Стартира процедурата за изпълнител на строителния надзор

* Кандидатстват девет фирми, резултатът ще е ясен до 30 юли
 * Председател на комисията по избора е Верка Добрева-Съботинова
 * Кметът към комисията: Отговорността ви е голяма, става дума за огромен финансов ресурс
Воден цикъл на Троян, втори етап
Комисията започва работа, на преден план - адв. Давидова, в средата - Верка Добрева-Съботинова
В ПРИСЪСТВИЕТО на журналисти миналия вторник (14 май) бяха отворени пакетите с документи на фирмите, кандидатстващи за изпълнители на строителния надзор по най-големия европроект, печелен от Община Троян – „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян (№ DIR-51011116-32-87), с общ бюджет 29,5 млн. лв. Припомняме – проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда” 2007/2013 г. и бе одобрен в края на 2012 г. Срокът на изпълнение е 31 декември 2014 г. и се предвижда доизграждане и реконструкция на водопроводната мрежа на Троян, започнали с проекта за първия етап, който се реализира в периода 2008/2011 г. и бе на стойност 8,075 млн. лв., 

ОБЩО ДЕВЕТ са кандидатстващите фирми: пет от София – „Софтинвест” ЕООД, Консорциум „КА – Инвалл” ДЗЗД, Обединение „Надзор – Троян”, Обединение „ПК 2000 – Аква” ДЗЗД и Обединение „Екокомерс – ХТП”; и „Т7 консулт” ЕООД (Пловдив), „Кимтекс” ООД (Плевен), „Ника – Комплект консулт” ДЗЗД (Ловеч) и Обединение „ТрояИнтерБилд Консулт” (Троян).

КОМИСИЯТА, назначена със заповед на кмета на община Троян Донка Михайлова да разгледа, оцени и класира офертите според изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП), бе в състав: Верка Добрева-Съботинова (директор на дирекция „Планиране и проекти” в Община Троян) – председател; и членове – адв. Станислава Давидова, Катя Пенчева (началник отдел „Счетоводство” в Община Троян), експертите от общинската администрация Снежина Табакова, инж. Милена Петкова, инж. Мария Василева и инж. Николай Райковски и външните експерти Иван Карчев и Мария Сигалова. Отговорността ви е изключително голяма, тъй като става дума за огромен финансов ресурс и за реализация на най-мащабния проект на Община Троян, обърна се към членовете на комисията г-жа Михайлова и им пожела успешна работа.

СРОКЪТ за приключване на работа на комисията е 30 юли 2013 г. „Не мога да се ангажирам със срока по отделните стъпки по процедурата. Предполагам, че до месец ще можем да предложим на кандидатите оценката си на техническите им предложения и след това да се пристъпи към отварянето на пликовете с ценовите оферти”, коментира пред Т21 председателката г-жа Съботинова. Според чл. 36 (1) от ЗОП решенията на комисията се вземат с мнозинство от членовете й, а когато член на комисията е против взетото решение, той подписва протокола с особено мнение и писмено излага мотивите си.

Т21

Още по темата:

46 коментара:

Анонимен каза...

Ei tuka veche shte ima lapachka :)

Анонимен каза...

Това е за надзор, ами я си помисли за строителството какво е ;-)))))) Там са има няма 24-25 мил. без ДДС!!!!!

Анонимен каза...

Ай гответе се и тук да плащаме глоби! То и Минчето така - раздели оня 1,28 млн с надзорника и сега троянци да го плащат.
А тази комисия с конкурс ли е избилана???????
Станислава е тъпа, на останалите като гледам физиономиите.....

Анонимен каза...

Еееееее не е тъпа, адвокат е все пак. А както се знае адвокат дело на губи-губи го страната, а той си взима хонорара. Така че може да си направиш изводите дали е тъпа или не ;-)
А що се отнася до останалите-те са служители на дирекция "Планиране и проекти", които са си стари служители и тук може да се опровергае г-жа Кмета, че видиш ли била направила промени в тази дирекция! Какви бе г-жо Кмет, като всички служители в нея са от време оно-хайде да си имаме уважението и да не се лъжем така безочливо!!!

Анонимен каза...

И още нещо, заради този адвокат на г-жа кмета са наложени няколко глоби от по 1000 лева за неправилно взети решения в процедури по ОП, въз основа на дадени грешни становища от този адвокат!!!!
Но за този факт никой не знае и гласност не се дава, нали!

Анонимен каза...

Енкин дали е сред участниците?????????????
не вярвам

Анонимен каза...

Тя тая Адвокатка,не е ли някакъв род с оная Илияна ли беше?Дето с мангалите се разправя,стара мома е маи.И от де се довлече в тая комисия деба.Г-жо кмет,губите почва,ще загубите и изборите след 2г.повярвайте.

Анонимен каза...

Я да чуем какво е това обединение- "Обединение „ТрояИнтерБилд Консулт” (Троян).",че на мен ми замирисва на вазелин (:

Анонимен каза...

Като може нека краде,ами жалко за кметицата да заделят и за нея поне 5%

Анонимен каза...

Дано санкцията не е голяма ,че като гледам тия експерти се сещам за 2статий надолу един милион и нещо(10% от бюджета на общината) а какво останало за тия близо 30милиона--тежко и горко на вас младите

Анонимен каза...

Къде видя млади в Троян ...

Анонимен каза...

Имайте предвид, че точно тази адвокатка обслужва общините Троян, Ловеч, Априлци, Угърчин и Тетевен-та може да си представите качеството на предлаганите услуги. На всичкото отгоре на община Ловеч са й наложили фин корекци в размер на 800 хил лева, така че стягайте се за следващата. И другите общини да се стягат!!!!

Анонимен каза...

Най-после един кмет да позволи на медиите достъп до обществените поръчки. Поздрави за Михайлова!

Анонимен каза...

Точно адвокат Давидова,която коментирате,е дясна ръка на кмета Казанджиев,те изправиха Ловеч на крака,направиха много неща,докато нашия град затъна и се превърна в едно озлобено село

Анонимен каза...

да бе прав си,то в троян ако имаше един свестен и компетентен адвокат нямаше да се наложи да идва жената от ловеч,нашите са пълни грандомани и некадърници,знаещи само да искат пари

Анонимен каза...

Така наречените финансови корекции на община ловеч показват,как герб мачкаше,притискаше и рекетираше червените кметове,адвоката няма никаква вина за това,задавате ли си въпроса,защо на Минко Акимов за четири години не му направиха и една проверка,нито от сметна палата,нито от АДФИ,а за същия период ловеч беше проверяван 18/осемнадесет пъти /

Анонимен каза...

16-ти,ти си пълен лъжец....,Няма община в БГ на която сметната палата да не прави одит(ако знаеш какво значи думата)

Анонимен каза...

Щом смятате Г-жа Давидова за глупава и че само краде парите на община Троян защо всичко това го пишете анонимно ?????

Анонимен каза...

анонимен 5 ти си пулен капут
тва пък от де го чу ?
и ако бе вярно щеше да се разчуе щеше да го пише във вестници и др. а иначе къде го пише ?
в главата на некакъв дрислю

Анонимен каза...

Така е!
И аз знам за наложени глоби по две Наказателни постановления-едното е за снегопочистването, а другото за процедурата за изложението в Орешак.
Така че, 19-и като незнаеш не се изказвай неподготвен.
И не е задължително вестниците да го пишат, т.к. и те не го знаят-в карйна сметка кой си признава за греховете?

Анонимен каза...

19-ти, в кой вестник да го пише? В този ли? Не ти ли прави впечатление, че тук не се появява нищо лошо за кметицата? Сещаш ли се защо? Попитай какво работи допълнително жената на вестникаря:)

Анонимен каза...

Абе имаше една организация КОято изнасяше доста кирливи ризи на управляващите ама се загубиха ,та тогава имаше едни премий за всеки европроект(такса управление) едни граждански договори ..................................ама нищо нито пари върнаха ,нито ги изгониха,ами и сега гледат от високо и се правят на несменяеми.................каде се загубиха "ГРАЖДАНИ ЗА ТРОЯН" или сега няма какво да пишат !!!!!!!!!!!?????????????????

Анонимен каза...

Kakvo raboti jenata na "vestnikarq" dopylnitelno ?

Анонимен каза...

Е те тези граждани за Троян бяха поръчкови, за да вземат превес в някои отношения в Общината.
И сега вече се възползват пълноценно от това свое действие. Нали се сещате, че каквото се изнасяше в медийното пространство от общината, беше със самото знание на общината-все пак тя предоставяше инфото.

troyan21 каза...

До №22 и №23: Жената на вестникаря (т.е. жена ми Нели Генкова) е учител по български език и литература в СОУ "Св. Климент Охридски", мисля - добър учител. Преди месец беше поканена временно да попълни овакантено място (на служителка, излязла в отпуск по майчинство) в културния отдел на общинската администрация - заради многото събития в културния афиш на Общината. Попита ме имам ли нещо против, казах й, че това си е нейно решение. Мисля, че бе поканена, защото може да свърши работа и съм убеден, че я върши. Договорът й е срочен, за три месеца. Ако намеквате, че това по някакъв начин ангажира вестника - лъжете се. Позицията на вестника е такава, каквато си е била винаги - нашата, не нечия друга.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Аз съм 22рин:
Гена извинявай ако е съм те обидил,написаното беше за интересните статий на "ГРАЖДАНИ ЗА ТРОяН"

Анонимен каза...

Гена, да ти е честита новата работа.Жив и здрав! Без пич!

Анонимен каза...

Какво имате против адвокат Давидова ?! Спомнете си преди година-две адвокат Павлин Петков и тогава хулете!

Анонимен каза...

За разлика от ловешката адвокатка, петков е с много по-малък опит от нея, но по негово време нямаше нито една санкция за Енкин, Акимов или Михайлова. И все пак е млад юрист не се очаква от него да е корифей в правната наука!!!
Аз лично съм ходил при него за консултация, без да го познавам, и останах очарован от отзивчивостта му. В последствие разбрах, че се е махнал от там, за което го адмирирам.

Анонимен каза...

Павлине, сам ли се хвалиш душо?

Анонимен каза...

Не съм 29-ти, но незнам защо се опитвате да "омаскарите" някой и млад човек, не говоря за конкретния случай? Защо тази злоба във вас?
Какво са ви направили тези млади хора, та ги злепоставяте така?
Явно има за какво да им завиждате или сте поредните хейтъри, търсещи някакъв вид публичност!

Анонимен каза...

Павлинчо, стига вече.4 милиона трябва да плащат троянци,млади и стари,заради кражбите на стареца,които ти подписваше с правните си знания (:

Анонимен каза...

Няколко много важни уточнения - първо, въпросния петков не е адвокат и едва ли някога ще може да стане такъв! Второ, точно по негово време и заради неговата "правна грамотност" са санкциите по проектите! И трето, той не е напуснал общината, а го изгониха от там!!!

Анонимен каза...

Много ми е странен коментарът на 29-ти и по-точно как е ходил за консултация при Петков, като юристите на общината не дават консултация на граждани и табела с този текст стоеше на вратата им?!
И наистина по негово време санкциите към общината бяха 4 милиона, не сме с толкова краткосрочна памет, че да не помним кой кога е бил юрист на общината!

Анонимен каза...

Не е изгонен, напуснал е сам, до колкото знам, поради наввършени 5г. юрид стаж.
И точно по негово време, той не е отговарял за проекта по водния цикъл, а е имало външен консултант. Така че преди да пишете се запознайте с фактите. Това се каза от Михайлова на извънредната сесия на ОС.

Анонимен каза...

Юрисконсулт по проекта "Воден цикъл" беше въпросния смешник петков - за това има сключен граждански договор! Що се отнася до "напускането", беше съкратен, за да не бъде уволнен, нали "мама" е активист на БСП, все пак!

Анонимен каза...

Даа, беше казано от Михайлова и точния цитат е: "Виновника за грешките и съответно за санкциите не е в залата. Спрямо него съм взела съответните управленски действия".
Така че, павлинчо, смешнико, не ставай още по-жалък, опитвайки се да ни заблуждаваш!

Анонимен каза...

Да беше се запознал ти с фактите, вместо да защитаваш Петков! Ето ти един линк от предишна статия на Т21: http://statii.troyan21.com/2012/03/blog-post_23.html
Там се казва, че Павлин Петков получава пари по граждански договори по европроекти от 197 лв до 500 лв. по всеки договор, като проект No 58-131-13-13 е точно проектът за водния цикъл и за него той получава 500 лв. на месец!
Освен, че смяташ гражданите на Троян за късопаметни, явно мислиш, че не умеем да работим с търсачката на сайта, ама не си познал!

Анонимен каза...

ОСТАВЕТЕ ПАВЛИН НА МИРА ,А ТРОЯН 21 СИ Е ЕДИН ПЛЮВАЛНИК И МАСКАРИ ХОРАТА САМО ПО ПОРЪЧКА...ТОЙ Е С ТЕЗИ , КОИТО СА НА ВЛАСТ.НА ГЕНЧО МУ ДАЙ ДА ПЛЮЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА , АМА ЗА НЕГОВОТО ЖЕНИЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ - ТЯ ЛИ Е НАЙ ДОБРА В ОБЩИНАТА , ЧЕ ОТ ЕДНО РАБОТНО МЯСТО СКАЧА НА ДРУГО , А В ГРАД ТРОЯН ИМА БЕЗБРОЙ МЛАДИ И КАДЪРНИ ХОРА С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ,КОИТО СТОЯТ И СЕ МОЛЯТ ЗА КЪШЕЙ ХЛЯБ ,НЕ МОГАТ ДА СИ ОСИГУРЯТ ПРЕХРАНАТА НА ДЕЦАТА , НО НА КАКА ДОНКА И Е НЕОБХОДИМ МЕДИОЕН УЮТ- СЪЩО КАТО НА БОЙКО БОРИСОВ. И НЕЙНОТО ОТРЕЗВЯВАНЕ ЩЕ ДОЙДЕ СКОРО

Анонимен каза...

ТРОЯН 21 Е ПЛЮВАЛНИК И ГЕНАТА Е УДОБЕН НА ВЛАСТИТЕ

Анонимен каза...

прав си 39,този обича да плюе и по мен но скоро ще му тръшна едно дело та ще забрави за умната негова съпруга в общината и най работна даскалица ,върви ги говори на баба ми в гробищата тези работи

Анонимен каза...

Големи "тръшкачи" на дела се появиха хахахаха

troyan21 каза...

До №39(40): Коментарите на този гневен наш читател трябва да бъдат изтрити (заради нарушение на правилото за писане с малки и главни букви), но моля админа да не ги пипа заради фундаменталното им звучене. Уважавам другото (различното, противоположното) мнение, искам обаче да отговоря на две обвинения - че Т21 "маскари хората по поръчка" и "плюе нормалните хора". Казвал съм неведнъж - в Т21 никой и никога не е успял да ни каже какво и как да пишем, още повече пък да маскарим някого по поръчка; подобно обвинение си е чиста клевета (вероятно на някой "несправедливо" засегнат). Същото е и за плюенето по нормални хора - кажете кой е наплют, кога, защо и ако е вярно, обещавам публично да му се извиня!!!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

П.П. А за това дали Т21 е удобен на властите - питайте тях (и сегашните, и предишните, и по-предишните).

Анонимен каза...

Щял да завежда дело?От кога анонимни мишоци водят дела?

Анонимен каза...

Сисо, не им обръщай внимание. Тия са тъпи.

Анонимен каза...

Абе еи общински мишкй защо няма контрол на тази фирма изпълнител
пътя към болницата го копаха 6 пъти и асвалт и тн.Да не говоря за пресечката при моста на Елпром 28 дена да зрее бетона ами защо не го отляха и после да копаят......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |