Невероятен край на сезона!

* „Чавдар” разгроми „Дунав 2007” в Русе  - 104:77, и си заслужи 6-тото място в крайното класиране
 * Най-резултатен от нашите във финалния мач –
 Ценко Наков (22 т.)

Баскетбол, "А" РБГ

Рубриката се води от треньора по
 баскетбол Стефан Генков

В НЕДЕЛЯ, 24 март, в Русе се изигра последният шампионатен мач от първенството на мъжката ни „А” РБГ, сезон 2012/2013 г., между местния „Дунав 2007” и нашия „Чавдар” (Троян). Срещата бе много важна, тъй като от изхода й зависеше кой от тези два отбора ще заеме престижното 6-то място и кой ще се задоволи със 7-то. Не бяха много оптимистите (включително и авторът на този материал) за благоприятен край, имайки предвид факта, че русенци ни биха в Троян през есенния полусезон. Но явно не така са мислили треньор и играчи, което си личи и от ненуждаещия се от коментар резултат - 104:77 за „Чавдар”. Между другото,  преди да премина към проследяване на събитията на терена в Русе, искам да наблегна на факта, че треньорът  ни Лъчезар Диков още в сряда на 100% ме увери, че ще бием русенци! Ей, и на това ако не му се вика самочувствие!

Мъжкият тим на "Чавдар" (Троян), 6-ти в крайното класиране за сезон 2012/13 в "А" РБГ
ПЪРВА ЧАСТ на мача. Нашата стартова петица: Наков, Маринов, Христов, Руньов, Кунов. Равностойно начало. Игра на приливи и отливи, без осезаем превес на единия или другия отбор. Дебнене и търсене на слабите места на противника. Така и завърши четвъртината - равенство 21:21. Във втората минута на втората част започна победният устрем на „чавдарци”. Майсторски ходове на треньорското ръководство, ефективни смени, появата на Радослав Кочев и... дръпнахме с 15 точки преднина - 28:13 във втората част, а на полувремето - 49:34 за троянци.

ПРЕЗ ТРЕТАТА ЧАСТ на мача хегемонията на нашия отбор продължи. В 4-тата минута на частта разликата стана 20 т., а 3 минути преди края достига 25 т. Последва леко отпускане и намаляване на разликата от 19 т. в наша полза, своевременно прекъсване от треньорския ни щаб изигра своята роля. Следват минутите на „Ураганът” Кочев – с отбелязани 20 т., 6 борби и две зверски забивки, и най-висок коефициент на ефективност (24 ) от всички на терена. Четвъртата заключителна част на мача беше просто доиграване на един безапелационно спечелен мач; в тази последна четвъртина нашите момчета прибавиха нови 7 т. разлика към актива си, спечелиха частта с 27:20 и оформиха крайната си победа с трицифрения резултат 104:77!

Ценко Наков, топреализаторът в последния мач
ЕТО И ТОЧКОВИЯТ АКТИВ на нашите: Ценко Наков (22 т.), Радослав Кочев (22 т., 6 борби), Данаил Христов (17 т., 8 борби., Петър Христов (14 т., 7 борби), Иван Руньов (13 т.), Георги Кунов (8 т., 5 борби), Николай Маринов (5 т., 9 асистенции), Петър Лалев (3 т., 5 борби), Павел Игнатовски (2 т.). От русенци с най-много се отчете Николай Николов (18 т., 4 борби).

КАКТО КАЗАХМЕ, с този мач завърши първенството 2012/2013 г. в мъжката „А” РБГ. Шампион стана „Спартак Капитол” (София), който от следващия сезон ще играе в елитната НБЛ. На опашката пък остана „Видабаскет” (Видин). „Чавдар” се пребори за 6-тото място и доказа, че въпреки колебливите игри в началото, организационните проблеми, довели до поредната треньорска смяна и финансовите трудности, заслужава мястото си във втория ешалон на българското баскетболно първенство.
         
НАКРАЯ ЕДНО съобщение: в средата на м. април ще се проведе годишното Общо събрание на  Баскетболен клуб „Чавдар”, на което ще се отчетат резултатите от всички състезания на подрастващите, на мъжкия отбор и ще се очертаят плановете за бъдещо развитие. Място, датата и часът на събранието ще се съобщят допълнително. Айде наш`те!
                     
Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО !

Анонимен каза...

Браво, я!!!
Има за какво да си помислят тези, които не вярваха в качествата на треньора и неговата селекция.
Сега предстои най-трудното - поставяне на по-високи цели и начинът за постигането им.
Без излишни емоции, очакваме баскетболния клуб да вземе верни решения за участие в следващото първенство.
Вярвам, че сте на прав път.
Пожелания за бъдещи успехи на баскетбола в Троян.

Анонимен каза...

Браво за победата в Русе . Браво и за хубавите игри през този сезон. Това беше най- добрия сезон и всички от трибуните в зала Чавдар сме доволни и благодарни на Ники,Иван,Пепи,Ради,,Дани,Ценко,Георги,Краси,Пешо,Венци,Павката,Илийчо,Дучо.Багодарим и на треньора Лъчо. Догодина пак ви искаме тук.

Анонимен каза...

Стига с тези хвалби бе , акъде бяха Илийчо Пирона,ИлиянчоПавлов ВенциКукенчету ,Гатев,на манцата синът. Ского ще правим троянски баскетбол.има ли млади играчи на които да разчитаме

Анонимен каза...

Чавдар фугбол успех голям равен в троян с никопол. браво.

Анонимен каза...

6-то място от 8 отбора си е класика в Б група.

Анонимен каза...

Младите троянчета Пиронков, Павлов , Гатев играха днес Областно в Троян,бяха страшни,аме няма място при мъжете за тях.Махнаха Финта,махнаха и юношите му да видим до къде ще я докара Пешо Лалев само с наемници.

Анонимен каза...

Браво!Дано и други спортове да възвърнат традицията!Към автора:Моля те пиши победихме вместо бихме!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |