Сирница – ден за прошка

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА троянското читалище „Наука” и ентусиастите от жк „Лъгът” организираха на Сирни Заговезни (14 февруари) народното празненство „Сирница – ден за прошка”. Както се полага, всичко започна с маскарада „Ялова сватба” (явно със стари езически корени); като „младоженецът” (художничката Маргрет Креклешка) и доста по-едричката „младоженка” (бизнесменът Филип Марковски), ведно с част от „родата”, гостуваха на кмета Минко Акимов в неговия кабинет.

ПОСЛЕ ШАРЕНАТА СВАТБАРСКА ГРУПА дефилира от централния троянски площад та чак до мястото на веселбата – поляната на Тончо Стаевски в „Лъгът”. А пък там, за радост на мало и голямо, имаше много неща: амкане на халва, състезание по теглене на въже (теренът бе доста кален, но това само увеличи амбицията на състезателите и настроението на зяпачите), въртене на уруглювица, искане на прошка, прескачане на заговезнишкия огън и т.н. Имаше и една забавна водеща (Краси Коларова от ТВ „Оптиспринт”), маскирана този път (нали бе и св. Трифон Зарезан) като бутилка вино, марка „Мераклийско”.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |