У комшиите: Кмет жъне, жетварки му пеят

* Минчо Казанджиев: „Аз съм момче от Балкана и на мене този вид труд не ми е чужд. Добър съм както със сърпа, така и с косата”

КМЕТЪТ НА ЛОВЕЧ Минчо Казанджиев развъртя сърпа при празничното откриване на жетвата в ловешкото с. Горан преди дни. 54-годишният социалист бързо събра едра ръкойка житни класове и дадe старт на комбайните да навлязат в обширните масиви с пшеница. И докато под палещото слънце градоначалникът се потеше с резливото старовремско сечиво, групата за автентичен фолклор към местното читалище му припяваше жътварски песни. После сладкопойните беловласи жетварки привикаха кмета да зачете обредната им трапеза и край тях ловешкият първи се подсили с хапки вкусен качамак и тънки резенчета сланина.

„АЗ СЪМ МОМЧЕ ОТ БАЛКАНА и на мене този вид труд не ми е чужд. Добър съм както със сърпа, така и с косата”, коментира скромно Минчо Казанджиев (ловешкият кмет, който наесен ще се бори за трети мандат и вече получи номинацията на своята партия, е наш земляк, родом е от троянското с. Терзийско – бел. Т21).

Милен Нанков, Ловеч

24 коментара:

Анонимен каза...

Бая поовехнали ми се видят тия социалистки,сигурно ги мори жегата!?!Ама идеите са живи,както и заветите на Ленин и Димитров.Я глей Гущеров,Георги Гергов,Банев и сие как ги претвориха в дела-жънат ли жънат та пушек се дига!И косят от време на време-окосиха и Елпром и Машстрой и цяла България.А за Златеви да не говорим.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ей за това не мога да ги понасям комунягите-демагогията и популизма.То сърпове,то чукове,а окото им все в парите и то чуждите,общите.Дето се вика,прибраха капитала а на нас оставиха манифеста на Маркс и то без половината страници.Но и Герб не им отстъпват-локуми,фукни и ленти,ленти,ленти.Гнусот!

Анонимен каза...

Кои бяха тия Златеви?

Анонимен каза...

Златеви са представителите на Путин за тази територия.Май все още не са собственици на цяла България,но може и да греша.Иначе са радетели за социална справедливост и за целта обичат да използват хора с приветливи физиономии като Донка Михайлова,Ивайло Калфин,Боко и др. подобни.Почитатели са на голфа,Кока - Кола,спа-центрове,яхти,Виски и прочие пролетарски удоволствия.Най-обичат ближния.......имот.

Анонимен каза...

...."Жътва е сега...Пейте,робини,
тез тъжни песни!Грей и ти,слънце,
в таз робска земя!Ще да загине
и тоз юнак....Но млъкни, сърце!"...
Откъс от песен,писана от почти неизвестен вече автор за предизборната кампания в Ловешко по снимка в Троян 21,озаглавена "Кмет жъне,жетварки му пеят"или може би обратното.Въпросът е,че никой не се поти.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

А Доцето на мафиотите Златеви ли е била човек.Пък аз се чудех от къде се появи за кадидат кмем на Троян.Явно Троян още не са го купили и чрез Доцето ще се пробват да се намесят за месната баница.

Анонимен каза...

Ами той Казанджиев си е наша момче! От Терзийдско е!

Анонимен каза...

Много ирония в горния текст, бе! малко повече уважение към Казанджиев, все пак кмет е!

Анонимен каза...

А,никакъв проблем да изиграят местните кратуни.Хак им е ,от сърце им го желая,защото те по-далеч от носа си не виждат.Ако тези Златеви са такива акули доста ще се изпотят докато измислят как да ги "обърнат".О, сетих се-къде е Дичевски в този цирк?И друго ме впечатлява-станали сме интересни чак на др.Путин!?Брей виж какви работи стават!

Анонимен каза...

Не е ли по вероятно,ако кметът жЪне,жЪтварки,а не жЕтварки да му пеят песни?

Анонимен каза...

10ти,на това му казват дублетни форми

Анонимен каза...

Абе 9-ти я дай малко инфо кой е тоя Дичевски?

Анонимен каза...

Според системата ДАКСИ Светлозар Дичевски е притежател на "Октопод М", "Октопод инвест холдинг", ЕТ "Светлозар Дичевски" и е съсобственик на "Сортови семена - Вардим".
Варненската "Слънчев дар" ЕАД, на която според ДАКСИ Дичевски е 100% собственик, е и концесионер на пристанището в Оряхово.Милионер от субсидии!!!Над 4,5 милиона лева субсидии само през 2008 година .Той е получил парите по линия на директните плащания на площ от фонд „Земеделие
Светлозар Дичевски е пряко свързан с Венцислав Върбанов, Брат му Любомир Върбанов и майка му Василка Върбанова съдействат на "Октопод инвест Холдиг" за заграбването на мелниците в Плевенски регион. Техни са и пристанищата Оряхово и Сомовид. Крадци на прехода. Това е с две три думи за повече инфо чукни в чичко гугъл.

Анонимен каза...

Това го може от малък!От старо комунистическо коляно,момче с твърдата подкрепа на Старата бабичка.Нали знаете,няма нищо случайно на този свят!?

Анонимен каза...

Акимов как ли е със сърпа? Трябва да им устроим едно състезание с Казанджиев?

Анонимен каза...

Акимов е добър с пушката!

Анонимен каза...

казанджиев е подлога на гр.ганчев

Анонимен каза...

Kъм 14-ти .Като твърдиш че г-н Казанджиев е от старо комунистическо коляно - проверил ли си го , за да го твърдиш . Ми прескочи до Терзиско и там хората ще ти кажат - точно . А истината е че Казанджиев е трудолюбиво селско момче - постигнало всичко сам в кариерата си със своите уникални способности и харизматичност . А това , че БСП го е открила и подкрепила за този пост , няма нищо общо с миналото му .

Анонимен каза...

От 14 към 18:Коментара не се отнася за г-н Казанджив!Става дума за друг персонаж,споменат в писанията на 9 и 13!

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Политическата кампания за избор на кметове е в ход. Казанджиев ще се кандидатира за кмет на община Ловеч за трети пореден мандат.Личното ми мнение е, че той е кадърен и успешен кмет. Познавам го лично, познавам работата му отблизо и мисля, че Троян се нуждае точно от такава личност. Дали преценката ми е вярна ще видим на изборите наесен.Новоизбраният кмет на Троян според мен трябва да изгради близки професионални отношения с Казанджиев/още повече че е земляк от Терзийското/, да почерпи опит което ще е в интерес на Троян. Не е срамно и обидно да попитеш, срамно е когато си самонадеян и твориш глупости, които носят финансови санкции.

Анонимен каза...

Казанджиев е непочтен и лицемерен човек. Всичко му е дадаено наготово от Гриша Ганчев. Мразен в Ловеч, заради склонността му към употребата на властта в личен интерес , посоянните му лъжи и нагаждачество. Човек без характер.

Анонимен каза...

Kъм - 21 . Ми ако е непочтен и лицемерен - ще е и крадлив и богат . Приятел я влез в сайта на сметната палата и провери този въпрос . Та ще видиш , че информацичта ти е грешна.И кой лъже - маай ти ...Ако твърдиш , че е мразен в Ловеч , обясни от каква групичка , или само от твоите познати , на по чашка ракийка а , защото по скоро може и да има някаква подобна вълна , но причината е , защото е от балкана , а не-местен.А това , че всичко му е дадено на готово от Гриша Ганчев - нищо ново неказваш , защото политиците са плод на сериозния бизнес , а от там и окономическия просперитет , на всички останали...

стефан петров каза...

този малък и дребен мошеник не помни ли как управляваше община АРИЛЦИ.До къде стигна правосъдната система и не го наказа за закононарошенията в община Априлци. Нещо повече този малък и жалък мошенник във момента държи сърпа и помага на реколтата.ТОЙ е спасителят на град Ловеч,без него не може, той е специалиста,той иска винаги да чикиста,преброй си делата и обжалванията и тогава си сложи нахалната глава във един зеблов чувяал и мисли, и мисли. Колко си нахален, мисли , колко ти помога съдебната система мисли, как те върнаха мисли, колко пари от априлци откадна мисли, колко обвръзки в областта мисли.О ГОСПОДИНЕ ОТ АПРИЛЦИ ДО ЛОВЕЦ МИСЛИ.

Анонимен каза...

жътварят баламосва жътварите. това е епикризата. Не вярвайтуе на жътвари с бели ризи, най много да Ви отпуснат някой непосилен кредит от някоя тяхна банка. ТОВА СА НАХАЛНИТЕ ЖЪТВАРИ ,които искат да приберат плодовете на вашия труд на цена на уж българска фондаова борсае, която всъшност между тях си наричат българска приятелска борса, със няколко приятелски разговора се определя цената на вашия труд, цената на вашия месечен доход,цената на вашата жена , цената на ВАШЕТО съществуване,ЦЕНАТА на вашето мълчание. АКО искате жътвари, жътвари, които жънат наред по най безкруполния начин с години наред Вие сте свободни да избирате ,кой и кога ще ЖЪНЕ ВАС И ВАШТА нива или ще кажете МОЯТ ЖИВОТ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ЖЪНЕ ,АЗ МОГА ИСЕ ОПИТВАМ ДА БЪДА ГОСПОДАР В МОЯТА НИВА, В МОЯТА МАЛКА НИВИЧКА В КОЯТО АЗ СЪМ ГОСПОДАР.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |