Беклемето – планинско туристическо селище от национално значение?

* В Общинския съвет единодушно решиха: до края на годината да се предприемат необходимите действия за получаване на нов статут на комплекса 
* Предложението – от Даниел Сираков и Минко Акимов; нормативните условия - налице

ДВЕ ИДЕНТИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ВНЕСОХА за разглеждане в Общинския съвет (29 октомври), независимо един от друг, съветникът Даниел Сираков от коалиционния партньор в управлението „Избор за Троян” и градоначалникът Минко Акимов.

СЪЩИНАТА НА „ДВОЙНОТО” ПРЕДЛОЖЕНИЕ – да се предприемат необходимите действия за обявяване на Беклемето за „селищно образувание с национално значение”; което, според одобрената през 2004 г. кадастрална карта на Беклемето и одобрения през 2007 г. подробен устройствен план (ПУП), е напълно резонно и осъществимо.

ВЪВ ВАРИАНТИТЕ НА СИРАКОВ И АКИМОВ имаше леко разминаване в предложените наименования на новото селище; кметската идея бе то да се нарича Туристически комплекс „Беклемето”, а на г-н Сираков - Планински туристически комплекс „Беклемето”. В хода на разискванията се появи и трето предложение за име, направено от съветника от левицата Кольо Кацаров – Планински курорт „Беклемето”; но този вариант бе отхвърлен.

В КРАЙНА СМЕТКА СЪВЕТНИЦИТЕ СЕ ОБЕДИНИХА около наименованието Планински туристически комплекс „Беклемето”. И с решение задължиха кмета в срок до 31 декември 2009 г. да предприеме необходимите действия за регламентиране на новото селище. Друг важен момент, около който се постигна единодушие, е, че новото туристическо селище трябва да е с национален статут (от национално значение).

Т21

П.П. Дублирането на предложението на кмета с това на съветника от управляващата коалиция направи впечатление. Стигна се и до лека закачка от страна на опозицията (групата на БСП). Но тъй и не стана ясно дали случилото се е опит за надскачане (т.е. противопоставяне), или неволно съвпадение.

1 Коментара:

Анонимен каза...

Ей умници като му промените името на планински туристически комплекс нима мислите, че ще се подобрят условията или пък ще привличете повече туристи. На баба ви фърчилото! Планински курорт на,който има сняг 20 дни в годината, а се карат ски- 10дни. ХАХХАХАХАХАХАХАХ Това виц ли е? Вие умници такива за пореден път доказахте, че не може да управлявате малко детенце камо ли цяла Община. Два варианта има за Беклемето. Първия е пътя да се чисти целогодишно като Общината да даде поддръжката му на концесия, а от своя страна фирмата да прибира на всяка преминаваща кола по някой лев.(всеки бил дал по 3-4лв. вместо да заобикаля доста километри през Шипка, за да премине балкана)Тъпо е това, което става в момента-прохода стои затворен,за да съществува една малка аматьорска писта. Като сте решили да го правите курорт направете всичко възможно да се създадат по-добри условия- нови писти, съоръжения за изкуствен сняг така, че да има възможност 100дни в годината да се карат ски. Ето това са сериозни идеи, а не Даньо-общинското съветниче за 5 път и Минко Великия Кмет да се надскачат как ше се кръсти комплекса.

Анонимко Анонимков

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |