Общината информира гражданите

* 200 листовки бяха разпратени до жителите на кв. „Велчевски”, където започват ремонтни дейности * Така ще е през целия период
 на работата по проекта за водния цикъл на Троян,
 обещават от администрацията
Добри практики

ДОБРАТА ПРАКТИКА на общинската администрация в Троян – да предупреждава гражданите за предстоящи ремонти в определени райони и неизбежните затруднения за живеещите в съседство, пък и за всички останали, започнала при ВиК реконструкцията на главната ул. „Васил Левски” през лятото (м. юни) и последвалото преасфалтиране през есента – продължава. Преди старта (4 ноември) на дейностите по мегапроекта за интегрирания воден цикъл на Троян, втора част, от Община Троян излязоха с обръщение към гражданите, обясняващо къде и кога точно започват строително-ремонтните работи. Подготвени са и 200 листовки, които вече са разпратени до жителите на съответния квартал/и.

ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ни обясниха, че тази практика ще се следва през целия едногодишен период на изпълнение на проекта; а занапред ще се обявява както началото, така и планираният краен срок за ремонта в определения участък. По-долу ви представяме пълния текст на листовката с информация къде и кога ще започнат ремонтите, разпратена миналата седмица до жителите на „потърпевшия” кв. „Велчевски”, но касаеща и всички жители и гости на Троян и подписана от кмета Донка Михайлова.

Т21

*****

Уважаеми съграждани,

НА 4 НОЕМВРИ 2013 Г. започва реализацията на най-големия проект, който Община Троян е управлявала  - „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян”.

СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ започват в следните участъци:
• Изграждане на Главен колектор Іа: От моста при „Лесопласт” АД в кв. „Велчевски”, покрай реката, новопроектирания път до сградата на „Балканска звезда” ЕООД;
• Изграждане на Главен събирателен колектор А: От складовете в кв. „Червянска лъка”, покрай реката в посока Ливадето; от кв. „Долно Ливаде” (покрай ф. „Агрофрут - Троян” ЕООД) в посока мах. „Дудевска”.

НА 11 НОЕМВРИ 2013 Г. започва изграждането на участъка през р. Осъм в района на Мондешкото, двора на „Лесопласт”АД, по улицата между „Рико стил” ЕООД и „Винпром Троян” АД, по обходното трасе покрай бетоновия възел на „БКС” ЕООД.

КАКТО ПРИ РЕМОНТА на ВиК-съоръженията в един дом, подмяната на канализацията и водопровода в града ни ще създаде затруднения за всички нас. Но както и вкъщи, усилията си струват. Ще изисквам максимално добра организация на работата и в максимална степен съпричастност към затрудненията на  гражданите.  Надявам се на разбиране от ваша страна, защото с този проект ще се подобри за дълъг период от време и в значителна степен водопроводната и канализационна инфраструктура на града.

С уважение: Донка  Михайлова,
кмет на община Троян

Този документ е създаден във връзка с Договор за безвъзмездна финансова помощ № DIR-51011116-C061от 11.12.2012 г. за инвестиционен проект № DIR-51011116-32-87 с предмет „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Троян и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официално становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерство на околната среда и водите.


Още по темата:

53 коментара:

Анонимен каза...

Тия боклуци само лъжеха че ще оправят улиците Симеон Велики и Македония с този воден цикъл, тая група дето се направи във фейсбук спи та се къса, май само за игри и глупости я ползват, а не за каквото беше създадена.

Анонимен каза...

А ти да не би да си очаквал ,че е за нещо друго ?

Анонимен каза...

Ква е тая поезия във втората част. Напишете го просто и ясно: от - до се затваря улица еди коя си, обходният маршрут е по улица еди коя си и толкова. Че някой ще копа покрай реката във Велчевското може да повлияе само на патките в махалата, ако са останали...

Анонимен каза...

Поезия не ами не знам. Бюрократщина в най-висша форма...

Анонимен каза...

ГЕРБ моладьожи се включиха дее и убитаците

Анонимен каза...

Тц, бъркаш...Някой на който му се повръща и от тях и от цялата комунистическа сган, независимо в какви цветове се опитва да се прикрие...

Анонимен каза...

Taшаци на рояци каза :

Призовавам Донка Михайлова да каже - колко плаща (от общите пари) на "Троян21 " за тези платени публикации.Колко ни струват на месец ? При положение,че има общински вестник ( Трояски Глас ),защо ( и колко ) се плаща и на този.И защо се публикува подобна простотия?Да си правите PR може би ? Лошо няма,но защо от общата пара ? Щот много добре знаете как става в нормалните държави ! Там преди да затворят даден път за ремонт,един месец преди това се слагат табели на този път,на видно място : "този път ще бъде затворен от ..... до ... Извиняваме се за всички неудобства,причинени от това" Това е.Кратко и ясно.Разбираш,че не можеш да минаваш оттам от - до,нито ден по-рано ,нито ден по-късно.Който го ползва често - ще знае,който не - ще заобиколи ( и без това не го ползва често). Никакви обяснения защо го затварят,хората знаят,че ще правят нещо за тяхно удобство.Който се интересува - влиза в сайта на общината,обажда се по тел. или отива и пита.
Яко популизъм от Донка Михайлова. Отврат !

Анонимен каза...

Е,този вече е краен ултрас привърженик на ПП Тиква !

Анонимен каза...

Tашаци на рояци каза :
" Please note : This road will be closed from 12 nov 2013 until 10 dec 2013 for road works and construction.We apologise for any inconvenience caused.Thank you for your patience and understanding."
City of York Council

Анонимен каза...

Я опитай сега на китайски.
Община Троян инкасира около 12 000 000 лева преки загуби от управлението на Акимов-Балев плюс ГЕРБ Троян и слугинажа им в ОбС , вкл. и БСП Троян. Косвените загуби са неизмерими.
В коментар #7 се реве за някакви "общи пари", от които /и то евентуално/ е заплатена една информация. Тази информация по никакъв начин не отменя задължителното поставяне на информационни табели.
Странни хора, странни аршини за мерене и измерване.

Анонимен каза...

Не бе,човекът иска да се изтъкне,че живее в чужбина. Лошо няма, само дето да сравняваш схемата в UK и България, е меко казано смешно...Докато тия са колонизирали половината свят, нас ни смачкваха шумкари и всякаква руска сволоч.А и откъде знае,че е платено за това съобщение ?

Анонимен каза...

В нормалните държави докато разбереш, че ще копаят, вече са свършили. Така един ден сутринта, към 7 часа чух машина да работи. Прекарваха тръби за газ на улица, която беше около 300 метра. До 11 часа всичко беше готово и асфалтирано, като ново!
Така, че само една табела в началото и края на улицата с предупреждение, за ремонт, и естествено с извинение за неудобствата, за 4 часа, една машина и 4 работника всичко беше о.к.

Анонимен каза...

Ташаци на рояци каза :
11-ти, платено е драги,и не само тази, а за повечето безмислени статии за Донка Михайлова.Готви се жената за втори мандат,лошо няма,но да си "цака" с нейни парици - не с общата пара.Ония крадци и некъдърници Акимов и Енкин поне не се лигавиха така по медиите.

Анонимен каза...

Ти си неспасяем случай,драги! Точно тия двамата са причината за днешното положение на града. Но на такъв народ с такова мислене... Надявам се, можеш да застанеш с доказателства зад думите си, ако се наложи ?

Анонимен каза...

Ташаци на рояци каза :
12-ти, не почука ли преди това кмета на града на вратата ти - да ти каже,че "КАКТО ПРИ РЕМОНТА на ВиК-съоръженията в един дом, подмяната на канализацията и водопровода в града ни ще създаде затруднения за всички нас", и да ти обясни,че " както и вкъщи, усилията си струват :)
Поздрави !

Анонимен каза...

Не бъдете песимисти. Троянци ще имат привилегията да акат в най-скъпите канали на цялото земно кълбо. 1 400 000 лева средно струва на километър канал за акане в Троян. По всяка вероятност има тръби със златно покритие и шахти с дозатори за пускане на розово масло на всеки кръгъл час.
Все си мисля, че за тези пари може да ни дават безплатна тоалетна хартия поне до 3020 година.
Боже, какво щастие ни споходи, Боже!

Анонимен каза...

улица 'Македония няма да направат защото НЕ е необходимо според общината в изпратено писмо преди 1-2 месеца от жителите на улицата.
и това ако не е абсурд пък на.
и знам че решението е подействано от някои хора в общината>!
и умишлено не искат да я ремонтират специално тази улица в града.!!!

Анонимен каза...

И какво трябва да се направи на ул. Македония по този проект?

Анонимен каза...

Колко пъти македончани блокираха Македония,че общината да се стресне най- накрая? Колко пъти македончани блокираха Македония, така че храбрият шивач да им се моли на крака ?

Анонимен каза...

пожелавам кметицата да минава всеки ден от там както някои от общинските съветници го правят като и на 18 номер(защото и според него нищо не трябва да се прави)

Анонимен каза...

17/19, проекта по т.нар. воден цикъл НЕ предвижда правене и асфалтиране на пътища. Тези 21 км улици, на които ще бъдат подменени или изпълнени нови канали НЯМА да бъдат асфалтирани така, както се прави едно шосе. По проекта те ще бъдат САМО запечатани, след което - Господ да ви е на помощ! Нещо повече - община Троян НЯМА правото да кандидатства по друг проект, с който тези улици да бъдат ремонтирани и асфалтирани, както се прави при пътищата. Община Троян САМО със собствени средства би могла да направи и асфалтира тези 21 км улици с новите канали за вашето ако.
Ако, ако, ама ако предположим, че за един път са необходими поне два пъти повече средства, отколкото за един канал при единица линеен метър - ще са ни необходими около 60 млн за асфалтирането на улиците над новите канали. А ако за целта успеем да отделяме от бюджета на общината дори по един милион годишно - през 2073-та година ще успеем да направим тези улици. Ей го де е....

Анонимен каза...

Ташаци на рояци каза :
21-ви,като краднат някой левец бенефициентът,изпълнителите и подизпълнителите,може да не остане и за "запечатване " даже :) Дано някоя и друга тръба да положат поне :)

Анонимен каза...

Ами " троянски глас " никой не го чете. Затова се налага да се пише тук, 7-ми

Анонимен каза...

Ташаци на рояци каза :
Ми тогава защо се харчат пари да се издава и да се поддържа сайт, 23-ти.Защо ? Да се закрие,ако не се чете ! При положение,че се харчат бюджетни пари - да го има,защо Донка Михайлова публикува щяло и нещяло в частен вестник,платено при това? Защо ?Какво направи Тя за да се чете "Троянски глас " ? Какво ?

Анонимен каза...

Троянски глас има сайт?!?!?Сигур ли си ?

Анонимен каза...

http://troian.com/tag/troyanski-glas/

Анонимен каза...

ето сайта на Троянски глас
http://troyanskiglas.com/

Анонимен каза...

#24 - "Защо ?Какво направи Тя за да се чете "Троянски глас " ? Какво ?"
*
Изключително точен и болезнен въпрос към г-жа Михайлова. Тя дори нищо не направи за да се четат "Винету" и "Чичо Томовата колиба".
Какво безобразие, каква драма!?

Анонимен каза...

"Троянски глас" е издание на Общински съвет Троян а не на Донка Михайлова

ТРОЯН 21 каза...

До всички коментиращи:

Радвам се, че се поставя въпросът за медиите в Троян, важен въпрос, насочващ и към по-едри неща. Истината е, че "Троян 21" (вестникът и сайтът) получават част от общинската реклама, малка част, и никога не са били на хранилка на Общината, както намекват някои. Друг е на хранилка, за което е ставало дума неведнъж и което е някакъв рецидив от комунистическите времена, един от троянските рецидиви, има и други, но това е отделна тема. Ние играем честна вестникарска игра, колкото и да е трудно, и вече 12-та година не сме допуснали зависимости и някой да ни диктува какво и как да правим. Така е и сега, така ще бъде и занапред, уверявам ви; а с настоящата общинска управа и лично с г-жа Михайлова имаме коректни и точни отношения, като аз лично не крия симпатиите си към стила на управление на г-жа Михайлова.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Явно се сформира много негативен хор срещу всичко, което се прави от Общината и което в крайна сметка се прави за по-добрата информираност на хората.

Анонимен каза...

Поздравления за подхода на кмета! Аз лично се радвам, че има този стил на работа. Нали искаме информираност - това е начина, информация доставена до вкъщи, какво по-добро. Браво още веднъж!

Анонимен каза...

Съгласен съм. Поетично или не, в сайт или вестник същественото е, че информация се подава. Спомням си през годините какво беше ако съседа е чул нещо да каже, сега поне се опитват да ни информират своевременно и адекватно на действията си.

Анонимен каза...

Какви са тези глупости с табели?!? как така някой ще ми сложи табела какво ще се прави един ден по-рано. това ако се случи ще е глупост. добре, че някой е помислил за нас и поне се е потрудил да ни каже какво точно предстои. Дано да разпространят повече листовки.

Анонимен каза...

До "Ташаци на рояци "

Явно много те сърбят т.....те, та върви малко да си ги начешиш. Стига си сипал помия във форума

Анонимен каза...

Не мога да разбера какъв Ви е проблема, че кмета информира гражданите за предстоящ ремонт и то от такъв голям мащаб. Що за хора като Вас има не само в гр.Троян, но и в Р България. Това е основната причина да сме в това състояние.

Анонимен каза...

Приемам информацията със смесени чувства. От една страна е крайно необходимо изграждането на колектори, нова канализация и отклонения/както и рехабилитация на водоправоди/, което е необходимо условие за бъдещ основен ремонт на уличната настилка. От друга страна-финансирането е по оперативна програма с точно фиксирани СМР и отклонения не се допускат/което според мен е закостеняло и тъпо/. Приектирането е изключително калпаво /не говоря за този обект, а по принцип/. Кръга се затваря когато попаднеш и на строители- калпазани. Който ме разбрал- разбрал.Прогнозата ми е: ще се реализира проекта, в резултат на което ще имаме улици с провокирана асфалтова настилка въпреки възстановителните работи по траншейния изкоп. Това ще влоши сигурността и безопасността на движението и ще доведе до още по-голямо социално напрежение и недоволство от строно на гражданите, което и сега го има. Решение-след приключване на СМР по проекта е необходимо да се възложи проектиране и извършване на основен ремонт на засегнатите улици. Става въпрос за време и пари. Време има и проектирането може да е успоредно със приключването на СМР поетапно по улици, но няма общината пари за това. И попаднахме отново в направената от мен прогноза. За съм за изграждане, основен ремонт, рефабилитация и каквото още се сетите на инженерната инфраструктора, но нещата трябва да се знаят и огледат до и след реализирането им. Не съм философ, а реалист и това експертите трябва да обяснят на политическото ръководство на общината.

Анонимен каза...

Имам желание да си купя къща, ама нямам възможност.
Имам възможност да си купя коза, ама нямам желание.
Наздраве и нека желанията съвпадат с възможностите ни!
/грузинска наздравица/.
#37, "нещата" се знаеха отдавна, а експерти "след дъжд качулка" са необходими, колкото за замазвачи и мазачи на филии.
"Посветените" си свършиха работата и остава да си приберат останалата част от "реколтата". За троянците остават голямата гордост от новата инфраструктура на все по-обезлюдения им град и голямата радост на не избягалите, че ще могат да акат в най-скъпите каналета по сите земни кълбета.

Анонимен каза...

Не мога да си обясня що за нелогично мислене в някои от пишещите тук. За какъв популизъм от страна на кмета се говори! Спомням си когато се правеше ремонта на ул. "Васил Левски" - хората от администрацията минаха и оставиха навсякъде подобно обръщение към гражданите и мога да кажа, че определено се получи разбиране. Това че никой управник до сега не си беше направил труда да постъпи по този начин е факт. Факт е и другото - че така се работи с хора.

Анонимен каза...

Те пък едни хора...

Анонимен каза...

Михайлова, наистина така се работи с людете. Тия дето съскат тук го правят от злоба, щото много печелиш по точки - водиш в класацията! Това в тон на шегата, но наистина - поздравления. Но нещо ми липсва в така разпространената листовка. Нека в следващите да има информация за промяната на организацията на движението.

Анонимен каза...

Михайлова не работи с людете, а с други два вида. С овцете, които много се ласкаят, че ги е здрависала и с помиярите, на които подхвърля по някой лев от време на време. Ту на тях, ту на техни близки:)))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

След фамозният проблясък на 42-ри, цялата зала избухва в аплодисменти.Има и правостоящи, някой подсвирква с пръсти...

Анонимен каза...

.... Каза помиярът:))))))))))))))

Анонимен каза...

А ти освен с пишката си, май с друго не се здрависваш. Чиба от тук, пъпчив онанист...

Анонимен каза...

А защо никой не информира защо се изсичат дърветата по ул.Генерал Карцов

Анонимен каза...

Чудя се как се започва изграждането на колектора, като повечето собственици на имоти не са подписали право на преминаване на общината???????

Анонимен каза...

Защото не знаят каква е екологичната им стойност, защото не се замислят колко години са необходими за да израсте едно дърво, защото не знаят неговата роля, за да имаме чист въздух и вода.
Изобщо не можем да оценим това, което имаме! Но, ще дойде време да разберем за грешката, и за съжаление ще го разберат нашите деца и внуци, които ще опитат резултатите от унищожаването на дърветата в града, а и не само!

Анонимен каза...

47-ми, това, което казваш не е вярно. И явно си от "засегнатите", просто защото не си имал документ за собственост. Проблемът си е твой!

Анонимен каза...

До № 46: Махнати са 3-4 дървета, едното от които е изсъхнало и много наклонено, съсипани са тротоарите и друго по преценка на Енергото.

Маргарита Генкова каза...

Отговарям на гражданите, които задават въпроси 46 и 47: Премахването на двете дървета в градинката при Дъскотина е санитарна сеч, след направен оглед. Това е да не се допуска ситуацията, когато в края на месец март, в резултат на бурятя, бе изкоренен големият смърч. Другите три липи / две при "Троянка" и една пред къщата на Тончо Стаевски, са отстранени във връзка с реконструкцията и изграждането на тротоарно платно / хората живеещи там знаят за съсипаните тротоари от корените на въпросните дървета. На тяхно място ще бъде направено ново озеленяване, или т.н. компенсиращо озеленяване.
Относно втория въпрос: Община Троян е издала 116 документа /договори и заповеди на кмета/ за учредяване право на прокарване и право на преминаване за изграждането на ВиК-инфраструктурата.

Анонимен каза...

поздравявам ръководството на общината - добър подход, добро общуване с гражданите, това е начинът и те са го разбрали.

Анонимен каза...

Отсечените дърветата са 10 броя

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |