За шести път връчват наградата „Николай Ганков”

* Церемонията ще бъде съпроводена от „Театър пиано бар” – на 28 март от 19:00 ч. в зала „Форум”
 
НА 28 МАРТ, от 19:00 ч., в зала „Форум” на троянското читалище „Наука” за шеста поредна година ще бъде връчен призът „Николай Ганков” – за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности. Наградата носи името на рано напусналия ни читалищен деец, театрал и телевизионер Николай Ганков и е учредена от сина му Христо Ганков и инициативен комитет от читалищни дейци. По традиция награждаването е около рождения ден на Николай Ганков – 27 март, който е и Международен ден на театъра.

ТАЗИ ГОДИНА церемонията ще бъде съпроводена с театралната постановка „Театър пиано бар” с участието на инструменталното дуо „Фантазия” (Амория Маркова и Мариета Куцарова) и актьорите Радой Стойчев и Венелин Йорданов-Хъша. Ще се прожектират и извадки от авторското предаване на Николай Ганков „Троянски дневник”, вървяло години по местната ТВ „Оптиспринт”. Досегашните носители на приза са Илия Ганчев, Иван Хаджидимитров, Христо Радев, Венелин Димитров и Цветан Тончев.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Никога няма да забравя как си буташе микрофона и камерата в ефир.
А за онова култово "интервю" с протестиращите работници от ЕЛМА, в което едва ли не ги обвиняваше в наглост че си искат заплатите, просто нямам думи...

Анонимен каза...

Всеки си има кусури,но там ГОРЕ всички сме равни.Мъките са докато постигнем равенството."Суета на суетите,всичко е суета!".Четох някъде,че "суета" в старобългарския,на който е преведен едно времме Еклесиаст означава "безсмислено".Очевидно мъдреци са се раждали винаги,но едно време останалите са им обръщали внимание.Докато накрая човечеството напреднало и се появила телевизията......Почивай в мир,Николай!
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Николай отрази историята на Троян със сърцето си. Не получи никаква облага за това. Прие идеята младите да участват в промените - помните младежките новини, представени от ученици, които даваха свой поглед за развитието на Троян. Беше много трудно време. Сега нито Читалището, нито конкурентите, каквото и да значи това днес, не са на нивото и желанието за промяна, която да връща младите и да ги стимулира да участват в един променящ се Троян.
Николай, благодарим ти за това, което ни даде в театъра, политиката, журналистиката.Благодарим ти за нашата промяна и за голямото ти сърце, с което обичаше всички нас!

Анонимен каза...

Е за сметка на това сега имаме ГЕРБ Младежи, които ще дават своята оценка за развитието на Троян.Защото са гербери, и са елитни троянци, а всеки другомислещ бива линчуван...Какъвто беше Николай, такива са и сегашните "журналисти"-СКАЗВАЧИ!
Еби му майката и демокрация ,а ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |