Хитър дядо „ужили” ЧЕЗ, хващат го

* 70-годишният мъж от с. Терзийско го грози затвор до 3 години плюс глоба до 10 бона

От „ЧЕЗ Разпределение – България” АД, електроразпределителното дружество за нашия район, на 11 януари подали сигнал в полицията за неправомерно прикачване към мрежата в с. Терзийско. При огледа се установило, че 70-годишният Петко Д. от селото се е „вързал” за светлото и топлото у дома си, прескачайки електромера. Срещу хитрия дядо е образувано досъдебно производство по чл. 234В, ал. 1 от Наказателния кодекс. Грози го затвор до 3 години и глоба до 10 хил. лева.

Т21

*****

Бележка на редакцията

Случилото се е лошо – и ни най-малко нямаме намерение да оправдаваме андрешковските действия на човека от Терзийско. Вълнуват ни обаче два въпроса. ПЪРВИЯТ – дали в странното миниселище на т.нар. Цигански завой към с. Балабанско (жк „Буковец”, Троян), оформило се от незаконно самонастанили преди години роми, токът се плаща изрядно и няма „извънелектромерни” прикачвания (въпросът важи и за други подобни ромски миниселища, нароили се из Троян и района – напр. на разклона за кв. „Попишка”)? ВТОРИЯТ – дали предложението на електроразпределителните дружества да ни наложат такса електромер, което предстои да влезе в сила, също не е неправомерно и не подлежи на наказателна санкция?

12 коментара:

Анонимен каза...

А Минко като даде безплатен ток на циганите в Трапето, него кой го плаща? Въпросът на редактора е много на място. Някой дали ще направи проверка по случая?

Анонимен каза...

И аз не защитавам човечеца, но съм възмутена!
Какъв затвор 3 години, че и яка глоба ?!
Ами тогава циганята дето постоянно си крадат ток не трябва да излизат въобще от затворите.
Да,ама тях никой не ги закача за нищо. Ползват си ток, колкото им душа иска, а ние им го плащаме....и де да беше само токът...
Все те са соц. слаби, ще ги интегрираме,жилища им се дават, а те ще паразитират на наш гръб !
И не стига привилегиите които имат,ами и само поразии правят и крадат. До кога законите( до колкото ги има) ще важат само за нас?! И до кога тази държава ще обгрижва майчински само за циганите, а към нас ще е мащеха?!

Анонимен каза...

Ами няма какво да се сърдите. Вие сте си виновни. Като дойдат избори, Кметът (който и да е той)-на циганските гласове разчита. Те гласуват под строй, макар че са неграмотни. А българите - я гласували, я не...

Анонимен каза...

Ами ще гласуват я, как не, като и пари се дават за да гласуват. То и на нас да ни платят и ние целокупно ще гласуваме.

Анонимен каза...

Говоря по принцип, всички знаем за купуването на гласове сред ромското население в България.

Анонимен каза...

Тоз хитрец от Терзийско май от години прави далавера с тока чудна работа как го пипват чак сега и дали няма да се измъкне.Не е зле редактора да следи случая.

Анонимен каза...

То..., в днешно време да си циганин в България.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ст.Борджуков - админ каза...

Спазвайте правилата на сайта МОЛЯ!

Анонимен каза...

Мдааа, това с тока е една работа... Решението е също толкова неелегантно и брутално, колкото и проблема: инфрачервена камерка, в студено време снимаш къщата и ако свети в оранжево, а консуматора плаща по 20 лева ток месечно, хващаш го и разоряваш за назидание на другите тарикати. Както майтапите с антракс преди 9 години в Англия-дадоха на няколко цървула по 7 годинки за шегата и на всички им мина мерака да се бъзикат по темата. Ма не било хуманно?! Ми ако не искате анархия това е начина. Това че ЧЕЗ не иска да прекъсне краденето е просто щото си го калкулира после на коректните платци. В смисъл, и така и така си прави сметките чисти. That's it, другарки и другари.

Анонимен каза...

Перфектен си,№10 и аргументиран!Но левите ще те намразят!Нищо,аз обичам хора като теб.Бъди жив и здрав!АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Toя дядка и друг пьт са го хващали,ама нищо.Голям тарикат и то не само за тока.И сега ще се отьрве безнаказано,такива дявольт ги пази.А то няма що да го криете-цялото село го знае и него и номерата му.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |