Два червени „Голф”-а се удариха челно под вила „Ванна”

* Пореден инцидент на кръстовището на ул. „Христо Ботев” и ул. „Симеон Велики” – пострадали няма, возилата потрошени
Сблъсък 
Двата червени "Голф"-а минутки след "целувката"
В ЧЕТВЪРТЪК (25 април), около 17:00 ч., кръстовището на ул. „Христо Ботев” и ул. „Симеон Велики” в центъра на Троян взе поредната си жертва. За радост не става дума за човешка жертва, а само за два потрошени автомобила. Но, казвали сме го неведнъж, ако на това кръстовище не се направи някаква разумна корекция в организацията на движението, рано или късно ще се случи нещо по-лошо.

ДА ПРИПОМНИМ, че наскоро (12 март) на същото кръстовище БМВ помете детска количка, а инцидентите – дребни и по-едри, са нещо обичайно. Преминаващите пък, и особено спускащите се по ул. „Симеон Велики” (откъм вила „Ванна”), са на тръни и за тях преодоляването на кръстовището е като в игра на руска рулетка – заради ограничената видимост към идващите отляво по ул. „Христо Ботев” автомобили с предимство и принудителното изнасяне максимално напред, застрашаващо сериозно движението.

Човешки поражения няма, машините - потрошени
Проблемното кръстовище под вила "Ванна"
Като червени великденски яйца, но не е смешно
ПОДОБНА била ситуацията и в конкретния случай. Единият потърпевш - червен „Голф 2”, движещ се по ул. „Христо Ботев” в посока към центъра и готвещ се за ляв завой по ул. „Симеон Велики” - е засечен от изнесъл се навътре в кръстовището автомобил без предимство (спускащ се откъм вила „Ванна”), свива рязко и се удря челно в идващия насреща друг „Голф 2”, също червен. Никой от общо петимата души в двете коли не е пострадал, но материалните щети по двете возила не са малки. По наша информация водачът, предизвикал катастрофата, е заплатил щетите на колегата си и дори му е осигурил временен транспорт. От пристигналия на мястото полицейски екип научихме, че и при двамата шофьори дрегерът не е отчел употреба на алкохол.

ОБЪРНАХМЕ ПОВЕЧЕ внимание на този „дребен” инцидент по една основна причина –  за пореден път да насочим внимание към споменатото кръстовище на втората по натовареност троянска улица (ул. „Христо Ботев”). Наскоро, по повод ударената детска количка, кметът Донка Михайлова заяви, че проблемът за организацията на движението на кръстовището под вила „Ванна” ще бъде поставен пред Комисията по безопасност на движението и ще се сформира експертна група, която ще излезе със становище. И ако експертизата посочи, че трябват светофари, администрацията е готова да ги постави. Дали случката с двата „Голфа”-а не подсказва, че именно това е правилното решение?

Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Най-разумното решение, според мен, е сфетофарна уредба. И по повод темата бих искала да кажа, че е наложитено, даже Задължително, да се маркират пешеходните пътеки, обаче СЕРИОЗНО, с трайна боя (дори да е по-скъпа), а не такава, която да се измива при първия дъжд! Напоследък се наблюдава тенденция шофьорите да спират и да дават предимство на пешеходците на тези пътеки, само че те не се виждат, понеже не е ясно с какви материали са правени!!! И още нещо като идея - да се направи информационна и възпитателна кампания, за да се обърне внимание, както на шофьорите, така и на пешеходците - ДА СЕ ПРЕСИЧА САМО НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ, А ДА НЕ СИ МИСЛЯТ И ТЕ (ПЕШЕХОДЦИТЕ, ЧЕ ИМАТ ПРЕДИМСТВО, КЪДЕТО ИМ СКИМНЕ). Наблюдавам, че пресичат (особено разни бабички), където им хрумне в момента!
Дано да се запази тенденцията и да се подобри ситуацията в града ни.
И накрая се сетих още нещо - ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ПРАВИЛНОТО ПАРКИРАНЕ! ДА НЕ СЕ ПАРКИРА ПО ТРОТОАРИТЕ!!!!! Дано да се вземат мерки! Ще ни е по-спокоен животът и ние ще сме по-спокойни за децата си и за себе си!

Анонимен каза...

Гачката каза:
Ти ще кажеш че няма да се паркира по тротоарите!

Анонимен каза...

преди около час пък едно рено -еспейс се запали зад малкия пожар.и то и много други бяха паркирали неправилно.добре че дойде бързо пожарна и намери пролука в уличката и щетите са само по реното

Анонимен каза...

Направете парко места и няма да се паркира по тротоарите и най-вдясно на всяка една улица. ......

Анонимен каза...

Явно дамата не управлява мпс и не се е сблъсквала с проблема за паркоместа.

:) каза...

Ми то едното голфче е в насрещното, бре. Какво прави там? Да се чете внимателно - ПО ПОСОКА НА ДИЖЕНИЕТО!!! Логиката е, че дори и да е прекъсната осовата линия т.е. да не е забранено да се пресича, все пак шофьорът не знае дали няма насрещен знак, който да сабранява спирането или паркирането. И селташките оправдания от рода на: "Ама аз съм местен и зная, че няма такъв знак" не важат. Има си ред!
Чл. 96 от Правилник за движение по пътищата.Глава 15- Спиране-Престой-Паркиране.
(3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение, по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с максимално допустима маса до 2,5 т върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 м за преминаване на пешеходци.

Анонимен каза...

Хей Пет (5), дамата едно (1) не е нужно да има СУ на МПС, за да има мнение по въпроса. А и, когато разни зелки спрат изцяло върху тротоара, тя, ще не ще, става участник в движението. Не е проблем да се спира вдясно по посока на движението, че дори и да се стъпи върху тротоара, ако не си над 2,5 т и има достатъчно място. Ама не, все си е по-яко да се спре на 5 см от дувара на къщата.

Анонимен каза...

Една препоръка към издателя на вестника - информирайте ни навреме и ни давайте актуална информация за случващото се в града ни. От 25.04 публикувате материал за случката на 30.04 :(

Анонимен каза...

Към № 8 . Този вестник е седмичник бе , драги. Ако не ти изнася ,чети Троянски глас и неговият сайт - ще си доволен.

Анонимен каза...

Абе, 9-ти. Този вестник е седмичник - хартиеното му издание. Тук съм забелязал, че се пише по-често от веднъж седмично! Я пак се огледай и тогава ми обяснявай ...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Хората по нормалните страни не само по кръстовищата ами и по пешеходните пътеки слагат светофари,но според нашета кметица и супер компетентната комисия по безопасност на движението в Троян изобщо няма нужда от такива помощни средства.Тотални малоумници!!!

Анонимен каза...

Като говорим за паркирането по тротоарите,някой от въпросната комисия обръщал ли е внимание как тротоара пред поделението дори е надписан кое паркомясто за кого е...при наличието на паркинг откъм реката...опитайте в работен ден да минете по ул."Христо Цонковски"(покрай входа на поделението) и ще разберете за какво става въпрос.Явно Г-да офицерите се страхуват да не загубят пухкавият си ориенталски вид ако изминават по 50-60 метра пеш...

Анонимен каза...

Там най добре ще е едно кръгово като на пазара, светофар през повечето време не е нужен и ще създава излишно тапи. Просто е нужно нещо което да накара навлизащите в кръстовищвто да намаляват скороста защото проблема е, че тези които са с предимство понякога карат доста бързо и не се съобразяват,че навлизат в кръстовище с лоша видимост разчитайки на това, че са с предимство, и когато отгоре някой без видимост реши и той да се изнесе с мръсна газ стават точно такива неща. Да не говорим, че ако сложат светофар първите седмици докато му свикнат повечето ще минават по инерция и няма въобще да спазват светофара и ще стане даже още по опасно.

Анонимен каза...

14-ти съгласен съм със тебе за кръгово кръстовище! това е най безопасното съоръжение в което имаш време да намалиш и да се огледаш.Почти в цяла европа кръстовищата са кръгови а светофарните уредби отхвърляни.В Троян има такива светофари които стоят като паметници на някои кръстовища или по скоро за украса!

Анонимен каза...

Iskam da poqsnq che az bqh v ediniq golf .... Nie idvahme ot uchilishte Ivan Hadjiiski posoka Kiril i Metodii ... Choveka beshe sprql da zaviva nalqvo posoka centura pogledna kum nas vidq ni v momenta v koito nablijihme toi trugna i se zabi v nas ..... Nie karahme s 30-35km/h maksimum .... da choveka poiska da osiguri vremenen transport za koeto mu pravq EVALA malko sa horata kato nego .... I v dvete koli bqhme obshto 4 choveka :) I Da i dvamata ne bqha upotrebili alkohol ....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |