Отвориха пътя Казачево - Дебнево

* Най-пряката и бърза връзка от Ловеч за Априлци вече функционира; ремонтът струва 7,6 млн. лв., осигурени по ОП „Регионално развитие”
 * Забавянето – заради оспорване избора на строителен надзорник

Най-после
След отварянето на ремонтирания участък
НА 27 АВГУСТ бе отворен за движение пътят с. Казачево – с. Дебнево, чийто ремонт се проточи година и половина. Става дума за отсечката от третокласния държавен път III-3505, осъществяващ най-пряката връзка между Ловеч и Априлци (Ловеч – Казачево – Стефаново – Дебнево – Велчево - Априлци) с обща дължина 20,3 км, от които изцяло затворени за движение бяха 7 км. Ремонтът се реализира с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие”, а общата стойност на строително-монтажните работи възлиза на близо 7,6 млн. лв. Ремонтирани бяха 6 моста, 6,2 км дренажи, 10,6 км нови облицовани канавки, 4,6 км нови бордюри, укрепване на две свлачища и изграждане на нова колекторна система в с. Стефаново. Бенефициент по проекта бе държавната агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), подразделение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вече е удоволствие да се движиш в отсечката Казачево - Дебнево
ПРОТАКАНЕТО на ремонта доведе до недоволства, защото за доста време бе блокирана най-кратката и бърза връзка между Ловеч и Априлци. А пък забавянето се получи, тъй като бе оспорен изборът на фирма за строителния надзор – първо с жалба до Комисията за защита на конкуренцията, а след това и пред Върховния административен съд, който се произнесе през м. септември миналата година. Тогава от АПИ обещаха, че до края на м. август 2013 г. ремонтът ще приключи и както се вижда, изпълниха поетия ангажимент. Но движението по маршрута трябва да е с повишено внимание, предупреждават от КАТ, тъй като продължават довършителните работи по два моста преди Дебнево и там движението се извършва само в едната лента.

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

Пътят е направен добре. Май новия областен натисна нещата да станат, че щяхме да обикаляме още една зима

Анонимен каза...

ДА бе,да...новия областен:):):)тъпанар неземен...

Анонимен каза...

Браво на новия областен!Освен,че обикаля села и паланки,върши и работа!БРАВО!!!

Анонимен каза...

Какво общо може да има един областен управител с 2 месеца стаж и то за обект от преди много години - само един тъпичък и неграмотен човек може да твърди нещо подобно.
Иначе си обикаля областния управител. Наобиколи Троян заради Мишо Шамара.
Нека си обикаля. То и без това регионална политика няма и такава не се прави никъде в България. Това, разбира се, не е по негова вина.
Такава е СИСТЕМАТА. Системата, която никой властимащ не иска да промени.

Анонимен каза...

пътя е открит но незавъшен

Анонимен каза...

внимаваите на двата незавършени моста преди с Дебнево!

Анонимен каза...

Новият областен оправя бакиите на бившия- Николай Нанков, който лобира преди 3 години за софийската фирма на ловешката Герб- активистка и велика "пиарка" елка сотирова, подвизаваща се в сайтоветекато idiotoria & furniture

Анонимен каза...

Къде са днес 86 троянски подписа /всъщност 5-6 лица подписали се по няколко пъти/ в подкрепа на протест срещу кабинета Орешарски? Какви бяха – казимир от кози вир, жан иван от троян, една баба от кратунковското. Сигурно са на площада,щото не са писали

Анонимен каза...

Ей много сте закъсняли с информацията.Човек да неразчита за актуална информация на вашия сайт.
9 дена закъснение за вас е добре.защото всички други сайтове го обявиха веднага,а не след месец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Толкова ли е трудно да си вършите работата на време???

Анонимен каза...

Поне не крадете снимките от другите сайтове публикували информацията доста отдавна преди вас.!!

Анонимен каза...

Браво на строителната фирма,бързо и качествено.Дебневени улучиха джак пота с тези нови тротоари,бордюри и канавки.Остава само да ги осерат кучетата овцете и козите.А по скоростната отсечка Дебнево - разклона за Врабево пътните джигити да положат някоѝ венец.

troyan21 каза...

До №9: За пояснение. Сайтът на Т21 е свързан с печатното ни издание, което е седмичник (излиза всяка сряда) и умишлено някои материали се публикуват първо там (в печатното издание). Съжаляваме, ако това не Ви харесва.

До №10: Снимките са от прессъобщение на областната администрация в Ловеч - направени са от PR-а Ганчо Чурков и са изпратени до повечето медии в района. Тъй че за кражба не може да става дума.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Aгромaх - когaто е трудно !

Анонимен каза...

То и пред общежитието на СХУПИ-то има счупена решетке на шахта/НАПРАВО СИ Е ДУПКА/, ама ще се подмени кога някой си счупи главата...

Анонимен каза...

След като кретен номер едно върза областния управител към "успеха" с пътя, кретен номер две се опита да върже към "успеха" с пътя и протеста срещу правителството на Орешарски, но с обратен знак.
Падението на днешния българин е толкова огромно и мащабно, че се радват на едно пътче и квичат от радост. И то не нов път, а ремонт на път.
Жалка картинка е днешния българин.

Анонимен каза...

Ох, я ми обяснете как може за един месец новия облатсен да свърши каквото и да било ! Работата ми се навърта около строителството, та се чудя като нямате хабер, защо изобшо се упражнявате в писане на глупости ! Егати областния, егати факира ;)))

Анонимен каза...

пътя ще бъде завърше най-рано на 01.10.13г.внимаваите по него.

Анонимен каза...

ПЪТЯ Е В РЕМОНТ .ВНИМАВАИТЕ !!!!!!

Анонимен каза...

16ти, май работата ти се навърта само под фустаните на чуждите булки и разбираш от строителството колкото аз от касаплъка.Новият областен свърши толкова работа за 1 месец, колкото двамата преди него за 3 год.

Анонимен каза...

Госпожо Михаѝлова - кмет на гр.Троян, г-н Маринов- гл. редактор на Троян,г-н кмет на с. ДЕБНЕВО, в петък минах по пътя Ловеч - Априлци , за да навестя родителите си. Прекрасен път, удоволствие е да се шофира по него. Какво ми се случи обаче в неделя по обратния маршрут. При навлизане в Дебнево попаднахме в страшно задръстване ,наподобявашто тапата пред София от преди 10 дни. Още на площада пред една ламаринена будка на Супермаркета ,млад мъж разгонваше кози от зеленчукова сергия,точно пред новите табели, останалата част от стадото идващо о към Севлиево се чудеше накъде да поеме - към Троян или Ловеч. В посока Ловеч се беше образувала опашка от 10-на коли , а точно пред моста до бар Камен мост бяха спрели още 4-5 от двете посоки. На самия тротоар заграден от собствениците ,покрит с цигли и ограден с шапрони закриваха видимостта допълнително. За капак на ситуацията по моста се зададе и стадо овце.Ние не бързахме много ,а и на шестгодишната ни дъщеря беше много интересно да се запознае със селския бит , но в колата пред нас бяха много изнервени и едва не се стигна до саморазправа с един отсобствениците на паркиралите на пътното платно коли.Наѝ-сетне успяхме да преминем моста от другата страна на коѝто също се беше образувала опашка и продължим пътя си.
Обръщам се към кнета на Троян. 1. Коѝ даде разрешение на
собственика на
този бар да обсеби тротоара и пречи на движението по този нов път?
Обръщам се към кмета на Дебнево и КАТ - Троян : Ще чакат ли да се случи някакъв инцидент на това оживено място и тогава да реагират?
Надявам се г-н Маринов да дадете гласност на писмото ми.
С уважение: П. Недев - н.сътрудник.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |