Кметът Акимов бе на посещение в Норвегия

* Родната делегация общинари от Северозападния район за планиране е участвала в мини форум с бизнесмени и експерти от гр. Берген
* Визитата – по съвместен проект за привличане на инвеститори

КМЕТЪТ НА ТРОЯН МИНКО АКИМОВ бе в състава на голяма българска делегация начело с председателя на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков, която от 5 до 10 март гостува в гр. Берген, Норвегия. В групата са били кметовете на редица общини от Северозападния район за планиране на България (СЗРП), както и представители на областните администрации от Враца и Ловеч (СЗРП включва областите Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч).

ПОСЕЩЕНИЕТО Е В РАМКИТЕ на проекта InvestNorthWest (пълното му наименование е „Укрепване на капацитета на местните власти на Северозападния район за планиране на България за привличане на чуждестранни инвеститори, институционална подкрепа за инвестиции и ИТ решения за административни услуги”), чийто изпълнител е БИФ в партньорство с организацията ScanBalt (Дания) и Nordic Innovation Centrе (Норвегия), а финансирането - с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по финансовия механизъм на Европейската общност.

ЦЕЛТА НА ПРОЕКТА, стартирал на 23 юли 2009 г. във Враца и приключващ през м. април т.г., е да повиши обема на чуждестранните инвестиции в Северозападния район за планиране и да подобри бизнес климата в района. Другата му задача е повишаване компетентността и уменията на местната администрация, вкл. в областта на информационните технологии.

ПО ВРЕМЕ НА НАСТОЯЩАТА ВИЗИТА е бил проведен мини форум с участието на бизнесмени от Берген и експерти от тамошната Търговска камара. Българската делегация е посетила предприятие за събиране на отпадъци, обслужващо близо 440 хил. души, и завод за изгаряне и рециклиране на отпадъци. Обсъдени са били и възможностите за инвестиции в България и конкретно в нашия район.

ПО ДУМИТЕ НА Г-Н АКИМОВ в средата на м. април ще се състои заключителното събитие по проекта - кръгла маса на тема “Предизвикателства пред инвестиционния климат в Северозападна България”, чийто домакин ще е България. На нея ще бъдат обсъдени слабите места в привличането на инвестиции в СЗРП и ще се набележат конкретни мерки за тяхното преодоляване. В работата ще се включат експерти от Норвегия, както и представители на три наши министерства – на регионалното развитие, околната среда и икономиката. Срещата ще приключи с официално представяне на интерактивния интернет портал, създаден в резултат на проекта и насочен към инвеститорите в СЗРП.

Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

Е като е бил да е видял такава мръсотия,кучещина цигания и безработица и престъпност като в Троян? Или кръстовища,като тукашните.Махайте се веднага миндили скапани.АМИН.

Анонимен каза...

Акимов,сабирай си парцалите,твоя кметски край наближава!

Анонимен каза...

Браво, Кмете! Днес в Норвегия, утре на Горно Трапе.
Въпреки, че не ти симпатизирам, поздравявам общинската администрация за измитата улица от Дъскотина до Аира! Чакаме и на други места.

Анонимен каза...

Че той досега се скъса да привлича инвеститори от къде ли не,сега покрива и Скандинавието.
Май от цялата работа ще излезе, че Стареца е пропътувал най-много километри като държавен (с)екскурзиант из всички Трапчани!

Анонимен каза...

Измита точно 2 часа преди да завали?И това ако не е слабоумие, здраве му кажи!

Анонимен каза...

Последното му посещение. Дано да си е прекарал хубаво, пръскайки парички.

Анонимен каза...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8641&sectionid=5&id=0001001

Анонимен каза...

Този където и да ходи по света неможе на надмогне селския си манталитет

Анонимен каза...

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:Нека чрез страниците на местните вестници и телевизия кметът разкаже подробно какво е видял и какъв акъл си е купил от белите хора и как мисли да го приложи на местна територия през второто си царуване , или тогава ще БЪДЕ ПОКАНЕН ДА посети някоЯ от африканските държави.Вижте там не е ходил май ? Не се заяждам, добре е, че ходи да види какво са направили и какво правят умните хора, ама защо нищо не казва като си дойде, ами ПР -катА му възпроизвежда и интерпретира текста от официалното писмо до него с което се кани да участва в екскурзията.Този текст, който е подаден на вестника не е измислен от тях.Сигурно е онемял или думите не му достигат да се изрази.В главата му сега циркулират изречения от рода като на ББ само за европейски проекти.Та аз като част от форумците питам: какво НАПРАВИ И КАКВО ЩЕ ПРАВИШ ти, след като се върна от Германия, Холандия, Италия, Исландия и.тн.Какво полза имаме ние от твоето ходене там?.НАЛИ СИ КАПСАЛОВАЛ ОБЩИНАТА КАТО ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА ТОВА ДЕЛО ОТ ЕНКИН И НЕДОПУСКАШ НИКАКЪВ ИНВЕСТИТОР, КОЙТО БИ СТАНАЛ КОНКУРЕНТ НА МЕСТНИТЕ ВЕЛМОЖИ.КОИТО ТЕ ПОДКРЕПЯТ, ТА СИ ТРЪГНАЛ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ ДА ГИ ТЪРСИШ?.
ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СИ ПИСАЛ ТАМ ПРОЕКТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА КАКТО ВЕРКА ДОБРЕВА И ЕНКИН СА РАЗРАБОТВАЛИ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В ЯПОНИЯ И СА БИЛИ ПОЗДРАВЕНИ ОТ ЯПОНЦИТЕ ЗА НЕГО.КЪДЕ Е ТОЗИ ПРОЕКТ.ЗАЩО НЕ СЕ РАБОТИ ПО НЕГО ИЛИ ТОЙ Е ЗАСЕКРЕТЕН В ОБЩИНАТА????????. ЕДИН ДОБРОЖЕЛАТЕЛЕН ФОРУМЕЦ.
p.s Апелирам към всички форумци да спрат с обидите и цинизмите към определени "личности".Така се принизяваме на тяхно ниво.Нека задаваме въпроси и искаме отговори от кмета, нали той предложи това.Да има дискусия, мисля ,че това всички го искат?

Анонимен каза...

Господин Маринов предлагам да направите едно голямо интервю с кмета по повдигнатите въпроси и предложения.Той няма да ви покани, надявам се поне да не ви откаже.Подкрепям предложението на № 9.Търсете кмета настоятелно.Някак си усещам ,че хората ,които четат коментариите във форума се увеличават.Очаквам де се увеличат и пишешщите.Май ни омръзна да ни баламосват с разни купешки приказки, като си мислят, че ние шарим калинки и ги смятаме за много образовани и интелигентни.Вси още не ползваме речници за чужди думи ,за да си превеждаме какво казват.Аз съм сигурен ,че ако ги попиташ за накоя терминология коато ползват , едва ли ще могат да я преведат или обеснят?

Анонимен каза...

Целта на визитата е била да учи северняците как се правят Евро проекти, понеже е скромен и не го казва.
Миналата година ходи в Турция и още го сърби гъзът.

Анонимен каза...

Abe dragi saselqni,mnogo drankate,no pove4eto ot vas ne sa izlizali ot Troyanska obshtina. Q mlak vsi4ki!! I da slushate 4i4o si Minko,toi znae kak da vi upravlqva.A hodete vie de,no ne mojete i zatova vi e ostanalo samo drankaneto-kato jenite ste-zasramente se nai-posle i sprete tiq komentari,4e ste smeshni.6te vi kaja edna pogovorka:jeni na kartinki,jalti stotinki,meka pi6ka i prazni prikazki vseki moje da pokaje.Aide stiga sam vi u4il,4e to cql jivot-ebi ,u4i-umrazna mi.

Анонимен каза...

За съжаление, горният "коментар" е написан на непознат досега явно праисторически език, което показва че неандерталците по нашите(Троянски) земи не са изчезнали!

Анонимен каза...

Хубаво Акимов ще го гоним(ако не си купи нов мандат),а лого ще сложим???Виждате ли някой читав,който да е съгласен да се заеме с тази мръсотия.Да са се разбрали политиците троянски по въпроса и да са излязли с нещо градивно...Как ще им повярваме дори да са добронамерени в действията си след толкова години лъжи и безобразия?!Българи вече няма и не защото някой отвън ни изтреби,а защото сами се отказахме да бъдем такивА!!!!!МОЖЕ ЛИ ДО ТОЛКОВА ДА МЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ДА СЕ БОРИМ ЗА СЕБЕ СИ ИЛИ ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ!!!!!!!

Анонимен каза...

"Българската делегация е посетила предприятие за събиране на отпадъци, обслужващо близо 440 хил. души, и завод за изгаряне и рециклиране на отпадъци" << това най ме зарадва . Норвежците си мислят ,че цяла България е само от цигани и живо се интересуваме от ровене по кофите и сбиране на старо желязо.

Анонимен каза...

Със сигурност следващия кмет няда се казва Минко Акимов. Че ще го "изгоним", това е сигурно, но по-важното в случая е с какво(кого) ще го заменим!
За това,че през настоящия мандат нямаше ясна представа за целите които трябва да се постигнат, стратегиите и политиките чрез които това да стане, Акимов има своята вина, но тя е точно толкова, колкото и на така наречената група на съветници от ГЕРБ. Защото тези хора, с много малки изключения, са там единствено и само заради собствените си интереси, нямат понятие от политика, шуро-баджинащината им е основен начин на действие и затова и общината е в това състояние - кмет който има желание, но няма нужния капацитет, необходимите умения, човек мислещ себе си за "велик", болезнено горделив, в третата възраст. И като прибавим и качествата на хората от спомената група, картинката получава своето обяснение!
Затова нека повторя - Акимов ще е кмет само до края на мандата! Така трябва и така ще стане! Но вината не е само негова и трябва много да внимаваме затова, да не би същите хора, да ни прадложат следващия "Акимов", а те да останат "чисти и неопетнени" без да понесат своята отговорност!

Анонимен каза...

Кмете върви на пазара та да видиш какво е останало в жалкия Троян.

Анонимен каза...

Хубаво Акимов ще го гоним(ако не си купи нов мандат),а kого ще сложим??....Аз предлагам Генади Маринов за кмет ,щото като гледам каква подкрепа има вече във весника смятам ,че ще се пребори с капутите Акимов и Енкин.Пък и няма да има нужда да дава пари за реклама има си весник които му е и P.R. Имали други предложения?

Н. Генкова каза...

Към предложението на 18: ще се оправим, ако всеки започне да прави това, което умее най-добре. Нека Генадий Маринов да списва вестник. Въпросът е кой разбира от кметуване.

читател каза...

Научил се е как се управлява град, който ще последва собствената си промишленост! Ето какво се случва с нея: http://www.banker.bg/?Issue=780&Section=71&NewsEntry=47712&NewsPortion=0

Анонимен каза...

Миню кога докара инвеститор в Троян, аз ще си купя мобифон с камера.

Анонимен каза...

След КУПА АКИМОВ НА БЕКЛЕМЕТО следва КУПА АКИМОВ ПО БАСКЕТБОЛ, А НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО КУПА ПО ФУТБОЛ-АКИМОВ. И с това МИню си мисли че ще спечели изборите.

Миньо ти никога повече няма да бъдеш кмет на Троян. Това ти го обещавам.

Анонимен каза...

22-ри
Това, че никога няма да е кмет не е лошо. Лошото е, че след толкова критики по адрес на кмета най-вероятно "великите" му съветници сигурно вече си търсят нов послушник. И това че ще сменим само кмета няма да ни свърши работа. Кликата около него явно има интерес и печели повече когато нямат много много конкуренция.
Та на изборите май не е лошо да се поогледаме за хората дето стоят зад дадена кандидатуа, а и екипа с който ще работи също не е маловажен.

Анонимен каза...

Предлагаме Стефан Пиронков за кмет. Какво ще кажете?

Анонимен каза...

А кой е Стефан Пиронков?

Анонимен каза...

Предлагаме Бонито дето реже Елма за скраб. Какво ще кажете?

Анонимен каза...

Ние предлагаме Дончо от Амбарица-знае къде е заровено имането и не пие.Какво ще кажете?Има и акушерска практика!

Анонимен каза...

Стефан П.,Бонито и Дончо от Амбарица ще са основната тройка Миню трудно ще ги пребори и няма да стигне до балотаж.Какво ще кажете?

Анонимен каза...

Стефан Пиронков е сплута чукурка от времето на комунизма. Тогава той, поради липса на друг, беше заместник директор на завод Христо Смирненски-Унитех.

P. Bordjukov каза...

Ето моя коментар: http://goo.gl/ZumZU

Анонимен каза...

Предлагаме Люсито дето беше катаджия , а после адвокат . Какво ще кажете?

Анонимен каза...

Има още няколко дето бяха милиционери,а после адвокати те също стават.Какво ще кажете?

Анонимен каза...

Аве щом са били милиционери стават , а кат свършат може да се търси някои от ДС .

Анонимен каза...

Като си помисля, че последните няколко коментиращи са и гласоподаватели явно събитията следват своя нормален ход.

Анонимен каза...

От такива като последните дето остроумничат сме на тоя ред!!!Нищо смислено не предлагат нито правят,само "дращят" в сайта празни приказки.Аз им предлагам да спрат и да се заемат с онова,което най- много могат......Дано ме разберат какво искам да кажа,защото следващият път ще бъда по-конкретен....Много отдавна пишат глупости,а Троян няма нужда от това!!!Като нямаш какво ценно да кажеш ,мълчи и остави другите да пишат и говорят....

Анонимен каза...

Мисля си,че,ако достигнем абсурда,а ние сме близо,ще можем да се оттласнем.За посоката ще спорим после. АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Да,ама няма дъно,не чакай истласкване

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |