Заседание на Консултативния съвет по охрана на горите, дивеча и рибата

* Губернаторът отправи критики и призова към търсене на конкретни решения * Актовете за 9-месечието повече от миналогодишните, влезлите в сила наказания по-малко

ЗАСЕДАНИЕ на областния Консултативен съвет по охрана на горите, дивеча и рибата се проведе в Ловеч миналата седмица (5 ноември). В работната среща, домакин на която бе областният управител Николай Нанков, участваха областният зам.-управител Пламен Огнянов, шефът на Регионална дирекция на горите (РДГ) - Ловеч инж. Павли Богдански, директорите на всички горски стопанства в областта, представители на всички институции, имащи отношение по опазването на горите и дивеча – полиция, съд, прокуратура, НАП, РИОСВ, общински администрации.

РАБОТАТА ЗАПОЧНА с подробен доклад на инж. Богдански, в който бяха изнесени множество данни за работата на РДГ и партньорите й през 2010 г. Например – че за 9-те месеца (до 30 септември) са извършени общо 10 148 проверки по охрана на горите, дивеча и рибата на територията на РДГ, като констатираните нарушения са 604, а съставените актове – 497 (със 107 повече от същия период на миналата година, като една от причините за повечето актове е подобрената работа по контрола и охраната на горите). Анализът пък сочи, че най-много са нарушенията за незаконна сеч и транспортиране на незаконна дървесина - с актове е констатиран незаконен добив на 56 куб. м обла строителна дървесина и 1825 куб. м дърва за огрев. Въпреки по-големия брой актове за 9-месечието на 2010 г. влезлите в сила наказания са по-малко – 352, срещу 460 през миналата година.

В КРАЯ БЕ ПРИЕТ ПЛАН за взаимодействие на институциите по охрана на горите, дивеча и рибата в Ловешка област. Но областният управител направи една твърде критична забележка към работата както на настоящото заседание, така и по принцип. „Тези заседания в този вид протичат в някаква степен формално и се надявам в бъдеще да се виждаме по конкретни поводи, да дискутираме възникналите проблеми по оперативни групи – например кмет на община, директор на горско стопанство, полиция, и да търсим и предлагаме конкретни решения”, заяви г-н Нанков.

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

На снимката има един АЙДУК

Анонимен каза...

кой е този аидук бре?

Анонимен каза...

Защо наричат областния управител - губернатор?Тук да не е Ловешка губерния?

Анонимен каза...

Нееее,тук сме феодални селяни на тоя и оня...

Пол..... каза...

Много сте сладки :)))

Анонимен каза...

сбирка на мутри за рекет

Анонимен каза...

айдуците са много бе извинявай за израза

Анонимен каза...

има и един малък айдук,де напиня измежду големите....пикльо айдук...

Анонимен каза...

ех бреееее, отлични сте в квалификациите...за по успелите от вас (визирам ОУ, губернатора, валията...журналистите му слагат к'ви ли не длъжности)...дали сте толкова отлични и като граждани, и като родители, и като трудови единици...

Анонимен каза...

Има апаши и аѝдуци и то големи.

Анонимен каза...

9-ти,ела да ти покажа какъв отличник съм!
само в краденето и лицемерието не ме бива,слаб съм там...но за сметка на това пикльото от видима е отличник в тези дисциплини!

Анонимен каза...

11, първо - ОУ не е от Видима, второ - дай факти, че е крал или излъгал и трето - от безсилие ли обиждаш или просто си си прост?
И нямам желание нищо да ми показваш, защото едва ли би ме впечатлил, с каквото и да било

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |