Започва реализация на проекта „Независимост и включване”

Проект BG051PO001-5.1.04-0165-С0001 „Независимост и включване“
Схема за безвъзмездна финансова помощ „Помощ в дома“

* 12 месеца ще се помага 60 лица с увреждания и 20 самотно живеещи възрастни * От 15 до 30 април се приемат документи за кандидатстване – стая №34, тел 0670/6-80-34

ОБЩИНА ТРОЯН започна от 1 февруари 2013 г. изпълнението на проект „Независимост и включване“ (Договор № BG051PO001-5.1.04-0165-С0001, Схема за безвъзмездна финансова помощ „Помощ в дома“), който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

ПРОЕКТЪТ ще се реализира в рамките на 18  месеца и е на обща стойност 164 989 лв. Какво ще се случи?  Ще бъде създадено звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж - Троян. Предвижда се обслужване в рамките на 12 месеца, считано от 1 август 2013 г., на 60 лица с увреждания и 20 самотно живеещи възрастни, които са в невъзможност сами да обслужват основните си жизнени потребности. Почасовите социални услуги ще бъдат изпълнявани от 5 социални асистенти, 10 домашни помощници и 8 домашни санитари. В звеното за услуги, след конкурс по Кодекса на труда, ще бъдат назначени на трудов договор за 12 месеца социален работник и касиер-счетоводител.

УСЛУГИТЕ, които ще се предоставят на лицата/децата и самотните възрастни хора с невъзможност за самообслужване, са три типа. И съгласно Решение № 132 от 31 май 2012 г. на Общински съвет - Троян за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на  община Троян, ползвателите на услугите ще заплащат месечни такси. Тези месечни такси са следните:

1. За дейности за лична помощ - 0,80 лв. на час;
2. За дейности за социална подкрепа и социално включване - 0,40 лв. на час;
3. За комунално-битови дейности - 0,60 лв. на час.

ВАЖНО! От 15 до 30 април 2013 г. в сградата на общинска администрация Троян, стая №34, ще бъдат предоставени формуляри за кандидатстване и ще бъдат приемани комплектите документи както за кандидат-изпълнителите, така и за кандидат-потребителите по проекта. Необходимите документи за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Троян и сайта на в. „Троян 21”, откъдето могат да бъдат изтеглени***, попълнени и предадени в Общината. 
За повече информация – тел. 0670/6-80-34

Община Троян

Нужните документи за кандидатстване (за изпълнители и потребители):
ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ
ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

Документите можете да прегледате и да си отпечатате - от ТУК, но само, ако сте в акаунта си на Гугъл... 
Файловете с документи можете да си изтеглите и от сървъра на общината от ТУК за изпълнители и от ТУК за потребители.

9 коментара:

Анонимен каза...

Защо няма оставено място за публикуване на коментари за днешното събитие в зала форум-уважаеми администратори? Като цензура ли да се разбира, или партийни пристрастия?

Анонимен каза...

сивия крайслер с антенките

Анонимен каза...

Бойко Борисов и Цветан Цветанов незабавно трябва да излязат от политиката заради скандала с незаконното подслушване. Но тъй като се съмнявам, че двамата ще направят това доброволно, те трябва да бъдат изхвърлени от гласоподавателите.

Анонимен каза...

Ами щом ще е цензура нека и българския народ ги цензурира тях на изборите и да покаже че е отхвърлил диктатурата на Б.Б. и компания!

Анонимен каза...

Това, което мене ме възмути, беше безпрецедентната охрана. От НСО бяха в града още от предната вечер да проверяват читалището. На другия ден не позволяваха да се паркира на паркинга пред общината. Сигурно бяха поискали охрана и от нашата полиция, защото имаше и от тях. Жалка картинка!

Анонимен каза...

Наистина, хората се възмущават и реагират, макар че не е мястото за това след този материал. Много е хубаво, че Общината е кандидатствала и спечелила този проект. Ще бъде от полза.

Анонимен каза...

Та фамилията на Цецо струва 100 пенсии. Колко гавази пазят всенародния любимец Боко от всенародната любов, сигурно поне 30. Ами само гавазите на двамата любимци на народа опапаха пенсиите на 200 пенсионери. А след 12 май кой ще ги пази от народната любов?

Анонимен каза...

Ако си болен и безпомощен и чакаш някой да ти отвори врата за да се нахраниш или други битови проблеми и времето за теб отдавна да е спряло-ще си над тия политически боричкания.Адмирации за хората,които са кандидатствали и спечелили проекта.Отношението към болните деца и самотни възрастни и инвалиди говори много за една нация.Личен асистент съм на млада жена и имам друга философия за живота, от друга камбанария гледам ,тия празни политиканствания....всичкото е икономически интереси на групировки и олигарси.Забързани и обрулени от мисли в това динамично ежедневие, се огледайте просто информирайте ако знаете такива хора,защото няма по-голям кошмар да си безпомощен и сам

Анонимен каза...

Кажете за кой да гласуваш другият месец ......................... 1. ГРОБ: Боко Тиквата - "ИмАаааААААме воля – Ялов е, Мами !"

2. Коалиция за България: Сър-Гей, евро-ПЕС - "Да върнем България на хората – Р.Овч. и Гоце !"

3. ДПС: Ахмед Джолан - "С ДПС за свободна и сигурна България – Булгаристан !"

4. "Атака": Оберфюрер КлинкерВафен - "Да си върнем България, или поне 10 % !"

5. Коалиция "ДСБ-БДФ": Мургавей Костов - "Три стъпки за по-добра България - 1 напред, 2 назад !"

6. РЗС: Яне маникюра - "Винаги заедно срещу КУР-упцията !"

7. "Движение България на гражданите": Мунева - "ДА на нормалността – Всички в Лудницата !"

8. "Център - свобода и достойнство", Дедо Цар и КУРман Смаилов: "Бъди в центъра на SWING-a !"

9. "Глас народен, глас божи" Светльо Витков - “Стига сте кудкудякали – Почвайте да кукуригате !”

10. "Модерна България": Борислав Цеков - "Излез от матрицата. Да сменим Матрака !"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |