ОТВОРЕНО ПИСМО: Вярваме, че вие ще намерите начин!

До Минко Акимов - кмет на община Троян 
До Общински съвет - Троян
Уважаеми г-н Акимов, 
Уважаеми дами и господа общински съветници,

ОБРЪЩАМЕ СЕ КЪМ ВАС по повод предоставената ни възможност за предложения във връзка с формирането на бюджета на Община Троян за 2010 година. Всички ние, родители на деца, трениращи спорта джудо в гр. Троян, и съмишленици на този спорт през годините, се обръщаме с предложение в Бюджет 2010 да бъдат заложени средства за закупуването на специална настилка – татами, с която да бъде оборудвана спортната зала за тренировки.
 
В  СПОРТНИЯ КЛУБ ПО ДЖУДО И САМБО
тренират 25 състезатели. През годините те вземат редовно участитие в много състезания - както по джудо, така и по самбо за всички възрасти в двата пола (момчета и момичета); и не веднъж са прославяли града ни със своите успехи на републикански и международни форуми. Спортът е с традиции в града ни и има своите световни и европейски шампиони през годините; неоспорима е първата световна шампионка за България по самбо – Снежина Василева, възпитаничка на троянския клуб.
 
ПРЕЗ  ИЗМИНАЛАТА 2009 ГОДИНА  състезателите ни участваха в Държавните първенства по джудо и самбо, където равносметката е: три шампионски титли  и още 2 сребърни и 6 бронзови медала. А представянето на нашите момчета и момичета в  национални и международни турнири, общо 12 на брой, е повече от показателно; тяхното участие донесе на града ни 74 медала - съответно 31 златни, 16 сребърни и  27 бронзови.

В МОМЕНТА ДЕЦАТА ТРЕНИРАТ ежедневно на  дюшеци, като тези в училищните салони, които отдавна са амортизирани и не са пригодни за тренировките по самбо, да не говорим за тренировките по джудо, където изискванията са за по-твърда настилка предвид специфичните техники в този спорт. Ако се направи образно сравнение с най-популярния спорт – футбола, то е все едно децата да тренират на асфалта с парцалена топка. Нека сами преценим какви рискове крие това?! Троянските деца са от малкото деца в страната, които се занимават с този спорт, но които не тренират на татами.

ОТПРАВЯМЕ НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ към вас, хората, които управлявате и решавате бъдещето на нашия град, С ВЯРА, ЧЕ ВИЕ СТЕ АНГАЖИРАНИ С БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА. Разчитаме на вашата подкрепа за закупуването на специална настилка – татами, която приблизително струва около 15 000 лв.

В ДНЕШНОТО ВРЕМЕ, когато усилията на всички нас са насочени към здравословното развитие на децата, това е една положителна и реална стъпка в тази насока. И както казва в една своя мисъл  Sun Tzu: „Има два типа хора - такива, които намират оправдания и такива, които намират начин”. ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВИЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ НАЧИН!

От името на всички заинтересовани, с уважение:
Николай Матев, треньор по джудо и самбо

Начало

11 коментара:

Анонимен каза...

Ами като си от втория тип според мисълта на напълно безизвестния китайки пияндурник,що не намериш начин да се оправиш сам?
Нали с оня в ривърсайда сте е бати бизнесмените и къртите яко.Що не те спонсорира оня ,дето има 2 заведения,кани се и хотелиер да става,а?
Ами за всичко минца е виновен,виновен е и за земетресението в Хаити!!!!

Анонимен каза...

http://www.youthsport.bg/cgi-bin/s.cgi
http://www.youthsport.bg/cgi-bin/s.cgi
Защо непробвате да кандидатствате за финансиране по проекти, общината едва ли ще ви обърне внимание. Линка по горе съдържа формуляр за кандидатстване а следващия под него е с информация за програмата. Мисля че този вид проекти са текущи и нямат фиксиран срок. Дано да ви е от полза,успех!

Анонимен каза...

Благодарим за информацията от втория коментар. Клуба вече кандидатства и спечели проект, които ще се реализира през 2010 година. Въпроса е там, че по тези проекти няма възможност да се кандидатства за закупуване на ДМА, каквото е закупуването на настилка.
Искам да кажа само нещо в отговор на първия коментар,както казва една друга всеизвестна мисъл - УБИЙ ГЛУПАКА С МЪЛЧАНИЕ!
Става въпрос за децата на общината и е най-нормалното да се намерят средства, както за този оборудване на този спортен салон, така и за другите спортни съоръжения. Нима за 15 000 лв може да бъдат толкова голям проблем за една община като община Троян.

Nikolay Matev каза...

Уважаеми, г-н Анонимен,
Клуба ни е кандидатствал по проекта на МФВС - спорт в свободното време /по посочените от вас линкове/ и с гордост можем да заявим, че само нашия клуб е одобрен по тази програма от общо трите кандидатствали от Троян спортни клубове, а от общо кандидатствали по тази програма за страната 402 одобрени са 272. Кандидатствах ме за сумата 9900лв. /при таван 10000лв./ - одобрени са ни само 3000лв., което е обща практика за цялата страна, с изключение на клуб "Ипон", собственост на г-н Бойко Борисов/ с максимален размер/. И като за последна информация, средствата по тези програми не касаят придобиването на дълготраен материален актив, какъвто е исканата от нас спортна настилка. Отговаря ме Ви, за да стане ясно на хората, че полагаме максимални усилия да подсигурим нормални условия за подготовка на Троянските деца, които прославят града ни с изявите си по национални и световни спортни форуми.
Благодарим Ви все пак за указаната информационна помощ.

Николай Матев

Анонимен каза...

Матев е голям пич и прави много за Троян и за троянските деца заслужава похвала това момче/треньорските му успехи говорят сами по себе си/.Колко треньори могат да се похвалят със световна шампионка?

Анонимен каза...

незнам кои е този тапак/от парвия коментар/защото тои няма смелостта да се подпише, така скрит е много смел и компетентен на тема спорт и неговото финансиране,но ще кажа на тази дребна душа скрита зад АНОНИМЕН която сигурно и физикултура нее играла в живота си КОГАТО НЯКОИ СИ ЗАТРАЕ МОЖЕ ДА МИНЕ И ЗА УМЕН

Лана каза...

Не разбрах кой е Минца,но добре поне стана ясно ,че той е виновника за земетресението-надявам се да си понесе последствията...!!!А задължително ще се обьрна към онези от "РивърсайДа"...(?!)като правя ремонт(нали къртели яко!)
Ясно е,че други неща станаха приоритет.Ако трябва да се намерят пари за концерт на някоя поп-фолк звезда,която да весели троянската младеж-ще се намерят.Но ако е спорт или образование-трудно се получават нещата.А тези деца,вместо да се мотаят по кафетата или да пуснат корени пред компютъра-спортуват и носят медали...Стига да има кой да обърне внимание на това.
А Матев е пич-да...и ще продължава да прави това,което прави години наред-да създава шампиони!

Анонимен каза...

сажалявам за тези деца и за това че се налага да тренират в неподходящи условия и на неподходяща настилка,но примера в откритото писмо на треньора им е достатачно показателен/става на вапрос за парцалената топка и асвалта/...да отидат на футбол,там всичко си им е на ред,пак и да нее общината ще им го нареди.Пьк и Матев не разбрали наи-накрая че и 10 Световни шампиона да направи в Троян няма кои да му го оцени и стига е плакал и сее молил все едно е просяк....

Анонимен каза...

Отвореното писмо не е треньора, а от родителите и ако се поинтересувате ще разберете от кого е подписано.

Анонимен каза...

Прочетох някоко пъти писмото и не разбрах някой да се моли и да проси.Лесно е да се говорят празни приказки.И защо всички са се хванали за този футбол?!Ами децата са си избрали да тренират точно това.Ами ако имахме и отбори по синхронно плуване или художествена гимнастика и те ли трябваше да ги зарежат(защото не се наливат средства там) и да заритат топката...Въпроса е много по-глобален.Но няма да се разреши от такива като мен или от тези,постнали предните коментари.Дано от тези,от които зависи да обърнат внимание и да са достатъчно проницателни,за да разберат ,че не правят нещо за настоящето,а за бъдещето.

Анонимен каза...

Аз лично поздравявам джудистите! Занимават се с много труден, индивидуален спорт! Успехи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |