„Общински пазари” ЕООД гълта Тържището

* Предложението на кмета Акимов ще се гласува на сесията на местния парламент в четвъртък, 29 юли * До обявяване на конкурс за управител на обединеното дружество – временно изпълняващ

НА ПРЕДСТОЯЩАТА СЕСИЯ на Общинския съвет (ОбС) – Троян този четвъртък (29 юли) ще се гласува предложението на кмета Минко Акимов за обединение на двете общински дружества със сходен предмет на дейност – „Общински пазари” ЕООД и „Стоково тържище” ЕООД (за преструктуриране на двете дружества се говореше още в предизборните обещания на ГЕРБ и г-н Акимов през 2007 г., после обещаното бе „позабравено”, но под натиска на дясната коалиция и партньор в управлението „Избор за Троян”, идеята „възкръсна”; в началото на 2010 г. пък бе взето решение през м. май кметът да внесе предложение за обединение на дружествата, но на майската сесия /27 май/ г-н Акимов, по обективни причини, представи само информация за двете дружества и се прие обединението да се гласува на някоя от следващите общински сесии – бел. Т21).

ИДЕЯТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКА Е преобразуването да се извърши „чрез вливане”. А мотивите са, че: първо – „при вливане се прекратява без ликвидация само едното от двете дружества и неговите активи и пасиви се прехвърлят в приемащото дружество”; и второ – при другия вариант, „чрез сливане”, схемата е по-сложна като административна процедура и с повече данъчни ефекти. Предлага се приемащото дружество да е „Общински пазари” ЕООД, а вливащото се (т.е. изчезващото) – „Стоково тържище” ЕООД. Сред аргументацията се посочва, че приемникът „Общински пазари” ЕООД притежава имоти с по-голяма стойност и данъчна оценка, което при обратния вариант (ако приемник е „Стоково тържище” ЕООД) би довело до доста по-големи разходи. Подчертава се също, че посоченото за приемник дружество е с добра организация на управлението и административната дейност, оптимална структура и притежава сертификат за универсален електронен подпис.

СЛЕД ВЛИВАНЕТО управителят на приемното дружество ще трябва да направи „анализ на административния персонал и с оглед на необходимостите да предложи нова оптимизирана структура”. И тъй като договорът за възлагане на управление на „Общински пазари” ЕООД на управителя Николай Вълков е за срок „до приемане на решение на ОбС – Троян за преструктуриране”, необходимо е местният парламент за избере временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс (според запознати фаворит за мястото е досегашният управител Николай Вълков, макар че със сигурност апетитите към шефския пост ще са доста големи и категоричните прогнози са рисковани; припомняме, че „Общински пазари” ЕООД администрира Кооперативния /Големия/ пазар, покрития пазар в жк „Лъгът”, четвъртъчния битак и редица по-малки обекти, а след обединението в капитала му ще влязат и най-големите троянски складове за търговия на едро – бел. Т21).

Т21


Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Хубава снимка на Общинкия пазар,я да взема в тоя ред на мисли да попитам:

Миньо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?

Анонимен каза...

Когато се гръмнеш!

Анонимен каза...

фен
ей, втория коментиращ, другаря миньо акито не ти ли е казал да си по толерантен.
то е ясно че от милиционер друго освен разстрел не се очаква.. я си виж шефа колко е омекнал, но то и това е разбираемо де, от сваляне на гащи, сили не му останаха :)))))

Анонимен каза...

де да знам, ама и тримата сте отвратителни, а освен това подозирам, че не сте наред, защото темата все пак е ПАЗАРА, а не кмета, какъвто и да е той... и в края на краищата е и въпрос на елементарно възпитание...

Анонимен каза...

В този форум, подозирам, че има определени личности които изливат злобата си ей така, безхаберно. То бива критика към кмета, но нека да сме толерантни, иначе малко мирише на комплексарщина. Защо напоследак се изгубиха разумно коментиращите форумци. Мисля, че те явно се дистанцират от злобарщината и простотията. А за критика и обективно коментиране на проблемите, поле за изява, колкото щеш.

Анонимен каза...

Да де, темата е сливането и затова въпроса, който ми идва наум е - какво се цели с тази стопанска операция? Едва ли е само оптимизация на разходи и персонал. Мотивите на кмета не казват каква е целта, а само защо се предлага сливане.
Та, Миньо, какво целиш с тази рокада - да наместите ваш човек за управител, да го приватизира после ваш човек, да продадете лесно активите, да фалирате и това дружество, та да се продаде евтино или какво още?

Анонимен каза...

Последния анонимен,

Браво на теб това което исках да напиша като коментар вече си го казал.
По-вероятно е да вреди негов човек за управител, а приватизацията(подаряването) ще бъде в края на мандата. Но това са дребни сметки нека Миню да докара някоя голяма и сериозна инвестиция в този град пък да прави квото иска с тези общински имотчета.

Младежа

Анонимен каза...

Младежа,
коментара е мой, но в бъротията забравих да се подпиша. Сливането е добро като идея, но да е ясна целта. Това общинско дружество може много да направи за този град, ако намеренията са ясни и честни, което няма как да го знам. Затова и си задавам разни въпроси, на които няма да ни бъде отговорено.
Балканджийката

Анонимен каза...

Опааа колеги,по-спокойно с фантазиите.
Че ще има схема то е ясно,ама как я мислите тая работа с инвеститорите?
Миньо какво направи като управляваш,барабар с управляващите ГЕРБ-ери в Троян,откакто е на власт?
Едно голямо нищо,същото се очаква и до края на първия му и единствен мандат.
И по горния е прав и младежа също,аз ще добавя ,че до края на единствения си мандат,най-срамния кемт на Троян,ще гледа да вкара колкото се може повече негови хора на позици!

А клакьорките Миньови ,да отидат сега дядо минко да им даде бисквитка!

Анонимен каза...

ЕТО нещо ново и "мъдро"
На следващото заседание на ОС-Троян под точка 11- Миня е предложил да се кандидатства по европейска програма ПСРС(дотук добре) кандидатстването е за „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”, демек да се налеят пари в гората. Това е още по-гениален проект и от женските цикли, грешка от водните цикли на ченгето Миню. Плюс това понеже съм запознат с условията на програма ПСРС има и не малък процент съфинансиране от Общината. Значи парите от най-скъпите местни данъци ще бъдат използвани за гората.
Миня,
престани с безмислените си проекти.

Анонимен каза...

Това с клакьорите Миньови много ме изкефи. Явно е че този човек ще бъде най-слабия кмет за всички времена. Тези негови проекти са абсолютно безсмислени и смешни. Хем са на власт на национално ниво хем на местно, а Троян затъва тогава кой им е виновен. Ха сигурно Пеевски или пък може да е виновен шофьора на кмета.

Младежа

Анонимен каза...

Абе като гледаме дневния ред за сесията, нали виждате още две странни неща? Точка 7 - ще се създава ново общинско дружество Комунални услуги, нали си имаме старо, то вероятно ще се ликвидира и какъв е тогава смисъла? И обърнете внимание на точка 4 - нов общински дълг, демек нов кредит. За какво? И как ще се плаща? За колко години? Какво ще се вдигне като данъци в тази община? Няма ли общински съветници с глави в този парламент, та да мислят какво правят или да ги изриваме догодина барабар с Миня? Ама тогава ще е късно, общината вече ще е затънала. Къде и за какво се изхарчи бюджета за тази година?

Анонимен каза...

......И като отворил Втория плик,вътре пишело:"Почвай реорганизации!"Така ще откара докъм края на годината.После-няма как,ще отвори Третия плик,а там пише:"Подготви си трите плика!"Това е неизбежно,но въпросът е какво и кой следва след това,и то не само в Троян......А относно Стоково тържище-самоцелно създадена ОБЩИНСКА ФИРМА-ясно беше още на времето.Мутрите много по-ефективно събираха наеми,без да създават фирма за това....АЙ с-с-с......

Анонимен каза...

Отговор за бюджета:

Изхарчи се за нечии улици до вилите на общински съветници. Изхарчи се за очуждаване на имоти за новата улица до Чаршията на Николай Тодоров. Изхарчи се за съфинансиране на безмислени проектчета. Изхарчи се за почерпки(ядене пиене и нощувки) на постоянните гости от хилядите западни общини побратимени с Троян. Похарчи се за много други работи не свързани с подобряването на качеството на живот на хората от Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |