Честито: Ицата на 85!

* Гости на рожденическото парти – Финта, Тафьо, Акифа, Владо Младенов, Данциклара  * Кметът Акимов: „Троянци Ви познават като човек с изключителни заслуги за развитието на спорта в нашия град – основател на баскетбола в Троян…”

СРЕД ПОДБРАНИ ГОСТИ – основно играчи от някогашния голям отбор на „Чавдар”, побеждавал в приятелски срещи грандове като „Славия”, ЦСКА и дори националния ни тим (Данциклара, Финта, Акифа, Тафьо, Владо Младенов) – известният троянски спортен деятел, дългогодишен треньор по баскетбол и основател на баскетбола в нашия град Иван Христов отпразнува своята 85-годишнина. Събитието се състоя навръх рождения ден на Ицата, както го знаят приятели и познати – 20 януари, а домакин на рожденическото парти бе изисканият ресторант на хотел „Шато Монтан”. Сред гостите бе и кметът Минко Акимов, връчил на именития физкултурник плакет с герба на Троян и поздравителен адрес, както и настоящият президент на БК „Чавдар” и също бивш баскетболист – Иван Макариев, който подари на рожденика от името клуба дърворезбена икона на св. Йоан Чудотворец. На празненството присъства и доайенът на спортната журналистика в Троян Христо Радев. 

„ТРОЯНЦИ ВИ ПОЗНАВАТ като човек с изключителни заслуги за развитието на спорта в нашия град – основател на баскетбола в Троян, дългогодишен треньор на „Чавдар”, заслужил деятел на физкултурата и спорта. Неведнъж през годините, по различни поводи, Вие сте отстоявали позицията си на човек с будна обществена съвест, на човек, който милее за своя град, на човек, който е непримирим към нередностите и честен в отношенията си с хората”, се казваше в кметското поздравление.

ЗА ЮБИЛЯРЯ СЕ ЧУХА ОЩЕ МНОГО ХУБАВИ ДУМИ; припомнени бяха фанатичната му отдаденост на баскетбола, треньорската му находчивост, борбеността му, която и днес не знае прегради, и не на последно място – острото му гражданско чувство и нетърпимост към обществените нередности. Споменато бе още нещо, което, по наше мнение, е от изключителна важност – че Ицата винаги е бил мъжкар, който умее да се бори за значимите каузи; в тази връзка бе припомнено, че преди няколко години няколко човека се опитаха да омаловажат, преиначат и дори да откраднат делото на живота му – създаването на баскетбола в Троян, но той не си „затрая”, както злорадо се надяваха някои, а убедително и безкомпромисно защити и себе си, и троянската баскетболна идея.

Още веднъж – за много години, Ица!

Т21

П.П. Припомняме, че настоящата троянска година е пълна с баскетболни юбилеи – 85-годишнината на Ицата, 65-годишнината на легендарния играч Минко Лалев-Финта, 55 години от основаването на баскетбола в нашия град.

2 коментара:

Анонимен каза...

Дали идеята да се заговори за инвестиране в баскетбола в Троян,звучи по-реално отколкото илюзорните и безсмислени болни амбиции за футболно израстване и възход от винаги неизбежната А окръжна?

Анонимен каза...

Иван Макариев не е ли ориантировач,а кога е бил баскетболист

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |