Школото започна

* Културният зам.-министър Васил Василев откри учебната година в НГПИ „Проф. Венко Колев” * „Когато застанете на старта, грабете със знание, грабете с талант” * Кметът Донка Михайлова бе в СОУ „Св. Климент Охридски” и в Дебнево
Звънецът бие
Зам.-министър Василев (вляво) в НГПИ - Троян, 16 септември
ДОСКОРОШНИЯТ директор на Драматичния театър в Ловеч, а вече зам.-министър на културата – 36-годишният ловчалия Васил Василев, бе високият гост при откриването на учебната година в община Троян (16 септември). Зам.-министърът избра да присъства на церемонията в Националната гимназия за приложни изкуства (НГПИ) „Проф. Венко Колев” неслучайно – училището е държавно и негов принципал е именно Министерство на културата, а тези училища (по изкуствата) са в ресора на г-н Василев. Директорът Илиян Илиев сподели пред Т21, че за височайшата визита има и друга причина – малко след встъпването си в длъжност зам.-министър Василев уважил искането на троянското училище и отпуснал известна сума (28 хил. лв.) за ремонти, за което били правени постъпки от години. В НГПИ за откриването на учебната година бе и зам.-кметът Поля Димова.

„НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че всеки един учебен час, всеки един учебен ден вие определяте своята съдба и своя живот. Така че когато застанете на старта, грабете със знание, грабете с талант. Защото времето минава бързо и ще го разберете, когато стигнете на финала и когато се обърнете назад, ще остане това, което сте научили. На учителите желая много търпение. Дайте всичко от себе си, така че младите хора да научат най-доброто”, каза в приветствието си към ученици и учители зам.-министърът.

Откриването на учебната година в СОУ "Св. Климент Охридски"
КМЕТЪТ Донка Михайлова откри учебната година в троянското СОУ „Св. Климент Охридски” и в ОУ „Любен Каравелов” в с. Дебнево. „Скъпи малки и големи ученици, учете, творете, мечтайте и трупайте знания, защото те ще ви помогнат да откриете хиляди нови и интересни неща за света и за самите вас! Мили първокласници, за вас този ден е най-вълнуващ. Бъдете любознателни, самостоятелни и уверени в себе си, бъдете радост и гордост за своите близки. На добър час!”, пожела на възпитаниците на голямото троянско училище г-жа Михайлова.

Кметът Михайлова приветства учениците и учителите в Дебнево
КМЕТСКОТО слово пред учениците и учителите в Дебнево бе още по-емоционално, като съдържаше и едно важно обещание. „С вълнение заставам пред вас в това толкова старо училище, което е дало силен житейски тласък на много ученици, включително и на моята майка. Искам да поздравя директора и учителите за цялата упоритост, която влагат в работата си с децата и да уверя педагогическия състав, че Община Троян ще продължава да подкрепя училището – ние сме една от малкото български общини, които дофинансират маломерните паралелки и полагаме усилия училищата в селата да продължат да живеят, за да дават живот на нашите села”, бяха думите на градоначалника.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че 2740 ученици влизат в клас в 13-те училища на територията община Троян през новата учебна 2013/2014 г. Първолаците са 236, а в двете подготвителни нива (на 5- и 6-годишните) са записани 459 деца. Стряскаща е обаче трайната тенденция учениците в община Троян да намаляват с около 60 на година, т.е. за 3-4 години по едно средноголямо училище изчезва.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Васко е пич, помня го от Езиковата :))) Успех !

Оня с коня каза...

"Грабете с талант!",кво повече да добави човек ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |