Няма пари за Дома за стари хора в Добродан

* Донка Михайлова: „Обмисляме и други алтернативи, но компромиси с качеството на услугите няма да се допусне”

ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР Симеон Дянков е дал категоричен отказ до края на годината да се осигури финансиране за планираните дейности в Дома за стари хора в с. Добродан и социалното заведение да отвори врати. Това научихме на пресконференция на кмета Донка Михайлова миналата седмица. „Направихме всичко възможно – срещи с министър Дянков, със заместника му Владислав Горанов, с представители на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, но не постигнахме резултат”, обясни г-жа Михайлова. Причината за отказите е, че за тази година не са предвидени средства за нито една от социалните дейности, които ще се реализират в Дома в Добродан.

ИМАЛО УВЕРЕНИЯ, че ще се направят изключения, но Решение № 668 на МС насочило допълнителното финансиране само към проекти, реализирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Припомняме – в реконструкция на сградата на закритото през 2007 г. училище в с. Добродан през 2009 г. бяха инвестирани близо 400 хил. лв. (328 хил. лв. от Социално-инвестиционния фонд и 66 хил. лв. от общинския бюджет), нови 283 хил. лв., осигурени по програма „Красива България”, бяха вложени през 2011 г. и базата на бъдещия Дом за стари хора бе завършена. „Ситуацията е сложна, тъй като инфраструктурата трябва да се поддържа, което също изисква средства. Обмисляме и други алтернативи, но компромиси с качеството на услугите няма да се допусне”, заяви градоначалникът.

Т21

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Кметицата нарочно ли се занимава само с дейности предварително обречени на неуспех, или просто за нищо не става?

Анонимен каза...

Много си прост/а!!!

Анонимен каза...

Никой не си е мислел, че за нещо става. Просто всички гласуваха "против" Акимов. Ама като са прости троянци, да си сърбат попарата. Няма пари за дом за стари хора, няма пари за влаковете, няма пари за кърпеж на дупки, камо ли за нов асфалт. Няма и да има пари за нищо. Само ще има винаги за командировки в търсене и зашита на невъзможни работи.

Анонимен каза...

А какво стана с бившия почивен дом Къпина-2? Нали и той беше предвиден за стари хора? Светнете ме ако знаете.

Анонимен каза...

Подкрепям усилията на кметицата да търси възможност за решаването на брадясалите проблеми на Троян. Въпреки позицията на държавата трябва да се намери решение на проблема. Много възрастни в Троян очакват този дом - той е единствения им шанс за съжаление.

Анонимен каза...

Дано домът да стане и Михайлова да успее с финансирането за следващата година. Не е нормално в Троян да няма нито един дом за стари хора.

Анонимен каза...

До 1 и 3: вие като толкова много ставате кажете с какво да се занимава г-жа Михайлова! Хайде да забравим възрастните хора съвсем щом това правителство дава пари само за магистрали и лентички. На троянеца му дай само да плюе...

Анонимен каза...

Тази държава за нищо не мисли, нито за децата, нито за пенсионерите, нито за работниците, нито за малкия и среден бизнес. Тя мисли само за монополистите и сама се е превърнала в монополистична фирма.

Анонимен каза...

2,4-8 смех,сме-е-е-ех!Опитай се малко да позавъртиш приказката,да не личи толкоз ясно че си един и същ партиен агитатор:)Тя Донка Михайлова да вземе да преговаря за космодрум най-добре.Страшен икономически ефект ще има за града.Тъй ще има възможност да отиде командировка и до братския съветски съюз.Но имам съмнения,че даже на нея не им се ходи там. И тя гледа нещо по-европейско да намаже:)

Анонимен каза...

Донка наистина няма никаква идея да "оправя' каквито и да било проблеми на Троян, явно партията я прати тук да се поошлайфа в административните дейности, кадри трябват:) За пример ще дам отхвърлената с лека ръка инвестиция за около 200 хиляди. Не й пука полезно ли е, не ли. Така че, как да й се вярва в 'добрите " намерения, по скоро ще е параван кметската й дейност. Жалко за добрата емоция с която я избраха.

Анонимен каза...

По горе някой казва "таз държава не мисли за нищо"... че ние мислихме ли като избирахме Донка и я овластихме да управлява за добро града.

Анонимен каза...

9-ти, Поздрави от 8-ми. Аз не съм нито 2-ри, нито 4-ти, нито с партий имам нещо общо. Освен комунизъм и монополизъм има и нещо друго наричащо се патриотизъм. Това обаче изглежда да е рядка порода при вас, и за това цъфтите та връзвате! Една държава не е фирма, нейната роля трябва да е преразпределителна, а не да се ръководи само от икономически ефект. Тя трябва да подсигури достоен живот на възможно най-широки слоеве на населението.

Анонимен каза...

Михайлова трабва да продължи усилията си осигури издръжка на дома, въпреки абсурдните аргументи за отказ на държавата. Този дом е нужен на старите хора.

Анонимен каза...

Сценария се развива точно както мнозина тук пишещите предвидихме - само приказки,нищо правене,общината върви на автопилот и се вдигат рамене.Нали знаеше как да промениш Троян!
Айде де!Резултати чакаме!

Анонимен каза...

12-ти,не си ме разбрал,ако смяташ,че съм против изграждането на домове за стари хора и други социални придобивки.Бедата е,че тя засега нищо не прави,освен да хвърля прах в очите на тълпата.Иначе много добре го отразява в медиите:(

Анонимен каза...

15-ти, с определението ти за действията на другарката Михайлова - "Бедата е,че тя засега нищо не прави, освен да хвърля прах в очите на тълпата. Иначе много добре го отразява в медиите" - съм напълно съгласен, а политиката на Симеон Дянков считам за определено противонародна.

Анонимен каза...

Политиката на Дянков не само че е анти-народна, ами си е направо геноцид, както и цялата политика на ГРОБ.

Анонимен каза...

Както и политиката на всички предишни правителства от 1989-та насам...

Анонимен каза...

Както и политиката на всички предишни правителства от 1944-та насам...

Анонимен каза...

Много добра поправка № 19. Поздравления!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |