При дисциплинираните и вечно бързащи немци

* Осем ученици и трима преподаватели от троянското СОУ „Васил Левски” бяха на работна визита в Мьонхенгладбах (Германия)
 
„По дирите на енергията в Европа”

8 УЧЕНИЦИ от 10а и 11а клас и трима преподаватели от СОУ „Васил Левски” в Троян бяха на работна визита в Германия - по проекта за многостранно партньорство „По дирите на енергията в Европа” („EEQ The European Energy Quest”) към секторна програма „Коменски” на Център за развитие на човешките ресурси. От 8 до 13 май те гостуваха на гимназия „Одеркирхен” в северногерманския град Мьонхенгладбах заедно с партньорите си по проекта от Испания, Италия и от о. Сао Жорж (Азорските острови, Португалия). Интернационалната група бе посрещната от кмета на Мьонхенгладбах Норберт Буде; 250-хилядният град е известен и със своя футболен отбор „Борусия” (Мьонхенгладбах) - един от най-силните в страната.

УЧЕНИЦИТЕ
и прудружаващите ги учители посетиха откритите мини за лигнитни въглища Tagebau Garzweiler в провинция Северен Рейн-Вестфалия, които са с площ 66 кв. км, включват 1,6 млрд. тона лигнитни находища и представляват значителен процент от електродобивния капацитет на Федералната република. Видяха и уникалната в световен мащаб соларна електроцентрала в гр. Юлих до гр. Аахен - тя се състои от 2500 подвижни огледала, разположени на площ, равна на 11 футболни игрища. Огледалата прехвърлят слънчева светлина към 50-метрова кула, в която светлинната енергия се преобразува в екологичен ток и с него се снабдяват 350 домакинства. Интересно бе и посещението в Института за слънчеви изследвания в германския Aerospace Center (DLR) в Кьолн, който работи по развитието на концентриране на слънчеви системи за генериране на електрическа енергия, топлинна енергия и горива.

ДОМАКИНИТЕ бяха подготвили и културна програма за гостите си. Организирани бяха посещения на прочутата катедрала в Кьолн, на музея на модерното изкуство в Мьонхенгладбах, на най-западно разположения немски град Аахен, известен с катедралата си, построена от Карл Велики. Атрактивен беше обядът на корабче по река Рейн. Учениците и преподавателите от троянското СОУ „Васил Левски” имаха възможност да усетят качеството на съвършените германски железници, да хапнат традиционното за страната свинско с картофи (в различни варианти), да се насладят на потъналите в зеленина дворове и на задължителните за всеки прозорец орхидеи.

СЛЕД СРЕЩАТА с дисциплинираните и вечно бързащи немци на участниците по проекта предстои визита през м. септември в далечните и екзотични Азорски острови - на партньорите от о. Сао Жорж.

Цветлина Митева,
координатор по проекта за СОУ „Васил Левски”, Троян

Още по темата:

82 коментара:

Анонимен каза...

Е, тази некадърница, дъщерята на директорката, пак ли там? Че как така все тя е навсякъде по екскурзии (дето ги наричат работна визита). То не че ние сме много кадърни и умни, но не сме чак толкова задръстени. Да не говорим, че има неправомерно уволнен учител, за да се намърда тя. Ами ако протече проверка в скоро време .....

Анонимен каза...

Хихи, отново позната снимка,с познат заден (учителски) фон....

Анонимен каза...

Олеееее, няма край шуробаджанащината из тоз Троян. Чак ми се гади ...

Анонимен каза...

Пак започнахте с типичната троянска завист.....
Браво на СОУ "Васил Левски" и на екипа по проекта - отново добра инициатива за децата от училището!!!

Анонимен каза...

Чухте ли бе (1,2,3), стига сте завиждали (:

Анонимен каза...

Радвам се, че детето ми учи в СОУ "Васил Левски" - много добра материална база, добри преподаватели, много възможности за изяви на децата.

Анонимен каза...

Аз съм 3-ви. И аз се радвам, че моето дете учи в това училище. Директорката си я бива, отдадена е на работата си, материалната база е добра, в сравнение с другите училища, но наистина няма край това намърдване на "наши хора". За дъщерята не мога да кажа същото. Не може да се каже на бялото черно или обратно. Дайте да сме точни. И се обръщам към 4-ти. Недейте с това "пак започнахте....". Не е така. Отворете си очите и вижте какво се случва. Пак казвам - браво на директорката (не и завиждам), но не може да се отрече нагласянето на "нещата".....

Анонимен каза...

Не 3-ви, а 3-ти , извинете. :))))

Анонимен каза...

И вие направете нещо и го покажете, а не само да намидостатъци на тези, които се развиват и работят!

Анонимен каза...

Я се виж какво си написал първо (:

Анонимен каза...

Браво! Нормално е учениците от СОУ да участват в подобни програми. Е за дърводелците от ПГМЕТ не мога да кажа същото.

Анонимен каза...

Намидостатъци ли?

Анонимен каза...

Някои от коментарите, ме навеждат на мисълта какви заблудени хора и щом чак имат деца и се гордеят, че учат там, си нямат и грам понятие какво става там!

Анонимен каза...

Тя по-добре зам.директорката да вземе да се спре-не обръща достатъчно внимание на предмета в училище,а това влияе на подготовката на децата по БЕЛ.Все пак това е основен предмет,а повечето деца кандидатстват след 7 клас.Миналата година доста родители пропищяха от нейната несериозност.

Анонимен каза...

Не бе, 13-ти. Напротив, и моето дете учи там, въпреки че знаем какво става зад кулисите. Директорката добре си върши останалата работа, свързана с училището. Това е така. Едно от най-добрите училища в града ни е. Но все пак - знаем какво се случва. Дано да стигнат до нея тези коментари и да се спре малко, че стана нахално от нейна страна. Хайде, уреди дъщеря си, за сметка на друга учителка с дългогодишен стаж - това целият град го знае вече. Но това, че е на всяко гърне мерудия, на мен лично ми идва в повече. Не може ли и други учители да посещават различни места, заедно с децата? Само тя ли става да ги придружава? Няма ли и други преподаватели, които са способни да представят учлището и работата му? Това, разбира се, са риторични въпроси. Дано се спре това момиче най-после и да вземе да си погледне нейните деца.....Става прекалено вече!!!

Анонимен каза...

Коментарите срещу госпожата по английски май са писани от родители на ученици,които са получили ниски оценки.Със сигурност не е некадърна-езикова гимназия,2 висши образования.Да вярно е,че е много строга и взискателна,но език се учи с много постоянство и упоритост.

Анонимен каза...

15-и лично я познавам Йовчевска и те уверявам,че си гледа децата чудесно.Възпитанието,което им е дала на този етап е много по-добро,в сравнение с други деца на тази възраст.

Анонимен каза...

Моето дете миналата година завърши 7 клас.По БЕЛ му преподаваше въпросната г-жа зам.директорка.Аз,както и други родители бяхме вдигнали ръце от нейните отсъствия и екскурзии-т.е.работни посещения.Естествено беше да се притесняваме,тъй като ни предстоеше кандитатстване и то с български език.Много е несериозна и нехайна.

Анонимен каза...

Става,става и то не само там ,а и в Общината.Няма друго троянско училище,което да е подпомагано толкова от нея,колкото СОУ"В.Левски"Финансово и всячески,докато днешната директорка беше кмет успя да отклони толкова средства за него,колкото за никое друго.Непочтенни действия от непочтенни хора и на снимката личи.Въпросната учителка по английски,която уволни,първо и нанасяше психически тормоз. Направи всичко възможно да я махне и да намери място за дъщеря си.До толкова се е самозабравила,че смята другите за малоумни и късопаметни.да не си вярва,че управлява Сорбоната?Там учебните часове не са на нужното ниво,нито преподавателите са големи специалисти.Ходи и разказва притчи и легенди за повереното и училище,а не може да отговори кои ще са преподаватели по основни предмети през следващата учебна година!Не е почтенно да изгониш учител,на когото не си оказал подкрепа(така както един директор трябва да постъпи),за да уредиш собствената си дъщеря!Крайно време е да се обърне внимание на това.Не е ли конфликт на интереси?Поне да се сеща дъщеря и да не се слага на всяка снимка ,където ходи на екскурьзия безплатно.

Анонимен каза...

Ами могла жената,направила за училището.Наистина е най-хубавото училище в Троян.Да са направили и другите.Миналата година завърших това училище и ходих с удоволствие,защото базата е съвременна и модерна.

Анонимен каза...

19-и ти пък си много компетентен как са отклонявани средства.Я разкажи и на нас!Ако не можеш поне не се изказвай неподготвен-тъпо е.

Анонимен каза...

15-и не всички учители знаят езици.След като водиш група и то деца,отговорността е голяма.Не можеш да изпратиш учител по химия,информатика и т.н.

Анонимен каза...

Е, следват Азорските остров-кой ли ще замине?

Анонимен каза...

Може би е редно на следващите снимки да няма учители, че много се дразни троянецът от това (да го съжали човек)и почва да сипе какви ли не квалификации по преподавателите там.(
Как пък една хубава дума не казахте за тези учители...

Анонимен каза...

Не помня да се е случвало в този сайт да се публикува нещо хубаво и да не му намерите недостатъци. Все някой е връзкар, все някой е некадърен....

Анонимен каза...

И коментарите срещу зам.-директорката са пресилени. Преподавала е на моето дете и класовете й винаги имат добра подготовка по БЕЛ, пък и доколкото зная този проект е от тази година, така че не е пътувала миналата.

Анонимен каза...

Дъщеря ми беше в класа на зам.-директорката миналата година. От нашия клас на изпита по български език имаше няколко отлични и останалите бяха много добри оценки. Не говорете неистини.

Анонимен каза...

...останалите много добри оценки-това не е достатъчно. Когато се кандидатства С БЕЛ оценката трябва да е отлична.Това,че повечето деца са ходили допълнително на частни уроци и са получили добри оценки е съвсем друг въпрос.

Анонимен каза...

Тук каквото и да се напише като статия е задължително да се оплюе.Ами отишла госпожата по английски-да е отишъл и този,който я критикува,ама май не може.Оставете хората на мира и гледайте себе си!

Анонимен каза...

Съгласен съм с 29-ти. Оставете хората на мира, щом са отишли с деца в чужда страна и работят по нови за нас теми с чуждестранни училища, значи са поели отговорност и то не малка.

Анонимен каза...

Е да де,тя като учителка по английски е тясно свързана с немския език (:

Анонимен каза...

Май не сте наясно, че работен език по европейските проекти е английският. Ама много сте неподготвени в изказванията си.

Анонимен каза...

Има и други учители по английски в това училище...

Анонимен каза...

Има, ама като знаем каква опашка е пред къщите им за частни уроци, едва ли имат време за проучване на разни енергии, че то е и без пари...

Анонимен каза...

Редно е това бърборене да престане - прочетете новината и толкова.

Анонимен каза...

Всички с негативните коментари: направете го и вие, и вие ще отидете. Много е лесно само да се хули.

Анонимен каза...

Е, 16-ти, аз съм 15-ти. Моето дете няма, подчертавам НЯМА ниски оценки по английски (5, 6) и, Слава Богу, не тази му преподава потози език, но мнението ми си остава валидно.
И не че ние не ходим никъде, 29-ти, но не ходим за сметка на гимназията, нито за сметка на общината. Работим си, печелим си - ходим си! И вярно - поне да не се слага по снимките тази смешничка. Жалко е, мен би ме било срам да се покажа пред хората, ако знам, че заради мен са изгонили някой кадърен човек. Ей, наистина е жалко. И настоявам компетентните органи да обърнат внимание на този факт!

Анонимен каза...

Моуим??? На Азорските острови ли? Че как кой ще отиде? Това беше въпрос-отговор, нали?

Анонимен каза...

37-и много негативизъм има в теб спрямо Йовчевска.Нещо лично ли те е настъпила,че толкова злоба изливаш към нея?

PS и не е смешничка-напротив много е фотогенична и готина

Анонимен каза...

37-и за твоя информация госпожата по английски е назначена на работа по времето,когато майка и не е била директор на училището.След време съвсем нормално както много други жени излиза по майчинство.Тази есен беше възстановена на работа,тъй като то изтече.Не е нужно така да злобееш,а първо провери фактите!

Анонимен каза...

Правя си извод от повечето мнения и за мое съжаление няма никакво развитие спрямо годините когато бях ученик във въпросното СОУ. Все същата завист, особено към онези, които поради някакви причини са успели да минат отвъд границите на СИВ, въпреки че ситуацията в момента е коренно различна и няма граници в ЕС. Тъпо и жалко.

Анонимен каза...

Не, 39-ти, не я и познавам дори. Просто не обичам нагаждачите.

Анонимен каза...

Госпожата по английсли беше назначена от г-н Йовчевски ,когато временно изпълняваше длъжността директор на гореспоменатото училище.Вие си правете извода под чие давление е станало ,след като бе посочен за тази длъжност от шуменската кадъна!Стига вече лъжи в този град!!!Достатъчно се демагогства над жителите му!Глупави и наивни винаги ще има,но здравомислещите трябва да преобладават!!!Само с наглост и бруталност ли ще боравим????Конкуренцията трябва да има покритие.Питам аз: този проект къде му е реалната реализация или само европейски пари ще харчим?!Когато видим реалната полза от работата по него ,тогава да се хвалим!!!

Анонимен каза...

С малки изключения, написаните по–горе мнения ми приличат на свободни съчинения, на ученици от втори клас, на тема "Моето училище".
Наивни диалози в стил "селски клюки", празни спорове "кой по–по–най", заблудени родители, че някой се интересува от успеваемостта на децата им, в мненията на не присъствалите на тази "работна командировка" може би се крие малко истина, но все пак истина, а ударите под кръста е съвсем нормално да са често срещано явление.
Не ни трябва много, за да станем нормални хора, и да живеем в нормална държава. Просто е достатъчно, да си вършим задълженията, съвестно и отговорно, и да не се интересуваме от човека до нас–как работи, колко получава, с кого е приятел, на кого е помогнал и т.н.
Когато си върнем доверието в самите нас, ще започнем да вярваме и на другите.
Лошото е, че в момента "тровим" душите на децата си, а по–късно ще съжаляваме.
Сегашното положение на нещата, ще го осъзнаят след като навлязат в живота, и ще разберат колко са ги лъгали. На децата, само истината!

Анонимен каза...

Никой не каза коя е третата учителка, сигурно и тя е нечия роднина, то ей така в чужбина не се отива?

Анонимен каза...

Е,при госпожа Русенова-не!!!!???

Анонимен каза...

Евала на 43-ти коментар!!!!!

Анонимен каза...

В този град никой нищо не бива да прави и най-доброто да е със сигурност ще бъде изкарано лошо от безумната ни завист.

Анонимен каза...

Тези пътувания са по проект. Който е написал проект, той пътува. Какво чудно намирате?

Анонимен каза...

Още ли има будали, които смятат, че който е кадърен, на него възлагат работа по проект?

Анонимен каза...

Недейте да злословите. Йовчевска си обикаля света и на собствени разноски. Не мисля, че е петимна за безплатно пътуване.

Анонимен каза...

Коя е третата учителка?

Анонимен каза...

Да бе ,сигурно и за да не се загубят учениците и невежите даскалици на добра воля и собствени разноски ги придружава?!Има ли още,които вярват?

Анонимен каза...

"34. Анонимен каза...
Има, ама като знаем каква опашка е пред къщите им за частни уроци, едва ли имат време за проучване на разни енергии, че то е и без пари..."
Евала на тези учителки, пред чиито врати има опашка от ученици. На тях не им се налага да да си изкарат прехраната с непривични дейности, а понеже са кадърни успяват да си осигурят частни ученици. Моето дете ходи при една такава учителка. Плащам по 15 лв на час и не ме боли да ги дам, защото имам абсолютната увереност, че детето ми ще е добре подготвено. И даже за секунда не ми минава през акъла, че мога да платя за уроци при някоя от тези.

Анонимен каза...

Тези горните ако не са някому хора, никакъв шанс за каквото и да е. Прости като гъбено семе.
Пък за заместничката, каквото и да се каже, все ще е комплимент за нея. Тя българския си не знае, камо ли нещо друго. Не, че няма желание, не й е по силите.

Анонимен каза...

Браво 54–ти. Сега е ред на данъчните да се разровят, и да проверят въпросната учителка, а и не само, дали си декларира доходите от частните уроци, и дали си плаща данък върху тях. Като казвате, че се вият и опашки...! Сега разбирам и защо "обикалят света със собствени средства".
Дисциплинираните и вечно бързащи учители в Германия, плащат данъците си от доходите придобити от частни уроци, ние я караме по другия начин, не плащаме. Затова сме на този хал, а и никога няма да сме по–различни, защото учениците гледат в момента, и се учат за в бъдеще.
Ако греша, въпросните учители да ми простят, ако ли не, данъчните да си влязат в ролята!
15 лева на урок, един урок на ден, са 450 лв, достатъчно,за да обикаляш света, а пенсиите и заплатите са на ниво 89 година, а цените???

Анонимен каза...

Недейте така,моля ви.Ще почнат да съскат и да си скубят косите тия откачалки,ще тичат като побеснели да разправят как не им стигат заплатите(за 7 часов работен ден-800 лева),и как им се полагало.На тях им се полагало,а на хората работещи по фабриките ,им се полагало мизерия (:
Русинова,ако има поне малко срам да вземе да напише,че нейното ходене е отделно,и се плаща от богатата фирма на Ристю рицаря на столовете.Наистина е много безочиливо.

Анонимен каза...

Абе и аз си мислех, че не си обикаля на нейни разноски, а на разноски на мъжа си, ама хайде, викам си, какво да се занимавам. Точно това имах предвид, като казах по-горе "Некадърница". Ако не е майка и да я побутне за поста, който заема, ако не е мъжът и, да и плати ходенките насам-натам, дрешките и парцалките ..... това имах предвид.......

Анонимен каза...

За тази с негативните мнения- Помията, която изливате върху всичко,което е хубаво и положитено, е потресаваща !Чета злобните ви и завистливи коментари тип селски клюки и интриги и е очевидно, че зад тях стоят хора,които умеят да дават нелепи определения за всеки, без дори да го познават (визирам 42-ри и другите коментари от същото лице), и зад чиито думи прозират единствено собствените им неуспехи и завист! Защо не четете статиите и не оставите клюките и злословията за себе си?!И най-вече защо не се вгледате в собствените си успехи (ако изобщо имате такива) и не напишете поне имената си под коментарите, за да разберем кои сте и колко сте успели? Лесно е да се сипят обиди анонимно!
Браво на учителите и учениците, които работят за осъществяването на проекта!

Анонимен каза...

58-и преди въпросният мъж,който и плащал разноските,тя имаше друг мъж и пак се обличаше с вкус.Това е нелепо!

Анонимен каза...

58-и коментара ти е нелеп!Преди въпросният мъж,тя имаше предишен брак и отново се обличаше с вкус.

Анонимен каза...

А като общинарите се шматкат насам натам,с пари от данъци-Си мълчим.Защото са свикнали така.Я си спомнете,къде не ходи Миньо или Енкин?Ама проект да напише,цц.Или неговите клакьори.Таа третата не е учителка вее.Тя от евро парламента.Проверява кой как харчи.И директно праща инфо в Брюксел.Зашото е лесно да ги вземеш(фирма перфект строй)трудно да ги скриеш(ОбнС).И
накрая - печелиии,на деверин Петко,зълвин син

Анонимен каза...

Престанете да пишете такива нелепи глупости!!!
Работили са учителките и децата цяла година върху този европейски проект, спечелили са го. Работете и вие, спечелете и тогава пишете!!! Споделяте без да сте запознати с нищо.

Анонимен каза...

направо екскурзиантки - каква ще е ползата и за кого - добре би било тези пари да отидат в бизнеса. Там, където се създават работните места и енергийната ефективност би била полезна?!

Анонимен каза...

Интересно, ако попиташ точно горните даскалици какво е енергийна ефективност, дали ще могат да отговорят компетентно? Или просто такъв проект имало за обикаляне на света, такъв взели. Още по-интересно е, ако някоя друга даскалица поиска да си повее парцалите в работно време, дали директорката ще позволи? И най-интересното, кой ли им върши работата докато ходят по света? Или точно тяхната е внимателно нагласена да нямат много-много работа, за да се занимават с ВАЖНИ неща, а не с някакви си уроци? Въпроси, въпроси, а отговори - няма....

Анонимен каза...

65-ти, Русенова си управлява училището като бащиния. Дреме й на шушона дали са интелигентни, компетентни, дали говорят немски. Важното за нея е да са лично верни.

Анонимен каза...

Голямо писане, голямо хвалене.
Учителките от СОУ "Климент Охридски" непрекъснато ходят на подобни пътувания финансирани по различни програми, но само през ваканциите. За тях това обаче не е кой знае какво.
В гимназията, от мухата обикновено правят слон. Но само ако е за хвалба, защото ако е срам и позор си го замитат под чергата.

Анонимен каза...

63–ти, как човек се запознава с "нищо"? Благодаря!

Анонимен каза...

Там личността на фамилията е издигната в култ.Изразява се чрез навеждане,олизване и целодневно захвалване.Толкова сериозно се захвалват,че дори и ПР-ка имат, та да захвалва и тя.

Анонимен каза...

Само дето ПР-ката може повече бели да направи, отколкото да свърши работа:)

Анонимен каза...

67-ми, какво си замитат под чергата?

Анонимен каза...

Има една хубава българска поговорка: Който е копал лозето, той ще яде гроздето.Та работили учителите- отишли,че завели и дузина деца.Дано и вашите деца отидат!

Анонимен каза...

Браво 72-ри, показа че не всички троянци са плиткоуми фантазьори на глупости и най-вече завистници на чуждия успех. Има надежда в тоя град!!!

Анонимен каза...

72-ри и 73-ти (един и същ), може ли за информация на читателската аудитория да ни кажеш какви са успехите на горните учителки? И понеже явно си от тяхното училище, може ли да ни светнеш коя е третата учителка?

Анонимен каза...

Дори не ги познавате, но сте царе на коментарите..!?

Анонимен каза...

Да, не ги познавам лично. Ти, понеже явно ги познаваш (или си една от тях), може ли да отговориш на въпроса: Какви са техните успехи? И моля те, не пиши, че успехите им са в това, че са се разположили удобно в административно-управленския блок. Едва ли за някой е тайна, какво точно трябва да притежаваш, за да си в управлението на това училище. Имате такива професионалисти в управлението, че човек да се чуди, да се смее ли, или да плаче... Е, аз избрах да се смея:)))

Анонимен каза...

Много ми е интересно как можеш да имаш толкова категорично мнение за хора, които признаваш, че дори не познаваш. Какво е в училището и какви са хората там може да каже само човек, работещ в него, а не някой на които добре му работи фантазията и се базира само на чул - не до чул нещо...!? :)

Анонимен каза...

Не ги познавам, но съм чувал много весели неща. Наистина ще ми е интересно да науча от извора вярно ли е това, което се клюкарства. Например, че замдиректорът Иван Ковачев:))) е на голяма почит пред Русенова? Идващ с успехи от миналото...
Гледам учителките от снимката и се опитвам да се сетя кои са. Като чета коментарите под статията, започва да ми става ясно. Не кои са, явно са никои. Става ясно какви са. Някоя от тях коментира тук, защото има вопли в защита. Единственото което звучи положително в тези вопли, че са написали проект за обикаляне по света. От статията не става ясно за какво е този проект, какви са ползите от него и за кого. Критикарите пишат злобарски, но никой не казва - не, не е вярно, тези учителки са големи специалистки, нормално е да участват в такива проекти. Никой не казва коя е третата учителка. Не я разпознават. Възможно ли е да не е учителка и да няма нищо общо с училището?

Анонимен каза...

Охх Боже ... Нямам думи! Гнусната крава Цветелина Митева пак се е намърдала, да си завлече травеститската физиономия.
На всички които толкова я харесват мога само да им разкажа, колко лицемерна, нечесна и надменна крава е и как обича да се прави на бог пред учениците си.Как им се хвали и им натяква, че те не са нищо повече от нея и няма да бъдат. Но за съжаление не се оказва така, някои от "неините" ученици дори и задминават наи-смелите и представи.
Що се отнася за децата, едно голяма Браво!
И да уточня, не завиждам и не лицемернича....защото се намирам в много добро положение.

Анонимен каза...

Добре, че никой не се сети да ни похвали(учениците), а само гледате как да злобеете. Изглеждате като някакви злобни клюкари, а и най-вероятно сте такива, разбира се... Колкото и да харесвам града ни, като ви чета коментарите, наистина се радвам, че скоро ще се махна от тук ! :)

Анонимен каза...

Не е травестит жената, две деца е родила!

Анонимен каза...

80-ти, който се прави на едно от децата от снимката е педофил (:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |