-->

Декларация на инж. Илиян Пеевски

До: Жителите на област Ловеч

ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ

Уважаеми членове и симпатизанти на ПП „Атака”,
граждани от област Ловеч,

Поднасям ви публично извинение, че като бивш областен координатор на ПП „Атака” в област Ловеч не успях да предотвратя тази порочна и безумна листа на ПП „Атака” за тези парламентарни избори, като начин на съставяне и персонален състав. Този порочен, антидемократичен и безумен начин доведе и до личното ми решение да откажа името ми да присъства в листата на ПП „Атака”. Избори се печелят и се губят, но когато човек загуби собствения си морал, чест и достойнство – то е за цял живот!

Разбира се, резултатите са налице. ПП „Атака” инкасира най-слабия си резултат на парламентарни избори от 2005 г. до сега на територията на област Ловеч. В сравнение с предишните Парламентарни избори 2009 гласоподавателите на ПП „Атака” са се сринали от 8626 гласа - на 4763 гласа, или срив от 45% на ниво област Ловеч. Нещо повече, като мажоритарен кандидат през 2009 г. аз постигнах резултат от 9585 гласа за ПП „Атака” на ниво област Ловеч.

На ниво община Троян резултатите са още по-отчайващи. На Парламентарни избори 2009 резултатът на „Атака” бе 3310 гласа, а на тези сегашните Парламентарни избори 2013 – едва 1150 гласа. Срив от 65%. През 2009-та „Атака” - Троян бе само на половин процент след БСП, а като мажоритарен кандидат имах резултат от около 4300 гласа, с който резултатат „Атака” - Троян изпревари общият мажоритарен кандидат на БСП и ДПС; и който резултат е съизмерим и малко по-малък от днешния резултат през 2013 г. на „Атака” за цялата област Ловеч.

Според социологически проучвания (правени от другите партии) само за територията на община Троян ПП „Атака” - при една друга листа и друг водач на листата - е посочена с най-висок рейтинг. Това би означавало в най-лошия случай – удвояване на гласоподавателите за „Атака” спрямо 2009 г.. Вместо това – три пъти по-зле спрямо 2009-та.

Казват, „победителите не ги съдят”. Именно за това не съдя никого, а поднасям извиненията си заради тази и такава „победа” на „Атака” в област Ловеч и още по-големи извинения за „избрания” депутат Кирил Красимиров Колев от листата на „Атака” за област Ловеч. За 24 години се нагледах на всякакви екземпляри, намъкнали се в НС по всевъзможни начини и които с цялата си наглост и арогантност имаха претенциите да се наричат „народни представители”. Разбира се, при всички случаи те бяха поне партийни представители. За пръв път обаче ставаме свидетели на депутат, който майка му го е издигнала. Имаме вече нова категория депутати - „мамини представители”.

Ръководството на ПП ГЕРБ ни показаха как може да бъде назначен някой за министър, когото са намерили на улично кръстовище. Централното ръководството на ПП „Атака”, за да не остане по-назад, ни показа как може някой да бъде издигнат за депутат от майка си в ловешко кафене и с „калните обувки” на безочието, арогантността и подивялата човешка и ненаситна жажда за власт, да газят устава на ПП „Атака” и да се разхождат със същите тези „кални” обувки по главите на членовете и симпатизантите на „Атака” и гражданите от област Ловеч. Да не говорим, че „маминото депутатче” беше в чужбина, когато мама го номинира в ловешкото кафене, а кой и как фалшифицира документите и подписите за регистриране на маминия депутат в РИК като кандидат за депутат – един Господ знае. Ако РИК и прокуратурата не се бяха направили на разсеяни – можеше и ние да узнаем кой фалшифицира документите на маминото депутатче.

Цялата тази гавра с устава на „Атака”, с членовете на „Атака” и структурите й в област Ловеч бе разиграна с дейното участие и под ръководството на регионалния координатор на ПП „Атака” за Северозападна България г-н Адриан Асенов. Трагедията е, че същият този господин е председател на Контролната комисия в ПП „Атака” и който вместо да следи за спазването на устава на партията, по най-безцеремонен начин го потъпка и заедно с мама - натъпкаха маминото детенце на втора позиция в листата на „Атака”. Всичко това – само 2 дни преди последния срок за регистрация на листите в РИК - Ловеч.

За някой тази „победа” на маминия депутат може да е голям успех. За мен обаче това е подигравка с парламентаризма, с демокрацията, с жителите на Ловешка област и не на последно място - със структурите на „Атака” в област Ловеч. Ако някой приема насериозно като депутат този абсолютно неизвестен младеж, без образование, без житейски опит, без номинация дори от местната структура на „Атака”, а издигнат единствено от майка си – отново моля да извините моята мнителност, обусловена от съвсем други морални и етични разбирания и позиции. Простете, но не мога да приема, че един 23-годишен продавач на дини през лятото и есента в с. Орешак като един Пепеляшко е в състояние да се превърне в законодател и изпитвам ужас от това, че животът на близките и приятелите ми, както и на милиони българи ще зависи от него и подобните на него.

В крайна сметка – мама си има депутат. И вие, за което още един път - извинявайте!

21 май 2013 г., Троян
Инж.Илиян Пеевски,
 общински съветник от листата на „Атака” - Троян, основател на „Атака” - Троян и който след 8 години успя да направи от „Атака” - Троян първа политическа сила към 4 април 2013 г. на територията на община Троян

П.П. Като общински лидер на „Атака” - Троян и като областен координатор за област Ловеч винаги съм се стремял и съм работил ПП „Атака” да влезе и да играе в политическата „шампионска лига”. Разбира се, за тази цел са необходими интелект, образованост и морална енергия. С „куци коне”, параноици и с липсата на морал можеш да играеш само за „Купата на турската армия”. Или – най-много да се превърнеш в политически теляк и да им го крепиш на парламентарното игрище.

1 Коментара:

Анонимен каза...

Какъвто ни футболът,такава ни и политиката. Такава ни е и цялата реалност в България. Илияне, или се отказвай или продължавай да мачкаш.Няма горе долу!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |