Цар Футбол: „Ориндж каунти” спечели Купата на кмета 2011

* Шампионите спечелиха с дузпи срещу фаворита „Калинел” – 4:3 * За най-техничен играч бе определен Мартин Иванов-Лимбата, трима си поделиха голмайсторския приз

ОТБОРЪТ НА ТРОЯНСКИЯ КВАРТАЛ „БУКОВЕЦ”, носещ закачливото име „Ориндж каунти” (така се казва кварталът на богатите в Лос Анджелис, САЩ – бел. Т21) спечели поредния летен турнир по футбол на малки врати за Купата на кмета на Троян (стадион „Чавдар”, 6-13 юни). На финала, отложен заради дъждовете и играл се миналия понеделник (13 юни), шампионите надделяха в изключително равностоен и оспорван сблъсък на сочения за основен фаворит за титлата тим на „Калинел” – фирмен отбор на най-голямата изцяло троянска частна фирма.

СИЛНИЯТ НАТИСК НА „КАЛИНЕЛЦИ” в началото се материализира и те поведоха с 1:0, при който резултат завърши първото полувреме. През втората част „богатите” бяха по-добрите на терена и закономерно изравниха. Амбициите и на двата тима да решат мача в своя полза в редовното време обаче не дадоха резултат; и, за удоволствие на публиката, се стигна до дузпи, където по-точни се оказаха изпълнителите на „Ориндж каунти” – 3:2 от наказателните удари и краен резултат 4:3. В малкия финал за 3-4-то място „Бенковски” (миналата година отборът носеше името на подкрепящата го фирма „Светлана & Сие”) наби с 2:0 сборния състав на „Космос”, където ритат момчета от Априлци, Плевен и Троян.

КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ, купите на първите три отбора връчи патронът на турнира – кметът Минко Акимов. Разбира се, имаше и индивидуални награди: голмайсторския приз този път си поделиха трима играчи – Боби Иванов и Тонко Росенов от „Калинел” и Бойко Трифонов от „Бенковски”; за най-техничен състезател бе определен 19-годишният троянски талант Мартин Иванов-Лимбата („Ориндж каунти”); отличието за най-добър защитник отиде при Пламен Шкодров („Бенковски”), а за най-добър вратар – при Станимир Стоянов („Калинел”); призът за спортсменство заслужи Георги Събев от „Ориндж каунти”.

ПОТЪРСИХМЕ ЗА КОМЕНТАР двамата основни организатори на турнира – отговорникът за спорта в общинската администрация и бивш футболист Кольо Стоименов и треньорът на „Чавдар” (Троян) Сашо Николов. „Победата на „Ориндж каунти” бе заслужена – тези момчета играят заедно в почти същия състав от доста време, имат участия и в други турнири и са много сработен отбор. Мнението ми за състезанието: добро ниво, отлично съдийство, почти без грубости, като изключим една изцепка в началото на отбора от Орешак, и добър зрителски интерес – финалния мач го наблюдаваха над 500 души (да не забравяме, че на троянския стадион в момента няма седалки – бел. Т21), сподели г-н Николов. „Отборите тази година бяха по-малко – 14, но по мое мнение нивото бе по-високо от миналото издание. Убеден съм, че турнирът има добро бъдеще”, бе оценката на г-н Стоименов.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

До №1 и №2: От нищо не ни е страх. Но има две правила за коментиране в сайта на Т21, които трябва да се спазват. Ще ви ги цитираме, точно както ги е формулирал нашият администратор Стоян Борджуков:

"Многократно сме казвали и доказвали, че коментарите в сайта на Т21 са абсолютно свободни - тържество на свободното слово. Въпреки рисковете. Така е и така ще бъде! Но има ДВЕ ПРАВИЛА, които са абсолютно задължителни:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското;

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

Тези две правила ще бъдат съблюдавани безкомпромисно. Казано друго яче – „българските” коментари на латиница и коментарите само с главни букви ще бъдат изтривани. Точка!"

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

"...отговорникът за спорта в общинската администрация и бивш футболист Кольо Стоименов..."

Г-н Маринов, не беше ли точно този отговорник по спорта пращан от Минко Акимов при Вас, да Ви съветва как да движите писанията тук и във вестника?

Анонимен каза...

Кво става с новата бензиностанция?Нещо май ,май замря работата?

troyan21 каза...

До №4: Съжалявам за острия тон, но това, което казвате, е твърде несериозно - Минко да праща Кольо, за да ни съветва "как да движим писанията тук и във вестника"?! Съветвам Ви - не търсете под вола теле, а се пробвайте да пишете на кирилица, не е толкова страшно, уверявам Ви; и тогава си коментирайте колкото и както желаете - никой няма да Ви се меси.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

От 4-ти:
Нямам нищо общо с пишещия на маймуница!
А щом няма такова нещо, защо не отбележете, че това е отколешния работнически турнир, а сегашното име е беозочливо и нагло подмазване на Стоименов пред Акимов?

Анонимен каза...

Абе Генади , Илиян П. беше прав че ти трябват наколенки за да го на..... на БАЙ МИНЪО ТРАПЧАНСКИ. До кога ще правите евала на тези дърти комунисти, нека се осъзнаят малко, стига са крали от ТРОЯНЕЦА, да дадат поне малко и на простолюдието.

Анонимен каза...

Бате ви Сашо сигурно една седмица след този турнир е плакал за тревицата, която така грижовно всеки ден пази като очите си. Да не би случайно привечер, някое дете с баща си да реше да поритат, да не случайно някоя майка да е пуснала сред прирадата отрочето си. Яката работа мееен :) Колко ли тъжно му е станало като тука наскоро един хеликоптер му кацна на тревицата? Иначе евалата но момчетата, евала, че им се занимава със спорт и, че се блъскат. Към зрителите и редовно посещаващите като такива стадиона- Не е това мястото където да плюете семките си като последните селяни, и мястото на отпадъците не е по игрището, около него и на това, което казваме трибуни. Малко култура не би била излишна. Какви седалки да ви монтират, като вие и без седалки само свинщини правите, като отидете да се правите на спортни натури?

Анонимен каза...

Питам Иван Съйчевски защо не ходи на стадиона и в залата , защото е стар запалянко. А той ми отговаря - Чавдар в А окръжна група по футбол , бие ги Гозница , на последно място са - футболът на малки вратички не е спорт а развлекателна програма за неуспели футболисти В залата какво да гледам стриитбол между Финта и Макариев ли ? Коментара е за Вас

Анонимен каза...

Точно Иван Съйчевски ли намери да питаш? И го даваш за пример?
Един безплатен съвет - за да се отървеш от него - дай му 5 лева на заем. Следващия път като ти поиска - кажи му да ти върне борча и ще се отървеш от него - няма да те поздравява.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |