Втори троянец в рали „Дакар”

* Нашият Младен Вачков (37 г.) започна амбициозно, но отпадна в седмия етап заради повреда в двигателя * Финалът на „най-кървавата” оффроуд надпревара бе в неделя (15 януари) в перуанската столица Лима

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА Троян имаше свой представител в най-тежкото и авторитетно оффроуд състезание в света – рали „Дакар”; миналата година, при първото българско участиe, единият от двамата ни пилоти в клас АТВ (моторни четириколки) бе Тодор Христов (42 г.), собственикът на х-л „Троян Плаза” и председател на троянския клуб по оффроуд „4х4 Адвенчър” (другият българин бе софиянецът Петър Ценков). Този път нашият човек се казва Младен Вачков, роден е в Троян през 1974 г., завършил е Спортното училище в Ловеч (профил „Борба”) и Военния университет във Велико Търново (специалност „Стопанска логистика), женен, с двама сина; за първи път се качва на АТВ през 2007 г., а през 2011 г. има втори места в своя клас в рали „Бреслау” и в рали „Мароко”, кара АТВ „Can-Am Renegade 800”.

ЗА ЖАЛОСТ МЛАДЕН ВАЧКОВ започна амбициозно, но отпадна в седмия етап на ралито – след повреда в двигателя, предизвикана най-вероятно от некачественото гориво на местните бензиностанции. Другият български състезател – Петър Ценков, дебютирал в ралито миналата година, продължи участието си, а Младен стана негов втори механик. Тазгодишното 33-то издание на рали „Дакар” за пореден път се проведе в Южна Америка (около 8500 км) и стартира на 1 януари в Мар дел Плата (Аржентина).

РАЛИ „ДАКАР” (2012 Г.) завърши в неделя (15 януари) в перуанската столица Лима. 33-тото издание на най-тежкото оффроуд състезание в света ще се запомни с два френски триумфа – 4-ти успех при мотоциклетистите на Сирил Депре (КТМ) и рекордна 10-та титла на Стефан Петерханзел – шест при автомобилистите (сега с „Мини) и четири с мотоциклет. Петър Ценков завърши 11-ти от 25 стартирали участници в клас АТВ и подобри дебютното си участие в рали „Дакар” през 2011 г., когато бе 12-ти.

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Само 1 мога да кажа: Евала за трудът. И Евала на местните, бензиностанций, евалата за качеството, което получаваме, и цената на която го получаваме. Това заслужаваме ние ...

Анонимен каза...

Друже,а нещо за Младен да кажеш?

Анонимен каза...

1-ви нали не мислиш , че са си носили горивото от Троян . Под местните бензиностанций имат в предвид тези по трасето в южна америка . Ако караха с наше гориво едва ли щяха да минат и първия етап .

Анонимен каза...

Младен=ослар.Тоз е учил във военния, колкото негово атв.Иначе които има пари и се самофинансира може да се регистрира и кара в това рали.около 20000евра само

Анонимен каза...

4–ти, не пиши такива работи! Толкова пари дали е декларирал като печалба тоя човек? Ще го злепоставиш, и ще му докараш ревизия на бизнеса. Съобразявай се какво пишеш!

Анонимен каза...

М/SI:Поздравления за куража на нашите участници в ралито.Дано в следващото участие имат повече късмет.
Относно АТВ машините считам, че е недопустимо да нямат регистрационни номера/платена гражданска, данъци, годишни прегледи за техническа изправност, което е задължително за всички участници в движението/ и да са участници в движението по улиците в гр. Троян и селата.Нищо лично, просто трябва да има ред в държавата и този ред да е за всички.

Анонимен каза...

EM/SI, когато Светлю Дочков определя правилата, синковица и приятелите му, само ще се изсмеят над твоите думи. Ако не вярваш, отскочи до Беклемето,или Свтлю дочковото май е по-правилно ...

Анонимен каза...

Може и да ми се смеят № 7, но както в Европа и Америка/демокрациите които припознаваме/ има закони и институции които работят, аз вярвам силно, че ще дойде ден и в България да стане както при тях.Пътя по който вървим като член на Европейският съюз/ не че хоресвам организацията/ ни го налага, щем или нещем. Погазването на законите е до време, когато общественото мнение стане нетърпимо. Ти да не си се предал и да си приел, че силният/този с парите/ може да си прави каквото поиска и ще му се размине?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |