РЗС: За да не се потулят отново кражбите на прехода

* Повече от 20 години посттоталитарен преход показа, че партиите, участвали в управлението, не решиха проблемите на прехода, а станаха част от тях и сега вече самите те са проблем

Платена публикация
Парламентарни избори 2013
Уважаеми
граждани на Троян,

ПРОДЪЛЖИЛИЯТ
повече от 20 години посттоталитарен преход показа, че партиите, участвали в управлението, не решиха проблемите на прехода, а станаха част от тях и сега вече самите те са проблем, който пречи на страната ни да тръгне напред в своето развитие. Повече от 20 години едни и същи хора окупирали парламента, разпределят богатството и благата трупани от нас и нашите родители. Представящи се за дясно принадлежащи командири раздадоха предприятията на бившите комсомолци, сега олигарси, подписаха поробващи договори, услужливо преподписани от енергийни велможи и поробващи ни за години напред. Ляво ориентирани партии водеха дясна политика и заблуждаваха хората, че всичко е наред, когато Европа и света бяха изправени пред икономическа криза.

ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА и административното управление през тези години са пропити от корупция. Контрабандата срина напълно родното производство. Уж загрижени бивши еврокомисари не защитиха нито една от родните марки като бялото саламурено сирене и луканката, с които винаги сме се гордеели. Услужливо спряха 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, подписаха неизгодни заеми за АЕЦ „Белене“. Как да им вярваме като се замислим за тези неща, или пак да ни обвинят, че сме с къса памет?

ПП РЗС И НЕЙНИЯТ ЛИДЕР ЯНЕ ЯНЕВ често са обект на медийни нападки и манипулации. В момента много от хората питат защо от яростен противник сега той подкрепя инициативи на ПП ГЕРБ. Отговорът е еднозначен. Да, всичко положително трябва да бъде подкрепяно. Като единствена консервативна партия РЗС подкрепя всичко положително както от миналото, така и в настояще и бъдеще. ПП ГЕРБ е подкрепена от ПП РЗС по три закона, които са особено важни за държавата и желани от нашите партньори от Европа:

• Закона за държавния бюджет;
• Закона за отнемане на противозаконно придобито имущество;
• Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

В ЕДНО ОТ СВОИТЕ ИНТЕРВЮТА
г-н Янев категорично заяви: „ПП РЗС може да гали, но и да удря шамари“. Участието в управлението е гаранция, че всички виновници за безскрупулното ограбване на народа ще бъдат шамаросани и вкарани в затвора. Едва тогава хората ще повярват, че има справедливост и че е възможна промяна. Няма да бъдат скрито нито едно от престъпленията на управляващите, както отляво така и от дясно. Всички участвали в това разграбване дават мило и драго за злепоставяне на ПП РЗС и г-н Янев, за да бъде забравено свършеното от тях, използвайки това, че по някакъв начин са заблудили правораздавателните органи. Хора като г-н Янев сега са важни повече от всякога, за да не се потулят отново кражбите на прехода.

ПРИОРИТЕТ НА ПП РЗС в икономиката е развитието на туризма и селското стопанство, но ориентиране не към местните олигарси и назначени капиталисти, а към хората от дребния и средния бизнес. В областта на селското стопанство ПП РЗС ще внесе законопроект за ограничаване обработването на земя до 50 000 декара в началото, така че земята да се стопанисва от истинските производители, а не от едрите, преминаващи през нивите само и само да грабят от европейските субсидии. Крайно време е зеленчуците, които ядем, да са родно производство. Пасищата да са пълни със стада - поминъкът на много българи.

ЗА ТОВА, ЧЕ СУБСИДИИТЕ
на нашите производители са 2-3 пъти по-малки от другите държави в ЕС, трябва да попитаме бившия ни Еврокомисар. Трябва  да попитаме също защо затвориха 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”, защо бялото саламурено сирене и луканката са патент на други държави, защо за АЕЦ  „Белене” са теглени неизгодни кредити. Не е време българският народ за пореден път да показва благородството си към хората ограбили го през прехода, а сега представящи се за преизбрани нови спасители. Нужно е заедно и завинаги да ги спре и изхвърли от политическата сцена.

ОСНОВНОТО, което ПП РЗС обещава и ще работи за изпълнението му, са следните приоритети:
   
1. Депутатите – от 240 на 100   
2. Само два мандата за депутати и кметове и възможност за отзоваването им   
3. Драстично съкращаване на бюрокрацията   
4. Затвор за корумпирани министри и кметове феодали   
5. Бърза процедура за съд на полицаи, съдии и прокурори, слугуващи на мафията   
6. Драстично намаляване на корупцията – рязко увеличаване на доходите
7. Денонсиране на договорите с монополите
8. Насърчаване на образованата раждаемост
9. Нова социална и здравна система, при която хората ще плащат до 70% по-малко за лекарствата по Здравната каса
10. За пенсионери над 70 години и студенти с много добър успех – минимална пенсия и стипендия – 500 лв.
11. Опрощаване на малките кредити за сметка на банките
12. Насърчаване на родното производство и свобода за бизнеса
13. Рязко намаляване цената на тока за битови и промишлени нужди

Д-р Илиян Кинов,
водач на листата на ПП РЗС в 11-ти Ловешки МИР

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |