За нагледния урок как се губят избиратели

* „Никой от тях не реагира, камо ли да се притече на помощ - все пак пада човек”
"Читателите ни пишат"

Снощи, 9 май, малко след приключване на троянското честване на Деня на Европа, по електронната поща получихме гневното писъмце, което ще прочетете по-долу. Авторката, явно афектирана, отправя тежки и като че ли попресилени упреци, но не можем да кажем, че е неправа. В никакъв случай. И че зад конкретната „дребна” случка не е доловила една генетична особеност на родните големци – да се правят на по големци, отколкото са; и отколкото биха могли да бъдат.

Т21
*****

ТАЗИ ВЕЧЕР НА ПЛОЩАДА отпразнувахме 9 май - деня на Европа. Участваше и ансамбъл „Траяна”. По време на втория танц една от танцьорките загуби равновесие и аха - да падне пред официалните гости. Размина се с охлузване. Но не за това иде реч. А за поведението на тези т. нар. официални гости. Никой от тях не реагира, камо ли да се притече на помощ - все пак пада човек. Може да се е ударил, да има нужда от нещо.

СРЕД ТЕЗИ ГОСТИ беше и д-р Лалева (народната представителка) - та тя е лекар, за бога, поне да беше трепнала. Там имаше и църковно лице (игуменът Григорий), призвано също да помага, но уви. Там беше и кметът, но... Извинете, госпожи и господа официални лица, но вие сте първо и преди всичко хора, а после кметове, депутати, митрополити, министри. Очаквахме просто една човешка реакция, но не би. И ви благодарим за нагледния урок как се губят избиратели.

Троян, 9 май, 19:10 ч.
С уважение към редакцията:
Илза Атанасова

37 коментара:

Анонимен каза...

Докторите са се озверили,поповете гледат как да забогатеят от погребения,а кметът...всеки гледа себе си!

Анонимен каза...

Абсолютни миндили и самофлюбени помиари!!!

Анонимен каза...

Поздравявам Илза Атанасова за куража да пише и за точните думи! А за тези от снимката, просто не ми се говори и пише! Имам си по-важна работа!

От непразнуващ Деня на Европа - жител на с. Троян.

Анонимен каза...

Толкова сме далеч от Европа, че чак ми се струва обидно да празнуваме Деня на Европа. Аз живея на улица, която е разкопана от повече от месец, газя в кал, дишам пепел. Няма нищо европейско в това и не само в това, а в целия ни жалък начин на живот! Тези от снимката може и да живеят по европейски, но не и останалите жители на този мръсен, опушен, разкопан, осеян с дупки и обезлюдяващ град!

Анонимен каза...

Аааа ама я му обадете на Минца, за откриване и прерязване на ленти, да го видиш ква е пъргавина само.А след него Стана се носи като ледоразбивач, да не отърве PR-a пред обектива....

АРВи каза...

Уважаема Илза Атанасова., напълно сте в десятката и за да не се учудвате и да не изпадате по-вече в такова недоумение, само ще Ви припомня "Приказка за стълбата" на Хр. Смирненски и нищо по-вече не е необходимо да се казва и обяснява. Вяма да цитирам, произведението е емблематично.

Flamboyant каза...

Аз не съм бил там, не съм видял, и не мога да си извадя такива заключения. Попринцип така написано на мен ми звучи като малко - нямам кво да правя, я да драсна тука :) Дори и случката да е била такава, каквато се описва макар и бегло от читателката на Т21 мисля, че трябваше някакъв снимков материал, видео клип, нещо което да даде сила на казаното. Иначе така на мен изобщо това не ми стои сериозно!

Българенски каза...

Уважаема г-жо Атанасова,
"...аха-да падне..." /точен цитат от написаното от Вас/ значи, че танцьорката не е паднала- тогава как разбрахте, че се е охлузила? И все пак като танцьорка, госпожата /или госпожицата/ притежава по-висока двигателна култура от нас - нетанцуващите и в подобна ситуация трябва да регира по-адекватно. А намесата на някой от публиката може би щеше да я притесни допълнително. Пък и достатъчно "хвърляме" по тези от властта и за щяло, че и за нещяло, нека не им приписваме и този грях.

Анонимен каза...

МНОГО ТОЧНО ИЗКАЗВАНЕ 8-ми

Анонимен каза...

А юнаците - танцьори защо ли не се втурнаха да помогнат на колежката си танцьорка!

Анонимен каза...

Ако е обичайно, ВИП зрители да се притичат на помощ на подхлъзнали се танцьорки, представете си, какво масово "подхлъзване" ще пада пред Бойко Борисов:)))

Анонимен каза...

Цялото празнуване е било реклама на кмета,щото празникът продължил с коктейл в р-т Чалгария и там дори водеща била снахата на Акимов, заедно с куклата Барби. На една маса седяло цялото семейство от дядото кмет, баба Янка, сина, снахата, внука и естествено внучката Янка, която сновяла от маса на маса и въртяла дупе пред гостите, щот си нямаме друга гордост за Троян.

Анонимен каза...

Аз пък бях на празника и подобно подхлъзване не забелязах! Ако гостите бяха се втурнали да помагат и да създават суматоха, дали нямаше да се забележи от повече хора и момичето да се притесни повече?! Как си представяте по средата на танца да тръгнат да питат танцьорката дали не се е ударила и има ли нужда от нещо? Тогава сигурно щяхте да пишете за популизма и показността на големците :D

Анонимен каза...

Свободия гази народа,и простотия.С плонж ли е трябвало да скочи попът му със поп да вдига танцьорката? Че да се намери някой да изкоментира "виж го ти попа как налита,ако беше "аха да падне" танцьор сигурно нямаше и гъза да си мръдне.Вечно дребнави и недоволни,да ви имам проблемите ...

Анонимен каза...

Много толерантен народ сме, няма що. Изберете си го пак кмета, да ви е жив и здрав. Напълно си заслужаваме урисията!!!

Анонимен каза...

Казва се Орисия баю,нещо като Ориз ама не съвсем ...

Анонимен каза...

Ей аман от простотия. Абе мамка му деи..а. Що пишете глупости бе? Ок приемаме, че момата малко е преувеличила (което не го вярвам). Как може да напишеш, че няма да се притечеш на помощ на някой само и само за да не го притесниш? Абе ако на теб ти се случи нещо дали ще те притесни някой ако ти се притече на помощ? Що пишете глупости. То може да на черното да викаш бяло то може ама чак пък толкова. Че ония малоумници са се самозабравили е една друга тема. Ама ние сме си виновни, че си ги избираме. Споко кмете започвай да свикваш да глеееедаш ама отстрани. За всяка свиня си има коледа. Есента пристига.

Анонимен каза...

Тоа кмет е толкова глъв че дрънка

Анонимен каза...

Абе умник. Танцьорката се спънала и аха да падне, ама не паднала.
Ужас, трагедия, никой не се притекъл на помощ!
И аз завчера се спънах в един камък и си ожулих тока. Как пък никой от коментиращите го нямаше да се притече да ме пита имам ли нужда от линейка...

Анонимен каза...

Ама и вие сте едни читатели.... аман!
"... и аха - да падне пред....." ами това тире не ви е сложено за красота бе, "неразумни юроде"! Четете като хората. Жената е паднала и това, че никой от присъстващите не е и трепнал за малко говори колко са високомерни и студени. Мишки са, големи мишки.... всеки път едни и съши.

АРВи каза...

Ей, братя троянци, да ви споделя откровено, като чета негативните ви мнения, дребните заяждания по между ви, направо чувствам удовлетворение, че още преди трийсет години се изпарих от "любимия" ни град, в който съм и аз роден, за голямо мое удовлетворение.
Имам чувството, че не виждате по далече от носовете си и не усещате разковничето на проблемите си, а и те, според мен, за това вече са станали непреодолими за мнозина от вас. Проблема на давещия се е в самият него, нали така беше? Много рядко се прочитат тук там алтернативи и истински коментари. Знам, че ще се нахвърлите с троянски сърказъм и див отпор върху мен, но това е истината, даже и да не ви харесва.
Сайта има добър замисъл, но всичко в крайна сметка се опошлява по най просташкия начин от самите вас(разбира се има изключения).
Орисията, дали се пише с "О" или "У", не е чак толкова важен проблем, ако човек не я усеща и не прави нищо за да се изправи и в преносен и в пряк смисъл на думата!
Но, както казват турците "Вие си знаете". Не мисля по-вече да ви безпокоя, но се вземете в ръце и спрете да плачете, а действайте, и мислете при следващите избори, не спете и не се заяждайте един с друг. Това е грозно и отвратително. Бъдете истински хора с трезво мислене и ясна визия към проблемите си.
Мен вълците ме яли. Пиша ви така, защото се въртите в омагьосан кръг и само се оплаквате и недоволствате,зверски се нападате, не проявявате абсолютно никаква толерантност към мненията си, а и нищо не правите за да сте европейци.(Тук имам предвит коментарите ви)
Чакам "смъртната" си присъда и сериозното ви недоволство, в което сте наистина добри. Въпреки всичко сте готини и истински.Бъдете живи и здрави! Искрено ваш АРВи.

Анонимен каза...

20-ти, няма какво да четем, защото бяхме там и падане нямаше!
Почнахте да спорите като за дузпа.

Анонимен каза...

Ами, 22, едва ли си бил там където бяха се бяха наредили висшестоящите господа и госпожи, защото падането стана именно там. Жената, която е написала статията, едва ли ще си измисля!
А 22 акъл от такива като теб, дето пишат "повече" с като превъзходна степен - не щем!

Анонимен каза...

Сигурно митичното падане е станало под такъв ъгъл, че само от висшестоящите се е видяло. И от жената, дето е написала статията и "едва ли ще си измисля".
Работата стана "аз на х.я си ли да вярвам или на тъпана".

Анонимен каза...

До 21-ви не знам къде си се изнесъл,но си мисля,че българите навсякъде са еднакви.Въпроса не е паднала или не е паднала и помогнал ли е кмета или не е,а това че дори не са трепнали.Това е инстикт,а на докторката Лалева би трябвало да е по-засилен,пък си мисля,че госпожата написала статията ни намеква за човещина.По празниците гледах-по-точно слушах нещо по телевизора-питат кмета:
-Там на пътя паднал възрастен човек,Вие какви мерки взехте?
-Ами обградихме го със сигнална лента да не го настъпят,отбихме движението да не го смачкат,завихме го да не истине и му оставихме храна и вода да не умре от глад...и т.н.
И моля,наистина всеки в стремежа си да се изкаже прави несъществени грешки,не че е неграмотен,а защото бърза и не си проверява това ,което е написал...но това не е повод да се смени почти темата на коментара.

Анонимен каза...

Кой паднал-паднал.Кой видял,кой не видял,ама наесен като падне тиранина,всички ще видят.Стискайте зъби и попържайте наум,че който попържа на глас като Бойко Пъдарски ще го изкарат алкохолик,некадърник,гей,травестит,мушморок,скандалджия,сводник и ще го уволнят дисциплинарно.Държим яко властта,демек-лабаво нема.

Анонимен каза...

Е те сега е ясно вече кой е 21 комектар и въобще не е навън ами тук е този комплексар.

Анонимен каза...

Бойко Пъдарски е АНАЛНОПОДАТЛИВ,но поне е чистоплътен.Физически де деееба , деееба.

Анонимен каза...

Мисленето и мислите също могат да бъдат нечистоплътни,дами и господа,даже и да понасмърдяват!Така си мисля.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Понеже 28- ми клакьор подаде тон за песен, ще добавя малко лирика и аз...

Всички ставаме свидетели на всекидневно сваляне на гащи и дупеподаване на този и онзи,и пред разни хора, с разни стремежи.
Мъжете заместиха отдавна жените,когато използваме израза "проституция".
Футболни отбори се дупят,политици на национално ниво си менят по оста отпред-отзад-отпред,та така и местните пишман политици свалят гащи и подават задници.
Преди 4 години,група воеводи водени от силен личен патриотизъм се надупиха на Минко Акимов и компания,в името на една цел...ВЛАСТ...
Надупиха се за една нощ, забравяйки обещания, призиви и надежди на хората застанали зад техните задници... Подадоха седалищни части и май им хареса,защото дупенето продължи и по време на управлението им...Ни ги чухме, ни ги видяхме веднъж да се обадят ,възроптаят или кажат нещо напреки срещу този който стои зад тях(разбирай изотзад)...Докараха се до такова дупене, че задната прашка стана неактуална...
Малко след тях, манията по дупенето зарази и много други представители в местния парламент.Да другарите комунисти(БСП) не ги споменавам, просто защото те са основателите на движението...
И докато на жените им е простено,все пак са слабия пол и искат не искат са принудени да заемат позата, то липсата на мъжко достойнство накара много правопикаещи да свалят гащите и да се хванат за палците.И защо е всичкото това подаване не знам. Но усещането,че на хората(избирателите от троянско) им е писнало от дупедавци е голямо, и скоро време ще размърдат палци и ще ви теглят по един боц(футболен термин при удар с палеца по топката) по задниците...

С уважение,

Тумбака

Анонимен каза...

А бе 12 ,то не е дупе а дупище!!

Анонимен каза...

Браво,Тумбак!!!!Перфектен политологически анализ!!!

Анонимен каза...

Поздрав за всички склонни към падане с песента на "Но Комент","За банана" ...

Анонимен каза...

Идат избори, дудавството продължава

АРВи каза...

23, а вие няколко души ли сте писали постинга си, че се изказвате в множествено число?
Не искам да се заяждам, но вижте какво и как сте написали Вие и тогава търсете кусури в мен.
Аз въпреки това приемам забележката ви, но неправилно сте изтълкували постинга ми.
Акъл не съм давал на никого, просто написах спонтанно какво мисля.
А на такива като Вас, акъл наистина не им трябва, те си имат в изобилие - според тях разбира се!

Анонимен каза...

До 23-тите :-)
Жалко е, че сте "анонимно" множество"! Ама видно е, че глупостта Ви не търпи анонимност!
Такива, като Вас - неискащи акъл сте боллук, явно поради факта, че капацитетът Ви е вече запълнен.
И понеже за Вас "повече" с тире е превъзходна степен, ще Ви коригирам: минете "най-вече" и "по-напред" през сравнителната степен, за да се сравните с хора като АРВи и да разберете, че сте сравнително "най-зле". Толкоз!!

АРВи каза...

Знам, че Троян не е загубен! Не само, че има такива хора като № 25, на гогото/която/ благодаря и за подкрепата, но най вече за проявените проницателност и разбиране.
Капацитетът на всеки наистина си е негова работа и зависи от самият него. Всеки възприема това, което разбира. Всичко останало за някои, т.н. "трегери" особено когато, нещата са му чужди и не вдява, са пълни глупости и започва да търси под вола теле за да изпъкне като свински ....в рядка кал.
Тук не съдя никого, изказвам само моето лично мнение и не ангажирам никого с него.
И последно се радвам, че недоволен е само един пишещ тук.
С уважение!
АРВи

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |