1,388 млн. лв. за улични ремонти през 2013 г.

* Философията – повече цялостно преасфалтиране, по-малко кърпежи * В момента се правят тротоари в жк „Лъгът” и се работи по пропадналия участък в с. Шипково

Ремонт на тротоари в жк "Лъгът"
ОБЩИНА Троян може да отчете изпълнение на пътните строително-ремонтни дейности, заложени в капиталовата програма за 2013 г., като работата се движи по график и е почти на приключване. А общата инвестирана сума (собствени средства и държавна субсидия) възлиза на 1,388 млн. лв. Това научихме от прессъобщение на PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Каква е равносметката?

СЪС СОБСТВЕНИ бюджетни средства бяха изкърпени общо 6745 кв. м улични и тротоарни настилки в града и 6260 кв. м в селата и до момента са усвоени 208 000 лв. от разчетените общо 240 000 лв. В момента се работи по изграждане на 420 кв. тротоарна настилка в района на бензиностанция „Петрол” в жк „Лъгът”, като до края на м. ноември тротоарите ще са готови.

ОБЩАТА стойност на основните улични ремонти в Троян и останалите по-малки селища в общината е 586 000 лв. (от тях 254 000 лв. са собствени средства, а останалите 332 000 лв. са целева държавна субсидия). С тази сума от над половин милион бяха положени 19 821 кв. м нови асфалтови настилки в града и 10 185 кв. м по селата (в общо 9 кметства и кметски наместничества). Сред по-големите обекти бяха изграждането на втория участък от ул. „Дунав” в Троян (110 м, 99 600 лв.),  реконструкция на възловото кръстовище при Кози вир (43 000 лв.).

СРЕДСТВАТА за рехабилитация на пътищата от общинската пътна мрежа (междуселищните пътища) за 2013 г. са 562 800 лв., като цялата субсидия е от Републиканския бюджет. Равносметката за свършеното с тези пари е: полагане на 32 921 кв. м нова асфалтова настилка, изкърпване на 1120 кв. м по системата „Печматик”, ремонт на 4 бр. мостови съоръжения и поставяне на 187 м предпазни огради и парапети, ремонт на 3 бр. водоскоци, направа на 140 кв. м нова бетонна настилка.

В МОМЕНТА се работи по укрепване на участък от ул. „Дунав” в с. Шипково, пропаднал в резултат на свлачищния процес след поройните дъждове през м. юни. Общината кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет; но тъй като деформациите на пътния участък продължават и бяха сериозно застрашени от пропадане две сгради, изборът на изпълнител и възстановителните работи започнаха предварително. От общинската администрация обясниха, че ако до края на годината от комисията не отпуснат средствата, разплащането в размер на 95 000 лв. ще се извърши със собствени бюджетни средства.

ПРИОРИТЕТ през 2013 г. бе даден на цялостното преасфалтиране на пътни участъци, а не на частичните кърпежи. Това ангажира по-големи средства, но ще намали разходите по поддръжката в бъдеще и цялостният ефект (като трайност, комфорт на движение, естетика) е далеч по-добър.

Т21

Още по темата:

31 коментара:

Заинтересован... каза...

А пътя от разклона на Доброданското за с.Г.Желязна кога ще претърпи ремонт???????...

Анонимен каза...

А ул.Симеон Велики част ли е от втория воден цикъл или не е част?
Защото от статията тук останах с впечатлението, че ще се ремонтира само на Велчевското и индустриалната зона от Лесопласт Винпрома до Хемус.

Анонимен каза...

1.През 1934-та година, община Троян е имала 38 647 души население. До 1975-та населението се увеличава до 47 231 души. През 2011 г, населението бележи най-ниското си ниво /дори спрямо 1934 г/ - 32 400 души. Днес сигурно е още по-малко.
2. През 2011 година са се родили 205 деца. Починали са 565 души. Средния прираст на населението за община Троян е минус 11,3 промила, при среден за страната - минус 5,1 промила, а за област Ловеч - минус 9,8 промила.
3. През 2011 г в общината са се заселили 425 души, а са се изселили 510 души. Статистиката не посочва етническия състав, но всеки може да се досети. Статистиката също така не отчита броя на дълговременно пребиваващите в чужбина или в други градове на страната, които се водят жители на община Троян. Това са хора студенти, търсещи и работещи извън Троян, с двойно гражданство и т.н. Вероятно са около няколко хиляди.
*
Цитат от сесия на ОбС Троян: "Троян има огромен проблем с демографския срив и ужасяваща загуба на младото и репродуктивно население. Всяка стотинка от бюджета която не отива ДНЕС да спре този срив и да задържи младите хора е ПРАХОСАНА!!!"
ИП

Анонимен каза...

Въпрос към вестника: За тази и други подобни публикации, в които всъщност се хвали общината, заплащат ли се на вестника?

Анонимен каза...

Втори път: Въпрос към вестника: За тази и други подобни публикации, в които всъщност се хвали общината, заплащат ли се на вестника?

troyan21 каза...

До №5: Разбира се, че горната статия не е платен материал. Става дума за информация по важен въпрос (уличните ремонти в Троян), без оценъчен момент; а ако сте я разчели като похвала - нищо лошо, всеки има право на гледна точка. Вижте други подобни материали в "Още по темата" под статията.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Въпрос към 4-ти: Ти пор вдовец ли си?

Анонимен каза...

Втори път: Въпрос към 4-ти: Ти пор вдовец ли си?

Анонимен каза...

Отговор на 3-ти /ИП/ Точно така е! Прав сте! Между другото на сайта на Община Троян има качен един много интересен документ озаглавен бомбастично: Програма за развитието на Община Троян за периода до 2021 мисля че беше. Както и да е... Проблемът, е че когато човек прочете такова заглавие остава с нагласата, че наистина ще прочете някакъв РЕАЛЕН план какво ще се развива в тази община в дългосрочен план, ама истински план, стъпка по стъпка. Нищо подобно. Страшно много се разочаровах, когато прегледах въпросния документ и видях, че освен суха статистика за почвите, флората и фауната нищо друго не срещнах.Няма и намек за план-програма. Все едно е преписано мотамо от някой учебник по география. Поредното отбиване на номера.Поредното оправдаване на някои общински чновници за тяхното клюмане в Общината и чакането им до заплата! ОТВРАТ!

Анонимен каза...

А ако случайно имаш възможност да погледнеш планът до 2013, някак си изрязко ще установиш,че освен датите,всичко друго е еднакво. Копи-Пейст!

Анонимен каза...

Проблемът е, че нищо не зависи от общината! Картите на световната сцена вече са раздадени. През 21 век Азия и най-вече Китай ще са световните и масови производители на промишлена продукция. Европа и България ще сме консуматорите. Това вече е решено от световните лидери! Няма връщане назад! На нас нищо друго не ни остава освен да чакаме подаянията от Брюксел да си ремонтираме някоя и друга уличка и да ни лъжат, че като си оправим инфраструктурата видите ли ще дойдат инвеститорите! Няма да дойдат! Всичко е предрешено! Жребият е хвърлен!

Анонимен каза...

Замислете се! Когато България се е индустриализирала след 1944 год., когато цели градове са изниквали на гола поляна /справка Димитровград/ да не би да е имало магистрали!? Не! И въпреки тях /магистаралите/ а не благодарение на тях, са се строели заводи.
Конюнктурата е била такава! Историческото време е било такова!

Анонимен каза...

Въпрос към вестника: Тайна ли е информацията колко пари получава вашето семейство от бюджета на общината средномесечно?
С ужважение: Пор многоженец

Анонимен каза...

А ти готов ли си да застанеш в съда, подведен под отговорност за клевета?

Анонимен каза...

Стига с тези злостни подмятания, че Генади и Нели получават пари от общината! Генади, опровергай ги, моля те!

Анонимен каза...

Имам въпрос към участниците в този сайт. Не е по темата /почти/, но друга възможност нямам.
Някой знае ли защо от днес или от вчера е затворена ул. Ангел Кънчев. Това е улицата пред Галерията и ДСК. До вчера тя бе еднопосочна, а днес е сложен знак до Галерията влизането забранено и табела "Зона център". Преди по-малко около година тази улица бе изцяло асфалтирана.
Интересува ме - не защо е затворена, а каква е ЛОГИКАТА на нашите славни администратори да бъде затворена. Не е пешеходна зона, никога не е била конфликтна улица, обслужваше хората за най-бърз достъп до Поща, ДСК, Галерия, Ресторанта, РЕПовете и т.н.
Това, че пише "зона център" не е НИКАКВО оправдание на чиновниците да затварят тази улица. Нещо повече - най-малкото е непочтено да използват подобно зониране за да създават ПРОБЛЕМИ на гражданите. Улиците и тяхната проходимост в Троян за удобство на гражданите ли са или са за удобство на администрацията?
Възнамерявам да внеса точка в дн.ред за следващата сесия за тази идиотщина /това е мое мнение/ за да бъде отменена /евентуално/. Но, преди това ме интересува и вашето мнение.
ИП

Анонимен каза...

И какво по дяволите означава "зона център" ?

troyan21 каза...

До №№ 13, 15: Съжалявам, че ще трябва да повторя дословно един свой скорошен отговор (виж материала "Общината информира гражданите")

"До всички коментиращи:

Радвам се, че се поставя въпросът за медиите в Троян, важен въпрос, насочващ и към по-едри неща. Истината е, че "Троян 21" (вестникът и сайтът) получават част от общинската реклама, малка част, и никога не са били на хранилка на Общината, както намекват някои. Друг е на хранилка, за което е ставало дума неведнъж и което е някакъв рецидив от комунистическите времена, един от троянските рецидиви, има и други, но това е отделна тема. Ние играем честна вестникарска игра, колкото и да е трудно, и вече 12-та година не сме допуснали зависимости и някой да ни диктува какво и как да правим. Така е и сега, така ще бъде и занапред, уверявам ви; а с настоящата общинска управа и лично с г-жа Михайлова имаме коректни и точни отношения, като аз лично не крия симпатиите си към стила на управление на г-жа Михайлова."

Ще допълня само, че освен чрез Т21, други делови отношения с Общината аз нямам. Жена ми бе наета на граждански договор за няколко конкретни неща към културния отдел в общинската администрация (договорът е от м. август до м. октомври); а сега, когато пиша това, тя е до мене и се смее, че е най на далавера - плащат и от "червената" Община, плащат й и "герберите" като ходи на протестите срещу Орешарски в София. Дано съм ясен.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

По повод на темата за затворената улица.Радвам се, че е затворена, защото е трудно да преминеш там от спрели коли и преминаващи, а аз да бутам детска количка и по-голямото ми дете да подтичва в лабиринта. Хубаво е, че вече ще си се прибираме спокойно.Пишейки се сещам и за постоянно спрели автомобили пред магазина, който се намира на самия площад.Време беше някой да се сети за разхождащите се майки с деца в центъра.

Анонимен каза...

И точно тази улица, ти е създавала най-голям проблем в бутането на количката и подтичкването ?

Анонимен каза...

19, приемам мнението ви като почти логично, защото е продиктувано единствено от личния ви интерес.
Сега обаче трябва да отговорите какво трябва да правят другите майки, които живеят далеч от центъра и паркират на тази уличка за да разтоварят децата си /някои също разтоварват и детски колички/ и които майки също разхождат децата си на централния площад?
Какво да правят тези майки, които би следвало да са напълно равнопоставени с вас, 19-ти?
Освен това - тази улица има два тротоара и никога не съм видял автомобил паркиран на тротоарите, което да затруднява придвижването дори с количка.
Ако тази улица ви създава проблем, как се справяте с ужасно натоварената ул.Христо Ботев, която пресичате за да стигнете до тази уличка? Да затворим и ул.Хр.Ботев? Тя също е "Зона център"?
ИП

Анонимен каза...

Вие питахте за нашето мнение, аз го изразих за въпросната улица. Когато слизам с колата си я паркирам на паркинга на общината или на улицата до детската кухня. Не е ставало въпрос за придвижването ми по другите улици. Имаше конкретен въпрос, затова се осмелих да дам скромното си мнение на пешеходец и потърпевш. Вече съжалявам, че го изразих, тъй като нападките не останаха назад. Вие като пешеходец ли разсъждавате или като водач на автомобил? Понеже съм все пак жена, може и да отговоря като лаик, но ул. "Христо Ботев" не е междинна, а е част от републиканската пътна мрежа. По нея навсякъде са поставени знаци за забранено спирането и паркирането, което е въпрос на контрол от страна на компетентните органи.

Анонимен каза...

Аз подучух от служител на общината, че ул.Ангел Кънчев ще става нещо като троянска синя зона, каквото и да значи това?! Сигурно платен паркинг. Не знам! Та...сигурно затварянето и като "Зона център" е първата крачка към това. Дано не е вярно, че на бедния троянец само и платена синя зона му липсва...той къде е цъфнал и вързал финансово...
Така, че г-н ИП, питайте на следващата сесия има ли идея за синя зона в центъра на Троян.

Анонимен каза...

Кога ще започне някакъв ремонт по улиците водещи към ж.к. Буковец и в самият кв. Буковец.?Сега съм на 40год. Помня когато бах на около 10 години се направи асвалтирване на квартала и до там, т.е преди 30год. Може да чакам още 30год., за правнуците ми ще се осъцестви някакъв ремонт. Защо така г-жо Михайлова? Но жителите от квартала бяха с най-голям процент гласоподаватели за ВАС. Вие какво направихте за тях г-жо Михайлова?Докога ще ни залъгване? Писна ни! Не може така!

Анонимен каза...

Извинявайте, попитах за ЛОГИКАТА за затваряне на тази улица. Уважих мнението ви и зададох допълнителни въпроси. Кое е обидното и къде видяхте нападки?
Сега ме провокирате да ви задам още един въпрос - след като казвате, че паркирате на паркинга на общината /поздравявам ви че намирате къде да паркирате там/ как имате проблем с преминаването "като в лабиринт" /ваше определение/ по ул Ангел Кънчев?
п.п. опитвам да ви опонирам, докато се появят други мнения. Не го приемайте като "нападка", защото не е и няма как да е!!!
ИП

Анонимен каза...

Вижте, след умопомрачителното решение, забележете "временно решение" по казуса с кръстовището за болницата да се слагат неравности, както и с нищо неоправдания инат и на администрацията и на комисията по безопасност на движението да сложат един прост светофар там, както и на кръстовището на Вила Ванна - решението за затваряне на ул.Ангел Кънчев без всякакво ЛОГИЧНО обяснение вече ми идва в повечко.
23-ти, ще задам вашия въпрос. Ще задам и много други въпроси.
ИП

Анонимен каза...

Въпросната уличка е "Зона Център",а паркингът на Община Троян и всички околни пресечки, не са?!?Там можеш(ако намериш място), да спираш ккато и когато си поискаш?!?!?Но, да предположим,че просто аз съм тъп...

Анонимен каза...

Пак съм аз,тъпият...

Г-н Пеевски, понеже пишете,че ще зададете въпроси...Досега не видяхме никъде изнесена информация с конкретни числа, колко е заплатено на въпросния специалист,та да отсече, че от светофари няма нужда. Дали би Ви било проблем, да поискате отговор и на този въпрос, за който другарката Генкова(иначе зорко следяща писанията тук), някак си остава няма ?

Анонимен каза...

Днес в Троян по-леко ще се диша. Една част от комунягите са в София, а другата в Пловдив. Какъв късмет!
Дишайте, дишайте с пълни гърди чист въздух докато ги няма, защото довечера се прибират.
Плакат в София: "Община Троян подкрепя кабинета Орешарски"
Плакат в Пловдив: "Община Троян иска оставката на кабинета Орешарски".
Кое е общото - и двете комуняшки котила обичат да говорят от името на всички хора в община Троян.

Анонимен каза...

Два митинга събиращи безумци, мазохисти, партийни роби и жадуващи за “пирова победа”.
Два митинга в подкрепа на олигарси, кукловоди и обикновени дизайнери.
Два митинга срещу разума и оцеляването на България.
Два митинга на безумието!

Анонимен каза...

Благодаря на всички граждани които ми се обадиха по повод затварянето на ул. Ангел Кънчев и продължението и - ул. "Феликс Каниц".
А защо се притесняват да пишат и изразяват мнението си публично в този сайт - очевидно страхът все още властва в тази посткомунистическа община.
ИП

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |