„Осмос” празнува

* Депутатът от ГЕРБ и бивш областен  управител Николай Нанков бе засипан с похвали от председателя на водния клуб Милен Петков
 * „Единствен ни подаде ръка, повярва в нас и
 реши нашите проблеми реално”
Воден туризъм
 Юбилейна фланелка за скъпия гост Николай Нанков (вляво)
НАРОДНИЯТ представител от ГЕРБ и бивш областен управител на Ловеч Николай Нанков бе посрещнат като „най-голям приятел” на празненството на Воден клуб „Осмос” (Троян), състояло се на клубната база на яз. „Сопот” (6 юли). С тези думи председателят на „Осмос” Милен Петков представи госта, а събитието, чийто повод бе 40-годишнината от създаването на спортната организация по воден туризъм, бе съпътствано със състезание по слалом в плитки води за едноместен и двуместен каяк в пет категории (девойки, младежи, мъже, жени и ветерани). В надпреварата участваха повече от 30 състезатели от различни клубове в страната - ТЕЦ „Марица изток 2” (Стара Загора), „Академик” (Плевен), „Мургаш” (София), клубове от Варна, Русе и, разбира се, от отбора на домакините от Троян.

„МНОГО СМЕ развълнувани от това, че Николай Нанков е с нас, защото той реши съдбата на нашия клуб още като областен управител, после като зам.-министър, той единствен повярва в нас и направи това, което други отказваха с едничката цел да откраднат съграденото от няколко поколения през последните 28-30 години. Всичко тук е построено с доброволен труд и спомоществователството на троянски фирми. Но собствеността на базата бе неуредена, а благодарение на разбирането и изключителната подкрепа на Нанков ние имаме възможността в следващите 10 години да ползваме безвъзмездно и да стопанисваме тази база”, сподели пред присъстващите Милен Петков. Председателят подчерта, че през годините клубът е правил многократни опити за уреждане на собствеността на базата, изградена със собствени сили и средства, но всичко било безуспешно. „Много правителства се сменяха, много областни управители минаха, но никой не ни подаде ръка в името на тези млади хора, които спортуват тук”, обясни още г-н Петков.

Нанков награждава звездата на "Осмос" Невена Таслакова
Милен Петков (в средата) с Нанков и състезателя Ивайло Чавдаров
Николай Нанков в компанията на две чаровни дами от "Осмос"
ПО НЕГОВИТЕ ДУМИ „докато властваха други хора с други политически намерения всички имаха една цел - да присвоят базата, да вземат нашия труд, да отнемат на младите около нас възможността да се развиват и физически, и духовно, защото тук са събрани три поколения любители на този спорт”. „Нашето призвание е да научим всеки, който пожелае, да гребе и го правим постоянно. Тук всяка година провеждаме летни палаткови лагери, в които по 30-40 деца се учат да обичат планината, да оцеляват, учат се да пазят природата, учат се да бъдат граждани”, разказа за дейността на клуба Милен Петков, като подчерта, че се акцентира върху заниманията в лодководене и плуване. Ръководителят на „Осмос” направи и едно важно уточнение: „Ние тук сме хора с различни политически убеждения, но посрещаме Николай Нанков като нашият народен представител, истински приятел, но преди всичко като човек, който единствен ни подаде ръка, повярва в нас и реши нашите проблеми реално, проблеми, които всички преди него пренебрегваха и дори неглижираха”. 

СЛЕД КРАЯ на гонките Николай Нанков връчи наградите на победителите - медали и грамоти, а самият той получи юбилейна тениска на клуб „Осмос”. В отговор депутатът изтъкна, че той и партията, която представлява, винаги ще подкрепят спорта и възможността на децата и младите хора да се развиват и възпитават. И от името на ПП ГЕРБ обяви един подарък за „Осмос” - информационен сайт на клуба.

(по прессъобщение на ГЕРБ – Ловеч)

9 коментара:

Пори Хатър каза...

пХаХаХАхХАхАхА
Тази "чаровна дама" дето е с шапчицата на последната снимка,може да докара кошмари и на лорд Волдеморт ве,буахахаха!!!

Анонимен каза...

Другата без шапчица е жена на всички времена.

Анонимен каза...

Защо тази добра дейност на Н. Нанков не е отразена в сайта на ПП ГЕРБ - Случаен пропуск? Едва ли!!!

Анонимен каза...

Ех Миленчо... Не можеш ти без да лижеш задници-като падна стареца, веднага си намери друг обект!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
О.В каза...

Не ти разбирам на писанията,явно са някаква нова писменост,нищо чудно,всякакви примати се навъдиха по тези земи!!!

Анонимен каза...

Дамата със шапката направо си прилича на първородна дъщеря на Баба Яга!!!!!!!

Бай Иван от водният клуб каза...

Уважаеми четатели на в-к ТРОЯН 21, радвам се, че само няколко от вас не са прочели заглавието с червените букви и не са разбрали за какво става въпрос.През настоящата година клуб по воден туризъм "ОСМОС"-Троян празнува 40 години организирана дейност.40 години са и много и малко, но както и да го погледнеш са си две, три поколения.Вярно е,че физическата ни красота не е определяща, но чисто човешките ни качества са причина в цялата страна нашите съмишленици да ни приемат с радост.Сигурен съм,че нашите съседи на язовир "Сопот": Алберт,Теодора,Светослав и др.ни подкрепят и уважават не заради красотата ни а заради това което правим и то вече 40 години.Какво да ви напиша примерно за Иван Христов или Васил Еврев, хора на които винаги можем да разчитаме в село Г.Желязна и които години наред ни помагат.Скъпи съграждани, поздравете ни за годишнината, а ако не желает, минете на друга статия. През своя, вече продължителен живот съм срещал много красиви анонимковци с празни душищи, не бъдете като тях.Казвам се Иван и вече 32 години членувам в клуб "Осмос".Не съм хубавец, но имам много и то добри приятели в страната и извън нея.Само човек поживял с нас известно време може да ни оцени. Вие или вашите деца сте винаги добре дошли при нас.

Анонимен каза...

Ех,бай Иване,бай Иване от водния клуб....Ми че то,даже да сме прочели червените букви,останалото/снимките/ са само четки и прослава на депутата без работа,бивш областен!Другояче би трябвало да изглежда 40 годишен юбилей,но,нейсе...Ще стискаме и чакаме още 10 години,може би тогава?!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |