Читателите ни пишат: Катастрофа

МАШИНАТА НА ПРИХОДИТЕ е на път в най-скоро време да спре. Това е усещането за развитието на един малък град в Европа и още по-малък за света. Истината трябва да се казва, защото само така има шанс нещата да се променят. Знам, че не се вмествам в никакви партийни структури и идеи от прехода до сега, но факт е, че семействата и бизнесът, които участваха в проекта "Троян реклама", преди време прогресираха (вестник „Троян реклама” бе на сергиите над 15 години, но преди няколко месеца бе закрит от своята издателка Зорка Георгиева, авторката на настоящия материал – бел. Т21). Затова е редно да се каже истината, моментът дойде. СДС се появи, за да руши - това го призна почетният гражданин на Троян и „син” екскмет Константин Фичев - и разруши всичко, създадено от комунистите. Заради което Троян затъна в забрава. Следващият кмет, „червеният” Дилян Енкин, не прие през всичките 12 години на своето управление промените, които троянският бизнес правеше, за да се превърне в успешен и проспериращ. Сега, с ГЕРБ, се връщаме още години назад. Един елементарен и показателен факт – днес всички троянски фирми пестят (всичко, ток също) и тънат в мрак. Разходете се вечерно време, ще видите.

КОГА, АКО НЕ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА, г-н кметът Минко Акимов трябва да предложи нестандартни идеи и решения за изход? Но, не. Нашият градоначалник се е разположил доволно и няма грам идея за промяна на ситуацията. Г-н кмете, позволявам си да Ви подскажа няколко идеи: спрете губещото общинско издание в-к „Троянски глас” и дайте общинските пари за реклама на частните медии – както е навсякъде по света; дайте площадката под Къпинчо на хората, които биха могли да продадат това, което е тяхно - на Запад го наричат Флоомаркет; специалистите с педагогическо образование могат веднага да започнат да обучават хора от малцинствата в училищата, които в момента са празни; насърчете с конкурси младите хора да предлагат идеи и подкрепете тези идеи; възстановете стадиона, за да има къде да спортуват троянци и гостите на града и района ни, така както се прави навсякъде...

И В МИМИКРИЯТА НА МАЛКИЯ ГРАД, какъвто не е само Троян, искам да дам една препоръка на икономистите - не влагайте държавни пари в банките, дайте тези пари на хората! Искайте от тях реализация на идеи и нещата ще се възстановят. Със средствата, които им дадете, те могат да направят света по-смислен и нов.
Зорка Георгиева

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |