Бият ни, та се късат

* Голям срам – в три поредни мача на „Чавдар” му набутаха 25 гола, нашите върнаха само 1; такъв пердах мъжкият ни тим не е ял в цялата си история * „Локо” (ГО) се изгаври с нас – 11:0, би ни и
 аутсайдерът „Трявна”
 Цар Футбол, СЗ "В" група актуализиран

СЛЕД ТРУДНИЯ миналогодишен старт на ФК „Чавдар” (Троян) в Северозападната „В” футболна група – първа победа чак в 9-ия кръг от есенния полусезон (2012/2013 г.), след 5 загуби и 3 ремита – повярвахме, че нещата тръгват нагоре. И че троянският мъжки футбол постепенно ще възвръща изгубените си позиции и достойнство. За кратко. В последния кръг преди зимната пауза нашите, водени от треньора Венци Кепов, записаха унизителна домакинска загуба с 0:6 срещу тима на Червен бряг. И въпреки всичко със събраните 9 точки успяхме да завършим полусезона на поносимото 9-то място във временното класиране – преди „Белоградчик” (5 т.) и опашкаря „Трявна” (1 т.).

СЛЕД ТОВА, през почивката, се чуха приказки за рокади, реорганизации, затягане, доловиха се и оптимистични нотки. Но явно – безрезултатно. И все пак няколкото домакински победи в началото на пролетния полусезон дадоха известни надежди: над „Гигант” (Белене) с 3:2 и с по 3:0 над „Балкан” (Белоградчик) и служебно над водача във временното класиране „Локо 1929” (Мездра). Но хубавото свърши дотук. И оттам нататък започна троянският футболен кошмар, а „чавдарци” ядоха и продължават да ядат такъв пердах, какъвто мъжкият ни тим не е ял в цялата си история.

НА 3 МАЙ (18-ти кръг) студентите от „Академик” (Свищов) ни попиляха с 8:0. След това унижението стана още по-голямо – на 8 май (19-ти кръг) гостуващият „Дунав 98” (Селановци) ни смаза от бой пред троянска публика с 1:6. И ако някои са си мислели, че сме стигнали дъното, грешаха – на 19 май (20-ти кръг) „Локо” (Горна Оряховица) ни подигра безмилостно с хандбалния резултат 11:0, а новината за троянския срам обиколи медиите в страната. Головата равносметка от трите мача – 25:1, повече от красноречиво!? Но лошото не свърши – на 25 май (21-ви кръг) паднахме от тоталния аутсайдер в групата „Трявна” (Трявна), и то у дома, с 1:2. И за да не изневерим на себе си – в последния мач за сезона на 2 юни (22 кръг), като гости на „Партизан” (Червен бряг), паднахме с кошмарното 5:0.

НЕ СМЕ НИЕ, които ще даваме съвети на президента на ФК „Чавдар” Мирослав Тодоров и на неговия екип. Но явно нещо трябва да се направи, нещо радикално. За да не продължаваме да ставаме за смях и подигравки.

Т21

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

Нормално е резултатите да са плачевни,първо "футболистите" са повече в дискотеките отколкото на тренировките, второ - стимул за игра-никакъв,няма възнаграждения,а уж плащаме по 2лв. Вход ... трето-явно има проблем с треньора и играчите, защото малките надежди на Троян се справят много по-добре,освен това в "мъжкия тим" играят само чичковци трупащи "слава"...

Анонимен каза...

Кво ли пише бай Ристю Радев в другия вестник , че сме дали добра игра , ама нали.... ? Ще се оправим - вече 20 и кусур години.

Анонимен каза...

Той Ристю преразказва квото Санди му е снесъл.И оставаш с впечатление,че става въпрос за професионален футбол,а то кво, скупщина селски келешчета и пияндурници се вземали на сериозно.ЗАКРИВАЙ!

Анонимен каза...

Да бе ама имаме нови седалки за много хилядарки. Гордоста на Акимов.

Анонимен каза...

за футбол трябват играчи,треньор и пари.и трите ги няма така че изводите са ясни измамник футбол не прави само далавери

Анонимен каза...

НЕ СМЕ БИЛИ ЛОКОМОТИВ МЕЗДРА С 3-0 ТОВА Е СЛУЖЕБНО БИХМЕ БАЛКАН БЕЛОГРАДЧИК С 3-0

Анонимен каза...

Футбол ли , баскетбол ли ? Това в Троян го имаше преди години , сега е лъжа и измама , нищо няма,самозвани треньори само взимат парите на родители като ги лъжат ,че ще ги направят големи играчи и с туй ще си изкарват хляба. А народа вярва както повярва на ония циркажии в Парламента.

Анонимен каза...

Позорът продължава , днес падаме в Ч бряг с 5: 0. , кандидати за Гинес. Айде наште, ама накъде !?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

макар и не точно по статиятя ама все пак това е единствената такава за цяла пролет.пишете по-често.силни слаби но на стадиона си има едно постоянно присъствие от около 200-250човека.ако може за догодина да сложат и 2-3 кошчета по трибуните щото след мач е пълно с весници пакети от семки и фъстъци и дори кутийки от бира

Анонимен каза...

догодина се очаква много по-силна и голяма група

Анонимен каза...

Подкрепям 10,трябва да се пази чисто. Относно посещаемостта на събитията ...то май не им остава голям избор на троянци къде да отидат и къде да убият време и да видят хора,повечето са там за да освиркат отбора и винаги има защо...жалко,но факт!Спортистите ни са на изчезване.

пАтРиОтЪ каза...

От много време насам наблюдавам този отбор на тренировка. Разпусната работа. Кепов не става за треньор, видно е от резултатите. Това си заслужава неговата оставка на секундата. Футболистите му, абсолютно чалгари! Единственото хубаво нещо на този стадион сме ние аматьорите спортуващи, колоездачите и състезателите на Матев и ориентировачите, които от време на време тренират също на стадиона. Според мен сега е момента бюджета на футбола в гр. Троян да бъда смъкнат с 50%. Трябва да се дават пари за спорт според заслуги, а не само според стара слава и лежане на стара кълка, която е извоювала някога нещо. Баскетболът в Троян се нуждае от тласък, сега е момента да се отпуснат повече средства за него, а не онези смешни пари до момента. Матев заслужава подкрепа, неговите състезатели за разлика от тези псевдо футболисти прославят гр. Троян с добро и карат останалите клубове да имат респект! Огорчен съм от футболът и футболистите в гр. Троян. На приказки, на чупки, стойки и ходене коли по тренировки са №1. Почнат ли да играят всички ни се смеят. Такива състезатели са позор! Заслужават този отбор да бъда разпуснат. Но както винаги става, това няма да се случи. Пак някакви измислени треньори ще си получават паричките, и някакви залежали и бракувани футболистчета ще си харчат общинските ни пари. Сигурен съм, че нищо няма да се промени!

Анонимен каза...

Голям срам братче , голям срам 30 гола вече ни набутаха. Не смейте да ги наричате тези смешници спортисти , всичко друго но не и това. Доста време и в залата гледахме троянските уж баскетболисти и умирахме от срам .Добре , че някой се сети да ни доведе треньорче и играчи от Ботевград , за да разберем за какво става на въпрос. И да паднеш да ти е кеф , а не като преди само позорни загуби и смешки. Общината да се замисли къде да дава пари,а оня мушморок Комитов да се размърда , че и той е отговорен за този резил . Стоименов / мир на душата му / беше пич и си разбираше от работата. Секирата е наред !

Анонимен каза...

Патриоте, какви 50%, общината дава 3000лв. за целия клуб на година е те не стигат и за половината издръжка на един от детските отбори.Като плюете Кепов приканвам автора на статията да напише и един очерк на сезона при двата юношески отбора!
Защото тийнейджърите ни, 4-5ма от тях играещи и в мъжкия отбор бият Спартак Плевен и други отбори със сериозна структура и бюджет и то като гости.За да играят тези момчета по изискванията на БФС трябва да се състезава и мъжки отбор.Като не сте в материята повечето коментиращи си правете лафа около стадиона и не намирайте кусури.Най-важното е децата да са на стадиона.За да са те там трябва да има юноши.За да има юноши трябва да има и мъжки състав.Смятам, че го обясних като за малоумници.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво на 15-ти.Нека ''великият'' журналист-Генади Маринов,да пише за представянето на детския отбор,юн.младша и юн.старша.Да се поинтересува за парите,които дават другите общини за Цар футбол и тогава да си направи заключение защо резултатите са такива.Чавдар е единствения отбор във ''В" група,който играе само с троянски футболисти(с изключение на вратаря).Много е лесно да се играе с наемници,но те искат пари,а пари няма.

Анонимен каза...

И като няма пари,следва-ЗАКРИВАЙ! На сила хубост не става. Футбол в Троян,няма повече от 25 години, по-добре да не се харчат пари за да се отбива номера и да се отчита дейност.
Стадионът да се доотремонтира и да се дава под наем на професионални футболни отбори за подготовка.

Анонимен каза...

19-ти върви играй склош и не се издавай неподготвен.Какви пари да се харчат 3те хиляди на общината ли?Земи се закрий ти.Футбола е най-социалния, колективен, евтин спорт.Като ти гледам нивото ме мързи да ти обяснявам за социалната функция на спорта.За да закараш децата на стадиона трябва да ги "запалиш" с организиран футбол.Но ти едва ли някога си излизал на 100м. терен с очертания, съдия, публика и мотивиран противник.Това няма нищо общо с махаленските мачлета по училищата.
Понеже се пише, че треньора и ръководството не ставали, публикувайте статия за детски, юношеските формации и успехите им със същия треньор и ръководство.В момента стадиона и отбора са на светлинни години от всичко до сега през последните 20г., и база, и терен и организация.Да не говорим, че всичко се прави на добра воля, а и че повечето от спонсорите на футбола в Троян не търсят публичност.

Анонимен каза...

Уважаеми 20-ти, да ти кажа, точно на този стадион съм излизал не веднъж като дете и юноша на отбора.
А да ми обясняваш на мен какво е футбола като социален феномен, просто няма нужда.
Виждам,че си здраво надъхан,и не ми се спори с теб,а и няма нужда.Футбол в Троян е имало в един задължителен за онзи строй период,когато във всяко село и паланка се развиваше масовия спорт.Застаряващи футболисти намираха последен пристан в Троян,и толкова.От там нататък,само приказки.Вижда се,че на местно ниво,таланти няма.И поради липса на финанси,най-добре е да се закрие.А спонсорите и парите от общината да отиват за построяване на зала за скуош.

Анонимен каза...

18-ти , като си много отворен и казваш - деца и юноши бият Плевен и се представят отлично , знаеш ли за какво ниво говориш , то и юношите на Финта и Тафю бият Плевен , но те са по - зле и от нас. Това е една Регионална група , която е по-слаба от бившите Околийски групи. Да си чувал в историята на троянския футбол и баскетбол наши отбори да са били някога на Финали на Републикански първенства , т.е. да са сред първите 12 отбора в Републиката ? Ако си чувал и чел - кажи , недей да плямпаш като оная откачалка бай Ристю / на него му е простено - на възраст е /

Анонимен каза...

Браво, 22-ри.Вече ми беше омръзнало да повтарям,че това е демо версия на играта наречена футбол. Много хора в нашия град живеят в копиран свят, повярвали се,че е като по телевизията.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

За троянския футбол / спорт / ли да пиши Генади , че той по-добре да си пийва по една троянска , отколкото да си губи времето с изгубена кауза...., па и политиката е същото нещо , ама няма как...

Анонимен каза...

Неуважаеми 22-ри и 23-ти няма да споря, не разбирам...Мога само да ви сложа на .... си работа, колкото да не ходите пеш...Защото съм прост и ми е голям!

Анонимен каза...

Така като чета как сам се хвалиш, май повече си прост...

Анонимен каза...

22ри ясно е че не разбираш от баскетбол,само че преди да правиш каквито и да е коментари първо се поинтересувай как стоят нещата. Искам само да ти кажа, че момчетата на Тафьо вече се класираха на републикански финали и са сред първите 12 обора на България. И така като ти чета коментара сигорно толкова разбираш и от футбол така, че по добре не коментираи повече за да не се излагаш.Бъди ъмен колкото и да ти е трудно

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |