Ректорът Стати: „Пречити, пречити, пречити!"

* С дебелашка наглост и непоклатима глупост ректорът Стати, познат и като агент на ДС Стойновски, размаха пръст на студентите, окупирали една аула в УНСС
Оставка!
СТАТИ! Ректорът на УНСС – София Стати Статев! Едва ли са нужни допълнителни обяснения. Защото като кажеш „лайно”, всичко е ясно. И все пак – трябва. Защото лайното, колкото и да е голямо, не е толкова страшно – то цапа, мирише и гнуси в тесен кръг. И в крайна сметка се разлага. Но за Стати – доносника на ДС и подобните му комунистически производи, които продължават да стискат за гушата тази държава и да тъпчат всичко светло и чисто, за тези, които превърнаха нашата България в тяхна и са на път да я (до)унищожат – трябва!

СЛЕД КАТО с дебелашка наглост и непоклатима глупост ректорът Стати, познат и като агент Стойновски, размаха пръст на студентите, окупирали аула 2006 в УНСС, и делото му лъсна, той тръгна да замазва същността си по медиите. Да, ама не! Защото в „Господари на ефира” по Нова тв (поздравления за екипа на предаването – бел. Т21) излъчиха автентичен запис от срещата на Стати със студентите.

ЧУЙТЕ и вижте. За да не се залъгваме, че може другояче, че перестройки, преговори, кръгли маса и тем подобни измествания ще решат нещата. Студентите са точни и ясни: „Оставка!”. С вас сме, момичета и момчета! И дано ви заслужаваме.

Генадий Маринов
*****

Речта на проф. Стати Статев пред студентите
 
 

Защо точно тази зала избрахти?! Бяхте нагли да искате аула „Максима”, за да спите на меко! Това си е наглост, бе, колеги! Ма вие просто нямате мярка, мога да ви запазя места и в някой хотел, ако искате! Ще съжалявам толкова млади хора, защо да не си почивате нормално. Ще станете ли по-велики от това!? Вътре в самите себе си ще станете ли по-велики, ако дремете на тия банки цяла нощ?

Единственото, което ви пази, е, че гледам на вас с неособено голямо уважение, не като на млади хора, които биха се поучили, както ние сме се поучавали от недостойните постъпки, които сме правили. В момента вие пречити, пречити, пречити! Всичко друго е илюзия. Какъв пример да ви дам? Ако някой влезе и ви окупира дома, и не ви пуска вътре, щото нещо не му харесва, как ще се чувствате? Как ще се чувствате, колеги!? Като борци за свобода ли!? Отговорете ми!

 „УНСС е наш дом”, репликират студенти от залата

Не е вашият дом и дай боже да не бъде! Ако ще ми давате пример със Софийския университет, ще ви раздам по един бял лист и ще ви подпиша искане да ви приеми колегата Илчев. Ако някой не му харесва в УНСС, а му харесва повече в Софийския университет – да отива там или където и да е.

От залата: „Въпросът е дали ни харесва в България повече
 или в чужбина”

Ами отивайте в чужбина, колеги, но не пречете на тия, които искат в България да учат! В момента вие пречити на хората да имат занятия. Журналистите казаха, че сте били 26. 2000 влязоха и излязоха около вас и ви се подсмиваха. Не ви ли е срам от това? Айде да ръкопляскаме! Не, аз разбрах, че вие сте будните, а 20 хиляди са заспали и ще ги предупредя за това. Не виждате ли, че сте в изолация – жалка, тъжна изолация! Всичко останало са евтини провокационни въпросчета.

Недоволни ли сте от измирането на мамутите? Щото и срещу това можем да стачкуваме. Не е трябвало да измират – толкова красиви животни! Знаете ли какво ще се случи? Ще бъдат сменени патроните на вратите и ще бъдат заменени с нови, и ще бъдете заключени! Ще има охрана отпред и който иска да ходи по естествена нужда, ще бъде воден.

Реплика от залата: „И вие сте тук да ни се подигравате?”

Не, не ви се подигравам. Опитвам се да ви помогна! Седем професори, ректори на университета, са ви дошли на крака и ви гледаме колко сте велики.

Реплика от залата: „Нямате право!”
Проф. Стати Статев,
ректор на УНСС - София

Бел. ред. Речта на Стати е предадена според диалектните й особености.

43 коментара:

Анонимен каза...

#оставка

Анонимен каза...

Напълно НЕдостоен заместник на Б. Борисов!

Анонимен каза...

ОСТАВКА!

Анонимен каза...

Поздрав!
http://www.youtube.com/watch?v=QO3ojzRSueg

Анонимен каза...

БРАВО ГЕНАДИ !
ОСТАВКА !ОСТАВКА !ОСТАВКА !
Лустрация и съд за работилите за ДС!

Анонимен каза...

Напомня ми някак си на ОБС Троян...

Анонимен каза...

От децата на 90-те:
http://www.webcafe.bg/id_1408041849_Nie_detsata_na_90-te

Анонимен каза...

Много е прав ректора- 50 платени от мафията пречат на 5000 да учат. По-добре БСП отколкото мутрите на герб и крадците на костов
Вместо да бистрите политика което не за мозъците ви, напишете нещо за проблемите в нашето село. С такива алабалистики отклонявате вниманието от местните проблеми- елементарно е

Анонимен каза...

Като викате оставка, кой да дойде бе, мутри нагли

Марин Платников каза...

# ОСТАВКА В Деня на Будителите бях около НС и Софийския университет, и имах възможност да разговарям с част от водачите на протеста. Много чисти млади хора! Дано не ги употребят политическите хиени! Призовавам всички за подкрепата им! # ОСТАВКА

Анонимен каза...

8=9 да не сте от явочната група на агент Стойновски??

Анонимен каза...

# ОСТАВКА

Анонимен каза...

10, начело на протеста не беше ли Йоло Денев, а? ха-ха-ха

Анонимен каза...

11, ти от кои мутри си

Анонимен каза...

8, опитваш се да отвориш очите на хората, при положение че цял живот си живял с глава, навряна в за***ка... Продължавай все така да си гледаш своя двор (заден) и да поддържаш живеца на троянския еснаф!

Анонимен каза...

Моите поздравления г-н Генадий Маринов!За коментара.За съжаление нямам възможност да гледам Българска телевизия и не знам подробности,но мога да кажа от такива ректори,професори и пр.не се гордея с висшето си образование получено в България (преди около 30 години).Разбирам че сега нищо не се е променило.Отново изказвам уважението си към Вас г-н Маринов!И удовлетворението че в Троян има будни и мислещи хора.

Анонимен каза...

Докато има и един комунист на власт в България, нещата няма да се оправят, а ще стават още по–зле ....Това се отнася конкретно и до Троян, където от години управляват праволинейни комунисти-ленинци ! Вярно, те са избирани от червените пенсии, които са мнозинство в застаряващия град, както и от тумбите неграмотни и безработни роми , докарани от БКП тъкмо за да "работят" като избиратели...

Анонимен каза...

Политическата ситуация в България вече излиза от контрола на тези които искат запазване на статуквото, те са уплашени и готови на всичко само и само реална промяна да няма. Мобилизирали са и използват всичките си ресурси и гадни методи да се борят с общественото недоволство. Стремят се да създават хаос в обществената мисъл, като от разни страни се изказват много и противоречиви мнения с цел хората да се заблудят и загубят в лабиринти от противоречия. Убеждават ни (както някой коментиращи тук ), че актуалните проблеми и въпроси не са от компетентността на обикновенните граждани.Че няма кой друг да управлява освен те, че всички са мръсници и т.н.
Истината е, че в България има много честни, достойни и способни хора, с достатъчно интилектуален потенциал и възможности да променим държавата си. Това което все още не ни достига е разбирането, че за всяко добро нещо трябва борба, воюване и отстояване. Затова поздрави и подкрепа на протестиращите!
БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ СЪЩАТА!

Анонимен каза...

О
С
Т
А
В
К
А
!

Анонимен каза...

ОСТАВКА!!!!!!!!!
С
Т
А
В
К
А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

О
С
Т
А
В
К
А
!

Анонимен каза...

Ако не им харесват протестите, да подадат оставка! Сега! Утре ще е късно!
Млади хора, може да загубите годината, но ще спечелите правото си да живеете в правова и истински европейска държава, демократична, без мафия и олигарси!
"Ако не сега–кога, ако не вие–кой?"
Не отстъпвайте! Оставките ще са трудни, защото след това идва известното, а то не ЩЕ да е толкова приятно.
В една друга държава с икономически проблеми, някои от държавните крадци търкат вече наровете в затвора, идват и следващите!
УПОРИТИ ДО КРАЙ! УСПЕХ!

Анонимен каза...

ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

Анонимен каза...

Тъй и не разбрах като викате оставка, защо не кажете кой искате да дойде след това. Платени и безмозъчни кокошки дето само крякат

Анонимен каза...

Крадливата пасмина Деляновци,Бисеровци,Станишевци с Моника,Болния с безмозъчната си свита и техния общ ибрикчия Орешарски трябва да се махат защото Виденова зима тропа на вратата и трябва да се спасим ..........очакваме следващите да внимават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

А кои са тези "следващите" които трябва да "внимават"?
Не са ли пак същите, че и по-зле в друго отношение?
Да гласуваш за ГЕРБ, Реформаторски блок или за Бареков /Ники Дудука/ - това означава да не правиш връзка с главния си мозък.
Да гласуваш за БСП, ДПС или за ПП "Юруш" - дори да имаш връзка, нямаш главен мозък.
Основното искане на протестиращите в началото на годината и в началото на летните протести беше Смяна на Системата. Смяна на Системата с всичко произтичащо от това, вкл.изборните кодекси. Само че не да се променят изборните кодекси, без преди това да се заложи конституционна и законова основа за смяна на системата. Изборните кодекси са следствие, защото няма никакво значение КАК и КОГО ще избереш, ако избранниците отново ще работят и обслужват старата Система!!!
Имаше и едно много "по-просто" и конкретно искане - прекратяване далаверите с цената на ел.енергията.
Къде "изчезнаха" тези искания? Защо "изчезнаха". Кой се потруди здраво да "изчезнат".
Сега се вика и се иска само и единствено "Оставка". Е, и? От трън та на глог!
До там сме го докарали да няма печеливш ход. Цунг цванг както казват в шахмата.

Анонимен каза...

Даааааааа така е 11 затова ОСТАВКАААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

26, абсолютно си прав. доста отидоха на море след летните протести- герб им даваха по 30-50лв. на ден. Сега е същото- тези кресльовци които и тук пишат само едно и също като горния не искат радикална промяна а пак да дойдат мракобесници - ГЕРБ, Реформаторски блок и др.

Улигуфрен каза...

Значи аз ми дадоха и от герб и от бспто. и на море ходихме и дърва купихме.ако ни викнат пак ще идем,сега само пишем за по-малко

Анонимен каза...

Когато разберете, че между БСП, ДПС, Юруш, ГЕРБ, Реформаторски блок, НФСБ, Ники Дудука и подобните им НЯМА НИКАКВА РАЗКИКА и че само похватите, методите и стилът са различни при ограбването и съсипването на България и общините и - чак тогава има някакъв шанс някой/някои да се замислят и да се търси решение за излизане от днешния погром и тотална съсипия.
Да, ама не! Дай му на българина да си играе на "Лецки" и ""Цецка" и му гледай сеира.
Кради го, лъжи го, мачкай го, дръж го на ниска заплата, слагай му високи цени - говедото изобщо не реагира. Говедото плюе като побесняло срещу всичко и всички и в същото време величае собствените си палачи. Ако поне малко можеше да мисли и да разсъждава - нямаше да е на този хал. Е, ама ако можеше - нямаше да е говедо.
Ако някой случайно викне "ОСТАВКА на политическите мутри и МУТРЕНСКАТА СИСТЕМА" - и аз се присъединявам.

Анонимен каза...

Няма да си сам, заставам рамо до рамо с теб. А в Троян вече се отличават много хора ,на различна възраст, лично и социално положение, но с припокриващи се с думите ти мисли !

Анонимен каза...

На всички оставащи да го духат.

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=oSU1ICy34EA

Анонимен каза...

Надежда всяка оставете. Троянеца е буден само когато трябва да защити собствения си дребен тарикатлък. Да не забравяме, че когато България се вдигна против новата тройна коалиция, у нас се заформи протест от 5-6 нещастника на хранилка на общината в защита на същата коалиция.

Анонимен каза...

Още един бивш министър в Гърция е подведен под съдебна отговорност за пране на мръсни пари! Манделис–бивш министър на транспорта и информацията!
От германската СИМЕНС, е получил през 2001–2007– 250 000 германски марки, и още 450 000 германски марки, и всичко това за да се сключат договори със СИМЕНС! С него са подведени под отговорност още 4 човека, между които и неговия кръстник. Преводите на парите са станали в чужди банки! На негово има фигурират 26 на брой недвижими имота и парцели земя, и още 10 на остров Кефалоня! При доказване на вина, а тя е видна, нанесената щети на държавата ще бъдат възстановени чрез конфискация на имуществото!
Дано някога и при нас! В младите е надеждата, а възрастните–майки, бащи, дядовци и баби да подкрепят!
Не мога да си представя, че в България не съществуват честни, умни, решителни, душевно чисти млади хора, които да застанат начело на държавата!

Анонимен каза...

Миризлива отрепко #35, когато България се вдигна, само 30-на троянци ги последвахме и освен оставката на Орешарски и на троянския общинския съвет - искахме и призовавахме за смяна на Системата, нова Конституция, нови закони вкл. изборни и т.н.
Теб, миризлива комунистическа гнидо, те нямаше там. Ти, комунистическо изчадие се скъса да плюеш месеци наред срещу протестиращите в Троян.
И защо си мислиш, че си анонимен и че не те знаем кой си, мръсна и пъпчива гербаджийска младежка отрепко?

Анонимен каза...

Горния коментар не е срещу коментар #35, а срещу миризливия гербаджийски боклук #34

Анонимен каза...

Ухаещия, пъпчивите пубертети ги чака бъдеще. А вкаменелостите от миналото имат едничката утеха да плюят по форумите всяка добра идея, която естествено не е тяхна. Защо ли не направи протест когато миков беше на посещение??? Ма то как да протестираш срещу свой?

Анонимен каза...

А ти защо не направи протест срещу Миков бе, пъпчив гербаджийски страхливец? За какво бъдеще плещиш бе, цървул. Нито минало имаш, нито настояще имаш, а за бъдещето ти... по-добре се гръмни.

Анонимен каза...

Госпожо Михаилова, защо вместо да назначавате млади хора в общината продължавате да я тъпчете с изкукуригали пенсионери? Само от поделението има 5-6 маймуни,които не знаят какво работят при Вас. Борис-морис, Кънчо-мънчо, а сега разбрах,че и на другарката Русинова шурейчето е на заплата + тлъстата му пенсия.
Да, знаем че всичките тези търтей като Банко и манко са от БКП - иски произход, но не забравяите, че пенсия не се дава случаино. Стига вече шуробаджинащина. Изметете си оборите
г–жо Михаилова и даите път на младите. Ще Ви бъдем благодарни ако сторите това. Ще има свежи приходи в 10–на семеиства в града.
Както каза някой по–горе – време е тези пенсионери да друсат зарчетата в някои клуб. Знам, че отпора от "вашите" ще е неимоверен защото трабва да се грижите за благоденствието на БКП иците в тази община. Също така знам, че ако направите това,което Ви съветвам ще Ви изберем за МЪЖ на годината!!!!

Анонимен каза...

За да се изчисти България не трябва много. Трябва само:

1. Закон за лустрация.
Недопускане на бивши кадри на ДС и БКП в обществения живот.

2. Намаляване на партийните субсидий от 12 лева на 1 лев.

3. Намаляване на народните представители от 240 на 120.

4. Задължително гласуване за всички българи. По този начин
автобусите от Турция няма да значат нищо, а и щеш не щеш трябва
да гласуваш. Надявам се не и за БСП.

5.Моля здравомислещи да ме допълнят!

Анонимен каза...

6. Незабавна оставка на правителството на олигархията начело с марионетката Орешарски!

Анонимен каза...

7. Вън олигархичният октопод и общинските управи по места.Справка -Троянският консултативен съвет по нам к'во си там...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |