Губернаторът и заместникът му гостуваха в ИПЖЗ

* Скорошната награда от международната изложба АГРА бе поводът за височайшата визита * Директорът проф. д-р Марин Тодоров разказа за успехите и сподели притесненията си 

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ на област Ловеч Николай Нанков и заместникът му и наш земляк Сашо Данков на 17 март гостуваха в Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян. Поводът – получената наскоро от ИПЖЗ награда на международната селскостопанска изложба АГРА за разработени нови системи за хигиенен добив на мляко в малки и средни ферми и преработването му в мобилни мандри. Директорът проф. д-р Марин Тодоров запозна гостите със структурата на института и актуалните задачи, по които се работи в момента.

ПРОФ. ТОДОРОВ СПОДЕЛИ и основните проблеми на ИПЖЗ - недостатъчните земеделски площи за отглеждане на фуражни култури (в момента само 700 дка) и недостатъчните средства за научни разработки. Губернаторът и заместникът му бяха поканени на научната конференция с международно участие през 2010 г., с която ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на института.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |