Отворено писмо

До: вестник „Троян 21”

УВАЖАЕМА РЕДАКЦИЯ, много сме разтревожени от отношението на общинските власти към положението, в което изпадна нашата съкварталка, 87-годишната самотна и болна баба Пена Иванова. Касае се за водопровода „Нейчов извор” и за разбитата шахта и срязаната тръба, водеща към нейната къща. Вие най-подробно сте запознати със случилото се през м. януари 2010 г. на площадчето в Горна Попишка, като заехте безпристрастна и принципна позиция по въпроса.

ПРЕЗ М. ЮНИ 2011 Г. баба Пена е подала молба до кмета на община Троян, но въпросът и до сега не е решен. Обръщаме се с молба към вас – да запознаете обществеността в града ни за нехайното, безотговорно и дори престъпно отношение на някои общински служители към баба Пена. Тази пролет тя получи слаб инсулт, който по наше мнение е и последица от продължаващия вече втора година тормоз.

12 август 2011 г., Троян
Оставаме с уважение:
90 жители на кв. „Попишка”

П.П. Прилагаме подписка на жителите на квартала.

*****

ПОДПИСКА

На жителите на кв. „Попишка” в защита на болната самотна жена баба Пена Иванова, лишена ежедневно да ползва вода от общинския водопровод „Нейчов извор”, чрез прекъсване на захранващата тръба през м. януари 2010 г. Настоящата подписка е за пред общинските власти за невзетите досега мерки за скачване на отрязаната тръба. Изпращаме я и на вестник „Троян 21” за уведомяване на Троян за безчовечното отношение към тази възрастна жена.

Подпис: следват имената и саморъчните подписи
на 90 жители на кв. „Попишка”


Бел. ред. Копие на подписката се пази в редакцията.

*****

Бележка на редактора

В ТРОЯНСКИЯ КВ. „ПОПИШКА” (бившата едноименна махаличка) и по-точно в най-горната му част (Горна Попишка) от години имат проблеми с водоснабдяването. Това е и причина, макар не единствената, местните да закачат на малкото си площадче табелата „Забравени от власт и Бог”. В Горна Попишка имат водопровод, правен преди десетилетия на граждански начала, но тръбите и останалото от него е пределно амортизирано и водата все не стига.

НАПРЕЖЕНИЕТО пък ескалира, тъй като група кореняци горненци (някои от тях развиват животновъдна дейност и поят добичетата си от чешмите) са нарочили шепата собственици на вили в района, че им „пият” водата; резултатът – рязане на тръби, насилствено прекъсване на водоподаването към виладжиите, кавги, множество жалби до Община и полиция и т.н. Сред най-потърпевшите е въпросната 87-годишна баба Пена, както и младо семейство с две деца, живеещо в съседство.

ПО ВОДНИЯ КАЗУС НА ГОРНА ПОПИШКА преди година (през м. април 2010 г.) се проведе общо събрание и уж се набелязаха някакви мерки. Но резултатът бе нулев, а и стана ясно, че генералното решение – локалният водопровод да се поеме за стопанисване и управление от Общината (чрез общинското дружество „ВиК – Стенето” ЕООД), на този етап е неосъществимо. Хората от Горна Попишка пък продължават да са без вода и без яснота дали някой някога ще се заинтересува от техния проблем. А табелата „Забравени от власт и Бог” продължава да виси със страшна сила…

Генадий Маринов


24 коментара:

Анонимен каза...

Вместо да правят безсмислени паркинги в ж.к. Лъгът на голямата поляна/до 4ти блок/, където е ПЕК цял ден и никой нормален няма да си остави колата там, можеше да се помисли нещо и за друг квартал в града, ама Попишка всеки го смята за село.

Анонимен каза...

От няколко дни виждам разни да се въртят около "Островите на Дилян Енкин", и да се чудят и маят...
Явно, стареца наистина ще разруши парка за да прави някакво измислено кръгово.
Мераклии да застанат с мен на барикада за да го спрем?

Анонимен каза...

Къде ще правят кръгово?

Анонимен каза...

Кръстовището пред КООП пазара...

Анонимен каза...

1-ви,не може да ви се угоди.И на нашия паркинг е все слънце,но чудесно ни върши работа.За вашия паркинг,мога само да поздравя управата,не само да мрънкам.

Анонимен каза...

Само поемете инициатива и съм там!Аман от тези тъпанари,как може само в Троян нищо смислено да не се прави?Тоя кмет не разбра ли,че няма да остане като такъв през следващите 4 години или кръговото на пазара ще е последното му омъщение към нас?!

Анонимен каза...

Попишчани,топлите ми душата-един път българи да се подкрепят!В днешните "вълчи времена" да се загрижи някой за възрастна и самотна жена!Браво да сте живи и здрави!!!

Анонимен каза...

Г-н Маринов,много Ви моля,направете интервю с кмета или еколожките на общината относно проектите за кръгово движение при пазара.Нека има яснота по въпроса -ако ще съсипват градинката да се организираме навреме.Всички знаем какво стана с дърветата по ул.Хр.Ботев",ако тогава имаше яснота вероятно сега нямаше да е този лунен пейзаж.Спомням си как взехте отношение по въпроса за липите на ул."Л.Каравелов" и сега все още можем да им се радваме. Моля,помогнете и сега със съответната информация.

Анонимен каза...

Да отговори Бойко Пъдарски какво обеща преди време на хората от м.Попешка и колко от него е свършено!

Анонимен каза...

5ти, ако не живееш в Лъгът, не се обаждай по-добре. Паркинг като слънце има до измисления незаконен пазар, който стои абсолютно празен! Хората си паркират колите пред блоковете и в гаражи, никой няма да си я остави на слънце, студ и голо място. Тази зелена площ можеше да се използва за малък парк, детска площадка, а защо не и една детска градина - в квартала има много малки деца. Паркинг.... аман.

Анонимен каза...

10-ТИ,аз съм 5-ТИ,до преди 1 г. викахте по форумите че искате кръгово на пазара,после че в Троян няма парко места.Почна да се прави кръгово,що пък кръгово,почна да се прави автопарк,що пък се прави.На такова нещо викам сърби,боли,драго ми е.Ето за това и се ядосвам.Когато мрънкате,трябва да знаете защо и приказките ви да са премерени.А не ту дупе,ту гащи.Аман и аз.

Анонимен каза...

Извинете ме, но темата не е ли за милата и онеправдана баба, която е безсилна пред апатията на нашата изгнила и вмирисана община???

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Цитат от предишен материал на Троян 21:
ОТ НАШИ ИЗТОЧНИЦИ пък научихме, че водният проблем на Горна Попишка има стара история и в някаква степен местните сами са си виновни. Преди години имало възможност Общината (чрез общинското водно дружество) да поеме стопанисването на водопровода, но условието било попишчани да си сложат водомери и да почнат да плащат употребените количества вода. Те обаче отказали."

Анонимен каза...

Аз пък ви казвам ,че сте токова зле запознати със случая,че се чудите каква статия да напишете. Първо въпросната бабка си полива градината! От къде ли взима вода ? Второ, въпросната срязана тръба изобщо не касае нейния, корозирал водопровод! И Трето там имаше проблем и той се реши с отстраняването на запушена тръба с ("котарак") което пречеше на напълването на каптажа.

Анонимен каза...

Що ли тогава има подписка от нейни съкварталци в нейна защита?Те твърдят,че бабата има проблем!

Анонимен каза...

Явно баба Пена няма достатъчно вода за джакузито и басейна в двора на къщата си.Пустата му баба Пена цял ден се изтяга край джакузито и се плацика с кубалибре в ръка из басейна си,а тръгнала да подкокоросва съкварталците си да пишат подписки в нейна защита.Абе бабо Пено да не би да изпълняваш някаква политическа поръчка срещу успешния троянски кмет Минко Акимов:-(

Анонимен каза...

11, толкова ли си глупав бе? Какви парко места в това гето Лъгът, дето няма една свястна улица. Това да не е центърът на града, там освен, че няма една дупка, дето да се изпикаеш, няма и паркинги. В Лъгът на оная гола поляна този е паркинг е пълен абсурд!

Анонимен каза...

Да знайте само баба Пена какъв кроул праска по цял ден из басейна си ще се хванете за главата

Анонимен каза...

На 22.08.2011 ф=г, понеделник, на сайта на Община Троян е публикувано съобщение за летен празник организиран от.... Минко Акимов.
Чудно ми е как го е организирал като е в отпуск до изборите??!!
Също така ми е чудно защо с наши пари същият този кандидат кмет си прави предизборните мероприятия??!!
Още повече ми е чудно на кого следва аз да сигнализирам при този явен конфликт на интереси, харчене на мои пари за лична изгода и за нарушеение на закона за местните избори - те отпуските на кметовете преди изборите не са измислени случайно...
И за последно да се почудя... що за гъзолизци работят в тази община, започвайки от временно изпълняващата длъжността Кмет

Анонимен каза...

Все още Минко Акимов не се е кандидатирал за Кмет, така, че не пишете глупости. Това го знам със сигурност.

Анонимен каза...

И какво ще празнуват троянци на този летен празник?Много ми е интересно кого си мисли,че баламосва Акимов или хората застанали зад него.Не виждат ли колко присъствие има от страна на обществото на общоградски мероприятия та се напъват някого да спечелят.Имного да внимават с "подаръците" по селата и катуните....

Анонимен каза...

Много ми е интересно, когато някой вземе да вие за харченето на НЕГОВИТЕ пари. Практиката показва, че обикновено това е човек, който не изкарва пари, а по цял ден нищи политиката в някое кафене с безплатни вестници/ако някой му е снесъл пари за кафе този ден, де..../

Анонимен каза...

23-ти....тъпак!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |