Случват ли се такива неща днес?

* Сервитьорката Антония от Виенската сладкарница върна на собственика изгубена 50-левка * „Ами ако бяха 500?”
Браво!

СЛУЧВАТ ли се такива неща днес? Явно – да. Сервитьорката Антония Маркова, която отскоро работи в сладкарница „Славея” в Троян (Виенската), го доказа. Девойчето имало тежък ден, клиентите се трупали през цялата смяна, поръчките валели. При отсервирането на една от масите забелязала, че някой е изпуснал банкнота от 50 лева. „Сетих се, че на тази маса седеше постоянен клиент на заведението със свой приятел, потърсих ги, парите се оказаха техни”, разказа ни Антония. По-точно банкнотата била на приятеля – Велислав Цочев Маринов, троянец, който от години живее в София, но редовно навестява родния град. Разбира се, честността била възнаградена.

ПОПИТАХМЕ Антония не се ли е изкушила да прибере петдесетачката, все пак са си пари. „Не, в никакъв случай”, бе бързият й отговор. „Ами ако бяха 500?”, провокирахме. „Още повече!”, отново без никакво колебание ни отговори момичето. И допълни: „Този ден бях взела заплата и се замислих как ще се чувствам, ако си загубя парите и някой ми ги открадне”.
И от нас – поздравления!

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Едно голямо браво на детето !

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

Приятно е да разбереш, че се е случило нещо хубаво. Браво на момичето! Поздравления за вестника, че го е публикувал. Такива неща заслужават публичност. Те ни напомнят, че животът е хубав.

Анонимен каза...

Браво на момичето! Такъв честен човек ни трябва в управлението на града!

Красимир каза...

Браво на момичето! А с подвеждащия въпрос на журналиста „Ами ако бяха 500?” сам ще напомня, че в България имаше хора, които предадоха хиляди левове.

Анонимен каза...

Браво, рядко се случва.

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво на доброто и честно момиче !

Анонимен каза...

Задавам един въпрос. Ако беше някой който има много пари, щеше ли да ги върне на собственика?

Анонимен каза...

Браво, но все пак, по мое мнение не е толкова голямо нещо, че чак да се пише статия за него...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |