Ремонтът по Главната приключва в срок

* През есента – обещаното цялостно преасфалтиране, средствата са заложени в предстоящата актуализация на бюджета

ОБЩИНСКОТО дружество „ВиК – Стенето” ЕООД започна на 10 юни, изцяло със собствени средства, реконструкция на водопроводната мрежа в един от най-натоварените участъци в централната част на Троян – по главната улица „Васил Левски” в отсечката от Марковския мост (моста за пазара) до ул. „Тома Хитров” (при Малкия пазар). Обещанието бе работата да приключи за един месец – т.е. до 10 юли, и въпреки дъждовното време обектът ще бъде завършен в срок; по-голямата част от работата вече приключи. Приключва и реконструкцията на водопроводната мрежа в съседния участък по ул. „Симеон Велики” – до кръстовището с ул. „Любен Каравелов”. Направените изкопи са засипани с инертни материали, уплътнени са според изискванията и са изкърпени с асфалтова смес.

ПРЕЗ ЕСЕНТА, след необходимото технологично време за улягане на изкопите, се планира цялостно преасфалтиране на ремонтираните участъци. Предвижда се средствата, общо 56 300 лв., да се осигурят от собствени бюджетни средства (24 860 лв.) и целева субсидия за капиталови разходи (31 440 лв.). За целта от общинската администрация са предложили при актуализацията на бюджета (която е в дневния ред на следващата сесия на Общинския съвет на 9 юли) в поименния списък за капиталови разходи да се включи обект „Преасфалтиране на ул. „Васил Левски” от Марковския мост до ул. „Тома Хитров”.

Т21

32 коментара:

пАтРиОтЪ каза...

Ох,ох, ох..... нямам думи вече за коментар!

С.С. каза...

Ами не коментирай бе Бастун!!! до 1ви

Анонимен каза...

Какво "изящество" на изказа, 2-ри.....
Всъщност - 1-ви е много прав.
Погледнете събитията в Троян: отразяват се задълженията на общината, които не стига, че се правят с разлика във времето, но не са и планирани предварително като такива.
Затова ще се прави актуализация на бюджета.
А има цели квартали без канализация, с водни проблеми - тях кучета ги яли.
Важно е по главната да се действа, че се вижда.

Анонимен каза...

Еееей, няма угодия....ама верно сте черногледи ;)

пАтРиОтЪ каза...

Интересно нещо са това троянци. Аз просто написах, че нямам коментар, а вие вече правите профил на черногледството ми?!? Извратена работа, ама троянска!

Анонимен каза...

Като няма да асвалтирате навреме изцяло, няма да дупчите и после да ми кърпите само ве, щели да ми асвалтират след амнайсет месеца на есен ... като се слегнели кръпките, добре че по Европа така си правят водопровода ................... , чакат да им се слегнат кръпките за да асвалтират ...

Анонимен каза...

4-ти, като използваш някоя дума, поне се замисли. Знаеш ли какво означава "черноглед"?
Явно не.

Анонимен каза...

Предлагам да сформираме революционен комитет, направо 2: първият да е за ремонта на улиците, втория срещу ремонта. Да започнем повсеместни стачки и блокади, сутрин тези дето са за, следобед другите дето са против... И накрая дано се намери някой свестен човек да даде и на двете групи по равно количество калашнисим патрони и гранати. Така има сравнително бърз шанс в града да останат що-годе горе/долу относително норамалните двукраки мрънкалници, специалсти по всичко, недооценени, недолюбени и недоправени обитатели на тази прекрасна страна, нслучила на хора...

Анонимен каза...

Яко изказване, 8-ми. Наложи се два пъти да го чета, дордето "абарисам" мисълта ти.
Никой не е против ремонтите, стига те да се правят смислено.
Докато се правят на парче и недообмислено, винаги ще има критики.
Научи се да ги приемаш градивно!

Анонимен каза...

Ей! Аман от мрънкала бее...

1, когато човек няма коментар, не коментира, вместо да говори нищо.
3, ами като са ги яли кучетата, да идат да си направят протест, не да мрънкат в коментарите на вестника!!
5, кретен си, не си черноглед
6, ей, разбирач, я да оставиш хората да си вършат работата
9, при решаването на сложни проблеми, често се прилага тактиката „разделяй и владей“. Мислиш ли, че ВиК има достатъчно ресурси, че да смени водопроводната мрежа на целия град наведнъж? Мислиш ли, че троянци ще траят да са им разкопани улиците толкова време?

Анонимен каза...

Да! Браво за ремента по главната. Кога ще дойде време за ремонта по улиците в кв. Буковец и около него? Може би някой ден, но все още не се знае тозиде. Живеещите там, ще си пралаг данъците, ще гасят калта и ще си трошят колите. Това сме ние в гр. Троян-мълчалив и търпелив народ.

Анонимен каза...

12-ти чакаи първо да ги асвалтират , да им направят тротоарите , а след това ще пратят Тонимир с багерите . Донка е поредния пример след акимов и енкин , че от партийните кадри на бкп не стават добри ръководители .

Анонимен каза...

11 ти имах в предвид .

Анонимен каза...

Браво на този който говори за градивна критика, но не сме дорасли за нея. И въобще какво толкова са направили, че са си вършили работата - ми затова ги избираме - морни вода не са пили. Ха-да ни е честита новата придобивка, пито платено

Анонимен каза...

10-ти, какво направи бе момко? Че ти направо полудя. Ръсиш обиди наляво и дясно, но не бери грижа утре като ди вдигнат местни данъци, заради ,, градивната ти критика" пак ще си говорим. Но тогава да не ми се направиш на благороден песимистичен анонимковец. Попарко мамин!

Анонимен каза...

Браво 11-ти! Направо ме изуми с правопис и словосъчетания! Браво и на даскала де те е изучил! Пръскач!...

Анонимен каза...

Дами и господа, трагедията за Троян стана още по-голяма, на мястото на Минчо Акимов са избрали дебелия Дилян Пеевски, пардон Ангел Балев...както се казва: от трън, та на глог и Троян да процъфтява!

Анонимен каза...

През времето на кметуването на донка тя показа , че е един от най-некъдърните кметове популисти които Троян е имал . Оставка , оставка !!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ако в Троян все още има хора, които се вълнуват от собствената си съдба, което включва и съдбата на града, трябва да излезем на протест - простест, искащ оставката на ОС Троян!

погнусен каза...

Най-бездарният и жалък Общински съвет от началото на прехода!!!

Анонимен каза...

Заглавията, които ще очакваме утре са повече от интригуващи-не се разрешава актуализация на общинския бюджет, за асфалтирането на главната улица...Ангел Балев-председател...интересно е и изказването на Марин Радевски...моля слушайте утре записа на заседанието на ОС, тези хора ги избрахме ние, цветът им е без значение, но те решават какво ще се случва тук и сега! А ние къде сме?

Анонимен каза...

Tuka sme ! Ostavka ! Da izlezem na ulicata !

Анонимен каза...

Ангел Балев е един ооооооооооял се с власт човек, то по килограмите му личи,че яко лапа

Анонимен каза...

дайте му заплатка от 1500 лв да се донахрани

Анонимен каза...

Генади, все пак още сега напиши две-три изречения какво става

Анонимен каза...

Акимов отмъсти на Донка - актуализацията на бюджета не бе приета! Браво, гербаджии! Доказахте какво представлявате в действителност. Генади много точно го е написал : "Бюджетът да го духа"!

Анонимен каза...

и ние ли да го духаме, или да се издухваме?

Анонимен каза...

кажете, ако ще участвам в "духовния живот" на града, да се погрижа за личната си хигиена, че ако вземаме пример от съветниците, ще ни трябват противогази-нечистоплътни като дела, думи и души.

Анонимен каза...

№16, не знам къде живееш и кой си! Не ме интересува! Но когато няма какво да пишеш, не пиши!

В града ни има много улици които са пълна трагедия. Контактувам с много хора от други градове, дори от села на други общини. Пътувам много из България и чужбина, но такива "идеални" улици няма никъде. Срамувам се когото ми идват на гости. Улиците ни са копка до копка, кръпка до кръпка. №11 е много прав. Трябва да се направи ремонт по улиците и кварталите ни навсякъде из града. №16 минавал ли си по улица "Здравец" няма петно без дупка и кръпка.

Анонимен каза...

особенно за Ангел Балев наистина е необходим противогаз:)))

Анонимен каза...

Донка ви намали данъка мпс ,на мен спецялно с двайсет и кусур лева , а иска актуализащия на бюджета . От къде пари ? От моите данъци за да могат общинските служители да си бъркат в носовете и да пишат в работно време възхвални оди за донка . Всеки здравомислещ човек би искал оставка на кмета за тотално не справяне със служебните ангажименти .

Анонимен каза...

До 31ви: Чадо мое, задаваш въпрос откъде пари.Всеки бюджет има приходна и разходна част. Актуализация на бюджет предполага наличие на пари в приходната част и прехвърляне в разходна част която за първите 6 месеца е усвоена и има необходимост за увеличаване на средствата. Дано ти е просветнало. Ако не е или питай или се ограмоти. Както ти е кеф, така.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |