Сашо Данков ще бори корупцията, Пламен Огнянов - ковчежник

* Нито един сигнал за корупция няма да бъде подминат или премълчан, обещава троянското вице * Губернаторът Николай Нанков: Вътрешна проверка ще нищи всички разпоредителни сделки с имоти

ПРЕДИ СЕДМИЦА БЯХА УТОЧНЕНИ РЕСОРИТЕ на двамата новоназначени зам.-управители на област Ловеч (при предишната областна администрация вицетата бяха трима).

ТРОЯНЕЦЪТ САШО ДАНКОВ, който е и лидер на структурата на ГЕРБ в Троян, поема координацията с органите на реда и правораздавателните структури, както и взаимодействието с местните органи на властта (кметствата и общините). Логично г-н Данков ще отговаря и по проблемите на земеделието и горите (той е агроном по професия); негови ресори са още туризмът, здравеопазването и международното сътрудничество. Сашо Данков е назначен и за председател на т. нар. Обществен съвет за борба с корупцията, а обещанието му е, че нито един подаден сигнал за корупция няма да бъде подминат или премълчан. Другият областен зам.-управител - тетевенецът Пламен Огнянов, пък става ковчежник на областната управа и през неговото одобрение ще става всеки един разход в областната администрация.

„НАСЛЕДИХМЕ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ в много тежък момент, ще ни трябват 60-70 хил. лв. до края на годината, тъй като 80-90 хил. лв. разходи , направени през 2008 г., са били разплатени от бюджета за 2009 г.”, заяви на пресконференция областният управител Николай Нанков. За да се уточни в детайли финансовото състояние пък е поръчан независим одит от Сметната палата и Държавната финансова инспекция; а вътрешна проверка ще нищи всички разпоредителни сделки с имоти.

ГУБЕРНАТОРЪТ НАНКОВ Е ИЗРАЗИЛ МНЕНИЕ пред ловешкия в-к „Ловеч прес”, че проектът „Партньорство за развитие”, спечелен от областната администрация в Ловеч при предшественичката му Сурай Велиева и стартирал през м. февруари 2009 г. (срокът за изпълнение е 12 месеца – бел. Т21), е опорочен от самото си начало. Г-н Нанков недоумявал как изобщо е могъл да бъде одобрен подобен проект, който ще „глътне” 1 млн. и 976 хил. лв. европейски пари по Оперативна програма „Административен капацитет”. Областният илюстрирал тежката си оценка с два примера: за закупуване на мобилни телефони и консултантски услуги са изхарчени 14 800 лв., които не са заложени в бюджета на проекта; а за обучително пътуване в Чехия и Англия от 8 до 17 септември на представители от всичките 26 областни администрации у нас ще отидат 98 хил. лв. (за самолетни билети и туристически пакети). Г-н Нанков обаче обяснил, че проектът не може да бъде стопиран, тъй като в този случай всички направени разходи трябва да се покрият от ловешкия областен бюджет.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Уважаема Редакция,

Моля да побликувате автобиографията и трудавата кариера на г-н Сашо Данков и да обясните с какво е заслужил да бъде назначен за зам.управител на
област Ловеч.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |