Изгубеният кръст – спасен!

* Илиян Павлов извади „изчезналото” на Йордановден във
 водите на Бели Осъм разпятие

Тема с продължение
ИНТЕРЕСНО развитие получи историята с изгубения кръст, хвърлен от отец Марин на Йордановден, 6 януари, във водите на река Бели Осъм в центъра на Троян. Петимата смелчаци, скочили да спасяват кръста, близо 20-тина минути се гмуркаха в ледените води, но разпятието сякаш потъна в земята/водата и не бе открито. Това принуди отец Марин да повтори ритуала с друг кръст, който бе изваден от 20-годишния студент Дилян Иванов.

ПО-КЪСНО следобед обаче друг млад наш съгражданин – Илиян Павлов, успял да извади изгубения кръст, за което научихме от него самия. След това спасеният кръст бил занесен в троянската църква и предаден на презвитера Божкова. Илиян ни изпрати и снимки, доказващи истинността на разказа му. „По време на ритуала не бях в Троян и затова не участвах.Но когато се върнах и научих какво е станало, веднага отидох на реката”, сподели ни спасителят на изгубения кръст.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Реката нестана ставропигиална ,но мисля ,че Илиян също заслужава награда.

Рицар без доспехи каза...

Да, да....традициите не са това, което бяха. Браво на момчето, значи все пак има някаква орисия, съдба, вероятно...
П.П. Това обаче в никакъв случай не оправдава отношението на момчето и неговото семейство, когато на Великден 2012г. през нощта, когато толкова много хора се бяхме събрали в двора на троянската света обител в очакване на големия Християнски празник да слушаме наред с молитвата на отец Марин зад гърбовете си чалга от семейната къща на господина извадил с гумени ботушки кръста. Трябва да си малко непокист и доста луд в наши дни, но понякога живота ни сервира повече, отколкото бихме могли да консумираме.

Анонимен каза...

За извадилия загубения кръст, няма ауиденция при кмета ?А кметът комунист се занимава с църковни истории? Лоша поличба е това (:

Анонимен каза...

Ами тоя с гумените бутуши ни съ и измокрил дори ама стана медийна звезда

Анонимен каза...

Еейй, ейй...злобата няма почивен ден! Че да го бяхте извадили вие кръста!

Анонимен каза...

А ти оди да висиш по студа да дзяпяш,гиди дърта клюкарко,ма да са хванеш от неква работа не щеш!

Анонимен каза...

Браво на Илиян, това се казва истинска изициатива!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |