Розалина Русенова: Еврокоридорът не е самоцел

* За Деня на будителите в СОУ „Васил Левски” прерязаха лентата на атрактивна екстра – Еврокоридор, представящ 27-те държави на Европейския съюз


НАЙ-ГОЛЯМОТО ТРОЯНСКО УЧИЛИЩЕ
– СОУ „Васил Левски”, посрещна Деня на народните будители с една атрактивна и като визия, и като послания нова придобивка. На 29 октомври (четвъртък) директорката на училището Розалина Русенова - асистирана от шефката на Училищното настоятелство д-р Росица Бузева и председателя на троянския местен парламент инж. Ангел Балев, бивш преподавател в училището, и сред бурните овации на огромно ученическо множество - преряза лентата на школския Европейски коридор, първият подобен в района, а вероятно и в областта. Еврокоридорът се е "настанил" в един от коридорите на втория етаж на школото.

„ИДЕЯТА НЕ Е НАША – видяхме подобно нещо при посещението си миналата година в две училища в Кърджали. Но смея да твърдя, че нашият Еврокоридор прибавя нещо ново и се получи по-добре”, не без гордост коментира г-жа Русенова. Директорката ни обясни, че финансирането е със собствени средства – 7020 лв., гласувани на годишния съвет на училището, и е излязло доста по-евтино от на други места.

КАКВА Е СЪЩНОСТТА НА ЕВРОКОРИДОРА в троянското СОУ „Васил Левски”? Всяка от 27-те държави, членки на ЕС, е представена с голямо табло, на което има карта на страната, основни данни, гербът и 9 фотоса на емблематични забележителности, подбрани от специалист. Над всяко табло се вее знамето на съответната държава. Най-отпред е едно още по-голямо табло, представящо целия Европейски съюз. Европейският коридор ще е динамичен – когато някой ученик или учител посети страна от ЕС и направи добри собствени снимки, ще получи право да ги „качи” на таблото.

„ВСИЧКО ТОВА НЕ Е САМОЦЕЛ – работи за подчертаване на европейската ни принадлежност, за развиване на общностност и открояване на европейските ценности”, коментира г-жа Русенова.

ОЩЕ НЯКОЛКО ХУБАВИ НЕЩА се случиха в СОУ „Васил Левски” за Деня на народните будители. Излезе първият за тази година брой на училищния в-к „Междучасие” – дейност по спечеления от СОУ-то проект „В ателиетата прекрасни – талантливи ще израснем”, финансиран по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013”. Друга медийна новост е реновираният училищен сайт www.vlevski.eu – много по-качествен и динамичен от предшественика си.

НА СЪЩИЯ ДЕН (29 ОКТОМВРИ) бе представен и цялостният резултат от реализацията на проекта за облагородяване на част от училищния двор (ската над хотел „Шато Монтан” и Държавно горско стопанство - Троян), спечелил субсидия от троянския Обществен форум. Че дворът не е това, което беше, сме го казвали. Ще допълним, че освен с монтираните нови пейки, кошчета за смет, ръкохватки по цялото външно стълбище, осветителни тела и отвоюваните от ската по-големи равни площи в горната част, може да се похвали и с друго – станал е по-красив, по-цивилизован, по-европейски. И от нас – браво!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |