Разгонен жребец буйства по „Христо Ботев”, всява паника

* „Това, че се взе единична мярка, не ме успокоява. Нагледах се на показни акции без никакъв резултат”

Читателите ни пишат, очаквайте - "Най-добър коментар за 2010 г."

Т21 НОМИНИРА АВАНСОВО още един материал за конкурса „Най-добър читателски коментар за 2010 г.”. Напомняме, че идеята за такъв конкурс дойде „отдолу” - дадоха я наши читатели през месец май, ние горещо я прегърнахме, а скоро и официално ще обявим коментарната надпревара (разбира се - с награди за най-добрите). Текстът, който ще прочетете по-долу, се появи в сайта на Т21 (www.troyan21.com) под статията „Можело, значи!!!”, която съобщава историческия факт за „арестуването” на оставени без надзор коне, щъкащи из централната част на Троян; и за връщането им на собственика срещу глобата от 150 лева.

ФАКТ, КОЙТО ЗАРАДИ УНИКАЛНОСТТА СИ (въпреки че троянци от години сме пропищели от подобни животински набези, нагло погазване на правила и норми от страна на „животноводите” и множество безответни сигнали към властите) очаквано предизвика читателските реакции: от спонтанна радост, че мерки най-сетне са се взели, до скептицизъм, че „една лястовица пролет не прави”. Автор на материала е един от най-активните коментатори в сайта на Т21, подписващ се с псевдонима „Полендачката”. Не можем да подминем нито трагикомичния разказ за конските любовни мераци, нито обществената значимост на поставените (за кой ли път) въпроси, нито ясното посочване на техния адресат – г-н кмета на град Троян. Четете и се „любувайте”!

Т21

*******

ДО КМЕТА: ТОЧНО В ДЕНЯ, в който са хванали кончетата, както пише по-горе (материала „Можело, значи!!!” – бел. Т21), в началото на "Христо Ботев" е имало ужасна сцена от един разбеснял се разгонен жребец, който е гонил една кобила. Само невероятният късмет е помогнал да се размине без жертви. Минали са през дръвчетата направо, като панически всички хора по улицата са се крили кой къде свари, и добре, че е имало квартално магазинче, че то ги е спасило. На косъм са се разминали и няколко автомобила, като конете на няколко пъти са падали на асфалта в гонитбата.

ПИТАМ СЕ ДАЛИ радикални мерки ще се вземат само ако има жертви, защото това е мястото, където седят моите деца, а и доста малки дечица играят в тази градинка. Това, че се взе единична мярка, не ме успокоява. Нагледах се на показни акции без никакъв резултат. Моля, г-н кмете, затегнете мерките и да предупредите всеки един, който притежава коне, да не допуска животните му да стоят безпризорни. Защото при евентуален инцидент сериозно ще се иска сметка от Общината.

ЗАЩО КАРУЦИТЕ СЕ РАЗКАРВАТ ОЩЕ БЕЗ НОМЕРА? Защо продължават своеволията на циганите? Преди няколко дена една циганска каруца, пълна с ябълки, спря пред къщата, която изкупува тези плодове, а на 20 метра стояха полицаите и не им дремеше. Не ги интересуваше откъде са предлаганите ябълки и кой пенсионер, поддържащ грижовно овощната си градинка, е пропищял. Докога ще търпим това бездействие? На полицаите им се плаща от НАШИТЕ данъци. Не от циганите, те не знаят какво е данък. Вземете по-сериозни мерки, г-н кмете, не оставяйте само с тази санкция. Иначе ще стане още по-лошо. Немотията и алчноста на циганина отприщва голяма омраза към нас и това вече НИЕ го усещаме!

Полендачката, събота, 24 юли 2010 г.
(коментар към материала „Можело, значи!!!"
)

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

фен
браво на екипа на Т21 за смелостта да бърка надълбоко в раната. поздравления и за полендачката. за съжаление циганите са добър електорат и едва ли някой сериозно ще ги закача. ще се нагледаме на показни и безрезултатни акции.

Пол..... каза...

Гена,благодаря,че си я оценил толкова високо.Но на фона на тази случка/добре,че не стана трагедия/,снимката ме накара да се пукам от смях:)))

Анонимен каза...

Два пъти ми се е случвало кола, в която се возя в Троян, да има близки срещи с коне. Преди около две години - на кръстовището до Санаториума на смрачаване няколко добичета се разхождаха по средата на платното за ужас на шофьора (шофьорите). По чудо избегнахме удара. Преди около година - по тъмно, край циганския катун на пътя за Балабанското срещу колата по средата на шосето летеше каруца. И тогава си плюхме в пазвите и благодарихме, че ни се е разминало.

Пол..... каза...

За съжаление,не са това само случаите.Но хората са свикнали да мислят,че няма смисъл да се оплакват,защото няма да има адекватна реакция.Затова аз от доста време апелирам към всички да викнем в един глас,да се вземат някакви мерки.Първата мярка е налице,но нека не остава само с това.Имало е случаи на конски кушии с каруци,точно в началото на Ботев.Няколко пияни цигани,изправени в каруците в пиянски екстаз,бият добичетата и ги карат със сетни сили да бягат.Представете си картинката.Неглижирането на този проблем,ще довлече още по голям проблем.Когато се сетят обаче,ще е малко късничко.
Искам само да кажа нещо в подкрепа на Фен,че екипа на Троян21 има смелоста да бърка в дълбоки рани.Така е и нека тези които критикуват Гената,че е комунистически певец и тем подобни се замислят и спрат да обиждат!

Анонимен каза...

Циганска държава-циганска работа.Пито платено.Или не . Зависи от гледната точка.Може да направиме едно родео в Троян и каубоиски хан с коневръз.Така и така вече е пълно с коне поне д аим осигуриме и паркоместа.

Анонимен каза...

ей хора,забравихме за кучетата...

Анонимен каза...

Забравихме, щото не е станала някоя беля.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Моля всички коментиращи - не желая да имаме разправии за расистки изказвания!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |