Решиха за кръстовището под болницата, временно

* Да се монтират изкуствени неравности за забавяне на скоростта по ул. „Христо Ботев”, гласува Комисията по безопасност на движението
 * Инж. Васков: Светофари не са нужни, ще усложнят * Гл. инсп. Ичев контрира: Светофарите са доброто решение

инж. Николай Васков, гл. инсп. Марин Ичев
НЯМА НУЖДА от светофари на проблемното кръстовище на ул. „Христо Ботев” и ул. „Радецки” (под болницата), където наскоро стана поредната тежка катастрофа; същото е и за другото сходно като натовареност и проблеми кръстовище на същата улица – под Вила „Ванна” (ул. „Хр. Ботев” и ул. „Симеон Велики”). Такава е констатацията на поръчаната от Общината експертна оценка, извършена от екип на „Виалукс България” ЕООД начело с управителя на фирмата инж. Николай Васков, стана ясно на заседание на Общинската комисия по безопасност на движението в Троян (31 октомври).

ИНЖ. ВАСКОВ, който присъства на заседанието, обясни, че въпросното кръстовище (под болницата) е тествано в рамките на два дни - понеделник и вторник, и са проведени по няколко 3-часови замервания на трафика, натовареността и т.н. „Резултатите сочат едно – светофарни уредби не са необходими, те само усложняват движението и ще доведат до задръствания. Трябва да се търси друго решение”, заяви експертът. Той даде пример с два сходни като параметри градове, където е работила фирмата му – Поморие и Свищов, в които поставените светофари не решили пътните проблеми.

ЕКСПЕРТЪТ даде и своя отговор за въпросните троянски кръстовища – ограничаване на скоростта по ул. „Христо Ботев” с изкуствени неравности (т. нар. „легнали полицаи”), още 2-3 знака преди кръстовищата, по възможност с диамантено/светещо фолио, може да се помисли и за шумяща маркировка, която е много ефективна, но е и доста скъпа. И още една важна мярка – засилване на контрола, което се усети като препоръка към работата на контролните органи (полицията). Друг аргумент на инж. Васков срещу светофарите – че Община Троян трябва да наеме специализирана фирма, която да управлява съоръженията, и това допълнително ще оскъпи и усложни нещата.

Кольо Кацаров и заместникът му в комисията инж. Кънчо Петков
Заседанието е в разгара си
Донка Михайлова: „Нямаме безспорно решение
Инсп. Богдан Койновски (вляво): „Проблемът е комплексен
РАЗБИРА СЕ, мнозина от присъстващите (в заседанието участваха представители на ангажираните с организацията на движението институции и фирми) не се съгласиха с изводите на инж. Николай Васков, като най-остро и аргументирано бе несъгласието от страна на началника на Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян гл. инсп. Марин Ичев и колегата му инсп. Богдан Койновски, ръководител на направление КАТ. Г-н Ичев изрази недоумение как в съседните Севлиево, Ловеч и други градове от порядъка на Троян действат светофарни уредби и резултатите са положителни, а тук не може. Според полицейският шеф светофарите са добро решение за няколкото възлови троянски кръстовища (освен споменатите две - още две-три), няма и никакви технически и други проблеми. Доста рязко гл. инсп. Ичев реагира на оценката на експерта, че управлението на светофарите е сложно и трябва да се наема външна фирма; „Няма никакъв проблем да се обучи един човек, имаме добри кадри, пък и нали системата е компютъризирана”, заяви полицаят. „Каквото и да е решението, то трябва да е различно от досегашното, разбира се – без да противоречи на закона”, обобщи гл. инсп. Ичев.

СВОЕ МНЕНИЕ изказа и кметът Донка Михайлова, която напомни един важен обективен факт – че в момента започва изпълнението на втория етап от интегрирания воден цикъл на Троян и за трайни решения по организация на движението може да се мисли едва след приключването на работата след 1 година. „Нямаме безспорно решение. Генералният план за организация на движението в Троян ще се прави след приключване на работата по водния цикъл. Трябва да се обърне внимание на всички варианти и да се търси най-безспорният”, заяви г-жа Михайлова.

ЛЮБОПИТНО БЕ и казаното от бившия кмет инж. Дилян Енкин, по чието време бе направена реконструкцията на ул. „Христо Ботев” в района на споменатите кръстовища, сега общински съветник и председател на постоянната комисия по ТСУ в местния парламент. Г-н Енкин също подчерта, че генерално решение може да се вземе едва след година. Но се присъедини към становището на инж. Васков, че светофари не са нужни и изходът е в засилване на контрола и подобряване дисциплината на водачите. „Никога, когато минавам през тези две кръстовища, не съм бил повече от четвърта кола, което означава, че пропускателната им способност е нормална”, заяви екскметът. Той спомена и един фактор, който създава и ще продължи да създава конфликтни ситуации и занапред – няколкото магазина по ул. „Христо Ботев” в този участък, включително и на самото кръстовище под болницата, чиито клиенти и коли за зареждане затрудняват движението. Управителят на общинското дружество „БКС” ЕООД инж. Галя Данчева допълни, че движението на двете кръстовища се усложнява неимоверно от лошата видимост за идващите по улиците без предимство („Радецки” и „Симеон Велики”) и именно в тази посока трябва да се търси решението.

ШЕФЪТ НА КАТ – Троян инсп. Койновски, човекът, който ежедневно се сблъсква с пътните проблеми на Троян, направи детайлен анализ на ситуацията на двете кръстовища и обобщи всичко казано дотук. „Проблемът е комплексен – висока скорост на движещите се с предимство по ул. „Христо Ботев”, недисциплинирани водачи, лоша видимост, претрупаност с пътни знаци, близост на едното кръстовище до болницата и преминаване на възрастни и болни хора… И решението трябва да търси комплексен отговор”, заяви полицаят. Инсп. Койновски изнесе и една прелюбопитна статистика – в Троян регистрираните автомобили са над 20 000, което е една трета от всички регистрирани автомобили в Ловешка област; което пък красноречиво говори за натовареността на движението в града и района. И което, според него, насочва към решение със светофари.

Поредната тежка катастрофа на кръстовището под болницата, 25 октомври 2013 г.
ТОЧКА НА ДЕБАТА сложи ресорният зам.-кмет и председател на комисията по безопасност на движението Кольо Кацаров. Той бе категоричен, че окончателно решение ще се търси след приключването на работата по водния цикъл след 1 година, но дотогава трябва да се вземе най-приемливото временно решение; което ще е и своеобразен тест и ще подскаже в каква посока трябва да се върви. Г-н Кацаров постави за гласуване от членовете на комисията временно решение, опиращо се на препоръките на инж. Васков – да се монтират изкуствени неравности, които да забавят скоростта на движещите се по ул. „Христо Ботев” в района на кръстовището с ул. „Радецки” (под болницата). Предложението получи пълно одобрение, без въздържали се и несъгласни. Бяха дадени и уверения, че всичко това ще се случи съвсем скоро и ще е придружено със засилен контрол за неправилно спрени/паркирани коли, недисциплинирани водачи и т.н. Засега по другото „болно” кръстовище (под Вилла „Вана”) няма да има промени. (На заседанието се взеха още няколко важни решения по организацията на движението в Троян, но за тях ще кажем в отделен материал)

Генадий Маринов

Още по темата:

64 коментара:

Анонимен каза...

Крайно време е да се вземат мерки за неправилно паркирали коли.

Анонимен каза...

И като се сложат тези изкуствени неравности aka легнал полицай, зимата ще чистите кръстовището за линейката, ама когато пръдне лястовичка! Светофарите също не са решение на проблема, там минават на ден много автомобили и разстоянието посока болницата е толкова малко, че ще направите някое задръстване до магазин 2001 стоки! За Вила вана наистина трябват светофари, както и за кръстовището на кафе Дриймс. Но на това кръстовището под болницата... мислете го някак си. :) Успех

Анонимен каза...

Към №1 - ПРОБЛЕМА НАИСТИНА ИДВА ОТ НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИТЕ АВТОМОБИЛИ!!!

Анонимен каза...

Сложете от така наречените високи пешеходни пътеки по тях се минава плавно няма как да не намалиш и не си разбиваш колата като от тези, които се слагат до сега в Троян при тях с каквато и скорост да минеш ти се иска да удошиш отговорните

Анонимен каза...

Изхвърляне на всички паркирани и спрени коли в нарушение близо до кръстовището на "Радецки",глоби на собственика на магазин "Маринико" и съседните за снабдяване извън регламентираното време,мощни предупредителни светещи и шумящи знаци преди кръстовището ....... това е решението

Анонимен каза...

СВЕТОФАРИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Повдигнати пешеходни пътеки и камери...... наглите водачи трябва да бъдат наказвани докато се научат. В Троян има хора , които си мислят че всичко им е позволено и просто са решили че няма да спазват ЗДП независимо че застрашават живота на останалите водачи. На това кръстовище най редовно тръгват да ме изпреварват въпреки че виждат че съм подал ляв мигач..... Камери трябват и глоби трицифрени суми!

Анонимен каза...

Защо се плаща на Кацаров да дава акъл в строителството, като се налага да се вземе външна фирма да решава въпросите? Веднъж пари за негова заплата, втори път пари за експерти в същата област! Луда работа! Народът гол и бос, гладен до оскотяване, а вие игрички си играете!!!

Анонимен каза...

Свидетел съм на почти всички катаствофи станали на това кръстовище.На забеяните и неспазващи правилата за движение шофьори не са им виновни магазаните, които са направени там с разрешение на общината.

Анонимен каза...

От когa пешеходните пътеки в Троян се използвaт . Пробвaйте се дa пресечете нa някоя от тях.

Анонимен каза...

"Гледам и не вярвам на ушите си". Това наистина може да се случи само в Троян.
Как да се направи от един елементарен проблем батална сцена с много участници и много шум. Посетете ни и вижте. Майстори сме!
Подгряваща медийна офанзива дава старт на събитието. От общината проявяват нечувана загриженост и поръчват /срещу заплащане естествено/ супер експертна поръчка чак в София, а защо не и в Брюксел. Следва нещо толкова значимо, че засенчва дори "ялтенската конференция". Бурни дебати, тежки мисли и още по-тежки решения. Сблъсъци на идеи, концепции и докосване до постиженията на научно-техническата революция. Снимки, въздишки и непоколебима вяра в утрешния ден /завършването на втория воден цикъл/.
Всичко това - през 13-тата година на третото хилядолетие.
Всичко това за един прост проблем, който отдавна трябваше да се реши с един "прост" светофар.
Защо "прост" светофар? Ами защото само преди 20-25 години се смяташе, че единственото нещо, което е по-просто от милиционера е светофарът, защото може да го замести.
*
В "умното" село, умниците ще слагат неравност на пътя. Ама защо не изкопаете направо дупка на пътя? Хем по-евтино, хем съобразено с традициите и нагласата на хората в Троян. Правилно е решението да няма светофари. Не може така да се рискува с нещо толкова непознато, сложно и опасно за този град и неговите трудови, нетрудови хора и управници. За Троян и троянци светофарът все още е в сферата на космическите технологии и сложността на летящите чинии.
Това не е някакъв си "прост" светофар. Това е "много прост" светофар с оглед времето в което се развива светът и който се ползва и поддържа отдавна дори в много села.
Да, ама ние да не сме някакво си тъпо село?
След като си избрахме и милиционер за кмет, защо да не помислим да сложим светофар вместо кмет? Светне "зелено" - дава ти се зелена улица. Светне "червено" - не ти се разрешава. Светне "жълто" - отиваш да пълниш новата канализация. Със сигурност по-малко вреди, глоби и санкции ще понесем, а е толкова приятно да ти мига когато не знае какво да прави.

Анонимен каза...

Много експерти в този сайт, само че е важно мнението на експертите, които са направили проверката. Да, аз също искам светофар, но ако това означава след 2 седмици функциониране той да спре, защото хората ще се уверят, че не е удачен, то предпочитам да повярвам на хората, които са обследвали районите. Надявам се скоро да се вземе правилното решени и да се облекчи трафика и намалят произшествията.

Анонимен каза...

Много сте прав, #12.
В условията на Идиокрация и тотално затъпяло население, всеки "експерт" е добре дошъл. Крайно време е да поканим експерти да ни кажат с кой крак да се качваме на тротоара.
Вашата "мотивация" - "ами той /светофара/ ако спре" е направо умопомрачителна. А представяте ли си ако на някой спирачките откажат при "червено"? За какво ни е светофар тогава? Много е "сложен" проблема... за Троян и все по-умните троянци естествено.
*
Вие разбрахте ли за поредната офанзива на днешната народна власт? Ще ни спират по улиците да ни проверяват дали сме със зимно гуми /нищо, че температурите още не са подходящи за това/, дали ни светят крушките и какво ли не. Не знам защо са пропуснали да проверяват шофьорите дали са с измити уши? Национална кампания от слабоумна власт за слабоумно население!
Само си представям подобна "информация" по БиБиСи или по Дойче Веле или по СNN. Колко ли време след това ще падне правителството в тези държави при подобна "национална кампания" от тяхната "народна" власт?

Анонимен каза...

Трафик няма.Но,да.малоумието на задкормилното устройство е най-страшно!

Анонимен каза...

Ако се смени предимството т.е. тези които се движат по улица Радецки да са с предшмство дали няма да помогне

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 11-ти! Изкуствените неравности как по-точно ще ви решат проблема? И за кръстовището на Вила Ванна кога най-накрая ще предприемете нещо?

Анонимен каза...

Хем нямало трафик, хем светофарите щели да образуват задръствания? Вундаба!
Е, че едни светофари могат да се настройват с време съобразно трафика в коя да е посока няма никакво значение. Това, че светофара ще "събере" няколко автомобика, които в последствие ще се движат в пакет и допълнително ще свалят скоростта на предвижване - пак няма значение.
Като капак, специалистът посочва, че светофарите в Поморие и Свищов не решили проблемите. Да, ама какво общо имат "проблемите" в Свищов и Поморие с конкретния проблем в Троян - абе, на кой му пука.
Важното е селянията да цъка с уста и да се ошашавя от една толкова велика и голяма дискусия по един толкова малък и незначителен проблем.
Просто не е възможна подобна смехория. Да, ама не!

Анонимен каза...

По местата за пешеходци от магазинерки насядали и коли паркирали не може да се върви.

rosirosi664 каза...

В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ? И КЪДЕ? НЕ СМЕ ЛИ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА? ГРАД БЕЗ СВЕТОФАРИ! Г-Н ВАСКОВ!!! КОЕ Е ПО- ВАЖНО ОТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ??? ЩО ЗА КОМИСИЯ Е ТОВА? ДА СЕ ВСЛУШАМЕ В ГЛАСА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РУП-ТРОЯН! КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСТНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО???

Анонимен каза...

Поставянето на "неравности" по пътя ще доведе до следващ проблем. Опасността намаляващия автомобил да бъде ударен отзад от следващия, който може да не види и да не знае за тези "неравности" е голяма и реална.
Предлагам да се учреди нов Консултативен съвет по този въпрос и други подобни към кмета. В него да участват: Пожарната, Полицията, ВиК, Комунални услуги, ОбС Троян, Община Троян, другите два консултативни съвета, Светия Синод, специалисти от София, Брюксел и Каспичан, Лорд Евгени Минчев, Ротари клуб, троянските бизнесмени и г-жа Селянска. Асоциирани членове - Стефчо и Рамбо.
Всички сме в очакване на поредното ВРЕМЕННО решение от този чутовен нов орган и апотеоз на поредното троянско безумие и посредственост.

Анонимен каза...

И колко струва на данъкоплатеца това велико заключение на Васков?Има ли начин ПР-ката на общината да изнесе числа, колко струва тази поръчка ?

Анонимен каза...

"......Кольо Кацаров. Той бе категоричен, че окончателно решение ще се търси след приключването на работата по водния цикъл след 1 година"
Очевидно за г-н Кацаров, община с воден цикъл е като жена в месечен цикъл.

Анонимен каза...

Плащаме на "експертен" заместник кмет по строителството. Защо тогава е нужно да плащаме и на външни експерти? Или по-правилният въпрос е защо му плащаме на този заместник кмет?

Анонимен каза...

Престанете да питате за пари. Г-жа пиарката на общината няма да ви издаде такава информация. Защото кметицата "знае как":))))))))))))

Анонимен каза...

Този господин Васков не случайно дава това становище - той е експерт, ама от фирма Виалукс. А с какво се занимава фирмата - с маркировка на пътното платно. Те са същите които маркираха целия град, а сега искат и светещи пътеки да монтират. Аз съм от друг град, но в Троян съм от доста години, ама такава селяния я няма на друго място. Сложете един светофар с нагласа за време в посоките - толкова ли е сложно. А ако решите прекръстете се от гр. Троян на махала Троян, смятам няма да ви трябват светофари и без това за само две успоредни главни улици.
Когато дойдох в града ми направи впечатление, че Троянци не подават мигач, питам аз и отговора беше, "ами ние всички се познаваме и знаем кой къде отива". В този момент питам - защо са ви и светещи пътеки, като и по тях никой не минава. Ако трябва някой на мен да зададе въпрос кое е по- целесъобразно, бих отговорил СВЕТОФАР дами и господа, като улицата с предимство да е "Радецки" - това е път за болница.

Анонимен каза...

Питам, защо при основната реконструкция на ул.Хр.Ботев в района на Вила Ванна не беше изпълнена светофарна уредба? Дали ще работи, кога и как - това е отделна тема. Защо бяха хвърлени толкова средства, а не бе свършена тази работа на най-голямото кръстовище по тази улица, а и почти в целия град. Малко по-надолу е същото при разклона за болницата. Кои "експерти" дадоха този акъл и кои проектанти, строители и управници не си свършиха работата?. Всичко това се случи по времето на кмета Енкин, чиито солташаци бяха Ангел Балев и Терзиев в ОбС Троян и които постоянно прецакваха СДС в угода на БСП и тяхна разбира се

Анонимен каза...

Чакаме с интерес ПР-ката да ни информира, колко пара е платено на г-н Васков!

Анонимен каза...

Коментарът на № 11 е феноменален!!! Поздравления за автора. Много вярно и хубаво казано!!!

Анонимен каза...

Явно няма да получим отговор колко НИ струва това удоволствие! Защо така, бе другари общинари ?

Анонимен каза...

Вие сте простаци.За вас човешкия живот не струва нищо.Аз подкрепям господин Ичев.За първи път Троян има истински Началник на РУП.Искаме светофари на всички опасни места.

Анонимен каза...

Още щом се заговори за комисии стана пределно ясно за решението и резултата!Нуждата от сфетофари е толкова очебийна, че дебата би бил смешен ако не е факта ,че не само нищо няма да се направи, ами и някои ще спечелят пари от това!
Троянци,трябва малко да се мисли преди да се гласува!

Анонимен каза...

И не само сфетофари на тези две кръстовища ,ами и пешеходни сфетофари на пешеходните пътеки пред всички училища в Троян.Така е навсякъде по белите държави дажи и в Румъния вече.На този експерт ако му е платено и стотинка кматицата да си подава оставката барабар с експерта Енкин.Евала за позицията на Ичев и Койновски.Жалко ,че от тях никога нищо не е зависило и не зависи ,а решенията се взимат от малоумниците в общината ,които са на власт в момента.
А най точно всичко го е казал номер 11ти.Перфектен анализ за ситуацията на умиращото село Троян и неговите велики екдперти от общината.

Анонимен каза...

Разните му измислени специалисти, които си мислят, че щом си сложат титлата "инженер' пред името и вече разбират от всичко, да не спорят със специалистите- г-н Ичев-шеф на полицията и инспектора от КАТ. Това са хората, които разбират от проблемите с трафика и ежедневно се сблъскват с тях. Разните му инженерчета да си гледат да си гледат работата от която разбират, макар че тоя Кънчо като го гледам, мисля, че отдавна му е време да играе табла в някой пенсионерски клуб, а градските дела да остави на младите, тоталитарно необременени специалисти. На такива "кънчовци" трябва да се забрани да се занимават с политика със закон !

Анонимен каза...

Докато в България важни решения се взимат от такива малоумници като този експерт това на държава няма да стане.Живея от години в Германия в град колкото Троян като население но много по къс като разтояние от табела до табела.В началото и от двете му страни при входа са направени нарочно кръгови за убият скороста на колите влизащи в града.И по протежението на двете основни улици подобно на Троян има на всяко кръстовище светофар.А на всяка пешеходна пътека ,която пресича тези две основни улици пешеходни светофари ,които се задействат от пешеходците.Да получават се задръствания особено сутрин и следобед ,когато децата отиват и се връщат от училище но всеки чака и не руптае ,защото знае ,че живота на децата е по важен от това дали ще ти се наложи да спреш за по две минути дори няколко пъти в разтояние на 5-6 километра.Искам да кажа,че трафика не е по-голям от този в Троян.Този експерт ,ако го поканя на гости да види за какво става дума сигурно ще обяви немските експерти за луди.

Анонимен каза...

Кметицата да си препечата коментара на номер 11ти ,и да си го чете вечер преди лягане и сутрин след ставане по три пъти .Ще им е от голяма полза ,ако осъзнае за какво иде реч и от какви експерти е заобиколена.

Анонимен каза...

Хем нямало трафик, хем светофарите щели да образуват задръствания?
ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВИСШИСТИ И ИНЖЕНЕРИ СПЕЦИАЛИСТИ!

Анонимен каза...

Не мога да разбера как може да има толкова много злоба и завист у вас бе хора !Кой ви е виновен,че сте нереализирали се ?Само гледате в чуждото канче и завиждате !

Анонимен каза...

хайде и идиота с реализациите цъфна. на кого и на какво да завиждаме бе кретен смотан?

Анонимен каза...

Редно е да се "опишат" неправилно спрелите от ВиК до под
Поликлиниката.
И какви са тези решения на "комисията? Пешеходна пътека, която
се "забива" в автобусна спирка?!?!?!! (справка в началото на града)

Анонимен каза...

в много градове повечето успоредни улици са еднопосочни.може да се помисли и тук нещо подобно" Ботев" нагоре ,а главната надолу.Най-важното обаче си остава съзнанието на хората.Пред ХФЗ вечер карат толкова безумно, че една камера ще напълни общинската хазна за нула време

Анонимен каза...

Пак да попитам. Като има заместник кмет по строителството и безопасността на движението, оти се плаща на външен експерт? Или оти плащаме на заместник кмета?

Анонимен каза...

:)))))))))) Браво, 41-ви. Много добър въпрос, ама няма кой да отговори на него ...

Анонимен каза...

Лятото почивах в Поморие, вярно е че на всяко по-голямо кръстовище имат светофари,но не видях някой да има проблем с това.Имат и нещо друго,което никога няма да има в Троян-велоалеи.

Анонимен каза...

Е,чакай сега де :) Много се събра и в момента се мисли тактиката за идната седмица. В Понеделник най-късно, ще има отговор и на въпросът на 41-ви, и на въпросът колко струва проучването ...Сега са се умислили като сапунджия...

Анонимен каза...

Чета коментарите и се чудя какви са тия хора(кметицата,др.Кацаров и пр.) ,как може да ходят между хората и да не ги е срам?Дали не е останало нищо човешко в тях?

Анонимен каза...

Знам ли,45-ти, но знам, че група хора са взели една много важна и страхотна инициатива, в свои ръце. Ремонт и развитие на парк Къпинчо. Събират,чрез разпръснати на няколко места каси, дарения и скоро време ще има реални действия. Може би, така трябва да направим и с местата където искаме да има светофари. Събираме пари от нас самите, и плащаме на фирмата изпълнител. И така докато се поставят поне 4 места светофари. Дали общината и посочените от теб хора, ще успеят да устискат срещу подписите на хората в дадения населен район, събраната сума за светофар , и съответната фирма изпълнител?

Анонимен каза...

До 34-ти:Не само в Германия е така,така е и в Англия,откадето пиша,така е навсякъде!А тоя "експерт" едва ли е толкова глупав и много добре знае мръсника за какво става въпрос,но е дал становище което да оправдае безхаберието на Троянските управници.Срещу заплащане разбира се!

Анонимен каза...

46-ти:Страхотно!Ами то това за което пишете си е нова община!Напишете каде е седалището и и адреса и когато разберем какво ще стане със съществуващата, ще ви изпратя 1500 лв.

Анонимен каза...

Проблемите са в един град са много-днес- едно,утре-друго.Нека всеки се замисли как спазва правилата(на само наЗДП),и тогава за всички ни ще е по-лесно да живеем в този град!

Анонимен каза...

Първият светофар се появява още преди автомобилите да влязат в масова употреба и уличният трафик се състоял предимно от пешеходци, файтони и каруци. През 1868 -ма трафика в Лондон вече бил толкова сериозен,че много често ставали катастрофи.Файтоните се блъскали,файтонджиите се псували като "КАРУЦАРИ",пътниците се биели,конете се хапели,общо взето - заформил се някакъв си хаос.И точно тогава господиn Найт решил да въведе железопътната сигнализация,измислена от самия него.Така на 10 Декември 1869г. в Лондон инженерът Джон Найт инсталира първия светофар в света.

Анонимен каза...

Много хубава информация 50ти.За съжаление обаче в Троян през 13-тата година на третото хилядолетие ,какато е писал 11ти,или точно 144г.след първия в света сфетофар,благодарение на кметицата и обкръжението им от супер експерти за троянци това е все още само една мечта.Дано за честването на 200тата годишнина от откриването на светофара се сбъдне и мечтата на останалите живи граждани на Троян.

Анонимен каза...

Госпожо Михаилова, защо вместо да назначавате млади хора в общината продължавате да я тъпчете с изкукуригали пенсионери? Само от поделението има 5-6 маймуни,които не знаят какво работят при Вас. Борис-морис, Кънчо-мънчо, а сега разбрах,че и на другарката Русинова шурейчето е на заплата + тлъстата му пенсия.
Да, знаем че всичките тези търтей като Банко и манко са от БКП - иски произход, но не забравяите, че пенсия не се дава случаино. Стига вече шуробаджинащина. Изметете си оборите
г–жо Михаилова и даите път на младите. Ще Ви бъдем благодарни ако сторите това. Ще има свежи приходи в 10–на семеиства в града.
Както каза някой по–горе – време е тези пенсионери да друсат зарчетата в някои клуб. Знам, че отпора от "вашите" ще е неимоверен защото трабва да се грижите за благоденствието на БКП иците в тази община. Също така знам, че ако направите това,което Ви съветвам ще Ви изберем за МЪЖ на годината!!!!

Анонимен каза...

Kakто не допуснаха в Троян някоя търговска верига, защо да допуснат и светофарни уредби? Няма да прилича на селото ни :)

Анонимен каза...

Какво трябва да се направи/ или какво в нормалните държави правят/ за да се подобри сигурността и безопастността на движението на това проблемно кръстовище: На първо време -поставяне на скоростни ограничители-"легнали полицаи", естествено от нов тип /прилага се в София, Варна и др./. Това-до провеждане на процедури и реализиране на сфетофарна уредба/там кръгово е невъзможно/, после скоростните ограничители отпадат. За да няма образуването на " тапи" от сфетофарната уредба/което е основен довод на противниците на сфетофарна уредба/ е необходимо Възложителя/ в случай общината/ да заложи в проектирането интелигентен контролер. Интелигентният контролер/какво представлява/ регулира времетраенето на пропускането на автомобили като чрез магнитни сензори поставени в уличното платно отчита автомобилния поток и по този начин променя режима на сфетофара и образуването на " тапи" се свежда до минимум. Проблема на това кръстовище при движението на специализирани автомобили-линейки в спешен режим/включени светлини и сирени/ остава-няма видимост, има неяснота от къде идва звуковия сигнал поради застрояването и т.н. Тук може да се отиде на по-високо ниво. Ако се изгради диспечерски център в общината за видеонаблюдение и контрол на уличното движение, то режима на всички сфетофарни уредби може да се кантролира/променя/ при подаден сигнал за спешно придвижване на специализирани автомобили/линейки, пожарни коли, патрулни автомобили/. Който разбрал-разбрал. Струва средства, но те не са колкото човешкия живот. И уважаеми господа от общинската комисия по организация и безопасност на движението-моля Ви, не се напъвайте да откривате топлата вода. Хората в нормалните държави отдавна са я открили. Просто я приложете.

rosirosi664 каза...

Камерите били скъпи! Това е мнението на ОБЩИНАТА! Светофарите са скъпи! А живота на човек колко струва? Явно за някои -нищо!

Анонимен каза...

54 ти,туй нещо момко дето си го написал ,ако го изпълнят умниците от умната община на умното село ,Осъма ще тръгне нагоре :).Това е много сложна материя за специалистите на Доца.За какви интелигентни контролери и диспечерски пунктове им говориш.Те тока на два сфетофара не искат да плащат ти...Щом специалиста Енкин и компания са казали ,че няма нужда в Троян от сфетофари ,така ще бъде.Доца не пей в хора,полицайте също така,че си направете по една застраховка живот и карайте смело.

Анонимен каза...

Защо всички сте анонимни? Казвам се Валя И. и скам да кажа, че никакви легнали полицаи няма да решат големия проблем.Проблема е там,че водачите не са дисциплинирани, те минават безпрепятствено по легналите полицаи, като едната гума минава в края където няма височина а другата само е не на така висока височината. А я погледнете пред магазина на сина на общинския служител и пенсионер военен с голямата пенсия и заплата Кънчо Петков дали може да се минава по тротоара и то от двете страни. Може ли да мине майка с количка с дете,а да не говорим ако води и второ за ръка. Нека да отговори самия Кънчо Петков.Но тока е за едни майка за други мащеха.Вслушайте се в младия Начални Ичев.Неговото предложение е най добро СВЕТОФАРИ И ПАК СВЕТОФАРИ. Единствената причина за катастрофите е:Недобросъвестните водачи карат като на магистрала,правят завои като на състезание, и все някой друг е виновен.То за крива кола прав път няма.Обръщам се към ГОСПОДИН ИЧЕВ, не отстъпвайте от предложението си-СВЕТОФАРИ, защото нищо не е по важно от живота на всеки от нас водачи и пешеходци.Не отстъпвайте на пенсионерите в общината, които се опитват да покажат, че правят нещо.Толкова млади безработни вишисти има в ТРОЯН заради такива алчни пенсионери захапали кокала и не го пускат.Благодаря Ви ако сте прочели моето мнение.

Анонимен каза...

Валя И., е,и?

Анонимен каза...

До Валя И.: Уважаема Валя, давам 1000лв. в брой на майка с количка за близнаци, ако успее да премине по тротоара на ул. " Христо Ботев" от входа на механа " Старата къща" до първата пресечка в посока за ВИК Троян. Не съм убеден, че там може да се премине и с обикновена детска количка, но има сигурно чевръсти майки които могат и да успеят, но няма да могат да се разминат с друг пешеходец по тротоара. Когато се срещнат единия трябва да слезе на уличното платно, а там движението е двупосочно.Голям майтап!Там не са спазени нормите за ширина на тротоар. И това творение е новоремонтиран участък с проект и строително разрешение!!!!!!!! Сложиха ограничителни колчета от зор-там паркираха посетители на механата и ставаше още по-голям проблем. Даже един софиянец /със софийска регистрация на автомобила си/посетител на механата беше паркирал на островчето/ Енкиновото синче остави там ръцете и дипломата си/ на пресечката на Карцов и Ботев!!!!Някой да го санкционира?Пиша ти го за да дам пресен пример по неспазване на правила и норми при проектирането, които се одобряват от общинската администрация. Та драга, на кой му пука за това?На Кмет, на шеф на РУП или държавна институция извършваща контрол на строителството?Нима това е приемливо и нормално?Ако кметицата ни госпожа Михайлова успее да го направи /преминаването с количка за близнаци в посочения от мен участък/на нея обещавам двойна награда-все пак градоначалник е! Ако не успее, да предприеме мерки за коригиране на тротоара в този участък. Въпрос на време е там да бъде убит човек от МПС, защото не е могъл да се размине с друг пешеходец по тротоара и е слязал на уличното платно.

Анонимен каза...

Прав си номер 59, и още много са местата с този проблем в нашия град.Защо общината приема наредба 1, която самите ни управници не я спазва.Просто да кажат,че нещо правят.Много си прав, че Енкиното синче защити диплома с тия объркации в целия град.Направи на прав път завой и от еднопосочна улица Хр.Ботев стана двупосочна където са концентрирани 3 училища, другите 2 са на второстепенни улици, където движението на МПС е слабо.Виновни сме си ние защото приемаме всичко това с мълчание.Благодаря на 59 за подкрепата.И аз ще помогна за наградата.

rosirosi664 каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
rosirosi664 каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
rosirosi664 каза...

Валя,не всички са анонимни! Важно е ,че има активно гражданско общество! Сега целта е да присъстваме на такива комисий и да контролираме дейноста на Общината! Има Закон за местното самоуправление и администрация! Като Граждани на Троян сме длъжни да участваме под всякакви граждански форми, но не и политически! Всеки гражданин трябва да има свободен достъп до всяка една комисия и заседание на Общински съвет! Такъв е Закона! Политиците никога не говорят за този закон! Не им изнася! Ние като ГРАЖДАНИ трябва да сме по-активни! Иначе Троян ще загине! Много неща зависят от нас! Винаги, когато получавам информация за предстоящо събитие в Община Троян я качвам в социалните мрежи! После качвам решенията! В дебатите по тези теми участват специалисти и граждани от цялата страна. Това са хора с активна гражданска позиция! Техните предложения и мнения винаги се разминават с тези на Общината! Като представител на квартален съвет,по този начин правя предложения към Общината, които са напълно законни и могат да бъдат отложени, но не и неприети.Това са много нерви и усилия, но си струва.Бих искала да има повече активни граждани! Валя, първия коментар преди да отвориш статията е моя! Не съм анонимна!

Анонимен каза...

В тази комисия по безопасност към общината всички са за ОБЕСВАНЕ. Как може в този в този ГРАД да няма един СВЕТОФАР.Затова троянци с оставят колите на подуяне и ходят в София с таксита,защото там има светофари а те не ги познават.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |