Изненади в листите, повечето - неприятни

* Единственият троянец с шансове за парламента – маестро Илиян Тодоров (ГЕРБ) * БСП - Троян изтегли кандидатурата на инж. Дилян Енкин * Инж. Илиян Пеевски („Атака”) – пренебрегнат от партийната централа * Д-р Гунешки (НДСВ) води коалиционната листа;
 листата на Марешки - изцяло от троянци

Парламентарни избори 2013
ГЕРБ

Илиян Тодоров
ВЕЧЕ Е ЯСНО - третото място в канидатдепутатската листа на ГЕРБ в 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район (МИР), даващо известни шансове за влизане в парламента, е за ръководителя на общинския младежки духов оркестър в Троян и троянски общински съветник Илиян Тодоров. Въпреки че се очакваше това място да се заеме от жена – спрягаха се имената на областния управител Ваня Събчева, отпаднала от листата, и на председателката на Общинския съвет в Тетевен д-р Мадлен Бояджиева, отишла доста назад, и двете многократно хвалени от партийното началство. Номинацията на маестро Тодоров, който е без сериозни партийни изяви, се появи в последните дни и може би е някакъв реверанс към силната организация на ГЕРБ – Троян, оглавявана от настоящия зам.-областен управител Сашо Данков.

БСП

Димитър Горов
ЛЮБОПИТЕН МОМЕНТ  има и в кандидатската листа на БСП, където троянското участие може да се определи като напълно символично – едва 9-тото, абсолютно неизбираемо място за общинския съветник Росен Веселинов. Кое доведе до това „отсвирване”, неособено логично на фона на спечелените на местните избори през 2011 г. от БСП - Троян кметско място и най-много общински съветници в местния парламент. Но пък от друга страна обяснимо, след като троянската организация поведе открита борба срещу доскорошния депутат, председател на БСП - Ловеч и фаворит на ловешките социалисти Димитър Горов, и дори го обяви за недостоен за нов мандат; да не забравяме – ловчалията е женен отскоро за Жанет Пашалиева, вярната пиарка на лидера Сергей Станишев.

ЗА МЯСТОТО на Димитър Горов троянци лансираха общинския съветник и бивш кмет на Троян инж. Дилян Енкин. Оказа се обаче, че нашите червени са надценили силите си и при окончателната подредба на листата на БСП за 11-ти Ловешки МИР Горов бе утвърден на избираемото второ място, непосредствено след спуснатия от централата водач д-р Емил Райнов, бивш зам.-министър на здравеопазването и бивш председател на Здравната каса. За да бъде загубата някак по-приемлива, БСП – Троян оттегли кандидатурата на инж. Енкин, но този рязък жест може да се разчете и като открита съпротива, която не е изключено да има и други проявления.

„АТАКА”

инж. Илиян Пеевски
ГОЛЯМАТА кандидатдепутатска бомба обаче „избухна” откъм редиците на „Атака”. В събота (6 април) се разбра, че считаният за сигурен водач на атакистката листа в 11-ти Ловешки МИР – областният координатор на партията, лидер на общинската структура в Троян, общински съветник втори мандат и мажоритарен кандидат на предишните парламентарни избори инж. Илиян Пеевски, е избутан назад (по-точно – извън листата). И за водач е спуснат от централата приближеният на лидера Волен Сидеров доскорошен депутат Венцислав Лаков.

СПОРЕД агенция „Блиц” инж. Пеевски посрещнал Лаков в Ловеч с думите: „Жалко, че нямам фес да ти го нахлупя!”. Като троянецът обяснил реакцията си така: „До 6 април бях сигурен на 130%, че в област Ловеч „Атака” ще има отново депутат. Днес обаче съм склонен да мисля, че такъв за първи път ще има ДПС. Минаваме на режим „тих протест”, няма да бойкотираме изборите, ще гласуваме, но след 12 май ще търсим отговорност от ръководството, защото мене ме интересува единствено партията, никой друг”. Какво точно означава „тих протест” и дали ще станем свидетели на вътрешна партийна опозиция, включително и по време на предизборната кампания, скоро ще разберем.

ДРУГИ

Д-р Красимир Гунешки (НДСВ), Наталия Петрова (Марешки)
СПОРЕД очакванията областният лидер на НДСВ – троянецът д-р Красимир Гунешки, е водач на листата на Коалиция „Център – Свобода и достойнство” (предизборно обединение на НДСВ и Народна партия „Свобода и достойнство” на Касим Дал). Двучленната листа на партията на аптекарския бос Веселин Марешки „Либерален алианс” пък е изцяло от троянци – Пламен Христов и Наталия Петрова. Наш съгражданин на предни позиции има и в листата на ВМРО-БНД – на 2-ро място е секретарят на общинската войводска структура Боян Владовски. На по-предни позиции имаме нашенци и сред номинираните от партията на Яне Янев „Ред, законност, справедливост” (РЗС) – на 3-то място е Стефан Мичев, който на местните избори през 2011 г. участва в кметската надпревара в Троян като кандидат на РЗС; и от партия „България на гражданите” на Меглена Кунева - на 3-то място е младият политолог Свилен Андреев.

Т21

71 коментара:

Анонимен каза...

Да накажем партиите, които ни наказаха!

Анонимен каза...

Quo Vadis, Domine?

Анонимен каза...

Нито един не става!Ако с избори се решаваше нещо - щяха да ги забранят!

Анонимен каза...

Абсолютни идиощини, от страна на БСП, АТАКА и НДСВ.

Анонимен каза...

Боже опази, Илиян да стане депутат - та той ще надмине Станка Лалева по нищоправене. Като е втори мандат общински съветник, някой знае ли колко изказвания има до момента?!
Колкото докторката в НС.

Анонимен каза...

НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ДОКТОРКАТА ЛАЛЕВА НИЩО НЕ ПРАВИ!

ФИРМА "БУЛМАР"(ЗАНИМАВАЩА СЕ С ТЪРГОВИЯ НА ЛЕКАРСТВА, ПЕЧЕЛЕЩА ДОБРЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ) ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е?

Анонимен каза...

А Росен Веселинов който е n-ти мандат общински съветник.Някой да го е чул да вземе отношение по някакъв въпрос и да се изкаже.С една дума им трябват пошлушковци за да гласуват,т.е. безмозъчни същества,които да изпълняват нарежданията безропотно.

Анонимен каза...

Гунешки дали са го обрязали преди да го лепнат за турчина Касим Дал

Анонимен каза...

Гунешки е плазмодий, на който изобщо не му пречи къде ще го лепнат, стига да е някъде!

Анонимен каза...

аве троенските гербери нали беха издигнали Радевски, Илковски, Шишков и некви други. Тоа Тодоров откъде се появи

Анонимен каза...

Какво става с тази партия ГЕРБ нещо си изгуби ума .
Всички видяха как заради неподходяща кандидатура изгуби кметските избори ами и сега ли ?Просто насила ме карате да гласувам за друга партия.

Анонимен каза...

Незнайно защо, авторите на статията са пропуснали Свилен Андреев. Млад троянец,политолог, на трето място в листата на Движение България на гражданите за Област Ловеч.Мисля, чед звучи по-добре от задните позиции за нашенци в някои от другите партии.

Анонимен каза...

Ама трето място в България на гражданите е като никакво в Атака. БнаГ няма никакъв шанс да влезе.

Анонимен каза...

Може ли някой да ми обясни по какви критерии се номинират тези който влизат в листите за депутати.

Анонимен каза...

Не вярвам на очите си...Убиха всичко детско в мен:))))Най-възторжения почитател на Атака,най-верния и последовател и защитник да не намери място в листите....?Не може да бъде....,да не го готвят за следващия премиер....?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Не съм съгласен, че нямат шансове. При така създалата се ситуация БНГ може спокойно да вземе трето място след ГЕРБ и БСП за Ловешка област. Ако това не стане, ДПС ще ги изместят, което не е никак желателно за цялата област. Това може да активизира хората да гласуват за тях.

Анонимен каза...

БнаГ ще спечели купата на савецката армия :)

Анонимен каза...

добре отсвириха атакажията че Мариела Шошкова и наркоманетата около нея щеха си изповръщат червата от злоба

Анонимен каза...

Такаааа.
Ако мога да обобщя - цялата пара в свирката!
Излиза, че всеки гледа него си да уреди, но за Троян и хората му никой не мисли.
Да си депутатин май е голяма далаверка.
Може ли някой да ми даде смислена причина да гласувам на 12 май?
И за кого?????

В главата ми е все бай Ганьовското - "Всички са маскари"!

BOND каза...

Нещата вече са договорени и за пръв път ДПС ще има депутат от Ловеч - с активното съдействие на БСП и Атака(подреждането на листите го показва). Много ми е интересно сега, да чуя позицията на "честния" и "неподкупен" "националист" Волен, за ситуацията!

Анонимен каза...

Казаното от 21-ви доказва моята теория, че последния мандат ще е или за ДПС или за България на гражданите, което ще активизира хората да гласуват за ДБГ.

Анонимен каза...

...на 12 май си избираме прислуга, обслужващ административен персонал, а не раздаваме наградите „4 годин гушене“. Ползвайте ги малко тия глАви – кой от кандидат-слугите приказва нормално, кой не е повреден и кой не се е омазвал досеги. Нека дадеме шанс и на други да се омажат.
Над 6 милиона избирателе са, ако си дигнат дзадниците всички и не идат за майски гъби, а се занесат до урните, съм сигурен, че резултатът ше изненада старите грозници.
Цитати от статията на Николай Фенерски - severozapad.org

Анонимен каза...

толкова много троянски политици в сичките листи. Политик до политика кой от кой по-известен и се скъсал да работи за народа :)

Анонимен каза...

Какво се чудите , че кандидати за депутати се предлагат хора послушни и мълчаливи. Отнася се за всички партии.Ако им трябваха хора които да защитават интересите на гражданите щяхме да видим съвсем други имена. Както в парламента така и в общинския съвет.Тези които си траят са на избираеми места, а тези които не се страхуват да поставят въпросите на обществото в листите са девета дупка на кавала. За справка виж листите за общински съветници

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Заради властта и далаверите са готови на всичко: обещания, които знаят, че няма да изпълнят

http://www.darikfinance.bg/novini/92275/%C3%C5%D0%C1+%F1%F0%E5%F9%F3+%C1%D1%CF%2C+%EE%E1%E5%F9%E0%ED%E8%FF

и купуване на гласове:

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-08&article=447344

Анонимен каза...

Абе, троянци, родолюбци, готини! Досега като имахте депутат от Троян по-топло ли ви беше? Или само си чешете езиците? Какво свърши докторката, питам? Тя нали е троянка? Един път поне попита ли, защо затвори Елма, защо 50 фирми от Троян бяха навързани от орешашкото фламинго? Да сте и чули гласа в парламента! Е, отговорете си! Духова музика само нямахме...

Анонимен каза...

Генади, какво ми плачеш за Енкин. Не знаеш ли, че в Троян като кажеш Енкин и мирише на корупция. Добре са го отсвирили червените в Ловеч, взеха да ми харесват повече от прехвалената воеводка Донка.

Анонимен каза...

А в Google като кажеш Емил Райнов, на какво мирише? Сигурно на нищо, защото парите не миришат, особено тези от лекарства. А като кажеш Горов, на какво мирише? Пак на нищо, защото водката не мирише, ама дал Бог дрегер.
И на мен взеха да ми харесват безуханно червените в Ловеч. А дали им мирише на тях на загуба?

Анонимен каза...

Ей 30-ти, другарю, успокой топката - знам че ви е мъка на троенските комунисти, затова че ви отсвираха, ама това не са местни избори, та да гласуват балъците, крали с вас държавата толкова години, без да се замислят, а по команда!
Това са парламентарни избори и такива отрепки като предложените от вас, няма кой да ги избере! А колкото и да ви е мъка, първите двама от листата на БСП, влизат!

Анонимен каза...

Първият от Дупница Ловешко влиза. На другия само дъхът му ще влезе, той е винаги два метра напред.

Анонимен каза...

Влизат, влизат пич и двамата ще влезат - пък вие ще си останете само с надеждата, Донка да става министър...

Анонимен каза...

Аз така като ги гледам нещата няма кой да подкрепим, нито Гунешки защото е с мекерето Касим Дал, нито има някой друг. Единствения троянец, който по заслужава да се подкрепи е може би Боян Владовски. Жалко ,че не са мажоритарни изборите.

Анонимен каза...

Най-после и Атака се осъзна,че Пеевски само ги злепоставя

Анонимен каза...

съгласен съм с 11ти, че ГЕРБ ме карат да не гласувам за тях с тази листа. Ако беше Илиян Пеевски, щях да съм за него, нищо че не го харесвам особено...сега какво? Ще гласувам за Гунешки! Мисля си, че той е най- малкото "зло" от всички останали! ако въобще гласувам..

Анонимен каза...

злобата на Шошкова и наркоманетата около нея дето не спряха години наред да плюят по пеевски е неизчерпаема -това за злобара 35

Анонимен каза...

Погледнете листата на ДПС ,същата като на БСП и АТАКА,първите двама са парашутисти от други места областния им лидер е едва трети(поне това са му дали),а г-н Пеевски даже не фигурира.............или според мен някой на някой е дал и обещал та 2те възможни партий да вкарат депутат отсложливо да се откажат

Анонимен каза...

Да може би Боян Владовски,ВМРО-организация с минало и бъдеще!

Анонимен каза...

Какво бъдеще има ВМРО, разцепена партия, с лидер , който толкова години не може да вкара и себе си в парламента, камо ли някой друг ! Партия, която е против колониалната политика, в която България участва, а същевременно подкрепя проекта Белене, който е основен инструмент за изпълнение на именно тази колониална политика, за която ВМРО толкова много алармират. Лежат на лаврите на богатата ни история за национално обединение, без дори да си дават сметка, че никой не ги препознава, като характери отстояващи някогашните национални ценности.Пича може да е свестен, но всеки глас за него е като глас в пустиня, защото тази партия просто няма да види парламент, така както не го видя вече две десетилетия !

Анонимен каза...

Енкин беше за ДИПОТАТИН ,щеше да е първенец по лобистки закони

Анонимен каза...

Абе не разбрахте ли каква е цялата работа. Герб 2 мандата, Бсп 2 мандата за последния се борят агите от дпс и гражданите на Кунева. Аз лично не искам Дпс депутат от Ловешка област !!!!!!

Анонимен каза...

Да точно това е предимството на ВМРО,организация с ясна визия и цел.Да вероятно ще се случат неща,които трудно се анализират и коментират.Времето ще отреди.

Анонимен каза...

Неговото име е Димо Минков - новият председател на новото туристическо дружество "Амбарица - 1912"!!!Честито!!!

Анонимен каза...

Какъв Марешки,какви пет лева и тази световнонеизвестна кандидатдепутатка?!

Анонимен каза...

Все повече си мисля, че Кунева е най-малкото зло. Направила е издънки край Аец Козлодуй, ама мисля, че е била заставена. От всички Станишевци и Бойковци, тя е най-малкото зло.

Анонимен каза...

хахах браво бе смешен издънки :)))) тя ни пороби бе 46-ти знаеш ли какви пари са това. Тая продажна курва изобщо не трябва да се споменава

Анонимен каза...

46ти защо ти е премиер, който мога да го заставят?

до 28 каза...

Не се казва "духова музика" , а духов оркестър. Познавам добре Илиян. Той завърши Музикална академия във време, когато за неговата специалност приемаха по 3-4 от цяла България, докато в разни "рабфакове" произвеждаха инженерчета на килограм...По време на комунизма дипломата от Музикална академия се признаваше в цял свят (благодарение на славата ни на "Страната на Орфей", преди да се чалгализираме), за разлика от техническите ВУЗ-ве. Какво лошо има един интелектуалец и доказан патриот да бъде депутат, вместо някой инженер (знайно е , че един инженер рядко може да мине за интелектуалец, няма какво да се лъжем. Особено заводски инженер)

Анонимен каза...

47- ми показва какъв е стила на изразяване на троянеца. За това и град ани загива, щото простия избирател си избира неподходящите ръководители и знае само да псува. 48-ми ....кажи ми премиер, който да не заставян за целия 23 годишен преход.

Анонимен каза...

50-ти, 47-ми не псува а просто ти казва колко си кух да подкрепяш жената, която умишлено затри България, затваряйки 2-та реактора. И най вероятно го е направила само за лична изгода. За съжаление доказваш ти колко си ограничен а не Троянеца, който не е заблуден като теб.

Анонимен каза...

Aлоооо.о,49,ти май имаш нещо против инженерите,а...Не били интелигенция(особено заводските):):):)А ти градски инженери виждал ли си....И кажи си твоята професия..

филолог-англицист каза...

Нормално е да не са интелигенция (като цяло, разбира се)Говоря за тези, които са (или бяха) в заводите. В техническите ВУЗ-ве не се изучава психология, философия, етика, изкуствознание, история и др.хуманитарни дисциплини. Инженерите са си специалисти в производственната област и тяхното място е там. За политици трябва да се избират предимно хора с хуманитарно образование.

Анонимен каза...

Не е лошо да минеш през медицински преглед(специализиран) др.филолог-англицист(каквото и да значи:):):)...)

Анонимен каза...

Учели ми те - хуманитарни дисциплини в тоталитарна държава, история на БКП, социалистически реализъм, комунистическа етика, че пък и на естети взели да се правят, ха-ха, ще умра от смях.

филолог-англицист каза...

55-ти,явно не са ти ясни нещата, относно ХУМАНИТАРНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. Аз не искам да обидя никого. Просто това са факти. А и аз не съм завършил по време на робството и не в България.

Анонимен каза...

Без техническата интелигенция нямаше да има и компютър, че да си напишат другите мнението...

Анонимен каза...

И крушка нямаше да има, и щяха да четат Аристотел на факла, а римско право на КАНДИЛНИЦА със зехтин. :)

Анонимен каза...

филолог-англицист.... демек завършило е мунчето английска филология хем у странство и ама да е по-така.... англицист. /римува се с глист/
типичен персонаж от "Криворазбраната цивилизация" на бае Добри Войников

Анонимен каза...

Нали това казвам- с цялото ми уважение към "техническата интелигенция"-инженери като Пеевски, Енкин и т.н. да си гледат производството, промишлеността, строителството, работниците,пътищата, крушките и тоците и да оставят политиката на по-учените :-)

Анонимен каза...

Така се наричат езиковите специалности по целия свят: българист, арабист, русист, германист,японист, англицист и т.н. , г-н Балкански :-)

Анонимен каза...

Самото сравняване на Пеевски и Енкин говори че ставаш за "политик", но в някой сюреален свят.
На логика са забравили да те научат. :)

Анонимен каза...

60ти,62ри много сте прави ,че няма сравнение между Енкин и Пеевски .......Енкин е грамотен,сдържан ,знае всичко,изказва се добре САМО ЧЕ:
има и лоши качества като например:
краде на едро ,лъже като сръбска пушка,лакум като желязвенец и много други подобни качества.....Докато Пеевски нямаше равен,щеше да бие Фидосовото прасе по изказвания и нае.е Мая Манолова по лют речник
ром от балабанския завой
АТАКА АТАКА АТАКА всички роми сме за атака

Анонимен каза...

ами ти ли си политик бре посрано уманитарче?

Анонимен каза...

Аз мисля, че все пак комунистите, извадиха някакви правилни норми за листата. Много добре им е известно какво и името на др.Енкин. Добре знаят, че в Троян е известен като крадец и бандит. На БСП-рите в Троян не им ли стана ясно, че играят за умрял кон. Политически, иначе продължава с далаверките си. Но, за това си има органи, които по презумция си нанкат.

РеалистЪТ каза...

д-р Гунешки,"защитника на х.Амбарица" и той ли е кандидат за депутат?
Ако с такива"аргументи" защитава и устоява народните интереси, както защитава вече бившия управител на х.Амбарица, по добре да вади зъбите на хорицата и да не се занимава с политика и народни дела.

Анонимен каза...

Само СДС е ЕДИНСТВЕНАТА алтернатива на червените клонинги-Герб,Атака,ДПС и другите измислени "движения"

Анонимен каза...

Ма май от рано си се подпил 67,а?

Анонимен каза...

Защо верно не говорите за сдс и дсб комуняги такива

Unknown каза...

http://blogsds.net/?p=628

Анонимен каза...

Всичките кандидати, които са посочени са БОКЛУЦИ !!! Стига с този ГЕРБ - Какъв е Тодоров ??? Да не би може да направи нещо - НИЩО не може !!! Трябват нови и млади лица, които да променят мисленето на българина !!! За никой от тези няма да гласувам !!! А ГЕРБ - трябва да се махнат от политиката, за времето, което бяха на власт нищо не наравиха! Къде заминаха милярдите от резерва ???? КЪДЕЕЕ са парите ни ??? В на Б.Б сметките сигурно или в на някой друг !!! ГЕРБ - Троян са подкупни копелета всичките. Няма един от тях свестен политик всичките са едни и същи. Всичките влизат само и само да си оправят бизнеса, с който се занимават и нищо друго. Грам не ги интересува дали Гошо или Драган имат пари да си купят хляб... Трябва да се намали този парламент на 120 БОКЛУКА... не ни трябват повече.. Стига сме хранили олигарсите на БЪЛГАРИЯ... Стига МАФИЯ и КОРУПЦИЯ... Трябва май да изберем ВОЛЕН СИДЕРОВ да оправи държавата. Сам каза, че ако не я оправи ще се обеси на центъра на СОФИЯ !!! Долу Цветанов - смърт за него и нищо друго !!! Полицейщината да се маха от БЪЛГАРИЯ !!! Така контролираха бизнеса в Б-я и изнудваха хората за пари... Както и Гриша Ганчев бе изнудван.. но на Бойко му е притеснено ако не спечели, защото той и Цветанов ще бъдат първите, които ще бъдат поръчани ... или в по - добрия случай да лежат в затвора !!! БСП БСП БСП !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |