Успение на Пресвета Богородица

* Защото когато човек застане с покаяние и чиста молитва пред нея – Тя го чува!

НА 15 АВГУСТ вярващите християни ще отдадат почит на Една Жена, която е по-честита от херувимите и по-славна от серафимите, издигнала човечеството до висотата на вечносъществуващия и любящ Бог – Майката по плът на Богочовека Иисус Христос Пресвета Богородица. Успение означава заспиване, а чрез своето Успение (Заспиване) св. Богородица се пренася при своя непрежалим Син. И става чудо – светите апостоли по нейно желание са вдигнати на облаци от всички точки на света, където проповядват Благовестието и са събрани около Нея в последните й земни дни; без Тома, чрез когото идва вестта, че Тя се е възнесла при своя Син, пращайки му своя пояс за Благословение! И Нейните чудеса продължават в света…

ВСЯКА ГОДИНА в Нейния Троянски манастир се събират хиляди хора, които търсят от Нея здраве, деца, работа, помощ… И получават! Преди три години бяхме свидетели как проливният дъжд изведнъж спря – непосредствено преди литията с Чудотворния й образ. На този ден много бездетни жени измолват рожби от Нея и ги получават, много болни оздравяват, много хора с Нейна помощ намират работа… Защото когато човек застане с покаяние и чиста молитва пред Нея – Тя го чува! Защото ние нямаме по-голямо застъпничество и по-голяма помощ от Нейната! Защото във времената на природни бедствия, тероризъм и войни Тя е най-големият закрилник на човешкия род!

ЗАЩОТО Освободителната руско-турска война през 1876 г. бе спечелена за нас с помощта на Нейната Иверска икона, изобразена на Самарското знаме. Защото Втората световна война беше спечелена не от силата на оръжията, а от Нейната Казанска икона, която вървеше във всяка битка пред Червената армия. Защото Тя и само Тя от Майка на Богочовека се превърна в Майка закрилница на целия човешки род. Пресвета Богородице, спаси нас!

Елена Акалска, богослов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |