Рок разтресе Троян

* Четири банди – софийската „Bahur” и троянските „Antidot”, „Zum” и „Go out”, забиваха на сцената на троянското читалище * Операторът Емо Ангелов (ТВ „Оптиспринт”) – добър и с микрофона


ПУБЛИКАТА – основно тийнейджърска, но не липсваха и фенове на „метъл”-а на доста по-крехка възраст - не остана разочарована от един от редките за последните години рок концерти на троянска сцена (15 април, салона на читалище „Наука – 1870 г.”). Четири групи „забиваха” над два часа, като сред участниците бе и троянската „Antidot” на инициатора и организатор на рок партито Боян Ненков; вокалист на „Antidot” пък бе нашият колега – операторът от троянската ТВ „Оптистпринт” Емилиян Ангелов (Емо се раздаде на сцената, спечели десетки фенки и доказа убедително, че освен камерата владее и микрофона – бел. Т21). Имената на останалите три банди – софийската „Bahur” и тукашните „Zum” и „Go out”. Към края на концерта на сцената се качи още една местна група – „Инрай”, която също направи яко шоу.

ДОСТА РОК КЛАСИКА звуча в тази (много) „твърда” троянска вечер, но, разбира се, не липсваха и авторските парчета, включително съвсем нови и създадени на местна троянска почва. А случилото се доказа голямата истина, че младата троянска публика се нуждае от подобни неща. И че Троян не е територия единствено на чалгата и Веско Маринов, а и на рока. По-паметливите пък си припомниха, че в началото на 90-те именно тук се състоя първият за онези години национален рок фест. Че нашият град не е безразличен към тази бунтарска музика, си пролича и от мини концерта на Милена, поканена да пее на Празника на сливата миналата година.

Т21

* Заб. Снимките ни бяха предоставени от известния троянски фотограф и оператор Цветан Тончев, за което му благодарим.

18 коментара:

Анонимен каза...

Тая вечер Елена ше ви/ги разтресе яко! :D :D :D

Анонимен каза...

Music's for you and me
Not the fucking industry
You fucking tell us what is cool
You see we came from different schools

Анонимен каза...

Елена може да ми растресе кожената бас китара само :D fu haters :D

Анонимен каза...

Ей, браво Генаааа! Благодаря ти за чудесния коментар!
С уважение: Емо (вокала на АНТИДОТ:)
много приятно съм изненадан от тази статия :))))

Анонимен каза...

Само едно допълнение: ИНРАЙ се вклю1иха малко по късно, но и те направиха голямо шоу! С тях групите бяхме 5. Благодаря на всички, които дойдоха и се надявам че сте изкарали една страхотна вечер!

Анонимен каза...

Браво!
А сега Боян Ненков да помисли и за издължаване към хората на които дължи пари!

Анонимен каза...

Феновете на Елена що не влязоха в погото за малко ;)

Анонимен каза...

евала концерт !!! аз лично не съм куфял толкова даже на the big 4 !!!

Анонимен каза...

8ми не пресилваш ли малко?

Анонимен каза...

Или се ебаваш нещо?

Анонимен каза...

Мастъра свириа ли ?

Анонимен каза...

Преди близо 20 години, за последен път мощния звук от китарите на АХАТ, разтърси читалището в Троян.Валеше един хубав летен дъжд и затова концерта се проведе на закрито.Последният път когато в Троян се провеждаше етап от "Рок Маратона" на България.
От тогава нататък,спорадични прояви,блудкави и посредствени опити за музиканстване...
Чалгата измете мозъците и възприятията на Българина и Троянеца.
По градският мегдан дефилираха не една и две силиконови плейбек певачки за маса.
Гледам сега снимките от концерта...
Пълна зала,млади хора, и много деца...И това заради няколко местни групарчета!!!
В съседен нам Ловеч, вече доби традиции фестивала, макар и с напълно пенсионирани групи и напълно безплатен за публиката.
Хора се събират от цяла България , за да слушат няколко дни качествена музика.
В село Разлог(!!!!) в края на Юни, няколко от най- популярните световни рок и поп изпълнители,ще премерят сили в първия подобен музикален фестивал в България.А за кралете на рап- кора Cypress Hill, няма какво да се каже...
Идва и Август,в Бургас отново мегавати музика ще вдигнат във въздуха плажа в морската градина.Коя от коя по- известни световни групи.30-40 хиляди човека ще минат от там...
Каварна, има ли смисъл да се споменава...??!?!
Връщам се пак в родния Троян.
Нима не може да се сложи основа на планински рок фестивал, който с времето да добие популярност и да набере скорост?
Площадката в парк Капинчо, или на Беклемето.Жестоко ще е там!
Но няма пари, няма спонсори...К'во ще ги събираме разни металисти,наркомани и пропаднала сволач...Я да викнем някоя чалгаджийка да помята силиконови цици за 5-6 бона да им е арно на хората...

Анонимен каза...

ами никой не те кара насила да ходиш, стой си в къщи и си пусни планета, като искаш чалга. Ние искаме рок и му се кефим дори и да е с местни групи. Поне се опитват да ни забавляват. А да не мислиш, че в Каварна е безплатно?

Анонимен каза...

Ей 13, много си прост. Като неразбираш какво е написал 12, не си позволявай да коментираш.

Анонимен каза...

Кой си пък ти, че ще казваш дали да коментирам или не? Простия си ти 14! А аз какво ще си позволявам си е моя работа! И не простей с тъпите си и злобни мнения.

Анонимен каза...

Ей 2,кефя ти се с тия куплети на Biohazard.Евала!

Анонимен каза...

Ох,деца знаете ли на какво се "кефите" изобщо и какво е музика?!Освен това и най-малкия повод е достатъчен да започнете да се обиждате.Това истинската любов към изкуството и музиката в частност не го допуска!!!Духовна бедност цари навсякъде!Страшно е!!!!

Анонимен каза...

http://youtu.be/LSHzh_r6HD8

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |