...

Някой знае ли къде са добрите общински съветници които гласуваха да се вземат тези 150 хиляди лева от нашите данъци с които пълним бюджета за да се плати тази глоба? Или няма такова нещо и лошият общ.съветник ИП най-нагло лъже както го обвиняват? Ами ако не лъже и това е факт?
Защо мълчи кметицата и не дава пресконференция ако това е вярно?
Защо са онемели троянските медии ако това е вярно?
Някой знае ли какво изобщо става в този град?

бат Велко Сандокана каза...

А като сбъркана фамилията на професора,сигурно ли е дали не е сбъркана и тази на вип госта? Един вид да не се окаже че не била Малос а Фалос?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |