Гатева пое хижа „Амбарица”

* Дончо си тръгнал кротко, трима опитали да попречат на новите наематели, но били респектирани от полицията * Обещанията са, че някогашната перла на Троянския Балкан ще си върне старата слава

Тема с продължение

Хижа "Амбарица" в момента
НА 12 МАРТ, вторник, петчленна комисия от Българския туристически съюз (БТС) и двама полицаи са въвели в правата им новите наематели на хижа „Амбарица” – троянката Емилия Гатева и нейната фирма „Соло” ООД. Дългогодишният хижар Дончо Петров, назначен от предишния стопанин – Туристическо дружество „Амбарица” (Троян), не е бил в хижата, но на другия ден се появил и без колизии били уточнени подробностите по предаването.

ВЕДНАГА след поемането на обекта Емилия Гатева и нейните хора направили оглед на всички помещения, уточняване на цялостното състояние на сградата и инвентаризация. Засега в хижата няма ток, но веднага след като стане възможно, горе ще бъде доставен агрегат. А след стопяването на големите снегове и отварянето на пътя, позволяващ с автомобил да се стигне на прилично разстояние до хижата (на около 30-40 мин. пеша), ще започне същинската работа; има и друг път, по който високопроходим автомобил може да се изкачи до билото, откъдето пренасянето на материалите ще е по-лесно.

НО В СЪБОТА СЛЕДОБЕД, 15 март, на хижата се качват трима души, представители на предишния стопанин - ТД „Амбарица”, и се опитват да пречат на новите наематели (дългогодишен председател на ТД „Амбарица” е бившият кмет на Троян и настоящ общински съветник от БСП инж. Дилян Енкин, а секретар – Иван Ненов – бел. Т21). Но тримата били предупредени по телефона от полицията в Троян и лично от полицейския шеф гл. инсп. Марин Ичев, че ако си позволят незаконни действия, ще бъдат арестувани, и нещата се успокоили.

ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ сега на хижата всичко е спокойно и новите стопани продължават работата си. Обещанията им са, че хижа „Амбарица”, някогашната перла на Троянския Балкан, постепенно ще си върне старата слава и обичта и желанието да я посещават на туристите от цяла България. Планиран е поетапен ремонт, а една от най-неотложните задачи е създаването на сайт на хижата, сред приоритетните задачи е и осигуряване на интернет достъп в обекта. Има и много други идеи, както и разчети за инвестиции.

Изглед откъм входа на хижата
ПРИПОМНЯМЕ – на 18 май 2012 г. Емилия Гатева („Соло” ООД) подписва договор за стопанисване на хижа „Амбарица” със собственика на обекта БТС. Обаче дотогавашните стопани от ТД „Амбарица”, довели хижата до незавидно състояние и явно неможещи да отговорят на съвременните изисквания, отказват да допуснат новите наематели, обявяват договора им за невалиден, плашат със съд, плашат и със саморазправа. Следват тежки месеци на игра на нерви, остри реплики, заплахи; намесват се и областният управител на Ловеч, който носи отговорност за държавната собственост на територията на областта (хижата е публична държавна собственост), полицията, ръководството на БТС и лично председателят Костадин Паскалев и изпълнителният секретар Венцислав Удев… Налага се и преподписване на договора с новите наематели. За да се стигне до 12 март 2013 г., да се надяваме – един добър ден за хижа „Амбарица”, поставящ ново начало.

Т21 

Още по темата:

57 коментара:

Анонимен каза...

От трън та на глог е тази работа.
Мръсните комунисти не успяха еее браво за това,НО тази ПУШКИНОВА НАСЛЕДНИЦА какво ще направи - дълбоко се съмнявам. Там иска много работа, а не да лежиш в пещерите.
За Пушкин питайте по-възрастните жители на с. Орешак- тази му е внучка.

Анонимен каза...

Ха-ха-ха-ха-ха,питайте,питайте и разпитвайте - кой е в "управата" на ТД"Амбарица" с Ненов и Енкин,кой бръмчи с моторетки и АТВ-та из парка Централен Балкан и го съсипва,кой спечели и кой загуби,кой-кум,кой-сват,кой на булката-брат....
Успех,Емилия и приятели!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Успех на Емилия Гатева и дано през зимните ваканции хижата да се пълни с деца, които да "прохождат" в ски-спорта и да се учат да обичат и уважават Планината, както беше преди 20 и повече години.
ИП

Анонимен каза...

3, какъв ски спорт бе, то Беклемето не става, ти за Амбарица ми говориш. По-лесно ли се прохожда на разбита улица? В БГ има три места за каране на ски и евентуално ако Цеко направи Витоша ще има четвърто.

Анонимен каза...

Никой не те е вързал да ходиш на Амбарица и Беклемето-или под строй с охрана те водят там.

мирослав каза...

за мене няма комунисти,няма седесари (тях пък определено вече ги няма)...въпросът е дали политико-икономическата система работи на полза на хората-тази определено не работи и то от 22 години...гответе се за още толкова..време достатъчно за да разбере и последния човек населяващ тези 111000кв.км територия тази безспорна истина!

Анонимен каза...

5, аз не съм и приритал, но като гледам снимката за да се изпълни пожеланието на ИП ще трябват сериозни средства, а в и около Троян такива трудно се намират.

Анонимен каза...

7-ми, нека да гледаме малко по-позитивно. Най-добрата писта в района на Троянския Балкан е Стената под Момина могила до хижа Амбарица. Може би от 40-50 години не е използвана тази писта. Кй знае как ли е обрасла и занемарена. По-интересното е, че някъде преди около 60 години, троянските скиори и планинари са построили там лифт с дължина, колкото е общата дължина на всички лифтове в момента на Беклемето. С огромен дизелов мотор, който не ми побира главата как са го качили до там.
Хижа Амбарица е прекрасно място за ски-спорт и нещата бяха потръгнали в края на 80-те, когато Петко Стаевски /секретар на ТД Амбарица тогава/ успя да качи и монтира 2 влека над хижата. Какви бяха плановете за следващия етап - по-добре да не знаете, че и вие ще се ядосате кой и как закопа тази хижа след 90-те. Последният детски зимен лагер на хижа Амбарица беше през януари 1991-ва година. 180 деца качихме от Ски-клуб Троян и УСШ Троян.
Никой не говори за високо спортно майсторство. Там децата се учат да карат ски, да обичат природата и най-вече троянския Балкан, както и да придобиват спортни навици, самодисциплина и самоконтрол. Малките /дори и 5 и 6-годишни/ се учеха от по-големите, те пък - от още по-големите, те - от най-големите и така...
Приемственост! Това е ключовата дума за всеки един спорт. Особено при ски-спорта.
Днес нещата са повече от жалки. Ток няма, лифтовете демонтирани и незнайно къде, въжена линия няма, старата хижа е в окаяно състояние и т.н.
Емилия Гатева е със силен характер, борбена личност и много се надявам да успее и да реализира това което има като намерения. Разбира се - всички трябва да и помагаме. Кой с каквото може!
ИП

Анонимен каза...

Господин Пеевски, определено не съм Ви фен, но за този пост, съм абсолютно съгласен с Вас! Така е, трябва наистина да се потърси отговорност от длъжностните лица отговарящи за Туристическото дружество. Ако г-н ЕНКИН дори като шеф на синикурна длъжност, отговорност. До кога този тарикат шут ще му се прощава? До кога този дух ще се носи в пространстрвото и ще ни се надсмива. Стигам до убеждението, че ние сми порода- да ме тъпчат и лъжат, но е хубав човек. До кога ще търпим да ни манипулират тези мишльоци? Генезиса е в нас! До кога! Тук някой направи опити да отговорим , Енкин и Акимов, вън от Общинския съвет. И какво, НИЩО, пихме си сливовата, а смелост няма. Виновни сме си ние, съжалявам!

Анонимен каза...

ИП, аз гледам, но миналата седмица бях в Троян да видя родителите и ми изкапаха пломбите на входа, състоянието е ужасно, общината не си е мръднала пръста, а какво говорим за спортни бази?

Анонимен каза...

Ръководството на туристическото дружество да се готви да отговаря и за съсипването на туристическият дом Н.Габърски на Къпинчо.За използването му за лично и партиино облагодетелствуване.

Анонимен каза...

Вярно е, че основен принцип на демокрацията е толерантността, но трябва ли да бъдем толерантни към тези, които крадът от това, което е предназначено да служи за здравето и доброто на нашите деца?

Анонимен каза...

Вижте, никой не е кацнал в ОбС или в кметският стол с космически кораб. Всички тези хора, които са управлявали и управляват Троян до днес - някой ги е предпочел, избирал и изпратил в управата на Троян. Както се казва - въпрос на брой фенове :)
Тъпкането и мачкането е следствие. Следствие от робската психика, робуването на клишета и най-вече - от тоталното промиването на мозъци до обезумяване от т.нар. СМИ /медиите/.
*
Ще ви върна през 1999 г. когато с г-н Енкин бяхме опоненти като кандидати за кмет на Троян. Аз бях ГРАЖДАНСКА КАНДИДАТУРА!!!! /за каквато днес, 14 години по-късно, мечтаят и скандират по площадите/. Пиша ви това, защото има много общо с хижа Амбарица и тази статия. Освен многото други неща от моята, ГРАЖДАНСКАТА предизборна програма - имаше едно нещо свързано с хижата и развитието на туризма и ски-спорта в района от Ч.Осъм до х.Амбарица.
Всички тогава говореха, а и днес говорят, че били нужни "много пари" за инвестиции. Хайде сега да видим колко пари са необходими на общината да направи от Амбарица макар и малък ски-център на Северна България.
Помните ли имота при старата баня. Около 3 декара е. ОбС и кмета врътнаха далавера и го харизаха на един пишманинвеститор за около 70 хил.лв., който броени дни след това го препродаде за около 450 хил.лв.
Какво можеше/можех/ да се направи
1. Вместо да вземете тези 450 х.лв. от инвеститорът - той построява около 10 000 кв.м. ЗП, от които дава 1000 кв.м. на общината срещу тези 450 х.лв. Става дума за огромен бизнесцентър, с банки, офиси, магазини, атракциони и пр.

Анонимен каза...

2. Тези 1000 м.кв. общината ги дава под наем за срок от 10 години.
3. Общината тегли кредит, който ще се обезпечава от наемите по т.2
4. От Австрия, Швейцария, Италия, Франция или Германия Общината взема рециклиран, подменен или по други причини дълъг дву или четириседалков транспортен лифт на ниска цена. Лифта се монтира от Смесито до връх Момина могила, като в долната част на Стената под х.Амбарица се прави междинна станция, за да може лифта да се ползва и от скиорите.
5. Финансовият недостиг /ако има/ ще се компенсира от приватизация на ненужни общински имоти. Само тогава приватизация. Продаваш имот или съоръжения, но за да създадеш друг имот и съоръжения за БИЗНЕС!!!
6. Лифта се експлоатира от училището за планински водачи и половината печалба за него, другата - за хижата и допълнителна инфраструктура и поддръжка.
До тук - общината не е извадила един лев от бюджета!
След 10 години - общината продава онези 1000 м.кв., продава и лифта, заедно с бизнеса, където цената е в много пъти по-голяма.
След 10 години имаме:
1. Функциониращ бизнес център
2. Функциониращ туристически бизнес в района на Ч.Осъм и х.Амбарица.
3. Десетки функциониращи "къщи за гости" от Ч.Осъм до Смесито. Частните имоти - с висока пазарна цена.
4. Много нови работни места, особено в "мъртвия" за Троян зимен период.
5. Преки Приходи за общината от продажбата на лифта с бизнеса и 1000-та кв.м. собственост в имота при "банята" за много милиони лева.
6. Косвени приходи за общината от данъци, такси и гости на този малък ски-център.
7. Приходи за населението в този район от продажба на имоти или от съпътстващ бизнес покрай новата ски-зона на Северна България
8. Хижа Амбарица отново става "перлата" и връща и развива старата си слава.
9......
И всичко това само от една добра идея, добра организация и добро изпълнение и БЕЗ ДА БЪДЕ ИЗВАДЕН 1 ЛЕВ от хазната на общината.
* Бизнесплана по това начинание с конкретните числа и многото други дейности, участници, печалби и пр. по реализацията на тази идея - ще запазя за себе си.
1999 г. - Троян отново си избра БСП. От тогава до днес изминаха близо 14 години. 14 изгубени и пропилени години, в които Троян бе разпродаден, а парите - изплюскани.
Четири години по-късно, в Каварна не направиха тази грешка и избраха ГРАЖДАНСКАТА кандидатура Цонко Цонев. Къде е Каварна днес и къде е Троян днес - всеки сам да преценява. През 2009-та година в Каварна бяха инвестирани 500 милиона!!! Цонко от камъните и вятъра започна да пълни общинската хазна. Отделно рок-феста :)
ИП

Анонимен каза...

ИП, ти си напълно луд за връзване. Само се чудя, дали ти самият си вярваш или това е само шоу.

Анонимен каза...

Жалко,че заради тоя досадник Пеевски сега ще почнат да плюят по Емилия, а тя е страхотен човек!

Анонимен каза...

15-ти, може и да е така. Само не ми е много ясно що постоянно хленчите, мрънкате и все някой друг ви виновен, че живеете през 2013 като говеда.
15-ти, няма от къде да знаеш, че подобни практики не са изключения по "белият сват", но, първо човек трябва да чете и да се ограмотява, защото за всеки неграмотен цървул подобни неща са лудост. То и за това в този град никога и нищо значимо не може да се случи, освен перманентен УПАДЪК. Такива и подобни на теб, 15-ти, съсипаха и съсипват този град. С пещерно мислене и охулване на всичко което е по-различно от първобитната им и първосигнална нагласа. Харчите пари като "капиталисти", а изкарвате пари като "социалисти"... чакате да ви паднат от някъде. Затова се провалихте и на "малкия пазар" и пак нищо не направихте и нищо не построихте. И не само там - навсякъде се провалихте последните 20 години, щото мозъчетата са ви "нормални".
"Те таково животно нема" пищи примата. Това му е девиза. Никога не знае как е, но винаги знае, че не е така. Е, за това този град е докаран до днешното трагично състояние.
23 години разпродавахте и плюскахте. Плюскахте и разпродавахте. Вече няма и какво да продадете. Няма и плюскане. Останало ви е само да мрънкате, да хленчене, да се самосъжалявате и да се зъбите един на друг. Отврат! Ходещи мъртъвци!!!
И в Банско бяха "луди" в началото. И Цонко бе обявен за луд в Каварна преди да я направи Рок-столица. И къде ли още не.
Само в Троян такива като 15-ти са определящото мнозинство, "нормалните" и от умник нагоре.
"Умно село"!
ИП

Анонимен каза...

16-ти, с мен или без мен, ти освен да плюеш, нещо да си написал някога? Няма и да напишеш. То става с можене.
ИП

Анонимен каза...

Господин Пеевски,
Ние разбираме, че сте в предизборна кампания, и в това няма нищо лошо... Ама партията ви не е без пари, в парламента сте... А пък и Генади семейство храни, а и за сайтът му разходи има. Засрамете се, платете си и ... продължете в същия дух. Аз мисля, че така е честно.
С най-голямо уважение!

Анонимен каза...

Пеевски,моля те,престани!Фантазията ти работи,но на празни обороти.Като те слуша човек,ще си помисли,че си ходил,местил влекове...дрън,дрън!Влековете ги преместихме 83-4 година,а не са качени и то точно от тая писта преди хижата,защото не се ползваха,но и горе толкова се ползваха.А тебе не съм те виждал на Амбарица последните 30-40 години.

Анонимен каза...

20-ти, не знам кой те е пратил да лъжеш. Тези две влекчета нямат нищо общо със стария влек на Стената, нито са местени. Петко Стаевски ги закупи и ги качи на Амбарица с хеликоптер. Плати 1500 лева за това, но друг начин нямаше. След това една група се качихме и ги монтирахме. Единият даже два пъти го монтирахме,защото допуснахме грешка. Аз теб не съм те виждал на Амбарица тогава. Не съм те виждал и през зимните детски лагери от 1984-та до 1991-ва, когато беше последният лагер и когато тези лифтчета се ползваха от стотици деца.
Едното от тези лифтчета Иван Ненов го свали и го закара в един дол в Чифлик да прави ски-спорт. Другото не знам къде е.
Това са факти, а не фантазии.
Като факта, че през 82-ра мисля, монтирахме още едно такова лифтче на "Гъбата" под боровата гора в Троян.
Като факта, че в Ски-клуб Троян имахме още едно резервно влекче, което очакваше монтаж, ако се наложи.
Като факта, че в началото на 90-те Ски-клуба разполагаше с проект за огромна писта на Беклемето с голям ски-влек "Помагалски", местата на стълбовете трасирани от геодезист, терена съгласуван с държавното лесничейство тогава и организирана доставка от Лифтинженеринг и група за монтаж. Община Троян за пореден път провали нещата, въпреки, че временният изпълком в свое Решение номер 2 от 1991-ва година даде картбланш да се случат нещата. И това Решение мога да ти го покажа, 20-ти. Не е фантазия, а реалност!
20-ти, децата които се учиха и научиха да карат ски на Амбарица, след някоя година ходеха на спортни лагери в Банско и на Боровец през пролетната ваканция. Участваха в около 30 ски-състезания през сезона, вкл. от Купа НРБ, тренираха заедно с ЦСКА, Славия, понякога и с националите. Но, почти всички "тръгваха" в ски-спорта от зимните лагери на Амбарица.
Между другото, последните години на тези лагери на Амбарица качвахме видеокамера за да заснемаме тренировките на децата, след което вечерта в салона или столовата те да се виждат сами как карат ски - дали ще можете да ми покажете на кой кадър ви има вас? :)
ИП

Анонимен каза...

19-ти, вие май започнахте да се плашите от сянката си. Успокойте се, предизборната кампания започва чак на 12-ти април, а и не виждам с нещо да съм "агитирал" или "политизирал". То няма и нужда. Днес по площадите на България достатъчно много хора правят "агитация" за Атака, поставяйки нейните искания още от преди 8 години.
Колкото до парите - след 12-ти април може да ги поискате от г-жа Шайлекова. Герб окраде парите и на Атака, да не си мислите, че само от вас?
С най-голямо уважение и към вас!
ИП

чичо Гошо каза...

Пеевски е прав "1999 г. - Троян отново си избра БСП. От тогава до днес изминаха близо 14 години. 14 изгубени и пропилени години, в които Троян бе разпродаден, а парите - изплюскани."

Анонимен каза...

До администратора на сайта:
Моля Ви, спрете публикациите на тая откачалка ИП! Само пълни форума с глупостите си, във всяка статия е пълно с негови изцепки, на всяко гърне е меродия. Ужасно досадно е, това вече мина всички разумни граници. Брат ми се зарече да не чете повече форума, на път съм и аз да се откажа, защото то стана безпредметно - във форума преобладават само неговите тъпизми и гневни реакции срещу него, форумът изгуби основната си идея и се опорочи. Разбирам, че подобни клоуни са добре дошли за вестника, защото правят шоу и предизвикват съответните реакции, но вече ми се струва прекалено и изкривено.

Анонимен каза...

Пеевски,само едно е истина - че имаше един влек,който дълги години стоя до реката,подпрян до твоята къща/старата/,между нея и къщата на Пенчо Алката,който така и не беше монтиран никъде.После изчезна!

Анонимен каза...

То бива лудост,ама това надвишава всичко....И се дава съвет от човек ,който опропасти и собствения си бизнес дори.Боже,боже,слез и си прибери версийте...:)

Анонимен каза...

Е, Илиян е прав. Аз от 1-ви клас съм бил всяка година на Амбарица (1982г.). Просто истината боли. За тези мишоци, скрити зад клавиатурите - просто са жалки и далеч от спорта и ските. Спомените от Амбарица и ски-клуба са страхотни. За жалост никой в общината не е направил нещо за развитието на ски-спорта в Троян.
Б.Р.

Анонимен каза...

До 27-ми: Всъщност 27-ми е самият Пеевски. Този израз "мишоци, скрити зад клавиатурите" съм го срещал вече 2 пъти в писания на ИП. И сега Пеевски имитира подкрепа ужким от някого, а пак се изложи, че е той самият. Егати мухльото!

Анонимен каза...

До 28.С хора като теб и твоето мислене , горко му на нашия град. Дано нямаш деца, че ще те е срам да ги погледнеш като порастнат.
Б.Р.

Анонимен каза...

Този израз "С хора като теб и твоето мислене , горко му на нашия град" също е типичен за Пеевски и също може да се види в поне 2 неговия поста. Ей, Б.Р., или по-точно пеевски, хептен се оля. Писна ни от теб вече!

Анонимен каза...

Както стана ясно от коментарите по-горе, лифтовете са окрадени, а пари няма. Шансът е отговорните лица да ходят да плачат на рамото на Цеко Минев, белким се смили.

Анонимен каза...

27-ми, тези смешници /двама трима на брой в този сайт/ няма как да скрият истината и да преиначат историята. Много им се иска, ама няма как и затова беснеят като побъркани.
Както виждате, те са безкрайно тъпи и елементарни човечета и по тази причина, всичко което не е оплюване и простащина в този сайт го преписват на мен. Голяма забава!За тези подивели злобарчета единствено плюенето, набеждаването и обругаването са "стойностни" коментари.
Тези анонимни човечета прогониха почти всичко читаво, което пишеше в този сайт. Пак повтарям - двама трима са и се знае кои са.
Вижте анонимния смешник 24-ти какъв типично комунистически пасквил е сътворил. Предполагам това е професионалният комунист от синята троянска компартия. Има и един недоучил турист, той пък е комплексар та дрънка.
Едно не може да им се отрече. Като миризливи копои тичат и се залепят веднага след всеки мой постинг и реват като добичета. С цялата си простотия и видима неграмотност обиждат, лъжат и клеветят неуморно.
Някой да е видял или прочел нещо от тях? Нещо различно от първосигналното оплюване? Или да оборят поне едно мое изречение? Няма и да видите. Те са майстори на ругаенето и доносите.
*
24-ти - сайта е обществен! Имаш пълното право да не четеш постингите ми, които винаги са подписани /за да не се объркват такива като теб/ и това твое право /да не четеш/ никой не може да ти го отнеме. Възползвай се от това си право така, както го ползваш изобщо да не четеш, което е видно от всеки твой постинг. :)
25-ти, "умнико" никога ски-влек не е стоял за повече от няколко дни пред старата ми къща. Единствено, докато отпътува по предназначение или докато се организираме да го вкараме в мазето на ски-клуба.
Казах ли ви, че ски-клуба имаше собствено 16-местно рейсче? И два микробуса "Ниса". Отделно близо 400 чифта ски, над 300 чифта автомати за ски, близо 250 чифта обувки за ски плюс огромно количество различни екипировки и оборудване вкл. два агрегата за ток, компютри, чупещи колове за слаломи и какво ли не.
Да, много нещо имаше. Сега нищо няма. Сега ви има само вас, плювачите и първосигналните дърдорковци :)
*
Хайде сега да ви оставя да си плюете на воля, че си имам работа. И да ми разкажете как е живота под земята :)
ИП

Анонимен каза...

"Брат му се бил зарекъл"... Навярно с това уточнение се опитва да придаде повече тежест на изказването си, но освен смях,нищо друго не буди:)
Всеки над възраст 25 години помни влекът на гъбата,и колко деца и възрастни имаше там.Ако не ме лъже паметта имаше влек и между бунгалата в парк Капинчо,но не претендирам за достоверност.

Анонимен каза...

33-ти, пропуснал си да се подпишеш с "ИП" отдолу. И без това е очевидно, че пак Пеевски се крие зад №33 - вижте знака :) , типичен за ИП, дори в 32-ри пост има три такива.

Анонимен каза...

Пеевки плащай си за агитацията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......................................

Генадий, спри да агитираш за атака!
Спри си сайта, защото няма да гласувам за А-ТАКА!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ми не съм Пеевски,и не знам от каква болест страдаш, но определено дразниш.А и какво целиш пишейки пост след пост,кой от кой по- противен?
Да,беше средата на 80-те,бях хлапе на 6-7 години и ясно помня влека,че и гъбата още я имаше.Но мисля,че влек имаше и на Капинчо до бунгалата.

troyan21 каза...

Изтрих коментар 36 заради нападки на лична основа! Не е нужно да се обичате, но поне се уважавайте, МОЛЯ!!!

Админът

Анонимен каза...

37, то и аз бях хлапе на седем през 80-та и помня подобието на писта на Капинчо, както и на Беклемето, а също и еснафлъка и завистта. Сега стъпвам в Троян макс. 2 в годината, а ски карам в Алпите от десет, защото Банско го осраха, а Боровец не търпи развитие заради мултаците.

Анонимен каза...

На Къпинчо имаше стар влек и после сложиха помагалски. Там доста сме карали. Пистата на Беклемето под хотела - една страхотна писта с много състезания отразени по БНТ от Сашо Диков. Много добре си спомням купа Болшевик- 1986г. Дано и нашите деца да имат такива положителни спомени от детството си в Троян.
Б.Р.

Анонимен каза...

Хахаха, ти "помагалски" лифт виждал ли си бре?Вероятно си мислиш, че името идва от "помага", а? :)
Всъщност името на такъв вид лифтове идва от италианската фирма производител- POMA, а такъв лифт НИКОГА не е имало по нашите географски ширини, камоли на Къпинчо.

Анонимен каза...

Ха,ха,ха ,гарантирам ,че помагалски никога не е имало на Капинчо,но и в цялата област:)Но приятели,имате възможност да действате,да търсите терен за закупуване или под наем(частен или общински)в района на Амбарица,Капинчо,Турлата и Беклемето,да построите не само помагалски ,а и седелков лифт от Чифлик до Падалото(това е срещу Беклемето).Нали това е демокрацията и тя ти дава възможност да правиш това,което е необходимо,което е възможно...Това е частната инициатива,а не мрънкането,писането на злобни съобщения и писането на тъпи коментари.Виждате ли колко работа имате да вършите?:))))

Анонимен каза...

А сега да ви видя...Нали нямате работа,идеи...Подигравате се със ски-тенис клуб.Ето-колко възможности ви казаха.Нека някой да реализира поне едно от горенаписаното,най-лесно е да плюете по И.П. но никой от вас не може да повтори и най-късото му изказване

Анонимен каза...

Тъжно та чак страшно - Пеевски,ти навярно ще кажеш,че нямаш нищо общо и с "оня" Пеевски от ДПС,който овладя медиите?Ти започна от сайтовете......

Анонимен каза...

43, днес ски-тенис, утре кънки-голф, каквото сам си направиш...

Анонимен каза...

Мамка му и ксъмет, извадиха Кърлинга от БОК,а таман виждах бъдещето му в Троян!Дали пък да не отворя клуб "Белот-Ръбче-Народна топка" ?

Анонимен каза...

Пеевски - виждаш ли как всички оглупяха от мъдрите ти коментари....

Представи си, че докопаш канал 1. Ужас! Ще я прекръстят от България на Лудница... Не, че и сега не полагаш усилия...

Анонимен каза...

МОНОПОЛЪТ НА СТРАХЪТ
Дългогодишната „грижа“ на тоталитарния и репресивен апарат на ченгесарските структури, работещи необескоявани във всички сфери на нашето общество, трябва да са доволни от резултатът на своят труд. От нация, която се нареждаше на едно от първите места по интелектуални възможности, успяха да получат една тълпа от лесноманипулируеми обекти, податливи на всякакви внушения, същества без свой собствен избор, без индивидуалност и личностно развитие. Успяха да вменят дори на интелектуалният елит на нацията, че да се мисли самостоятелно е голям грях. Вмениха чуството за вина и страх от независимото и самостоятелно мислене и поведение.
СТРАШНА Е ВЛАСТТА НА СТРАХА.
Скривайки истинският източник на живот, системата представя себе си като незаменим „благодетел“, размахвайки недвусмислено пръст напомня своевременно: „внимавай-нали знаеш кой ти плаща заплатата“. Едва ли има друга държава по света, където законите за бизнеса да са написани с такова коварство и лукавство. Просто е невъзможно в днешно време да имаш напълно законен бизнес и това разбира се не е направено случайно, ако някой случайно си позволи нещо повече, нещо непозволено, неконтролирано от същата тази система-просто една данъчна ревизия и той бързо ще бъде смирен и укротен. Примери за действието на горните репресивни механизми не липсват, затова и тук , след всяка статия на Т21 е пълно с анонимни коментиращи, обикновенно плюещи срещу управниците или срещу г- н Пеевски, който е може би единственият подписващ си коментарите. Затова и протестите ни бяха такива, „мъдрите троянци“ знаят- срещу ръжен не се рита. Те не се посвениха да пратят децата си да „викат“ срещу енергийните монополи, а самите те като страхливи лалугери да надничат из дупките си.
Много по-страшен обаче, е МОНОПОЛЪТ НА СТРАХА, който е завладял умовете ни, грижливо насаждан и обилно напояван, той ни лишава от истинското, човешкото, живото, стойностното – да бъдем самостоятелни, уникални, мислещи и творящи ЛИЧНОСТИ!
Истинска промяна не може да се направи от безлични индивиди, криещи се зад анонимни номера, жадни за „медиини пикантности“, калящи ближния, съседа, познатия или непознатия.
Да си призная и аз, не без страх решавам да си напиша името по долу. Но понеже от опит зная, че има само един начин да победим страховете си , а именно КАТО СЕ ИЗПРАВИМ СРЕЩУ ТЯХ, го пиша.
Мариян Данчев

Анонимен каза...

Пеевски,започна да се подписваш с много имена.
Стилът ти на писане и мислене не може да се скрие! За такива призиви които пишеш и подписваш с най различни имена вуйчо ти
Бано Петров е изпратил по-лагерите много достоини хора. Дали щеше да изпрати и теб,ако
беше жив и на власт?

Анонимен каза...

Г-н Мариян Данчев (48) е напълно прав!

Анонимен каза...

Здравейте!
В този сайт се ПОДВИЗАВАТ, типични не Троянци, хорица дошли от близки и не толкова близки селца, който за пръв път чуват някой неща и си ги обясняват по най-различен начин-фантасмагории, измислици, недомислици, до предизборна агитация.
Истина е че това което казва Пеевски , че е имало много, много ученически лагери на х. Амбарица, за ските, за екипиривките, най-вече за децата.Тези деца които израстваха, възмажаваха и възпитаваха в планината. Тези вече не-деца са едни достойни граждани на нашия град.Тези които го познават, знат за кои хора става дума. Тези който не ги познават,пишат ГЛУПОСТИ и сеят РУГАТНИ тук.

Анонимен каза...

Хора които обичат природата и планината само могат да разберат за какво става въпрос _пишейки за Амбарица.Мишоците пред компа им е все тая ще я има ли или няма да я има Амбарица?

Анонимен каза...

52, е аз като карам ски в Италия, Австрия и Швейцария, да не би да мразя планината, вярно не членувам в ски-тенис клуба?

Анонимен каза...

Преди няколко дни ми се обади мой приятел,за да ме кани на учредително събрание на....туристическо дружество!Е защо,го попитах аз,след като в Троян има туристическо дружество,със жив/все още/ Секретар,Председател,Управителен и Контролен съвет, ще се основава ново такова?Ако има/хипотетично/ кусури във някой или някои си има ред за смяна,даже/пак чисто хипотетично/могат и всички да се сменят,че да не са доживотни тези длъжности!Абе,нали знаеш.....ми отговори моят приятел.Не,не знам,му казах аз,макар че знам отлично всичко,което се говори и за Енкин,и за Иван Ненов,а и за Туристическото дружество....Само че искам да съм сигурен,че това е истина.А това става на събрание,пред всички,а не чрез основаване на ново дружество!Това ми прилича на роене,а роенето става при силен кошер,а не като нашия....
В цялата история има един положителен резултат - на хижа Амбарица има нов стопанин - Емилия Гатева.Всичко останало предстои,т.е. то не е започвало....
Успех,Емилия!!!!

Анонимен каза...

Няколко пъти са правени опити за среща с всичките тия изброени ръководни органи и все безуспешно даже и тук бяха призовавани за коментар.Само едно ще кажа "на зла круша здрав прът"

Анонимен каза...

именмногомеболлизатуризмавТроян

Анонимен каза...

http://troyannews.com/50-000-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%8a%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0/

http://troyannews.com/50-000-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%8a%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0/

http://troyannews.com/50-000-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%8a%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0/

Интересна статия. Тук са годишните отчетите на х.Амбарица. Направо стряскащи.
Б.Р.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |