След публикацията: Ямите – асфалтирани

* Паркинг „Алдица”, който до миналата седмица шашкаше с дупки и неравности и бе реална заплаха за движението, вече е друг – ремонтиран, нормален, използваем * Браво на Община и служби, реагирали скоростно на сигнала ни

ОБЩИНА И СЛУЖБИ РЕАГИРАХА със скоростта на Юсеин Болт на 100 метра на публикацията „Пътна яма блокира паркинг” в миналия брой на Т21. Припомняме – в материала ставаше дума за крайно разнебитения паркинг „Алдица”, намиращ се непосредствено до най-натовареното троянско кръстовище (при моста за „Елма”) и създаващ не само неудобства, но и реални предпоставки за пътни инциденти. За което в редакцията бяхме получили не един или два гневни сигнала от граждани; последният бе от полицейския служител Митко Гайдарски, живеещ в кооперацията зад въпросния паркинг – от негово име и от името на потърпевшите съкооператори. На същия проблем – окаяното състояние на паркинг ”Алдица”, обърнаха внимание и колегите от ТВ „Оптиспринт”.

КАК СЕ РАЗВИХА СЪБИТИЯТА? Миналата седмица, веднага след медийната щумотевица, екип от общинското строително дружество „БКС” ЕООД, след разпореждане от Общината, преасфалтираха мястото. И огромните дупки, не дупки – ями, вече са само лош спомен. И този градски паркинг, намиращ се на изключително възлово място, отново е използваем. А пък колко са доволни обитателите на спомената голяма кооперация в близост, е излишно да казваме; автомобилното им излизане и прибиране вече не е главоболно „приключение”, както бе до миналата седмица.

И ОТ НАС – БРАВО! Както на Общината и на „БКС” ЕООД, тъй и на гражданската активност, довела в крайна сметка до решението. И доказала, че и в Троян можем да говорим за гражданско общество.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |