Баскетбол: Паднахме от „Академик” в Пловдив - 89:79

* Без двама основни играчи „Чавдар” се бори мъжки срещу провдивските студенти * „Машината” Балев отново с „дабъл дабъл” - 27 точки и 18 борби

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

БЕЗ ДВАМА ОСНОВНИ ИГРАЧИ Петър Христов (ангажиран с отбора на „Спартак” /Плевен/ и Юлий Арабаджийски - на турнир с младежите на столичния „Левски”) на „Чавдар” му беше много трудно при гостуването на „Академик” (Пловдив). Малко пояснение - според правилника на БФБ млади играчи могат да се състезават едновременно от отбори в "А" РБГ и НБЛ или Младежката група; въпрос на договаряне между клубовете е в кое състезание ще вземе участие играчът.

В ПЛОВДИВСКАТА ЗАЛА „АКАДЕМИК” пред около 300 зрители, със съдии Невен Димов и Борислав Аврамов и комисар на БФБ Петър Петров, троянци започнаха в състав Йордан Църов (8 т.), Николай Балев (27 т.), Венци Кукенски (8 т.), Красимир Коев (9 т.) и Петър Лалев (3 т.). Впоследствие влезе младият плевенчанин Тихомир Гечевски, който направи много добър мач и реализира 15 точки. В игра влязоха също Симеон Петков (4 т.), Павел Игнатовски (3 т.) и Илия Пиронков (2 т.).

НАЧАЛОТО НА СРЕЩАТА бе много силно за домакините и в 4-та минута светлинното табло показваше 19:4 за пловдивчани. Последва серия от 10:0 за „Чавдар” и разликата се стопи до 5 точки, но четвъртината завърши при 32:21 за „Академик”. През втората четвърт „Машината” Балев заработи на обичайните високи обороти с изключителен коефициент на полезно действие, останалите наши също се разиграха и частта бе спечелена от „Чавдар” с 18:22. В третата четвърт домакините се преобразиха, сипеха кош след кош, а в нашия лагер зачестиха грешките и логично частта завърши при 20:12 за пловдивчани. Заключителната част отново бе за „Чавдар” - 19:24; но за повече от почетна загуба нямахме сили - 89:79 за „Академик”.

ПРЕДИ ДА ЗАВЪРША МАТЕРИАЛА, искам да кажа няколко думи за „Машината” Балев - така го нарекох в предишния си коментар и това определение набира все по-голяма популярност. Наистина той е един изключителен феномен на троянския баскетболен небосклон и не мога да не се съглася с Димитър Пиронков (член на УС на БК „Чавдар” и отговорник за мъжкия тим – бел. Т21), че такъв център в Троян не сме имали. Но това е и една от въпросителните, за които загатнах преди - не е тайна, че Николай Балев (209 см) за малко е при нас и бърза, както казва народът. Кога ще „отлети”, е въпрос на време; затова призовавам троянските любители на баскетбола – не пропускайте да се насладите на играта му и да се порадвате на победите на отбора ни, а такива ще има много - гарантирам ви го. Следващата победа, която ще извоюва „Чавдар”, ще бъде още тази неделя - 21 ноември от 17:00 ч. срещу „Академик” (Благоевград). Айде, наш`те!!!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

*****

Ето и останалите резултати от IV кръг на "А" РБГ:

„Академик” (Благоевград) „Берое” (Стара Загора) 67:92
„Балкан – 2” (Ботевград)„Евроинс – Черно море” (Варна) 106:71
„Спортист” (Своге) „Видабаскет” (Видин) 75:74
Заб. Отборите на „Дунав 2007” (Русе) и „Рилски спортист- 2” (Самоков) играят на 15 ноември, а НСА (София) почива този кръг.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |