И ме хваща яд и срам, че съм от този град

* „Но се чудя само едно - как не свикнах вече с тоя цирк, ами все се ядосвам, ей така на вятъра се хабя…”
"Читателите ни пишат"

Случката с отрязаната бреза при реконструкцията на ул. „Мизия” в жк „Лъгът” предизвика остри граждански реакции. Което си пролича и в коментарната част в сайта на Т21. По-долу ви представяме един гневен читателски коментар (към „Отворено писмо до кмета на община Троян”), в който се напомня за сходните проблеми при реконструкцията преди години на друга троянска улица – възловата „Христо Ботев”, и за негативните последици от тези и други троянски ремонти. Авторът моли за съдействие Т21 и ние му го даваме, огласявайки твърде острото му, но, по наше мнение, справедливо становище.
Т21
*****

А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА УЛ. „ХРИСТО БОТЕВ”, която я осакатиха преди няколко години? Чудя се също, ако сега панаирът е толкова голям заради една бреза (на ул. „Мизия”) - не, че е дребна работа, - какво ще кажете за няколкото, поне стотина, липи и други дървета, които така нагло бяха премахнати от ул. „Христо Ботев”? И което е още по-наглото - защо никъде не бе оставено място поне ние, живущите на тази улица, да си посадим цветя пред къщите, дръвчета?! Що за хора изобщо работят по тези проекти?! Като погледна ул. „Христо Ботев” и ме хваща яд и срам, че съм от този град. Една огромна помия, това е Троян!

ВСИЧКО НОВО В ТОЗИ ГРАД е още по-зле от старото. Предпочитам нищо вече да не се прави тук, май ще е за добро! Примери бол! Веднага се сещам за един - настилката на Марковският мост, адски скъпа, а още след първата година започна да се рони и сега почти я няма. Но на кой ли му пука? Ами за ,,проядените” вече плочки по същата ул. „Христо Ботев”; или за високите тротоари, които трябва с трамплин да преминаваш, за да прибереш колата в двора си. Цирк, цирк, цирк! Но се чудя само едно - как не свикнах вече с тоя цирк, ами все се ядосвам, ей така на вятъра се хабя…

МОЛЯ Т21 ЗА СЪДЕЙСТВИЕ, моля от сърце - направете нещо поне да ни разрешат да си посадим дръвчета пред къщите. От Общината като нямат интерес, нека поне ние, живущите тук, направим нещо за тази така красива едно време улица „Христо Ботев”. Не стига, че едно дърво не оставиха, ами и двупосочна я направиха. Ужас! Един отдавна деградирал град!

23 юли 2011 г.
Живущ на ул. „Христо Ботев”, Троян
(коментар към „Отворено писмо до кмета на община Троян”)

Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

На табелата има граматическа грешка. :D Ужас!

Анонимен каза...

Прав си,но това е по-малката беля.Би трябвало да пише "Пътят се кърпи от време на време....".Съгласен ли си?

Анонимен каза...

А какво ще кажете за "Пътят се кърпи понякога преди избори".

Анонимен каза...

Аз също живея на "Христо Ботев" и също съм възмутен, че не оставиха никаква зеленина! Питал съм Общината, оттам ми казаха, че не можело да има дръвчета, защото намалявали видимостта на автомобилите!?! Искам да питам аз, кое е по-важно - здравето на хората или някаква си видимост? Та нали отцепиха камионите да не минават по "Христо Ботев", за каква видимост ми говорят? Нека дойде кметът да му покажа какъв черен прах, като сажди внасяме в домовете си!!!

Анонимен каза...

Този неграмотник дето е написал тази табела сигурно през живота си не е чувал за пълен член!!!
ПОЗОР! НЕГРАМОТНИЦИ!Каквито ни табелите, такава общината, такава държавата!

Анонимен каза...

Да 5 ти, жалко е само, че като изредиш всичките(табери, община и държава) се окозва, че и ние сме такива. Това е логичният извод.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

№ 7, твоето е пир по време на чума. Имаш право да правиш каквото си искаш, само пиши според правилата - на кирилица. Дори и с това изискване не се съобразяваш и откровено казано, добре че не си сред нас. На чужд гроб плачеш, та внимавай да не паднеш в него.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

За пореден път напомняме:

В сайта на Т21 има ДВЕ ПРАВИЛА, които са абсолютно задължителни:
1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското;
2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.
Тези две правила ще бъдат съблюдавани безкомпромисно. Казано друго яче – „българските” коментари на латиница и коментарите само с главни букви ще бъдат изтривани.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

P.S. Монтирането на кирилица не представлява проблем и ако някой се затруднява, можем да му помогнем.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Генадий, като го вадиш голям що не пуснете мобилна версия, а не да зареждам 10 MB за да прочета, че сте ми изтрили коментара понеже нещо не ви е харесало. Отвори някой форум на Икономедия, виж как става.

Анонимен каза...

Калифорниецо, там четете ли, или сте свикнали всичко да ви се долазя под носа?
Ще си позволя да копирам част от текст в началото на сайта - Мобилен достъп!
Приятели, използвайте
ТОЗИ ЛИНК: m.troyan21.com
(БЕЗ www.)
ИЛИ (още по-добре)
ТОЗИ: t21.btroyan.info
(ПАК БЕЗ www.)
Препоръчителен браузър - Opera Mini!
П.п На печелившите честито!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Aбе калифорнииският ,чак толкова ли си тъп или само се правиш,че не можеш да си инсталираш кирилица,та Генади ти е виновен.Я кажи в кои край си на КАЛИ да ти пратя някой да ти е инсталира за 5 минути.Ако с това не можеш да се справиш ми е ясно как се оправяш там.Няма по малоумна работа от това да коментираш в БГ форуми на маймуница.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Уважаеми г-да от общината. На улица Христо Ботев в часта си от " Старата къща" до уличката за църквата се извършва текущ ремонт на асфалтовата настилка. Питам: Защо след като фирмата е фрезовала уличното платно през изминалата седмица НЕ Е ПОЧИСТИЛА платното от остатъчният фрезован материал. През събота и неделя колите преминаваха и целият прах от непочистеното платно отиваше в домовете ни. След снощният дъжд непочистеният материал отиде в дъждоприемната система на улицата и дъждоприемните шахти се затлачиха. Сега ще трябва да се плати на фирмата по почистването и ВиК троян да продухат шахтите. Защо? Защо допускате тези безобразия и фирмата не почества уличното платно?

Анонимен каза...

Съжалявам, бягам пак от темата, но драги ми смехурко ,, калифорниецо",както започваше една култова приказка- Патиланско царство. Та по същество, това, че се интересуваш от Троян е похвално и хубаво, но не виждам каква логика има това с публикуването на коментари на латиница в сайта? В смисъл, някой задължава ли те след като си прочел някаква статия да слагаш коментар под нея? В България от много време насам по форуми не се толерира писането на латиница, дори може за това да получиш наказание. Ти в ,, чужбината" шариш ли им на български по форумите? И аз като съм фен например на Америка, това оправдава ли ме ако ходя и си пляпмам на български и после имам ли правото да се сърдя, че ме отхвърлят? Не бъди толкова краен, а играй по свирката. Такива са парвилата, свиквай. Като нямаш кирилица, намираш начин да имаш, ако не можеш да намериш такъв начин, чети си статиите и се забавлявай.

Анонимен каза...

В България от много време насам по форуми не се толерира писането на латиница, дори може за това да получиш наказание.
17ти.. Напълно си прав за това и не само България е така.Ето извадка на част от правилата на форума Живот в САЩ на Българите точно в Америка.
Добре дошли в този форум !

1. Официалния език на форумите за Америка е българският.
2. Участниците във форумите са длъжни да спазват добрия тон и да уважават чуждото мнение.
3. Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание.
4. Забранява се използването на непристоен речник.
5.Кирилицата е задължителна, и моля мненията да бъдат написани на КИРИЛИЦА , ако нямате такава можете да ползвате кирилизатора на форума.и т.н.

Така,че явно и там са същи правилата драги ми американецо,а НЕ Samo i edinstveno v Troian21 :):)

ani каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
АРВи каза...

Ani, ама защо трябва някой да наминава при теб в САЩ, не мога да те разбера. В този сайт има правила. Щем не щем, следва да ги спазваме. Като нямаш кирилица, просто не пишеш. Това е положението! Ние сме свикнали постоянно да недоволстваме, да се жалваме и да се оплакваме. Това сме си ние, особено ако има правила. Тогава докарваме от девет дола вода в десети, само и само да докажем, колко сме онеправдани. Хайде вече да се научим на ред!??!! Вие в САЩ така ли мрънкате??? И ако е така променят ли хората правилата си заради вас?

Анонимен каза...

kato preskochish do Kaliforniq mini i pres moito selo Weston-Super-Mare
Я пак се пробвай да си напишеш населеното място ,че нещо не мога да те намеря в Кали мен.Що ли си мисля,че това село Уестън сюпър Меър, е в Северен Самърсет Великобритания и нещо ни баламосваш.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Оле братчет ти си много зле щом не можеш да намериш бг буквите на Инглиш клавиатура,еласи да си пием ракийката не се мъчи в таз Америка ,те и без това са пред пълен фалит.По новините ми го говори Обамата тази вечер.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

...ето защо, като кажат, че елитът на нацията се е източил на запад - на мен цял живот започва да ми се повръща...

нещастник

Анонимен каза...

и на луната да идат - навсякъде ще си останат нещастници

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

До №28:

Привет, Калифорниецо!
ПЪРВО - благодарим за интереса към сайта ни.
ВТОРО - нищо лично, както се казва, просто в сайта ни, за добро или лошо, има някакви правила и се опитваме стриктно да ги спазваме; нали така се прави (с правилата и законите) и в братска Америка (Калифорния).
ТРЕТО, казвам го не за оправдание, а за яснота - преди две години, когато стартира този сайт, коментарите на "шльокавица", както се изразява г-н Борджуков (т.е. писани на български език, но с латиница), не бяха забранени; но много наши читатели и много настойчиво ни призоваваха да се противопоставим на тази практика.
ЧЕТВЪРТО - почитатели сме на свободата (на словото и изобщо), и сме го доказали с максимално либералния режим в коментарната част на този сайт; но не смятаме, че двете правила (коментарите на български език да са на кирилица и да не се пише само с главни букви) ограничават свободата.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

troyan21 каза...

До №28:

Пропуснах, ето линк към упътването как да си кирилизираме компютъра:

http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

И кое е мобилното на m.troyan21.com? В началото има бърз преглед на публикациите, но после като чукнеш върху линка зарежда стандартната страница и пак прословутите 10 MB трафик.

Анонимен каза...

До ходелия по далеч от Калейца,за да видиш ,че и ние от Калейца сме хора ти предлагам още един начин да се справиш с огромния Ти проблем.Предполагам имаш регистрация в АБВ или друга поща.Та там ако си напишеш коментарите на шльковица има едно бутонче което може да ти преведе веднага на кирилица ,копираш и пускаш в Троян21.Този огромен труд отнема окло 3 секунди.Ето какво се получи например с последния Ти злъчен коментар.

хора,които не са ходили по далеко от Калейца имат правото да мълчат. генадий,много работа ще ти отворя с триене да знаеш :),ще има само следните неща- тази публикация е премахната и така някои ако иска да чете коментар ще види че всичко е премахнато и ще си каже--егати скапания вестник щом няма ни един коментар :)))) щом ще играем мръсно ,ок. АНИ,АКО чЕТЕш ЗАПОчНИ И ТИ.

Мисля,че е доста по добре така въпреки ,че излиза с някои леки грешки.

Анонимен каза...

Благодаря на господин Маринов, че даде публичност на това, което ме тормозеше. Дано има някакъв отзвук от някакви институции, макар, че ако само така оставим нещата не ми се вярва, ама хич. Но все пак благодаря!
П.п Интересува ме, какво се е случило с едното платно посока центъра на ул. Христо Ботев? Вижда ми се, че е излято голямо количество нафта, нали така? Вчера гледам хвърляха пясък,а този следобед миеха улицата- най- найкрая някой да я измие, нищо, че повода е друг. Та някой знае ли нещо по този въпрос? Виновни, последствия? Имам някакво подозрение, че ако е нафта, тя може да съсипе настилката, прав ли съм? И още нещо, някой да каже на тея дето им е наредено да измият улицата, че нафта с вода няма да падне. Г-н Маринов, дано вие научите нещо повече за това! Благодаря ви още веднъж!

Анонимен каза...

Да не повярва наистина ,че се мият улиците извзн плановото пролетно почистване де..а и мизерния му град.Дано някой излее нещо и по главната около комплекс Лъгът щото от тези строежи всичката кал е на главната и тировете ни издушиха. Честито на печевившите от Ботев.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До 31. Ми пробвай пък http://t21.btroyan.info/

Анонимен каза...

проба, добре е за прочит, но не може да се коментира, поста е през m.troyan

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |