Полиция и прокуратура атакуваха ИПЖЗ на 10 май

* Иззета е финансовата документация и са копирани счетоводните файлове, подозират директора проф. Марин Тодоров в злоупотреби * Гл. инсп. Марин Ичев: Рано е да се каже дали директорът е виновен, нека мине проверката

ГОРЕЩАТА ТРОЯНСКА НОВИНА е, че полицейски екипи съвместно с представители на Районната прокуратура вчера, 10 май, са обискирали Института за планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) – Троян. Иззети са финансови документи и са копирани служебните файлове с подобна информация. Направен е и опис на животните, отглеждани в стопанството на ИПЖЗ. Няколко часа сградата на института е била блокирана, а служителите не са имали право да напускат работните си места.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА? Разговаряхме с началника на Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян гл. инсп. Марин Ичев и той ни обясни, че акцията е във връзка с подозрения за финансови злоупотреби на директора на института проф. д-р Марин Тодоров. Полицейският шеф обаче бе категоричен, че едва след щателна проверка на иззетата документация ще може да се каже основателни или не са подозренията; както и дали срещу проф. Тодоров ще бъде повдигнато обвинение. На въпроса ни дали фактът, че директорът на ИПЖЗ е започнал строеж на свой хотел в с. Орешак, има отношение към случилото се, отговорът бе отрицателен.

ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО досъдебно производство по чл. 201 от НК, третиращ длъжностното присвояване и предвиждащ лишаване от свобода до 8 години, съобщиха от РУП - Троян. По този наказателен член съдът може да постанови още конфискация до половината от имуществото, както и забрана за заемане на определена длъжност.

Т21

56 коментара:

Анонимен каза...

Май започвам да харесвам все повече работата на шефа на полицията...

Анонимен каза...

ЕЕЕЕ,наи сетне.Подкрепям те 1.

Анонимен каза...

оле лельо Пенке кво ша правим сега...

Анонимен каза...

Там е пълно с комунистически плъхове.Крайно време беше някои да им пръсне трътките,но защо не ги подпукат ВСИЧКИТЕ.

Анонимен каза...

Важно е ,че там са направени две фундаментални открития за човечеството 1.сливите първо цъфтят и после връзват 2.кочът не ражда

Анонимен каза...

Ша плачем за бай-Тошооооооооооо
ама го немааааааа

Анонимен каза...

Последният символ на комунизма

Анонимен каза...

Не е последният не е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ето затова младите хора ще бягат навън !!!

Анонимен каза...

Така е като Тодоров прави с чужда пита помен няма начин да не се размине. То не бяха тъпи инвестиций или безсмислени конференций, които може да се окаже че са били за параван за източване на средства или неправилното им управление. Такива са слуховете но нека обвинителите да се изкажат по въпроса.

Анонимен каза...

Имаше навремето един колеж в Троян, май нещо Телематика се казваше ? Та плащаше се по 500 стотака на семестър, идваха някакви съмнителни преподаватели, изкара колежа 1 година. И на следващата се оказа, че не получил акредитацияяяяя. Та бая народ изгоря тогава, ни диплома, ни дявол. 1000лв ей така, пък доста хора се бяха позаписали. Та мисълта ми е следната, там някаква директорка или нещо такова на колежа го играеше една Тодорова. Дали това не е жена му на въпросният сегашен директор? Хубаво местенце е този институт, в смисъл не административните им сгради, а природата назад. Едно време каква игра, какво чудо е било там, ама сега нейсе, повярвали си хората и не дават и пиле да прехвръкне. А иначе, кой крал, колко и къде рано или късно си става ясно.

Анонимен каза...

Вярно е и риба ловихме на язовира по закон водните басейни са на държавата, а те взеха преградиха го с огради и почнаха да искат пари за да се ходи там. Кое им дава право като държавна институция да колят и бесят и да печелят от нещо което е обществено. Там земята е отчуждена от института и е предназначена за опитите им кое им дава право да печелят от язовира.

Анонимен каза...

Колежа си беше много наред.И като преподаватели и като дисциплини.И на много правилно място, в един регион със сериозен туристически потенциал.Но...
Другарката Тодорова и другаря Енкин ,не успяха да изсмучат всичките кинти от собственика на колежа,та го изкараха него виновен.И логично всичко приключи, типично по троенски...
А Тодорова,продължи да изнудва хората за несъществуващи такси,отказвайки да им даде докумените та да се прехвърлят по други учеби заведения...
А ИПЖЗ,едва ли е тайна че е рай за търтеите у бездънна яма за точене на пари по проекти и прочие...

академик Овчев каза...

Мнооооого отдавна си плачеха за прокурора там. Що пари затри Марин по болните си амбиции за Колбасарски цех, мандри, вили на Беклемето ..., че ...нямам думи. Там се вихреха едни, а бедните "пчелички" де се блъскаха стояха без парички и ги мислеха за луди... А и за колежа ако си помислим що пара потроши там за ремонти и после си нае сградата за жълти стотинки да я ползва под наем. Майко мила ...не за прокурор, ами не знам за какво е ...ама хайде, ...има си правосъдие и полиция. Дано си свършат добре работата и дано не допуснат да се измъкне, като натопи други. ...А той умее това!!! академик Овчев :)

Анонимен каза...

Един Институт имахме ще затрием и него - нали целта ни е да станем село. Е, това е пътят. Ако някой е крал да си понесе отговорността, ама толкова радост за поредния срив на нещо троянско не ми се струва оправдана.И защо винаги когато искате гибелта на нещо все с комунизма го свързвате.Не проумяхте ли, че благодарение на годините на комунизма Троян стана онова, което ни караше да се гордеем, а благодарение на "демокрацията" търпим срив и безславие. Толкова е просто - едно бегло, повърхностно сравнение и всичко се разбира.Повтарям - ако някой е нарушил законите да отговаря, но радост за гибелта на един институт... Поведението ви разкрива същността ви - немотивирана емоционалност, която оправдава всяко сриване на нещо необходимо и полезно.

Анонимен каза...

Незнам 15-то доколко си е имал работа с Института в последните години, но той (Института) тази институция и е минал покрай това за което се изтъква. Разминаването започна с демокрацията, а компанията Тодорови успешно го дозакопа. Нещата се правеха на парче, без ясна визия кое как трябва да се получи като финал. Днес заповедта е една, утре е друга, а като се появи кака Пенка става трета... И пари все няма за нещо и има за друго нещо...

Да не говорим че болшинството от кадрите за нищо не стават. Що пари потрошиха по проекти дето не донесоха нищо...

Анонимен каза...

да го вкарат в панделата този,.. института искаше Маринов да си го купи ,но евала най накрая го спряха ,а колко животни продаде,..а оная тъпата му съпруга само акъли му дава,..съсипа сумата му специалисти от института,само ги уволнава който не муе верен,..крадци на държавни пари ,,..най - накрая им скръцнаха със зъби,..ми да о питам как със тая заплата,ги прави тия щуротии,..ама да го вкарат един месец само в килия да се наака,..че той няма да устиска и седмица,..нещастника,..

Анонимен каза...

В каква държава живеем!!! Кой си ти лумпен та ще хвалиш действията на "ЧЕНГЕТАТА"? Как без доказателства ще правят такива Пиар-показно-смехотворни акции. Служителите няма ли право да напуската сградата, та това е такъв стрес особено за хора над 50 години. Онзи пич да е жив и здрав да си построи хотела, ако е плащал данъци още един да си построи. А злобарите да го духат!!!

Анонимен каза...

И аз съм против немотивираната емоционалност,15-ти!"Едно бегло,повърхностно сравнение и всичко се разбира",казваш ти.Само че аз нищо не разбирам от твоят постинг-кой и защо иска да затрие Института,с какво той е необходим и полезен на Троян,че и на България,за каква гибел и какъв комунизъм става дума?Я се пробвай още веднъж,моля ти се и осъзнай факта,че това е бюджетно удоволствие/Института/ и ние,които го издържаме имаме прово да питаме и да знаем.А ние някои работи си ги знаем и по други канали,имай предвид.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Pravi mi vpe4atlenie,4e tuk,na dumi, ste golemi maje. Aman ot takiva,kakvo samo pi6ete gluposti napravete neshto.

Анонимен каза...

20-ти,ти какво предлагаш?

Анонимен каза...

Е какво предлага 20-ти?! Нищо конкретно естествено.
Незнам как стоят нещата ама индианците казват, че дим без огън няма. Така и така се е разшътал Ичев (евала му), но се чудя дали няма малко свободно време да мине и през общината, че и там бая глупости прави наш Миня. Ня за друго аминяма много време. Тъкмо да отрази малко арести до изборите :)

Анонимен каза...

Ot 20-ti: bunt nqma da se vdiga poneje nqma zadrujie,a prosto da proglednete i da razberete,4e vsichko e parlama. Nqma da poqsnqvam otkade imam tazi info,no ne govorq prazni prikazki. V BG ni6to ne raboti,ima go samo na hartiq,a mnogo hora vqrvat na sulio i pulio. Prosto da proglednete ni6to drugo ne predlagam.

Анонимен каза...

От 21-ви:Може и да сме прогледнали,може даже и да сме съгласни с теб,но ако си прегледаш клавиатурата и се научиш как се пише на кирилица,хем по-хубаво ще се чете и ще те разбираме,хем няма да ти трият коментарите ;)

Анонимен каза...

Преди години в експирементална база на ИПЖЗ се правеха трансплантации, после се намериха умни глави и затриха всички. Каквото и да се казва, не е ясно с какво се занимава сега ИПЖЗ, аз лично знам само че имат магазаин за сирене и кашкавал, но къде останаха опитите, операциите и породите които се изкарваха от там. Някой се погрижи това да остане на заден план!

Анонимен каза...

от 25 - експириментална база на ИПЖЗ /да ме извините за правописната грешка/

Анонимен каза...

И тъй не е, пробвай трети път :DDD

Анонимен каза...

fffffff

troyan21 каза...

Kakav problem ima6e s komentarite ne6to ne izlizaha:-(

Анонимен каза...

Време е за Видовден в ИПЖЗ. С охота се харчат държавни пари и се упражнява терор над всички които са против Тодорови и обкръжение. С чужди пари и прокуратурата е тяхна, и Института и колежа и учени и доктори и звания се купуват. да не говорим за имуществени облаги. Ръководство на Института от некъдърни учени - вън! Да си платите за всичко за ограбването на селскостопанската наука и осъкатяване на учени!

Анонимен каза...

Мошенници,вън!
Не затвор за вас,лагери !

Анонимен каза...

ot 20-ti. Za sajalenie lap topa mi nqma kirilitsa zatova pisha na latinitsa,ne zaradi drugo. Moje li da te pomolq Genadi da ne triesh komentarite mi? 6te izpolzvam zvu4nata turska duma EVALA za nomer 31-toi qvno e zapoznat sas sutiatsiqta v BG zatvori,a imenno,4e tam e edin vid sotsialen dom,ne zatvor,koito priema sotsialno slabi,bezdomni i vsqkakva druga papla4. Ne zatvor,a Love4(Slan4ev brag) za pove4eto maimuni deto se osmelqvat da kradat i bez4instvat.

Анонимен каза...

До Айс! А парите за Машстрой, Елма и останалите наскоро затрити фирми не бяха ли бюджетни/сиреч народни/Удушиха ли ги? Удушиха ги?Сега Института, утре болницата, вдругиден някое училище.Толкова ли ти е трудно да схванеш, че всичко се руши, за да се затрива нацията.Мани го комунизма - той е история.Взри се в дълбоката същност на нещата, на случващото се от 23 години.Това е повече от половината от онези 45. И какво имаме налице?Гибел, разорение, мизерия, дъно.Причината не е в тоя-оня. Причината е в системата, камуфлажно наречена демокрация.Причината е в базразсъдната емоционалност на народа ни, който се поддаде на илюзията на надеждата за нещо по-добро.Няма да стане!Отново казвам - съгрещилите да отговарят, но Института трябва да съществува и работи.Някой по-горе припомни, че в този Институт се правеха трансплантации на ембриони.Защо днес научната дейност е спряла? А за тези 23 години трябваше да отиде далеч напред.Моля те Айс, вникни в нещата от тази гледна точка - какви са интересите на града -да има Институт, развиващ наука или да няма защото някой там е прекалил с меркантилността си!

Анонимен каза...

Хубав спор се завърза...съгласен съм, че в тоя институт се правеха чудеса , но преди повече от 30 години!!! О тогава до сега гине и пропада за сметката на джобовете на на неговите ръководители.От 5-6 години ...той е не на "нулата" а под нея. Нека да извадят на показ годишните им разходи, ама истинските с разходи по пиянски командировки на сем. Тодорови на Миховски, и т.н.Нека да видят хората колко пари струва на данъкоплатеца този "пансион на благородни годинки до пенсия" и тогава 6те видите, че ако са вложени във здравеопазване, пътища или или друго в района или държавата ще е мнооого по полезно. Всеезнайко

Анонимен каза...

Айса рече...Адресирано е до 28 и 29 основно,но и до всички,които ги вълнува темата.Аз от земеделие не разбирам и затова се занимавам с други работи,нека да сме наясно!И какво ми прави впечатление,като лаик в тази област на човешкото познание,но и като човек,който обича Балкана,планините,природата и продължава да обикаля и да "мачка шумата"?Ами прави ми впечатление,че Балкана откъм "нашата страна" опустя!Когато и където съм срещнал хора,все са тракийци,може и от русенско,но не от троянско-говоря за животновъдство.За земеделие-мисля,че няма нужда дори да говорим....папрат,къпинак,трепетлика и подраст!Напоследък наблюдавам интересен феномен.Понеже аз се интересувам от топонимия,забелязвам,че по младите хора от нашия край не знаят имената на местностите даже около махалата,където са родени техните родители,а понякога и те самите!А топонимите,вероятно знаете,са най-устойчивите елементи от езика на една нация!Това нещо да ви говори?
И друго нещо ми прави впечатление-професор по еди какво си,а се учи да бръсне бради,ама чужди....Учи другите как да гледат крави или ливади,сливи,а той прави хотел и го снабдява с мляко от Дания,месо от Аржентина и репички и домат от Йордания,а Троянската сливова-от сливи Стенлей от Царацово?А аз съм локален патриот,искам да си купувам местни продукти-ама няма!Не съм против никой,но какво ме грее мен и троянци тогава вашата голяма и красива сграда,обшита с медна ламарина и всичко останало,на която работих безплатно на бригада 45 дни в далечната 1986-та?А купешките приказки за ембриони,системи Фанук,цифрово-програмни стругове и високомоментни двигатели впечатляваха през онази същата 1986-та.Сега вече едва ли......АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Драги Айс! Тъкмо в това е проблема, че нещо, които впечатляваха със своята авангардност в Троян бяха ликвидирани.Под булото на реформи се извърши фактическа ликвидация на националното стопанство. С едната цел - да не е конкурентноспособно на икономиките на развитите икономики.С едната цел - да бъдем потребител, а не производител. Хубаво, ама нямаме пари.Бъди сигурен, че онова, което ще последва в нашите малки държавици ще бъде кървъв сблъсък на беднотията - на етническа, на верска, на социална,на идейна основа.Анархията идва. Никой няма да бъде пощаден.Скоро някой ще насъска беднотията.

Анонимен каза...

Айса до 31-ви....Очевидно е,че си привърженик на теорията за Световната конспирация.Е,аз не съм и дори си позволявам да мисля,че зад нея се опитваме да прикрием собствените си мързел,немарливост,неинициативност,простащина,крадливост,неумението да избираме лидери и да ги следваме,подкупност,непоследователност....списъкът може да продължи до безкрайност.Не изключвам и себе си,дължа да уточня!Промяната трябва да започне всеки от себе си,демокрацията,според мен на никого не е виновна.Единственно си прав за това,че "никой няма да бъде пощаден" от процесите,които текат в страната ни.И това,който има акъл,отдавна го е разбрал.Сега идва ред и на останалите.....
И пак да попитам-с какво допринася Института за Животновъдството и Земеделието в Троянско и Българско?Наистина аз нямам представа,пък и ти не ми казваш.Може би и други ги интересува,но това не значи,че искаме да ви ликвидираме.......АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Драги ми 31-ви, как Петър Дончев осигуряваше пари за института, при кого ходеше в София и каква му беше тя е държавна тайна, защото я знае целия град.За конкурентноспособност вероятно само си гледал клипчета в интернет.Освен това западът знае, че не е добре да има бедни роднини, защото от такива има само проблеми.
Доскоро бяхме трима във форума, които знаехме, че сами сме си виновни за всичко - Пол, аз и този дето постоянно го повтаря. Отпреди 3 месеца и АРВи се присъедини към нас, вече с Айса ставаме 5. Промяната става много бавно и мъчително. Когато станем болшинство, тогава ще има промяна.

Анонимен каза...

Драги ми 33-ти,само леки,но съществени корекции-никъде не съм казал и не съм си го и помислювал даже,че САМИ сме си виновни,т.е.всички сме за кауша!Не,не всички сме за там,но за там вероятно има достатъчно и то особено "горе",там,където се вземат решенията,където е "властта",където с един подпис или премълчаване се решава "да се обеси,не да се помилва" или друго място на запетайката...
И не знам ти и останалите откога и как мислите,но аз си мисля тези работи откакто се помня,т.е. има-няма 55 години.Познавам и други подобни люде,но наистина въпросът е да станем МНОЗИНСТВО,щото с Болшинството виж как се докарахме......
И както винаги допускам и да не съм прав!Макар и вероятността да е малка... АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

"Промяната трябва да започне всеки от себе си" - това не значи ли че сами сме си виновни?
Аз пък продължавам да си мисля, че не е виновен който яде баницата.
Значи сбъркал съм за теб, ще почакам още.

Анонимен каза...

Според мен не значи,но спорът,ако въобще има такъв става прекалено философски,като спорът,с който цял вселенски събор се е занимавал-колко дявола могат да се съберат на върхът на една игла и кое е първичното,яйцето или кокошката.А животът си тече....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

ЕМ/SI: А дано, ама надали....казваше колега от сайта. То преди 2-3 години същите органи влязоха и в общинска служба " Земеделие и гори" в Троян. И от там се иззеха документи, компютри и т.н.Имаше дознание, писа се даже във вестник/Ловеч прес/, че има данни за злоупотреби с гори и земи за над 1,5 милиона и кво? Нещо да се е случило, някой да е осъден? Та същото ще е и в този случай или най много квото осъдиха Ковашки-3 години условно при доказани 16 милиона злоупотреби. Та а дано, ама надали....

Анонимен каза...

По горе е пропуснат солото(дясната ръка)т.нар.Шойлека(зам.директор)и лявата ръка(строителен техник)-Матьо.Еххх Тодороов,слабо си черпил на вилата на Беклемето.Сега съм мераклия и евросубсидиите дето взехте за обора на Шойлешкото да върнете.И за колежа взехте.И тях да върнете.Бе доста пари измъкна, половината да върнете добре ще е.Бъди рахат и ти и твоите сподвижници.То хората няма да се оправим,ами дано няква сила неземна почне да съди според делата.

Анонимен каза...

До 33 Айс благоразумно се оттегли от твоята петорка. Останахте четирима, ама и за останалите не съм сигурен, че са наивници като тебе. Западът не щял бедни роднини.Ами какви - богати, та да го клатят те ли. Друг път.Точно бедни му трябват - иначе кой ще му мие чиниите, кой ще осигурява проститутките, кой ще купува стоките, все повече отново запълващи складовете и подхранващи световната криза.Проблема драги е в световното свръхпроизводство.Пазари няма - създадоха бедни роднини, а те са неплатежоспособни.Ако искаш нещо да ти стане ясно следвай събитията и се опитвай да ги анализираш. Забрави за Петър Дончев и не споменавай с нищо онова време, то е отминало безвъзвратно.Нещата днес са съвсем различни.

Анонимен каза...

Айса рече на 39-ти...Недей ме вкарва в грях,приятелю любезний,моля те!В петорки,седморки и тройки не участвам,може би поради недоразвито чувство за колективизъм .
Затова засега си карам най-много по двойки.....
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

И Шойлека и Зунчето и Лингорски и Миховски и кака пена и цялата управа, дано 38 е прав само някаква сила от горе ще ги оправи! Има такава!

Анонимен каза...

Всички началници от ИПЖЗ-все с хотели?Много интересно.

Анонимен каза...

От кога на лакеите започнаха да и казват "началници"? Или се мислят за богопомазани?

Анонимен каза...

Наближава конхферениция на ИПЖЗ. Наблюдавайте показността на Тодорови и сие. И това нямя да ги спаси! Времето настана и ще увлече и въхрушката около тях!

Анонимен каза...

Наближава конференция на ИПЖЗ.Предстои голяма показност. Дали това няма да увлече и вихрушката около тях?

Анонимен каза...

Миховски и табела си сложил за неговия.На главния път за Орешака.За Миревското.Нагъл Тарикат

Анонимен каза...

Нима Маслев и бригадирчета ще останат извън проверките? Войнов е в основата на всички далавери на Тодорови. може да поразкаже........

Анонимен каза...

DA DOIDAT DA VIDQT NA SHOILEKA KRAVARNIKA I VILATA NA SHOLESHKIQ KLADENEC,I KAK SE PRAVI TAM VILA S EDNA ZAPLATA,I KAK SE KOPUVA APARTAMMENT V RUSE

Анонимен каза...

da sa givi i zdravi markoivica i dunduvica ,da otidat da seqt dogodina pak na shoileka carevica za edna agneshka pleshka

Анонимен каза...

kakuv direktor e iliq shoileka (fidel beev)kato nemoge da skopi mugko prase

Анонимен каза...

Тодорови - гузен негонен бяга!
Бъчварова ще си повлече краката!
Време е и за това прасе да дойде Коледа!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |