Откриха ремонтирания участък от път II-35, проходът отворен

* Министър Павлова резна лентата и похвали Беклемето, дядо Гавриил отслужи водосвет * Общата стойност на ремонтите по ЛОТ 2 – 27 млн. лв., изпълнител е „Трейс груп холд”

НА 9 АВГУСТ официално бе открит участъкът от път II-35 (Плевен – Троян – Кърнаре, от км 46 до км 66) – общо 20 км, ремонтирани по Програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура, финансирана от Световната банка. Участъкът е от ЛОТ 2, включващ още отсечки от път II-15 (Враца - Оряхово) и II-11 (Гиген - Милковица) – общо 47 км. Откриването стана на границата на общините Ловеч и Троян, а лентата прерязаха заедно министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и директорът на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров.

НА ЦЕРЕМОНИЯТА присъстваха и областните управители на Ловеч и Плевен – Ваня Събчева и Иван Новкиришки, ръководителят на проекта от страна на Световната банка Орлин Диков, главният изпълнителен директор на фирмата изпълнител „Трейс груп холд” АД (София) инж. Цветан Цонев, депутатите от нашия район д-р Станка Шайлекова, д-р Анатолий Йорданов и Христофор Ачков, директорът на Областно пътно управление – Ловеч Гроздан Грозданов, общински съветници. Водосвет пък отслужи лично Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил.

НЯКОГА ОТТУК е минавал римският път Виа Траяна, а днес Беклемето (Троянския проход) е курортна местност, подходяща както за зимен, така и за летен туризъм, каза в приветствието си министър Павлова (ремонтираният участък от път II-35, който се намира в района на Беклемето, доскоро бе в безобразно състояние и на практика блокираше преминаването; друг 5-километров участък от прохода, от 98 км до 103 км, се работи по проект ЛОТ 17 и също е почти готов – бел. Т21). Шефката на регионалното ведомство припомни, че на Беклемето се намира най-добрата писта за биатлон и ски бягане у нас, отговаряща на международните стандарти.

ОБЩАТА СТОЙНОСТ на ЛОТ 2 е 27 млн. лв. Изпълнителят на строително-ремонтните работи (плевенското подразделение на „Трейс груп холд” АД) е усвоил 24,3 млн. лв., сумата за строителния надзор, броена на „Пътконсулт 2000 - Три Ес” ДЗЗД (София), е 981 хил. лв., а за авторски надзор обединение „Пътинженеринг 2006” ДЗЗД (Шумен) е получило 36 хил. лв. Според официалната информация участъците от ЛОТ 2 са ремонтирани последно преди 30 години (в периода 1982 г. - 1985 г.).

Т21
Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Лиляна Павлова е оптическа и каквато поискате още измама!

Анонимен каза...

"...а днес Беклемето (Троянския проход) е КУРОРТНА МЕСТНОСТ, подходяща както за зимен, така и за летен туризъм, каза в приветствието си министър Павлова"

Много моля, да се запомни определението дадено от министър Павлова, и да не се спекулира с курорт, курортен комплекс и т.н...

Анонимен каза...

Браво! Нямам търпение да ви прочета злобните коментарчета и под тази статия, хейтъри!

Анонимен каза...

3, за какво да са злобни? Хубаво, че минното поле се е превърнало в път, а министърката съвсем точно е определила Беклемето като курортна местност и не виждам нищо обидно.

Митко плоНбата каза...

Ако са оправили целия път от към троянска страна,и е заприличал на този от карловска добре,ако ли не - стига прах в очите на хората,свършете нещо цялостно,"от километър нам кой си,до километър еди кой си".Те дупките са на всеки километър,от тук до края на света ...

Анонимен каза...

Пилците се броят наесен, пътищата напролет. /правописът е според новия речник/. Единственият път оживял досега е Предела - Моста за Дебнево-Гумощник. Всичко друго е "мазано" с нещо по слабо от кравешки говна и слама. Айде "Живели", скоро нема да има паре за пут!
Дедо Спас

Мунчо от 4-ти километър каза...

Која е таа тарапана на патот беше? Ти таму сите да не се фанали Бог за Кура?

Анонимен каза...

Дедо Спасе,получаваш поздравления от мен за наблюдателността ти!Обаче тогава/1999година/беше направен пътят от Камен мост в Орешак до Дебнево.Пътувам почти всеки ден по този път и досега не е мръднал!!!Ето това аз наричам правене на път!Всеки може да се убеди лично като има удоволствието да шофира там!По същото време беше направен и пътя за София,магистрала Хемус в участъка от Правец до Ябланица,тунела и моста,които бяха зарязани десетина години и т.н.И това БЕЗ европейско финансиране!!!По това време г-н д.т.н.ген.Борисов тъкмо беше престанал да мачка вратните жили със зехтин и да разтрива ушите на Тодор Живков,щото той ритна камбаната и взе че умря.Наложи се да даведат/ДС/ Дедо Симо Крадливий от Мадрид и .... останалото си го спомняте.

Анонимен каза...

Дедо Спасе,добре ги редиш и правилно казваш.Предай много поздрави на Айс-с-с...а!

Анонимен каза...

Какво открива министърката на границата на двете общини.Пълен фарс.Защо госпожата и тия с нея не отидоха на Балкана и там да режат лентата.Пълен фарс.Какъвто премиера такива и министрите.Вярно е че пътя от Беклемето до билото се ремонтира. Вярно е че се работи на пълни обороти и сигурно ще стане много добър участък от път ІІ-35, но защо бързаме като ремонта не е завършен.Приет ли е обекта.Изградени ли са всички съпътстващи съоръжения които осигуряват безопасността на преминаващите.

Анонимен каза...

Предполагам,ясно ти е,че от няколко месеца се намираме в предизборна подготовка. Всякакви трикове се ползват. До деня на изборите, ще чуем за срещи с извънземни и обещания за какво ли не.

Анонимен каза...

ще ги чуем и ще поверваме!!!

Анонимен каза...

Голяма работа - няма-що, кърпят няколко дупки години и повикали министри. От южната страна няма 'КУРОРТЕН КОМПЛЕКС', а пътя е перфектен от години

Анонимен каза...

Не курортен комплекс, а местност - разликата е огромна, даже като си спомня постингите за един местен феодал - курортна собственост, че и на част от пътя.

Анонимен каза...

Пътя не е направен има асфалт само на малка част от пътя липсват мантинели и маркировки а по всяка вероятност ще има и още един слой асфалт. Не знам що вдигат врява че са открили нещо пък то няма нищо там само валяци и дупки.......... Ако изобщо го завършат до септември ще е голямо чудо. А на пролет дали няма да е пак същото никой не може да каже......
Що за малоумни проекти правят само да харчат пари да го продават на някой да направи на върха закрит участък за да няма снегонавявания и да работи цяла година. 'Ква полза от него ако работи 6 месеца и целия в дупки....

Анонимен каза...

Абе къде е кака Доца?
Как лента без нея?!

Анонимен каза...

Кака Доца е в отпуска, няма да си разваля рахатлъка, че някой дошъл да реже ленти! Тя е от партията майка все пак, що приказки е изприказвала и лъжи казала ...

Пух4о каза...

Преди 2 дни ми се наложи да мина през този участък, а именно Беклемето. Не знам какво откриват господата и госпожите , ама явно не знаят за какво става въпрос или умишлено се залъгва обществеността!!! За какво става въпрос:
- пътя все още е в ремонт или по-скоро начален стадий на ремонт!!!
- Лабиринт от дупки насипни материали и прокопани участъци
- Преминаването през него е кошмар "м/у отбивката за Симата и чешмичката на прохода
- от видяното от мен проявявям съмнение за качеството (имам в предвид "мантанелната" страна) и времето на ремонта, макар и да спрягат че за колоездачната обиколка да е готов...?(може, но за сметка на качеството...?)
Хубавите страни:
- започнато е полагане на асфалт
- започнато е да се прави нещо по въпроса и това е факт.
Та съгласен съм с откиването, но НЕ на завършил ремонт, а на ЗАПОЧНАЛ ремонт.

Анонимен каза...

Ремонта е далеч от завършванеЯ!Днес поканих гости на града да се разходим до Беклемето имайки предвид публикацията за "откриването" на наистина проблемния участък. Преминаването там се оказа, още по-голямо предизвикателство от преди, когато бяха само дупките. Струпана строителна техника, натоварен трафик, липса на преупредителна маркировка - изумително!Тези министър и др. "експерти" на какво са рязали лентата и кому е нужна тази "пара в свирката"!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |