Джудистите ни получиха подкрепа от община и държава

* Областният зам.-управител Пламен Огнянов връчи на треньора Николай Матев договор по програмата „Спорт за децата в свободното време”

ЕДИН ОТ НАЙ-АКТИВНИТЕ И УСПЕШНИ троянски спортни клубове – Сдружение спортен клуб (ССК) „Чавдар”, развиващ спортовете джудо и самбо, на 26 март получи договор за изпълнение на спортни дейности по програмата „Спорт за децата в свободното време – 2010 г.” на Министерството на физическото възпитание и спорта. Целта на програмата е да активизира държавните и местните власти от една страна и спортните клубове в работата им за насърчаване на подрастващите към занимания със спорт. Документът бе връчен в Ловеч от областния зам.-управител Пламен Огнянов, а го получи треньорът в ССК „Чавдар” и главен „виновник” за случилото се Николай Матев. Само още един клуб от областта получи такова признание – „Хандбален клуб Ловеч 98”; по програмата бяха кандидатствали общо четири клуба от Ловешко, но проектите на два от тях не бяха одобрени.

ДОГОВОРЪТ НА ССК „ЧАВДАР” по програма „Спорт за децата в свободното време” е подплатен с държавна субсидия от 3000 лв., с които ще бъде осигурена екипировка за група деца, започващи занимания с джудо. Ден по-рано, на 25 март, ССК „Чавдар” получи признание и подкрепа и от Община Троян. На сесията на Общинския съвет бе гласувано единодушно предложението на кмета Минко Акимов за отпускане на субсидия от 5500 лв. за закупуване на специална настилка – татами, за тренировки по джудо; това е половината от нужната сума, а останалото клубът е събрал от спонсори.

Т21

2 коментара:

Иван Петков каза...

Честито! Клуба наистина заслужава помощ, защото не са много хората в нашия град, които изграждат добри навици и учат децата ни на дисциплина.Крайно време бе Общината да подкрепи спорта,защото никое дете не е виновно,че се е родило в малък град.Малък град но ражда световни шампиони,но ако има кой да ги открие и насочи.Браво Николай,бъди все така напорист. Това са хората за които трябва да се говори в Троян, а не за някакви приказни герои.

Анонимен каза...

Клубът отдавна заслужава финансова подкрепа ,но уви. И все пак добре ,че най накрая се сетиха че школата по джудо в Троян ражда
шампиони.Честито!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |